VOOR EEN SPRINGVORM VAN 20 CM
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
250 g boudoirs, verkruimeld- 60 ml gesmolten boter- 30 ml sterke koffie- 230 g plattekaas- 230 g mascarpone- 210 g fijne suiker- 40 ml koffielikeur- 2 eieren- 35 g vloeiende bloem- gesmolten chocolade om af te werken
Vermeng de boudoirs met de boter en de koffie. Druk het mengsel in de springvorm.
Zet in de koelkast terwijl u verder werkt.
Klop de plattekaas en de mascarpone luchtig op met de suiker en de koffielikeur. Voeg er de eieren en de bloem aan toe. Roer goed glad. Schep de kaas.. crème op de koekjesbodem. Bak 40 tot 45 minuten op 175° C. Laat de cake afkoelen in de oven. Zet hem nog minstens 3 uur in de koelkast. Snij het gebak in punten en schep over elke portie warme chocoladesaus.
|