Voor 4 personen:
1 kalkoenboutgebraad van :t 800 g- 1 kuipje champignons (250 g)- 1 plak gekookte ham- 0,5 dl witte wijn- 1/2 blokje gevogeltebouillon- 2 dl lichte room 2 soeplepels tomatenpuree- 1/2 citroen- 40 g boter- 2 soeplepels gehakte peterselie- peper en zout xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bijgerecht: verse deegwaren
. Beboter lichtjes de bodem van een ovenschotel. Leg er het kalkoengebraad in en zet de schotel in de oven (voorverwarmd op T°7 - 210°C). Stel de oventijd in op 45 min. Wanneer deze voor de helft voorbij is, de witte wijn over het gebraad gieten.
. Ondertussen de champignons wassen en fijn snijden. Doe ze in een steelpan met 30 g gesmolten boter. Besprenkel ze met een scheutje citroensap, strooi er peper en zout op en braad ze tot ze hun vocht verliezen
. Overgiet ze dan met 1 dl warm water, voeg het verkruimelde halve bouillonblokje, de tomatenpuree en de room toe. Laat dan nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
. Hak de plak ham fijn en voeg die samen met de gehakte peterselie bij de saus. Op smaak brengen.
. Haal het gebraad uit de oven wanneer het gaar is en laat het enkele minuten rusten. Giet de saus in de schotel en krab de bakresten los.
. Snij het gebraad in plakken van ongeveer 1 cm en dien ze op met de saus en verse pasta als nevengerecht.
|