Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
24 scampi (of 16 gamba's)- 2 teentjes knoflook- 1 rood chilipepertje- 4 eetlepels olijfolie- 1/2 onbehandelde citroen
Voor de groentesalade: 250 g wortelen- 200 g peultjes- 250 g courgette- 1 blik cannellini-bonen- 1 handvol sla- zout
Voor de dressing: 1 dl olijfolie- 1 eidooier- 2 theelepels mosterd- 2 theelepels citroensap- 1 eetlepel sinaasappelsap- 4 eetlepels gehakte tuinkruiden (kervel, dragon, pimpernel, munt, peterselie)- peper uit de molen
1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Pel en snipper de knoflook. Halveer net pepertje en /erwijder de zaadjes. Doe alles met de olijfolie in, een kom en zet 2 uur koel weg.
2. Maak de groenten schoon. Snij de wortelen in plakjes, de peultjes in stukken, de courgette in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Scheur de sla.
3. BLancheer de wortelen 2 minuten in gezouten water. Voeg de peultjes toe. Blancheer nog 2 minuten. Laat de groenten schrikken onder koud water.
4. Roer de eierdooier los met de mosterd. Roer er de olijfolie door. Voeg het citroensap en het sinaasappelsap toe. Roer er de tuinkruiden door. Breng op smaak met peper en zout.
5. Vermeng de wortelen, de peultjes, de courgette en de bonen met een paar eetlepels van de mayonaise. Schep de groentemix op de sla.
6. Verwarm de marinade van de garnalen in een pan. Bak de garnalen 2 tot 3 minuten. Besprenkel ze vervolgens met citroensap en kruid ze met peper en zout. Schep ze over de salade.
Serveer met brood.
|