Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    costadoestorilportugal
    blog.seniorennet.be/costado
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    denhesseleer
    blog.seniorennet.be/denhess
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    claartje
    blog.seniorennet.be/claartj
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    28-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoengebraad Sole Mio
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kalkoenboutgebraad van :t 800 g- 1 kuipje champignons (250 g)- 1 plak gekookte ham- 0,5 dl witte wijn- 1/2 blokje gevogeltebouillon- 2 dl lichte room 2 soeplepels tomatenpuree- 1/2 citroen- 40 g boter- 2 soeplepels gehakte peterselie- peper en zout

    Bijgerecht: verse deegwaren

    . Beboter lichtjes de bodem van een ovenschotel. Leg er het kalkoengebraad in en zet de schotel in de oven (voorverwarmd op T°7 - 210°C). Stel de oventijd in op 45 min. Wanneer deze voor de helft voorbij is, de witte wijn over het gebraad gieten.

    . Ondertussen de champignons wassen en fijn snijden. Doe ze in een steelpan met 30 g gesmolten boter. Besprenkel ze met een scheutje citroensap, strooi er peper en zout op en braad ze tot ze hun vocht verliezen

    . Overgiet ze dan met 1 dl warm water, voeg het verkruimelde halve bouillonblokje, de tomatenpuree en de room toe. Laat dan nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

    . Hak de plak ham fijn en voeg die samen met de gehakte peterselie bij de saus. Op smaak brengen.

    . Haal het gebraad uit de oven wanneer het gaar is en laat het enkele minuten rusten. Giet de saus in de schotel en krab de bakresten los.

    . Snij het gebraad in plakken van ongeveer 1 cm en dien ze op met de saus en verse pasta als nevengerecht.

    28-03-2006 om 15:08 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gambaspiesjes met mango & papaja
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de marinade

     

     4 sinaasappelen- 1 limoen- 2 teentjes look- 1/2 ui- 1 Madame jeanette-pepertje- 3 eetlepels olijfolie- 1 koffielepel paprikapoeder- 1 koffielepel Amontillado sherry- 1 mespunt komijnpoeder- een stukje geraspte gember- peper en zout- 24 gamba's- 2 mango’s- 2 witte uien- margarine- 1 limoen- eventueel 4 sla- of bananenblaadjes.

    Voor de dip:

     

    1 rijpe papaja- ½ rode paprika- ½ ui - ½ bosje koriander- 2 eerlepels olijfolie- 1 koffielepel rietsuiker.

     

     

    1 Maak de marinade: Pers de sinaasappelen en de limoen. Pers de look, snipper de ui en ¾ van het pepertje. Doe het sap met de look, de ui, het pepertje en de overige ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat even sudderen en neem van het vuur.

    2 Pel de gamba's, laat de staartvin eraan. Schik ze in een platte schotel en overgiet met de lauwe marinade. Zet 2 uur in de koelkast.

    3 Maak ondertussen de dipsaus: schil de papaja en de paprika, verwijder de zaadjes en snij in stukjes. Snipper de ui en pluk de korianderblaadjes. Mix alles fijn met de olijfolie en voeg de rietsuiker, peper en zout toe. Zet koel weg.

    4 Schil de mango’s, snij ze in stukken. Snij de uien in maantjes. Laat de gamba’s uitlekken.

    5 Steek afwisselend 3 gamba’s, een stukje mango en ui aan satéprikkers. Gebruik 2 prikkers per spies, dit verhindert het ronddraaien van de stukken tijdens het bakken.

    6 Bestrijk de spiesjes met vloeibare margarine en rooster ze op de barbecue. Serveer eventueel op een sla- of bananenblad met de dipsaus en een limoenpartje.

     

    27-03-2006 om 20:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwitaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen

     

    5 kiwi's- 1 pakje voorgerold kruimeldeeg- 1 ei + 1 eierdooier- 35 cl melk- 50 g fijne kristalsuiker- 1 soeplepel bloem- 1/2 vanillestokje 1 ruime soeplepel bessengelei- poedersuiker- een klontje boter- met zwavelzuur behandeld papier en gedroogde bonen

     

     

     

    . Beboter een taartvorm, leg er de schijf deeg in. Druk de randen goed aan en snij het overtollige deeg rondom weg. Prik enkele keren in het deeg en bedek het met het gezwavelde papier en de gedroogde bonen.

    . Zet de taartvorm in de oven (voorverwarmd op T°7 - 210°C) en laat 15 tot 20 min bakken.

    . Intussen brengt u de melk aan de kook met een half vanillestokje. Neem onmiddellijk van het vuur.

    . Klop het ei tot omelet met de eierdooier en de suiker tot het mengsel wit wordt en schuimt. Voeg er dan de bloem bij en meng goed. Giet de warme melk beetje bij beetje bij de eieren. Blijf voortdurend roeren met een houten lepel.

    . Zet de room opnieuw op het vuur en laat zachtjes dikker worden. Blijf wel roeren (let op dat het mengsel niet kookt). Giet de bereiding in een slakom en laat ze afkoelen. . Als de taartbodem gaar is, neemt u hem uit de oven. Verwijder het papier met de bonen. Laat de taart afkoelen.

    . Bestrijk de bodem met de bessengelei en bedek met de banketbakkersroom. Schik hierop de in fijne schijfjes gesneden kiwi's.

    . Dien koel op. Wacht niet te lang want het deeg kan zacht worden! Bestrooi de randen met poedersuiker. In het seizoen kunt u de taart met rode bessen versieren.

    . U kunt de room ook parfumeren met een vleugje kirsch.

    27-03-2006 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eilandencocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (zonder alcohol)

     

    voor 4 personen:

     

    15 cl citroensap- 15 cl sinaasappelsap- 15 cl pompelmoessap- 15 cl ananassap- 1 scheutje grenadine- bruisend water.

     

    Mix het sap met de grenadine, giet het in cocktailglazen gevuld met ijsblokjes en lang aan met bruisend water. Versier met een vruchtenspiesje

    26-03-2006 om 12:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensspiesjes met limoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    800 g varkensgebraad- 1 theelepel korianderpoeder- 1 theelepel komijnpoeder- 1 snuifje gemberpoeder- 1 snuifje kaneel- 1 snuifje muskaatnoot- 1 koffielepel paprika- peper en zout- 2 limoenen- margarine- 1 eetlepel water- 1 eetlepel limoen marmelade

     

    1 Snij het vlees in middelgrote blokjes (zodat het vlees ook binnenin

    goed doorbakken zal zijn). Doe het vlees in een kom en meng het met alle specerijen. Kruid met peper en zout.

    2 Pers één limoen en giet het sap over het vlees. Meng goed en laat een uur marineren.

    3 Prik het vlees op spiesjes. Bestrijk ze met behulp van een penseel in met vloeibare margarine. Rooster ze gaar op de barbecue. Snij de tweede limoen in de lengte in 8 partjes. Versier de spiesjes met de

    limoenpartjes.

    4 Serveer bij dit gerecht wilde of volle rijst.

    26-03-2006 om 12:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwano-cocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ( alcoholvrij)

     

    Voor 4 personen:

     

    2 dl sinaasappelsap- 2 dl ananassap- 4 soeplepels citroensap- 4 soeplepels grenadine- ijsbloekjes- schweppes- 2 kiwano’s-4 kiwano’s (voor de presentatie)

     

    Ontpit de kiwano's en giet er achtereenvolgens alle sappen en de grenadine in. Voeg ijsblokjes, en Schweppes toe naar wens.

     

    24-03-2006 om 20:31 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van gevogelte levertjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1/2 liter witte wijn 4 personen- 400 g gevogeltelevertjes- margarine- peper en zout- 50 g verse spinazie

    - 10 gepelde walnoten- 50 g waterkers- 2 renetappels- 1 koffielepel kaneel- 1 eetlepel Balsamicoazijn- 1 theelepel mosterd- 2 eetlepels notenolie- scheutje porto

    1 Breng de witte wijn aan de kook. Pocheer de levertjes 3 minuten. Lek uit.

    2 Bak de levertjes goudbruin in een pan met dikke bodem met margarine. Bak de levertjes tot ze "à point" zijn. Kruid met peper en zout.

    3 Was de spinazie en waterkers en lek uit.

    4 Snij de appels in kleine blokjes, bak ze in margarine en bestrooi bij het einde van het bakken met kaneel.

    5 Maak een vinaigrette met azijn, mosterd, port, notenolie, peper en zout.

    6 Schik de spinaziebladeren langs de randen van de kommetjes.

    7 Leg wat veldsla,middenin en overgiet met een beetje vinaigrette.

    8 Schik de gebakken appels op de veldsla.

    9 Leg de gevogeltelevertjes in het midden van de kommetjes.

    24-03-2006 om 19:31 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische sla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    4 sneden zuurdesembrood- 40 g verse fijne erwtjes- 30 g molsla- 20 g veldsla- 8 bladeren Trevise-sla- 8 champignons de Paris- 100 g linzenscheuten- 1 eetlepel wijnazijn- 12 kwarteleitjes- 40 g noten- 1 eetlepel kervelpluksels

     

    Voor de saus:

    125 g yoghurt- 1 koffielepel mosterd- 0,5 dl wijnazijn- 0,5 dl olijfolie- 3 druppeltjes tabasc- peper en zout- margarine

     

    1 Doe de yoghurt en de mosterd in een kom. Klop los en voeg de azijn toe.Voeg al kloppend de olijfolie in een straaltje toe. Daarna tabasco, peper en zout. Giet in een sauskommetje.

    2 Snij het brood in driehoekjes. Verwarm wat margarine in een pan en bak het brood hierin goudbruin.

    3 Doe de erwtjes 10 minuten in kokend water. Lek uit en fris op.

    4 Reinig de 3 soorten sla. Reinig de champignons en snij in schijfjes.

    5 Verdeel de slasoorten en de erwtjes over vier borden. Leg in het midden een nestje linzenscheuten en omring met champignonstukjes.

    6 Kook een liter water met azijn. Voeg geen zout toe!

    7 Breek de eitjes in een bord. Laat ze voorzichtig in het bijna kokende water glijden. Pocheer 1 minuut. Haal uit het water en schik op het slaatje.

    23-03-2006 om 21:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepino-anijscocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (alcoholvrij)

     

    Voor 4 personen:

     

    6 dl sinaasappelsap- ijsblokjes- 1 pepino- 20 cl alcoholvrije pastis- 4 soeplepels grenadine

     

    Snijd de pepino in blokjes en leg deze in grote aperitiefglazen.

    Voeg de ijsblokjes toe, dan de pastis en vervolgens de grenadine en het sinaasappelsap.

    21-03-2006 om 15:36 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepino
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De pepino is een vrucht die behoort tot de nachtschadefamilie waartoe ook de tamarillo behoort. De vrucht wordt in het buitenland wel meloenpeer genoemd. De pepino komt van oorsprong uit het gebergte in Peru en Colombia en was al bekend bij de Indianen. De plant is meer een struik dan een boom en wordt maximaal 1 meter hoog. Wilde vruchten zijn ca. 7 cm lang en gecultiveerde vruchten bereiken een lengte van 10 tot 20 cm. De doorsnede is 5 tot 10 cm. De vrucht is eivormig en heeft een vrij dunne schil. De schil is creme tot citroengeel van kleur met donkerrode tot lila strepen. Het vruchtvlees is sappig en geel van kleur en bevat in het midden kleine pitjes. Er zijn ook pitloze soorten.

    21-03-2006 om 15:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartig gevulde aardappel in papillot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    4 middelgrote aardappelen- 12 aspergepunten- 100 g zure room- 1 koffielepel mierikswortelpuree- peper en zout- 80 g gerookte tempeh- 1 eetlepel gehakte peterselie- 1 teentje knoflook- margarine- 4 takjes dille

     

    1 Borstel de aardappelen schoon en kook ze in de schil beetgaar (+/-15 minuten).

    2 Stoom de aspergepunten ondertussen gaar.

    3 Meng de zure room met een mierikswortelpuree en breng op smaak met peper en zout. Zet weg op een koele plaats.

    4 Verkruimel de tempeh en meng met de peterselie, de geperste knoflook en wat margarine.

    5 Snij de gekookte aardappel in de lengte door en leg in het midden de tempeh-bereiding.

    6 Pak de aardappel zorgvuldig in aluminiumfolie en leg ze op het rooster van de barbecue.

    7 Plooi net voor het serveren de plakjes aluminiumfolie open en werk elke aardappel af met mierikswortelpuree, 3 aspergepunten en een takje dille.

     

    20-03-2006 om 19:49 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochette met ingepakte vis & gesmolten venkel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    600 g kabeljauw- 1 preistengel- 4 plakjes gerookte zalm- 8 houten satéstokjes- citroen limoen- 2 venkelknollen- vloeibare margarine- peper en zout- scheutje room

     

     

    1 Verdeel de kabeljauw in 12 gelijke vierkante stukken. Snij de preistengel half door in de lengte. Neem 8 preilaagjes en snij ze op de breedte van de visblokjes. Blancheer.

     

    2 Wikkel 8 stukken vis in een preireepje en. doe er eventueel een strikje rond met een geblancheerd lang reepje preigroen.

     

    3 Wikkel de overige 4 stukken vis in de gerookte zalm. Steek twee houten satéstokjes door: een stukje vis in prei, schijfje citroen en limoen, stukje vis in zalm, citrusschijfjes en een stukje vis in prei.

     

    4 Bestrijk de brochettes met een penseel met vloeibare margarine en bak ze in een pan, onder een grill of op een zachte barbecue.

     

    5 Snij de venkel in stukjes. Stoof in margarine gaar, zonder te kleuren, onder gesloten deksel en doe er eventueel een weinig water bij.

     

    6 Breng de venkel op smaak met peper, zout, fijngesnipperd venkelgroen en een scheutje room

     

    7 Serveer de brochettes met de gesmolten venkel en gekookte rijst of groene tagliatelle

    19-03-2006 om 18:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbrochettes met honing & gember
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    1 stukje verse gember- 2 teentjes knoflook- 125 g yoghurt natuur- 1/2 koffielepel kerriepoeder- peper & zout- 600 9 kippenfilets- 1 blikje ananasschijven (200 g)- vloeibare margarine- 2 eetlepels acaciahoning- 2 eetlepels limoensap- verse muntblaadjes 1 Rasp de gember en pers de knoflook fijn. Doe dit samen met de yoghurt en het kerriepoeder in een kom, kruid met peper en zout en meng goed.
    2 Snij de kippenfilets overlangs in strookjes van ongeveer 3 cm breed en dompel ze in de yoghurtmarinade. Dek af met plasticfolie en zet enkele uurtjes in de koelkast.
    3 Open het blik ananasschijven en snij ze in stukjes.
    4 Haal de strookjes kip uit de marinade, schud de overtollige yoghurt eraf en rijg ze afgewisseld met een stukje ananas aan spiesjes. Zo blijven ze goed vast zitten.
    5 Strijk met een penseel de brochet­en in met de vloeibare margarine. Rooster gaar op de barbecue.
    6 Leng de honing aan met het limoensap en strijk dit mengsel regelmatig over de brochettes terwijl u ze op de barbecue laat roosteren.
    7 Spies een muntblaadje aan weerszijden van de brochettes en dien onmiddellijk op.

    17-03-2006 om 20:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokoscocktail met kerrie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    6 dl ananassap- 20 cl batida- 4 soeplepels kokosmelk- 4 soeplepels citroensap- 8 ijsblokjes- 1 koffielepel geraspte koko’s- 1 koffielepel kerrie- 1 kokosnoot (voor de presentatie)

     

    Meng ananassap met Batida, kokosmelk, citroensap, geraspte kokos en kerrie met het ijs. Dit alles krachtig schudden.

    Serveer in lege kokosschalen.

    17-03-2006 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangrita
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (delicatesse uit Mexico)

     

    Voor 4 personen:

     

    ½ liter tomatensap- 25 cl sinaasappelsap- 2 soeplepels limoensap- 1 versneden ui- 1 soeplepel paprika-4 koffielepels suiker- ½ koffielepel zout- tequila (facultatief)

     

    Meng alle ingrediënten met de mixer zonder de tequila. Giet alles in een karaf en zet in de koelkast. Sangrita wordt gedronken uit twee glazen. Men drinkt afwisselend van de sangrita en dan weer van de tequila

    16-03-2006 om 16:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caponata
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      600 g aubergines- olie-. Margarine- 600 g uien- 3 witte selderstengels- 200 g groene olijven zonder pit-600 g Roma tomaten- . zwarte peper van de molen- zout- 40 g suiker-. 5 koffielepels kappertjes 5 eetlepels rode wijnazijn . 5 eetlepels witte wijnazijn
    1 Reinig alle groenten. Snij de aubergines in dobbelsteentjes van +/- 1 à 2 cm. Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat 1 uur staan.
    2 Hak de uien fijn. Snij de selder in stukjes van 0,5 cm, halveer de olijven. Pel de Roma tomaten, ontpit ze en snij ze in dobbelsteentjes +/- 1 à 2 cm
    3 Blancheer de selderstukjes.
    4 Spoel de aubergines vervolgens af met water, dep ze droog en bak ze goudbruin in wat olie. Laat afkoelen op huishoudpapier.
    5 Bak gedurende 15 minuten de uien op een laag vuurtje in de margarine.
    6 Voeg vervolgens selder, tomaten, olijven en een beetje peper en zout toe en laat nog 5 minuten bakken.
    7 Voeg nu de suiker, azijn, kappertjes en aubergines toe en stoof nog 10 minuten zodat de azijn verdampt is.
    8 Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout en laat afkoelen. Koud serveren.

     

    14-03-2006 om 16:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen 

     

    16 middelgrote scampi- 16 Sint-Jakobsvruchten- 8 fijne sneetjes ontbijtspek- 1 flink rijpe mango-1 dl kokosmelk- 2 eetlepels limoensap- 1 eetlepel gehakte
    korianderblaadjes- groene Tabasco- peper en zout- vloeibare margarine-1/2 koffielepel kurkuma

     

    1 Pel de scampi maar laat de staart en de onderste ring eraan zitten.

    2 Spoel de Sint-jakobsvruchten, droog ze af en wikkel ze elk in een half sneetje spek.

    3 Maak brochettes van twee scampi en twee Sint-jakobsvruchten per stuk.

    4 Schil de mango, snij hem in stukjes en doe deze in mixer. Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en mix fijn. Meng er dan de koriander en wat tabasco onder.

    5 Meng de kurkuma met de vloeibare margarine en strijk er met behulp van een penseel de brochettes  mee in. Rooster ze op de barbecue en kruid ze lichtjes met peper en zout.

    6 Dien warm op met de mangosaus.

    14-03-2006 om 16:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van eendenfilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    1 eendenfilet van 400 g- 4 laurierbladeren- 1 eetlepel grof zeezout- 200 g spelt- margarine- het sap van 1 sinaasappel- 1 eetlepel honing- 2 eetlepels notenolie- 1 eetlepel Balsamicoazijn- 1 eikenbladsla- 1 Romeinse sla

     

    1 Wrijf de eendenfilet 5 uur vooraf in met zeezout en gebroken groene laurierbladen. Zet koel weg.

    2 Laat de spelt enkele uren weken en kook gaar op een zacht vuurtje in ongeveer een uur tijd.

    3 Verwijder zeezout en laurier van de eendenfilets.

    4 Kleur de eendenfilet langs twee kanten in een pan met margarine.

    5 Bak de eendenfilet 8 minuten in een oven van 180°C. Laat rusten.

    6 Verwijder het vet uit de pan en deglaceer met sinaasappelsap en honing. Zet weg.

    7 Maak een vinaigrette met notenolie en Balsamicoazijn.

    8 Reinig de sla.

    9 Snij de nog lauwe eendenfilet in zeer fijne plakjes. Kruid met peper.

    10 Schik de sla in de kommetjes.

    11 Leg er in het midden een waaiertje eendenfiletplakjes op. Lepel er wat spelt over.

    12 Overgiet de eendenfilet met de sinaasappel-honingsaus.

    11-03-2006 om 16:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dandy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (delicatesse uit de U.S.A.)

     

    Voor 4 personen:

     

    8 cl (1 portoglas) rum- 4 cl perzikalcohol- 8 cl sinaasappelsap- 8 cl citroensap- champagne

     

    Mix de ingrediënten in een shaker, giet de mengeling in champagneglazen en vul aan met champagne.

    11-03-2006 om 16:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coco Punch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (delicatesse uit Haïti)

     

    Voor 4 personen:

     

    1 dl kandijstroop- 3dl witte rum- 6 dl kokosmelk- geraspte muskaat en dunne citroenschilletjes.

     

    Mix de rum, de kandijstroop, de kokosmelk en wat ijs bij voorkeur in een shaker. Verdeel over de glazen, strooi er wat geraspte muskaat over en versier met de citroenschilletjes

    11-03-2006 om 16:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    willemvandijk
    blog.seniorennet.be/willemv
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    style
    blog.seniorennet.be/style

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    spriet
    blog.seniorennet.be/spriet
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    boetseren
    blog.seniorennet.be/boetser
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    4kinderen
    blog.seniorennet.be/4kinder
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!