Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    30-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Champignons en broccoli met trassi

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    500 g broccoli

    250 g champignons

    3 eetlepels zonnebloemolie

    ½ theelepel trassi (Conimex)

    knoflookpoeder

    peper, zout

    2 eetlepels fijngehakte peterselie

     

    Bereiding:

    Maak de broccoli schoon en verdeel de stronkjes in roosjes.
    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    Kook de broccoliroosjes in water met wat zout in ± 5 minuten bijtgaar.

    Laat ze in een vergiet uitlekken.
    Verhit intussen de olie en fruit hierin de verkruimelde trassi en de knoflookpoeder 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak alles al omscheppend ± 4 minuten.

    Breng het op smaak met peper en zout.
    Doe de broccoli in een schaal, schep het champignonmengsel erover en bestrooi het gerecht met de peterselie.

     

    30-01-2006 om 18:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Turkse herdersalade(Çoban salatasi)


    Ingrediënten voor 4 personen
    2 tomaten
    1/2 komkommer
    1 bos lente uitjes
    paar takjes munt
    3 groene Turkse zoete pepers
    1 citroen uitgeperst
    1 klein blokje Turkse kaas
    olijf olie
    snufje zout

     

    Bereiding:

    Was en snijd de tomaten, komkommer, lente uitjes, munt, en de pepers (pitjes er uit) fijn en doe dit in een schaal.

    Hak daarna de kaas in blokjes en voeg deze samen en een paar scheuten olijfolie, een snufje zout en het sap van de citroen aan de salade toe.

    Hussel alles goed door elkaar.
    Eet smakelijk

     

    30-01-2006 om 12:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Canapé met crème van kalfsleverworst en peperpeertjes

     

    Ingrediënten

    1 ons kalfsleverworst

    1 lepel zure room

    1 rijpe peer

    een paar eetlepels witte balsamicoazijn

    honing

    versgemalen peper

    vers wit brood

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Roer eens een ons kalfsleverworst met een lepel zure room glad en doe over in een spuitzak, zet koel weg.

    Was en snijd een rijpe peer in dunnen partjes en marineer die een kwartier in een paar eetlepels witte balsamicoazijn, honing en versgemalen peper.

    Steek ondertussen rondjes uit vers wit brood en spuit er een toefje levercrème op, garneer met een stukje peer

     

    30-01-2006 om 10:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Kamperen

     

    Twee mannen gaan kamperen.

    Ze zetten de tent op en wanneer de avond valt kruipen ze in hun slaapzak en beginnen te slapen.

    Om 4u snachts worden ze wakker en de ene vraagt aan de andere: "Weet je wat die sterren aan de hemel betekenen?"

    De tweede zegt: "Dat zijn kleine planeetjes die licht geven dat er jaren over doet om tot bij ons te geraken."

    Waarop de eerste terug zegt: "Nee, dat wil zeggen dat onze tent weg is!"

    30-01-2006 om 10:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Witloofmosselsoep met kerrie en zeekraal

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 stronkjes witloof
    50 g boter (bakboter)
    2 kg mosselen
    1 dl wijn (wit/droog)
    peper
    0.5 theelepel kerriepoeder
    15 dl visfumet
    150 g zeekraal
    1 dl room

     

    Het witloof schoonmaken, de bittere kern verwijderen en fijnhakken.

    Op een zacht vuur gedurende 5 minuten stoven in boter, onder af en toe roeren.

    Ondertussen de mosselen grondig reinigen en eventuele open of gebarsten schelpen verwijderen.

    De mosselen bij het witloof doen, de witte wijn erop gieten en kruiden met peper en een beetje kerriepoeder.

    Het deksel op de pan zetten en 10 minuten laten koken op een vrij hoog vuur.

    Af en toe opschudden.

    De mosselen eruit scheppen en de schelpen verwijderen.

    Het vocht dat hierbij vrijkomt, bewaren.

    De visfumet bij het witloof voegen, weer aan de kook brengen en pureren met de mixer.

    De zeekraal wassen en samen met de room aan de soep toevoegen.

    Nog een tweetal minuten laten koken, de mosselen en het mosselvocht bijvoegen en nog even laten doorwarmen.

    Meteen opdienen.

     

     

    Roodbaars in waterkerssaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g roodbaarsfilet
    2 bakjes waterkers
    2 dl wijn (wit/droog)
    2 dl room
    1 sjalot
    4 stengels bleekselderij
    1 dl visfumet
    5 cl jenever
    15 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De waterkers koken in gezouten water, afgieten, spoelen met koud water, fijnmalen, zeven, en koel bewaren.

    De gehakte sjalot en selderij uitzweten in boter, de witte wijn en het glaasje jenever bijvoegen en laten inkoken.

    De visfumet en de room toevoegen.

    De vis spoelen en droogdeppen, kruiden en gaarstomen.

    Op verwarmde borden leggen.

    De witte wijnsaus verder afwerken met de waterkers en over de vis gieten.

     

     

    Millefeuille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bladerdeeg
    1.5 dl room
    20 g poedersuiker
    5 dl melk (halfvol)
    120 g suiker
    0.5 stokje vanille
    6 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel

     

    Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.

    Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.

    Klop de room op.

    Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.

    Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.

    Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.

     

    30-01-2006 om 09:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!