Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2 rode Spaanse pepertjes- 3 teentjes knoflook- 1/2 dl olijfolie- 1/2 koffielepel kerriepoeder- 1 koffielepel kurkuma- 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie- peper van de molen- 700 g varkensgebraad- vloeibare margarine- zout- 2 uien- 4 mini rode paprika's- 4 mini groene paprika's
1 Halveer de Spaanse pepertjes, ontpit ze en snij ze fijn. Pers de knoflook. Doe ze samen met de olie, het kerriepoeder, de kurkuma, de peterselie en de peper in de mixer. Mix alles tot een homogene massa.
2 Snij het varkensgebraad in blokjes van 2 à 3 cm en dompel ze in de marinade. Dek af met plasticfolie en zet enkele uurtjes (of liefst een hele nacht) in de koelkast.
3 Rijg de blokjes varkensvlees, met stukjes ui en mini paprika's aan spiesjes. Strijk met behulp van een penseel de brochetten in met de vloeibare margarine. Rooster de brochettes gaar op de barbecue en bestrooi ze met zout.
4 U kunt ze serveren met plakjes vers fruit (mango, perzik, enz.) om de pikante smaak te verzachten.
|