Voor 4 personen:
400 g tongfilets. 2 onbehandelde limoenen- 1 dl droge witte wijn- 50 g zure room- 1 tak groene selder- 1 wortel- 1 kleine ui- 1 sjalotje- 20 g boter- 1 bosje gladde peterselie- zout
1. Maak de groenten schoon. Snij de selder, de wortel en de ui in stukjes. Doe ze met een paar takjes peterselie en wat zout in een kookpan. Schenk er 1/2 l water en de wijn bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. 2. Zeef de bouillon. Snipper de sjalot fijn en fruit de snippers glazig in de hete boter. Schenk er de helft van de gezeefde bouillon bij. Laat die bijna volledig inkoken. 3. Leg de visfilets in de pan en laat ze aan beide kanten 2 tot 3 minuten garen. Zet ze even aan de kant. Blus de pan met de rest van de bouillon. Voeg er de gesnipperde limoenschil aan toe. Laat 2 minuten doorkoken. 4. Doe er de zure room bij. Roer goed glad. Laat verwarmen tot tegen de kook aan. Breng op smaak met limoensap en zout. Werk af met rijkelijk veel gehakte peterselie. 5 Lepel de hete saus over de vis en dien op.
Heel lekker met pasta (linguine, tagliatelle, spaghetti).
|