500 gram rauwe gamba's- 4 roma tomaten- 6 tenen verse knoflook- 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie- 2 eetlepel olijfolie- 1 vers rood pepertje (incl. zaadjes!)- 2 dl medium dry sherry of witte wijn- evt. naar smaak extra (zwarte) peper
Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier Verwijder de darmkanalen (zwarte sliertjes/strepen op de rug) en staartjes en prik ze aan de spiesjes Ontvel de romatomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes Pel de tenen verse knoflook en snijd ze in plakjes Hak het verse rode pepertje (incl. zaadjes!) fijn Verhit de olijfolie in een wok (of koekenpan) en fruit de knoflook en peper heel even zachtjes aan Leg de garnalenspiesjes in de koekenpan of wok en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot ze roze kleuren Keer ze wel halverwege Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie Tomatensalsa: Roer de tomaten en sherry door de bakolie en verwarm het geheel tot een rulle, dikke saus ontstaat Schep de peterselie erdoor en voeg evt. wat extra (zwarte) peper naar smaak toe. Tot slot: Schep de salsa over de garnalenspiesjes.
Serveertips
Serveer de spiesjes als: tapas bij de borrel bijgerecht bij de BBQ voorgerecht op een bedje van eikenblad- en ijsbergsla. Als je van echt pittig houdt, serveer je er ook nog rucolasla bij.
|