Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maatschap
    blog.seniorennet.be/maatsch
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    denhesseleer
    blog.seniorennet.be/denhess
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sakadan
    blog.seniorennet.be/sakadan
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    21-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepino
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De pepino is een vrucht die behoort tot de nachtschadefamilie waartoe ook de tamarillo behoort. De vrucht wordt in het buitenland wel meloenpeer genoemd. De pepino komt van oorsprong uit het gebergte in Peru en Colombia en was al bekend bij de Indianen. De plant is meer een struik dan een boom en wordt maximaal 1 meter hoog. Wilde vruchten zijn ca. 7 cm lang en gecultiveerde vruchten bereiken een lengte van 10 tot 20 cm. De doorsnede is 5 tot 10 cm. De vrucht is eivormig en heeft een vrij dunne schil. De schil is creme tot citroengeel van kleur met donkerrode tot lila strepen. Het vruchtvlees is sappig en geel van kleur en bevat in het midden kleine pitjes. Er zijn ook pitloze soorten.

    21-03-2006 om 15:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartig gevulde aardappel in papillot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    4 middelgrote aardappelen- 12 aspergepunten- 100 g zure room- 1 koffielepel mierikswortelpuree- peper en zout- 80 g gerookte tempeh- 1 eetlepel gehakte peterselie- 1 teentje knoflook- margarine- 4 takjes dille

     

    1 Borstel de aardappelen schoon en kook ze in de schil beetgaar (+/-15 minuten).

    2 Stoom de aspergepunten ondertussen gaar.

    3 Meng de zure room met een mierikswortelpuree en breng op smaak met peper en zout. Zet weg op een koele plaats.

    4 Verkruimel de tempeh en meng met de peterselie, de geperste knoflook en wat margarine.

    5 Snij de gekookte aardappel in de lengte door en leg in het midden de tempeh-bereiding.

    6 Pak de aardappel zorgvuldig in aluminiumfolie en leg ze op het rooster van de barbecue.

    7 Plooi net voor het serveren de plakjes aluminiumfolie open en werk elke aardappel af met mierikswortelpuree, 3 aspergepunten en een takje dille.

     

    20-03-2006 om 19:49 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochette met ingepakte vis & gesmolten venkel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    600 g kabeljauw- 1 preistengel- 4 plakjes gerookte zalm- 8 houten satéstokjes- citroen limoen- 2 venkelknollen- vloeibare margarine- peper en zout- scheutje room

     

     

    1 Verdeel de kabeljauw in 12 gelijke vierkante stukken. Snij de preistengel half door in de lengte. Neem 8 preilaagjes en snij ze op de breedte van de visblokjes. Blancheer.

     

    2 Wikkel 8 stukken vis in een preireepje en. doe er eventueel een strikje rond met een geblancheerd lang reepje preigroen.

     

    3 Wikkel de overige 4 stukken vis in de gerookte zalm. Steek twee houten satéstokjes door: een stukje vis in prei, schijfje citroen en limoen, stukje vis in zalm, citrusschijfjes en een stukje vis in prei.

     

    4 Bestrijk de brochettes met een penseel met vloeibare margarine en bak ze in een pan, onder een grill of op een zachte barbecue.

     

    5 Snij de venkel in stukjes. Stoof in margarine gaar, zonder te kleuren, onder gesloten deksel en doe er eventueel een weinig water bij.

     

    6 Breng de venkel op smaak met peper, zout, fijngesnipperd venkelgroen en een scheutje room

     

    7 Serveer de brochettes met de gesmolten venkel en gekookte rijst of groene tagliatelle

    19-03-2006 om 18:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbrochettes met honing & gember
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    1 stukje verse gember- 2 teentjes knoflook- 125 g yoghurt natuur- 1/2 koffielepel kerriepoeder- peper & zout- 600 9 kippenfilets- 1 blikje ananasschijven (200 g)- vloeibare margarine- 2 eetlepels acaciahoning- 2 eetlepels limoensap- verse muntblaadjes 1 Rasp de gember en pers de knoflook fijn. Doe dit samen met de yoghurt en het kerriepoeder in een kom, kruid met peper en zout en meng goed.
    2 Snij de kippenfilets overlangs in strookjes van ongeveer 3 cm breed en dompel ze in de yoghurtmarinade. Dek af met plasticfolie en zet enkele uurtjes in de koelkast.
    3 Open het blik ananasschijven en snij ze in stukjes.
    4 Haal de strookjes kip uit de marinade, schud de overtollige yoghurt eraf en rijg ze afgewisseld met een stukje ananas aan spiesjes. Zo blijven ze goed vast zitten.
    5 Strijk met een penseel de brochet­en in met de vloeibare margarine. Rooster gaar op de barbecue.
    6 Leng de honing aan met het limoensap en strijk dit mengsel regelmatig over de brochettes terwijl u ze op de barbecue laat roosteren.
    7 Spies een muntblaadje aan weerszijden van de brochettes en dien onmiddellijk op.

    17-03-2006 om 20:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokoscocktail met kerrie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    6 dl ananassap- 20 cl batida- 4 soeplepels kokosmelk- 4 soeplepels citroensap- 8 ijsblokjes- 1 koffielepel geraspte koko’s- 1 koffielepel kerrie- 1 kokosnoot (voor de presentatie)

     

    Meng ananassap met Batida, kokosmelk, citroensap, geraspte kokos en kerrie met het ijs. Dit alles krachtig schudden.

    Serveer in lege kokosschalen.

    17-03-2006 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangrita
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (delicatesse uit Mexico)

     

    Voor 4 personen:

     

    ½ liter tomatensap- 25 cl sinaasappelsap- 2 soeplepels limoensap- 1 versneden ui- 1 soeplepel paprika-4 koffielepels suiker- ½ koffielepel zout- tequila (facultatief)

     

    Meng alle ingrediënten met de mixer zonder de tequila. Giet alles in een karaf en zet in de koelkast. Sangrita wordt gedronken uit twee glazen. Men drinkt afwisselend van de sangrita en dan weer van de tequila

    16-03-2006 om 16:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caponata
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      600 g aubergines- olie-. Margarine- 600 g uien- 3 witte selderstengels- 200 g groene olijven zonder pit-600 g Roma tomaten- . zwarte peper van de molen- zout- 40 g suiker-. 5 koffielepels kappertjes 5 eetlepels rode wijnazijn . 5 eetlepels witte wijnazijn
    1 Reinig alle groenten. Snij de aubergines in dobbelsteentjes van +/- 1 à 2 cm. Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat 1 uur staan.
    2 Hak de uien fijn. Snij de selder in stukjes van 0,5 cm, halveer de olijven. Pel de Roma tomaten, ontpit ze en snij ze in dobbelsteentjes +/- 1 à 2 cm
    3 Blancheer de selderstukjes.
    4 Spoel de aubergines vervolgens af met water, dep ze droog en bak ze goudbruin in wat olie. Laat afkoelen op huishoudpapier.
    5 Bak gedurende 15 minuten de uien op een laag vuurtje in de margarine.
    6 Voeg vervolgens selder, tomaten, olijven en een beetje peper en zout toe en laat nog 5 minuten bakken.
    7 Voeg nu de suiker, azijn, kappertjes en aubergines toe en stoof nog 10 minuten zodat de azijn verdampt is.
    8 Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout en laat afkoelen. Koud serveren.

     

    14-03-2006 om 16:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen 

     

    16 middelgrote scampi- 16 Sint-Jakobsvruchten- 8 fijne sneetjes ontbijtspek- 1 flink rijpe mango-1 dl kokosmelk- 2 eetlepels limoensap- 1 eetlepel gehakte
    korianderblaadjes- groene Tabasco- peper en zout- vloeibare margarine-1/2 koffielepel kurkuma

     

    1 Pel de scampi maar laat de staart en de onderste ring eraan zitten.

    2 Spoel de Sint-jakobsvruchten, droog ze af en wikkel ze elk in een half sneetje spek.

    3 Maak brochettes van twee scampi en twee Sint-jakobsvruchten per stuk.

    4 Schil de mango, snij hem in stukjes en doe deze in mixer. Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en mix fijn. Meng er dan de koriander en wat tabasco onder.

    5 Meng de kurkuma met de vloeibare margarine en strijk er met behulp van een penseel de brochettes  mee in. Rooster ze op de barbecue en kruid ze lichtjes met peper en zout.

    6 Dien warm op met de mangosaus.

    14-03-2006 om 16:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van eendenfilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    1 eendenfilet van 400 g- 4 laurierbladeren- 1 eetlepel grof zeezout- 200 g spelt- margarine- het sap van 1 sinaasappel- 1 eetlepel honing- 2 eetlepels notenolie- 1 eetlepel Balsamicoazijn- 1 eikenbladsla- 1 Romeinse sla

     

    1 Wrijf de eendenfilet 5 uur vooraf in met zeezout en gebroken groene laurierbladen. Zet koel weg.

    2 Laat de spelt enkele uren weken en kook gaar op een zacht vuurtje in ongeveer een uur tijd.

    3 Verwijder zeezout en laurier van de eendenfilets.

    4 Kleur de eendenfilet langs twee kanten in een pan met margarine.

    5 Bak de eendenfilet 8 minuten in een oven van 180°C. Laat rusten.

    6 Verwijder het vet uit de pan en deglaceer met sinaasappelsap en honing. Zet weg.

    7 Maak een vinaigrette met notenolie en Balsamicoazijn.

    8 Reinig de sla.

    9 Snij de nog lauwe eendenfilet in zeer fijne plakjes. Kruid met peper.

    10 Schik de sla in de kommetjes.

    11 Leg er in het midden een waaiertje eendenfiletplakjes op. Lepel er wat spelt over.

    12 Overgiet de eendenfilet met de sinaasappel-honingsaus.

    11-03-2006 om 16:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dandy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (delicatesse uit de U.S.A.)

     

    Voor 4 personen:

     

    8 cl (1 portoglas) rum- 4 cl perzikalcohol- 8 cl sinaasappelsap- 8 cl citroensap- champagne

     

    Mix de ingrediënten in een shaker, giet de mengeling in champagneglazen en vul aan met champagne.

    11-03-2006 om 16:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coco Punch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (delicatesse uit Haïti)

     

    Voor 4 personen:

     

    1 dl kandijstroop- 3dl witte rum- 6 dl kokosmelk- geraspte muskaat en dunne citroenschilletjes.

     

    Mix de rum, de kandijstroop, de kokosmelk en wat ijs bij voorkeur in een shaker. Verdeel over de glazen, strooi er wat geraspte muskaat over en versier met de citroenschilletjes

    11-03-2006 om 16:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananascocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    4 dl ananassap- 2 dl sinaasappelsap- 4 soeplepels citroensap- 20 cl Passoa- ijsblokjes- 4 soeplepels grenadine- 1 ananas (voor de presentatie)

     

    Haal een ananas leeg.

    Giet hierin één na één de ingrediënten. Eerst de grenadine, dan de ijsblokjes daarna de Passoa, gevolgd door het citroensap, het sinaasappelsap en het ananassap

    11-03-2006 om 16:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochette van tongfilets in papillot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    20 middelgrote scampi- 2 limoenen- 2 grote vleestomaten- 1/2 komkommer- 8 tongfilets- margarine- peper en zout- 4 theelepels verse dille

     

    1 Pel de scampi en verwijder het centrale darmkanaal.

    2 Snij de limoenen in 4 halve maantjes.

    3 Pel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.

    4 Snij de komkommer in de lengte in vier, schraap met een koffielepeltje de zaadjes eruit en snij ze in kwartjes van 5 mm dikte.

    5 Steek de tongfilet in S-vorm op een stokje, alterneer met een scampi en begin en eindig met een limoenpartje

    6 Wrijf de vellen aluminiumfolie in met wat margarine en leg er een visbrochette in. Bestrooi met stukjes tomaat en komkommer.

    Kruid met peper en zout en bestrooi met de gehakte dille.

    7 Plooi de folie zorgvuldig dicht. Leg de papillotten op het rooster van de barbecue.

    08-03-2006 om 15:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika's gevuld met pittige risotto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    . 4 kleine rode paprika's- 2 uien- margarine- 1,5 theelepel zout- 50 g pijnboompitten- 125 g rondkorrelige rijst- 450 ml kippenbouillon- 1 eetlepel tomatenpuree- 1 theelepel suiker- 1 theelepel garam-massala- snuifje chilipoeder- snuifje oregano- snuifje komijn- snuifje kaneel- 2 eetlepels citroensap- 1 citroen.

     

    1 Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en zaad lijsten.           

    2 Reinig de uien en snipper ze fijn.

    3 Verwarm wat margarine in een pan en stoof de ui glazig, voeg zout toe en roer af en toe.

    4 Voeg de pijnboompitten toe en stoof ze tot ze goudbruin zijn.

    5 Voeg de rijst toe, bak 3 minuten mee.

    6 Overgiet met de kippenbouillon en voeg de tomatenpuree en alle specerijen toe. Roer goed om en kook zachtjes onder deksel tot de rijst bijna gaar is. Laat de rijst afkoelen en voeg de muntsnippers en citroensap toe.

    7 Vul de paprika's met het mengsel. Neem een ovenschotel, smeer ze goed in met margarine, leg de paprika’s erin en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C. Na 30 minuten is het gerecht gaar

    8 Serveer het gerecht je met een kippenbrochetje en een curry-kokossaus.

    9 Werk af met een schijfje citroen en eventueel een topje munt.

     

    08-03-2006 om 15:37 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflooksaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heerlijk  bij o.a. kleine gehaktballetjes

     

    5 eetlepels mayonaise * 5 eetlepels licht gezoete geklopte slagroom * 3 knoflookteentjes * wat gedroogde peterselie voor een groen  accent erin te brengen

     

    Meng alles door elkaar en klaar! Als je het langer laat staan ( het blijft ongeveer drie weken goed in een goed afgesloten potje in de koelkast) wordt de knoflooksmaak steeds sterker. Als je het dezelfde avond of vlak van te voren wil maken is het verstandig om er wat meer knoflook in te doen, maar dat is natuurlijk persoonlijk!

    08-03-2006 om 15:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mai Thaï
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delicatesse uit Thailand

     

    Bacardi-rum- bruine rum- blauwe curaçao- limoen- rietsuikersiroop- lycheelikeur


    Meng. 2 dl van elke rum; 2dl blauwe curaçao,2 dl limoensap, 2 dl rietsuikersiroop en 2 dl lycheelikeur. Giet dit over ijsblokjes en versier,met een dun stukje limoenschil en een orchidee.

     

    05-03-2006 om 18:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hard Rock Hurricane
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delicatesse uit de USA

     

    Voor 4 personen:


    witte rum- gin
    -amaretto- ananassap- sinaasappelsap- grenadinesiroop

     

    Meng 3 dl rum, 3 dl gin, 3 dl amaretto, 3 dl ananassap, 3 dl sinaasappelsap en een

    scheutje grenadine. Opdienen met ijsblokjes.

    05-03-2006 om 18:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spies van zalm met spek, zongedroogde tomaat & een mosterdsausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

     16 champignons van 4 cm doorsnede- vloeibare margarine- 1/2 citroen- 1 dl droge witte wijn- zout & peper- 5 blaadjes verse rozemarijn- 600 g verse zalmfilet- 12 dunne reepjes gerookt spek zonder zwoerd noch kraakbeen-  12 halve zongedroogde tomaten op olie- 2 dl room- 1/2 eetlepel graantjesmosterd- 6 pijpjes bieslook- 250 g basmatirijst- 3 takjes tijm- wat zomerse salade

    1 Snij de stelen van de champignons en doe de koppen in een steelpannetje met een eetlepel vloeibare margarine, het sap uit 1/2 citroen en 1 dl droge wijn. Breng ze op smaak met zout, vers gemalen peper en enkele blaadjes rozemarijn.
    2 Breng ze aan de kook en dek af. Laat de champignons 1 minuut koken en laat ze afkoelen in hun sap
    3 Verwijder eventueel resterende,graatjes en snij de zalmfilet in blokjes van 3 tot 4 cm (hou de rest voor een andere bereiding).
    4 Wikkel 12 stukjes zalm afzonderlijk in een reepje gerookt spek. Maak 4 spiesjes: begin met een champignon, dan een stukje zalm in spek, een stukje in 2 gevouwen zongedroogde tomaat, terug een champignon, een stukje zalm, tomaat, champignon, zalm, tomaat en eindig met een champignon.
    5 Zeef de champignonsappen en kook ze met room tot een lichtgebonden saus. Roer er de graantjesmosterd door en breng op smaak met peper en zout. Snij de bieslook in zeer fijne snippers en voeg ze bij de saus. Hou ze warm.
    6 Kook de basmatirijst gaar in gezouten water waaraan de tijm en wat vloeibare margarine is toegevoegd. Lek uit.
    7 Strijk de spiesjes, om en om, in met vloeibare margarine en laat ze gaar roosteren op de barbecue. Kruid ze enkel met vers gemalen peper na het roosteren
    8 Als ze gaar zijn, dien ze op met de saus,basmatririjst en eventueel een zomers slaatje.

    04-03-2006 om 19:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentencocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Tomatensap- wortelsap- het sap van een sinaasappel- het sap van een citroen- komkommer voor de versiering

     

    Meng 1/2 l tomatensap, 1/2 l wortelsap, het sinaasappelsap en het citroensap,

    Versier met selder en schijfjes komkommer.

    02-03-2006 om 20:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plantencocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delicatesse uit de Antillen.
    Voor 4 personen:

    Abrikozensap- mangosap- sinaasappelsap- ananassap- grenadinesiroop- witte rum- 1/2 koffielepel kaneelpoeder- 1/2 koffielepelgeraspte limoenschil- 4 mespuntjes muskaatnootpoeder- amandelextract

    Exotisch fruit voor de versiering.

     

    Meng 2 dl van elk vruchtensap, 2 dl grenadine en 2 dl rum.

    Voeg daarbij kaneel, de schil, de muskaatnoot en 6 druppels amandelextract.

    Versier de rand van het glas met grenadine en suiker. Giet over ijsblokjes en versier met schijfjes exotisch fruit.

     

    02-03-2006 om 20:50 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wetters
    blog.seniorennet.be/wetters
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    reddevoorkempen
    blog.seniorennet.be/reddevo

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    omaka
    blog.seniorennet.be/omaka
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cats1944
    blog.seniorennet.be/cats194
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    svalankunst
    blog.seniorennet.be/svalank
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!