Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leonb
    blog.seniorennet.be/leonb
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    martinevangaver
    blog.seniorennet.be/martine
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maria1951_gerard
    blog.seniorennet.be/maria19
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    05-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante varkensbrochettes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 rode Spaanse pepertjes- 3 teentjes knoflook- 1/2 dl olijfolie- 1/2 koffielepel kerriepoeder- 1 koffielepel kurkuma- 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie- peper van de molen- 700 g varkensgebraad- vloeibare margarine- zout- 2 uien- 4 mini rode paprika's- 4 mini groene paprika's

     

    1 Halveer de Spaanse pepertjes, ontpit ze en snij ze fijn. Pers de knoflook. Doe ze samen met de olie, het kerriepoeder, de kurkuma, de peterselie en de peper in de mixer. Mix alles tot een homogene massa.

    2 Snij het varkensgebraad in blokjes van 2 à 3 cm en dompel ze in de marinade. Dek af met plasticfolie en zet enkele uurtjes (of liefst een hele nacht) in de koelkast.

    3 Rijg de blokjes varkensvlees, met stukjes ui en mini paprika's aan spiesjes. Strijk met behulp van een penseel de brochetten in met de vloeibare margarine. Rooster de brochettes gaar op de barbecue en bestrooi ze met zout.

    4 U kunt ze serveren met plakjes vers fruit (mango, perzik, enz.) om de pikante smaak te verzachten.

    05-04-2006 om 17:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met kip en sinaasappel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g penne- 400 g kipfilet in reepjes gesneden- 2 sinaasappelen- sap van 2 sinaasappelen- 2 tomaten, vruchtvlees in blokjes gesneden- 1 bosje kervel- 4 takjes apart houden en de rest grof hakken- sojasaus

    - arachideolie- peper en zout

    Dressing:

    l koffielepel mosterd- 2 el witte wijnazijn- 4 el olijfolie- 1 teentje look, geperst

     

     

    . Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes met een scherp mes

    . Meng de dressingingrediënten tot een gladde saus

    . Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, laat uitlekken en schep er de sinaasappelpartjes,

    tomatenstukjes, sinaasappelsap, dressing en kervel door, breng verder op smaak met peper en zout

    . bak de kippenreepjes in hete olie, goudbruin en gaar, besprenkel met sojasaus

    . verdeel de pastasalade over kommen en schik er de

    gebakken kipreepjes bovenop

    . werk af met plukjes kervel en serveer onmiddellijk

    .lunch of hoofdgerecht

    . gemakkelijk en goedkoop. klaar in 30min.

    05-04-2006 om 17:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enegieshake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    6 tomaten, ontveld- 1el rode pesto- 500 g verse kaas- 4 takjes bladpeterselie- 1 dl melk peper en zout

     

    Snij de tomaten in stukken en doe ze samen met de kaas, melk en de pesto in de blender, mix, breng op smaak met peper en zout

    Giet in mooie glazen en garneer met een takje bladpeterselie

    05-04-2006 om 15:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaumes in brickdeeg met een rozijnenslaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    4 blaadjes brickdeeg- 4 stukken Chaumes- een beetje krulsla- 4 soeplepels rozijnen- 4 soeplepels pijnboompitten- 4 soeplepels olijfolie- 1 soeplepel Luikse stroop- 2 soeplepels wittewijnazijn- 1 eigeel


    . Pak de stukken Chaumes in met de blaadjes brickdeeg en sluit ze zoals een enveloppe

    met het eigeel. .

    . Laat ze 10 minuten in de oven bakken op 170°C

    . Meng intussen de Luikse stroop met de olijfolie en de wijnazijn.

    . Schik de sla in het midden van de borden. Bestrooi met rozijnen en pijnboompitten.

    . Leg de pakjes Chaumes op de sla en besprenkel ze met de vinaigrette en de Luikse stroop.

    04-04-2006 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van rundvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    3 kleine rode pepertjes- 4 teentjes look- het sap van 1,5 citroen- 2 eetlepels vissaus- 1/2 koffielepel suiker- 1 kleine komkommer- 150 g kerstomaatjes- 1 rode ui- 1 steak van +/- 400 g margarine- wat peterselie

     

    1 Halveer de pepertjes en verwijder de zaadjes. Reinig de look.

    2 Doe pepertjes, look, citroensap en vissaus in de cutter en hak fijn. Roer er het halve koffielepeltje suiker onder.

    3 Snij de komkommer in vieren in de lengte. Verwijder de zaadjes en snij in dunne plakjes.

    4 Halveer de kerstomaatjes. Reinig de ui en snij in maantjes.

    5 Bak de steak aan in wat margarine. Snij de steak in dunne lapjes.

    6 Meng alle groenten en het vlees onder elkaar. Roer er de dressing door. Werk af met wat peterselie.

    03-04-2006 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tartaar van tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kleine courgette- vloeibare margarine- 500 g tomaten(liefst Roma / pruimtomaat)- 1 kleine gele paprika- 3 takjes koriander- 1 sjalotje- 3 takjes basilicum- 2 takjes dragon- 1 à 2 koffielepels olijfolie- 1/2 theelepel mosterd- 1 theelepel balsamico-azijn- peper van de molen- zout- 4 sneden toastbrood

    Voor de saus:

    1 teentje look- 1 eetlepel korianderblaadjes- 4 eetlepels yoghurt- 1 eetlepel olijfolie

    Voor de afwerking:

     4 basilicumtopjes

     

      

     1 Was de courgette, snij in kleine blokjes. Roerbak ze even in vloeibare margarine, laat uitlekken en afkoelen.

     2 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in kleine blokjes en laat uitlekken in een zeef.

     3 Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en snipper ze. Snipper het sjalotje.

     4 Meng de groente blokjes met de kruiden, mosterd, olie, azijn, peper en zout. Zet koel.

     5 Steek 4 cirkels van 10 cm diameter uit het brood en bak ze krokant in vloeibare margarine. Dep even met keukenpapier.

     6 Vul 4 schaaltjes met de groenten en druk zeer goed aan. Leg een toast op elk bord. Draai de tomatentartaar om op de toast, lepel er wat saus rond.

    Werk af met een topje basilicum.

    03-04-2006 om 20:10 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbrochettes op z'n Libanees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    1 ui- 1 ei- 600 g lamsgehakt- 6 eetlepels gehakte peterselie- 4 eetlepels gehakte muntblaadjes- 1/2

    koffielepel "vier-kruiden"-  zout en peper- paneermeel (facultatief)- vloeibare margarine- 12

    kerstomaatjes

     

    1 Reinig de ui en hak ze fijn.

    2 Leg het vlees in een kom en meng het met de ui, het losgeklapte ei, de munt, de peterselie, de vier-kruiden het zout en de peper. Kneed het om een mooi homogene massa te krijgen. Voeg er eventueel wat paneermeel bij als het te kleverig zou zijn.

    3 Strijk 4 spiezen in met vloeibare margarine. Verdeel het vlees in acht porties, rol er balletjes van en duw ze plat. Rijg aan elke spies twee vleeskoekjes afgewisseld met 3 kerstomaatjes: neem een vleeskoekje, leg de spies erop en plooi het vlees errond, druk goed aan, zodat het goed vastzit.

    4 Strijk met behulp van een penseel de brochetten in met de vloeibare margarine. Rooster de brocbettes op de barbecue en draai ze regelmatig om.

    5 Dien op met pittabrood en taboulé.

    02-04-2006 om 19:40 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemengde sla met inktvis & limoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 Trevise-sla (150 g)- 1 stronkje witloof- 1 bosje roquette (rucolla)- 1 theelepel mosterd- 5 eetlepels

    olijfolie- 2 limoenen- 1 eetlepel gehakte koriander- peper en zout- 2 inktvissen (calamares) van 400 g elk

    (ongekuist gewicht)-  vloeibare margarine- 2 eetlepels korianderblaadjes

     

    1 Was de Trevise-sla en het witloof, snij beide in lange repen. Spoel de roquette, laat de steeltjes eraan en zwier droog.

    2 Maak een vinaigrette met de mosterd, de olie en het sap van 1 limoen.

    3 Breng op smaak met de gehakte koriander, peper en zout.

    4 Reinig de inktvissen (of vraag dit aan uw vishandelaar) en snij in grove stukken. Roerbak ze ongeveer 5 minuten in vloeibare margarine. Blus met het sap van de tweede limoen en kruid met peper en zout.

    5 Strooi er de korianderblaadjes over. Meng de sla soorten met de limoendressing en schik in een lage schotel. Schep er de warme inktvis op en dien onmiddellijk op met een stukje (geroosterd) stokbrood.

    6 Dien op met een frisse roséwijn.

     

    01-04-2006 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochettes van zalm & zeewolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 spaanse ui -. 2 teentjes look- 0,5 dl olijfolie- 3/41 gezeefde tomaten- snuifje cayennepeper- zout- 400 g zalmfilet- 400 g zeewolffilet- peper van de molen- grof zeezout- 3 sneden toastbrood- 15 blaadjes verse basilicum- 3 eetlepels olijfolie- margarine- muskaatnoot- 400 g gnocchi- 8 broccoliroosjes- 1 kg gereinigde spinazie-  40 g gemalen parmezaan

    Voor de vinaigrette:

    1,2 dl olijfolie van persing- 5 eetlepels frambozenazijn- peper en zout

    1 Eerst maakt u de tomatencoulis als volgt. Reinig de ui en look en snipper beide fijn. Laat ze zweten in wat olijfolie (laat ze zeker niet kleuren).

    2 Voeg de gezeefde tomaten toe en laat alles op een zacht vuurtje inkoken.

    3 Breng op smaak met zout en peper. Laat alles verder inkoken tot het mooi gebonden is. Giet het vervolgens door een fijne zeef.

    4 Snij de zeewolf en de zalm in blokjes van +/-3 cm en verdeel deze afwisselend over de spiesjes. Kruid met peper van de molen en wat zout.

    5 Maak nu de basilicumpanade door de sneden toastbrood met de basilicumblaadjes fijn te malen in een cutter. Voeg er druppelsgewijs 3 eetlepels olijfolie aan toe. Strijk deze panade over de visbrochettes.

    6 Vul twee kookpotten met gezouten water en breng deze aan de kook. Kook de gnocchi gaar volgens de gebruiksaanwijziging. Kook de broccoli gaar in ongeveer 4 minuten.

    7 Stoof de spinazie aan in wat margarine. Kruid met zoute en flink wat nootmuskaat

    8 Bak de visbrochetten in een warme oven (220°C ) gedurende 7 minuten of op het rooster van de barbecue:

    9 Maak de vinaigrette door de olijfolie met de frambozenazijn te mengen. Breng op smaak met peper van de molen en zout.

    10 Schik op het bord een bedje spinazie, de visspiesjes de gnocchi en de broccoli roosjes. Lepel de vinaigrette erover en bestrooi met een beetje parmezaan.

    31-03-2006 om 20:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sukadelapjes met hete bliksem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g sukadelappen- 1,2 kilo aardappels- 50 g boter of margarine- 3 appels (goudreinetten)- 3 uien- 2 eetl bloem- 3 dl bouillon- 3 eetl azijn (appelcider)- 2 laurierblaadjes- 3 kruidnagels- snufje peper- snufje zout

     

    Pel en snipper de uien. Schil de aardappels en de appels en snijd ze in stukjes. Dep het vlees droog.

    Verhit de boter en bak het vlees in ca 5 minuten rondom bruin. Neem het uit de pan. Voeg de uien aan het braadvet toe en fruit deze ca 3 minuten. Voeg de bouillon, de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng dit al roerende aan de kook. Schep het vlees terug in de pan en laat het in ca 150 minuten gaar sudderen. Bind de saus met snelbloem of bruine maizena en breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in stukjes. Kook de aardappels in weinig water in ca 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de appelstukjes toe. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp alles door elkaar.

    Serveer er tuinbonen en witte bonen bij

    30-03-2006 om 20:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauw winterslaatje met acaciahoning & parelhoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    . 1 frisésla- 2 tomaten- 100 g groene boontjes- 2 stronkjes witloof

    Voor de dressing:

    . 100 g zure room- 1 dl sinaasappelsap-1 scheut witte wijnazijn- 4 eetlepels acaciahoning

    Voor de vinaigrette:

    . 1 koffielepel mosterd- 1 eetlepel wijnazijn- 2 eetlepels olijfolie- peper en zout- 50 g pijnboompitten- 4 enkele parelhoenborsten- margarine- curry- 50 g kervel of preischeuten

    1 Was de frisésla en haal er de witte nerven uit.

    2 Dompel de tomaten in kokend water en pel ze. Snij ze in 4 kwartjes, verwijder de pitjes en snij in reepjes.

    3 Kook de boontjes krokant beetgaar en koel ze direct af in ijswater.

    4 Was het witloof en snij het in dunne reepjes.

    5 Voor de dressing: leng de zure room aan met sinaasappelsap, wijnazijn en acacia honing. Kruid met peper en zout. De saus moet dik zijn.

    6 Voor de vinaigrette: meng mosterd, azijn en olie. Breng op smaak met peper en zout.

    7 Rooster de pijnboompitten mooi bruin.

    8 Snij de parelhoen borsten in 3 plakjes. Kruid met peper, zout en curry. Bak ze goudbruin in wat margarine.

    9 Meng voorzichtig de tomaten, de boontjes en het witloof. Kruid met peper en zout. Sprenkel er de vinaigrette over. Leg in het midden van de borden.

    10 Meng de sla met wat vinaigrette kruid met peper en zout, en schik bovenop de groenten.

    11 Lepel de dressing over de sla.

    12 Leg het warme parelhoen er schuin op. Versier met de gewassen kervelpluksels of preischeuten en de pijnboompitten.

    30-03-2006 om 20:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwano
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kiwano houdt het midden tussen een vrucht en een groente en behoort tot de familie van de komkommerachtigen, waartoe ook de komkommer, courgette, pompoen en meloen behoren. De kiwano komt van oorsprong uit de Kalahari-woestijn in tropisch Afrika. Aan het begin van de jaren '80 werd deze vruchtgroente vanuit Nieuw-Zeeland op de markt gebracht. De kiwano is geen familie van de kiwi, wel zijn ze allebei vanuit Nieuw-Zeeland geintroduceerd. De kiwano wordt in het buitenland ook wel gehoornde meloen genoemd.

    De decoratieve vruchtgroente ziet er dan ook uit als een ovale meloen met hoorntjes. De kiwano heeft een lengte van 10 tot 15 cm. en is oranje van kleur. Het groene, gelei-achtige vruchtvlees is verdeeld in vakjes. De vele pitjes zijn eetbaar.

    Landen van herkomst:
    Nieuw Zeeland, Kenya, Israel en Portugal

    Aanvoer:
    Het hele jaar rond.

    Smaak:
    De kiwano is fris van smaak met een vleugje banaan en citroen.

    Narijpen:
    Een nog niet volledig doorgekleurde kiwano, kleurt door als u hem bewaart op een fruitschaal of een niet te koude plek. De kiwano is echter al eetbaar als hij oranje begint door te kleuren. Op de fruitschaal kunt u de kiwano tot enkele weken goed houden.

    Aansnijden:
    Als u de buitenkant van de kiwano wilt gebruiken om een cocktail in te serveren, snijdt u het kapje van de bovenkant weg en lepelt de inhoud uit de kiwano. Indien u het voor een voorgerecht wilt gebruiken, halveer dan de kiwano en hol hem dan uit

    28-03-2006 om 15:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoengebraad Sole Mio
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kalkoenboutgebraad van :t 800 g- 1 kuipje champignons (250 g)- 1 plak gekookte ham- 0,5 dl witte wijn- 1/2 blokje gevogeltebouillon- 2 dl lichte room 2 soeplepels tomatenpuree- 1/2 citroen- 40 g boter- 2 soeplepels gehakte peterselie- peper en zout

    Bijgerecht: verse deegwaren

    . Beboter lichtjes de bodem van een ovenschotel. Leg er het kalkoengebraad in en zet de schotel in de oven (voorverwarmd op T°7 - 210°C). Stel de oventijd in op 45 min. Wanneer deze voor de helft voorbij is, de witte wijn over het gebraad gieten.

    . Ondertussen de champignons wassen en fijn snijden. Doe ze in een steelpan met 30 g gesmolten boter. Besprenkel ze met een scheutje citroensap, strooi er peper en zout op en braad ze tot ze hun vocht verliezen

    . Overgiet ze dan met 1 dl warm water, voeg het verkruimelde halve bouillonblokje, de tomatenpuree en de room toe. Laat dan nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

    . Hak de plak ham fijn en voeg die samen met de gehakte peterselie bij de saus. Op smaak brengen.

    . Haal het gebraad uit de oven wanneer het gaar is en laat het enkele minuten rusten. Giet de saus in de schotel en krab de bakresten los.

    . Snij het gebraad in plakken van ongeveer 1 cm en dien ze op met de saus en verse pasta als nevengerecht.

    28-03-2006 om 15:08 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gambaspiesjes met mango & papaja
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de marinade

     

     4 sinaasappelen- 1 limoen- 2 teentjes look- 1/2 ui- 1 Madame jeanette-pepertje- 3 eetlepels olijfolie- 1 koffielepel paprikapoeder- 1 koffielepel Amontillado sherry- 1 mespunt komijnpoeder- een stukje geraspte gember- peper en zout- 24 gamba's- 2 mango’s- 2 witte uien- margarine- 1 limoen- eventueel 4 sla- of bananenblaadjes.

    Voor de dip:

     

    1 rijpe papaja- ½ rode paprika- ½ ui - ½ bosje koriander- 2 eerlepels olijfolie- 1 koffielepel rietsuiker.

     

     

    1 Maak de marinade: Pers de sinaasappelen en de limoen. Pers de look, snipper de ui en ¾ van het pepertje. Doe het sap met de look, de ui, het pepertje en de overige ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat even sudderen en neem van het vuur.

    2 Pel de gamba's, laat de staartvin eraan. Schik ze in een platte schotel en overgiet met de lauwe marinade. Zet 2 uur in de koelkast.

    3 Maak ondertussen de dipsaus: schil de papaja en de paprika, verwijder de zaadjes en snij in stukjes. Snipper de ui en pluk de korianderblaadjes. Mix alles fijn met de olijfolie en voeg de rietsuiker, peper en zout toe. Zet koel weg.

    4 Schil de mango’s, snij ze in stukken. Snij de uien in maantjes. Laat de gamba’s uitlekken.

    5 Steek afwisselend 3 gamba’s, een stukje mango en ui aan satéprikkers. Gebruik 2 prikkers per spies, dit verhindert het ronddraaien van de stukken tijdens het bakken.

    6 Bestrijk de spiesjes met vloeibare margarine en rooster ze op de barbecue. Serveer eventueel op een sla- of bananenblad met de dipsaus en een limoenpartje.

     

    27-03-2006 om 20:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwitaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen

     

    5 kiwi's- 1 pakje voorgerold kruimeldeeg- 1 ei + 1 eierdooier- 35 cl melk- 50 g fijne kristalsuiker- 1 soeplepel bloem- 1/2 vanillestokje 1 ruime soeplepel bessengelei- poedersuiker- een klontje boter- met zwavelzuur behandeld papier en gedroogde bonen

     

     

     

    . Beboter een taartvorm, leg er de schijf deeg in. Druk de randen goed aan en snij het overtollige deeg rondom weg. Prik enkele keren in het deeg en bedek het met het gezwavelde papier en de gedroogde bonen.

    . Zet de taartvorm in de oven (voorverwarmd op T°7 - 210°C) en laat 15 tot 20 min bakken.

    . Intussen brengt u de melk aan de kook met een half vanillestokje. Neem onmiddellijk van het vuur.

    . Klop het ei tot omelet met de eierdooier en de suiker tot het mengsel wit wordt en schuimt. Voeg er dan de bloem bij en meng goed. Giet de warme melk beetje bij beetje bij de eieren. Blijf voortdurend roeren met een houten lepel.

    . Zet de room opnieuw op het vuur en laat zachtjes dikker worden. Blijf wel roeren (let op dat het mengsel niet kookt). Giet de bereiding in een slakom en laat ze afkoelen. . Als de taartbodem gaar is, neemt u hem uit de oven. Verwijder het papier met de bonen. Laat de taart afkoelen.

    . Bestrijk de bodem met de bessengelei en bedek met de banketbakkersroom. Schik hierop de in fijne schijfjes gesneden kiwi's.

    . Dien koel op. Wacht niet te lang want het deeg kan zacht worden! Bestrooi de randen met poedersuiker. In het seizoen kunt u de taart met rode bessen versieren.

    . U kunt de room ook parfumeren met een vleugje kirsch.

    27-03-2006 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eilandencocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (zonder alcohol)

     

    voor 4 personen:

     

    15 cl citroensap- 15 cl sinaasappelsap- 15 cl pompelmoessap- 15 cl ananassap- 1 scheutje grenadine- bruisend water.

     

    Mix het sap met de grenadine, giet het in cocktailglazen gevuld met ijsblokjes en lang aan met bruisend water. Versier met een vruchtenspiesje

    26-03-2006 om 12:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensspiesjes met limoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    800 g varkensgebraad- 1 theelepel korianderpoeder- 1 theelepel komijnpoeder- 1 snuifje gemberpoeder- 1 snuifje kaneel- 1 snuifje muskaatnoot- 1 koffielepel paprika- peper en zout- 2 limoenen- margarine- 1 eetlepel water- 1 eetlepel limoen marmelade

     

    1 Snij het vlees in middelgrote blokjes (zodat het vlees ook binnenin

    goed doorbakken zal zijn). Doe het vlees in een kom en meng het met alle specerijen. Kruid met peper en zout.

    2 Pers één limoen en giet het sap over het vlees. Meng goed en laat een uur marineren.

    3 Prik het vlees op spiesjes. Bestrijk ze met behulp van een penseel in met vloeibare margarine. Rooster ze gaar op de barbecue. Snij de tweede limoen in de lengte in 8 partjes. Versier de spiesjes met de

    limoenpartjes.

    4 Serveer bij dit gerecht wilde of volle rijst.

    26-03-2006 om 12:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwano-cocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ( alcoholvrij)

     

    Voor 4 personen:

     

    2 dl sinaasappelsap- 2 dl ananassap- 4 soeplepels citroensap- 4 soeplepels grenadine- ijsbloekjes- schweppes- 2 kiwano’s-4 kiwano’s (voor de presentatie)

     

    Ontpit de kiwano's en giet er achtereenvolgens alle sappen en de grenadine in. Voeg ijsblokjes, en Schweppes toe naar wens.

     

    24-03-2006 om 20:31 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van gevogelte levertjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1/2 liter witte wijn 4 personen- 400 g gevogeltelevertjes- margarine- peper en zout- 50 g verse spinazie

    - 10 gepelde walnoten- 50 g waterkers- 2 renetappels- 1 koffielepel kaneel- 1 eetlepel Balsamicoazijn- 1 theelepel mosterd- 2 eetlepels notenolie- scheutje porto

    1 Breng de witte wijn aan de kook. Pocheer de levertjes 3 minuten. Lek uit.

    2 Bak de levertjes goudbruin in een pan met dikke bodem met margarine. Bak de levertjes tot ze "à point" zijn. Kruid met peper en zout.

    3 Was de spinazie en waterkers en lek uit.

    4 Snij de appels in kleine blokjes, bak ze in margarine en bestrooi bij het einde van het bakken met kaneel.

    5 Maak een vinaigrette met azijn, mosterd, port, notenolie, peper en zout.

    6 Schik de spinaziebladeren langs de randen van de kommetjes.

    7 Leg wat veldsla,middenin en overgiet met een beetje vinaigrette.

    8 Schik de gebakken appels op de veldsla.

    9 Leg de gevogeltelevertjes in het midden van de kommetjes.

    24-03-2006 om 19:31 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische sla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    4 sneden zuurdesembrood- 40 g verse fijne erwtjes- 30 g molsla- 20 g veldsla- 8 bladeren Trevise-sla- 8 champignons de Paris- 100 g linzenscheuten- 1 eetlepel wijnazijn- 12 kwarteleitjes- 40 g noten- 1 eetlepel kervelpluksels

     

    Voor de saus:

    125 g yoghurt- 1 koffielepel mosterd- 0,5 dl wijnazijn- 0,5 dl olijfolie- 3 druppeltjes tabasc- peper en zout- margarine

     

    1 Doe de yoghurt en de mosterd in een kom. Klop los en voeg de azijn toe.Voeg al kloppend de olijfolie in een straaltje toe. Daarna tabasco, peper en zout. Giet in een sauskommetje.

    2 Snij het brood in driehoekjes. Verwarm wat margarine in een pan en bak het brood hierin goudbruin.

    3 Doe de erwtjes 10 minuten in kokend water. Lek uit en fris op.

    4 Reinig de 3 soorten sla. Reinig de champignons en snij in schijfjes.

    5 Verdeel de slasoorten en de erwtjes over vier borden. Leg in het midden een nestje linzenscheuten en omring met champignonstukjes.

    6 Kook een liter water met azijn. Voeg geen zout toe!

    7 Breek de eitjes in een bord. Laat ze voorzichtig in het bijna kokende water glijden. Pocheer 1 minuut. Haal uit het water en schik op het slaatje.

    23-03-2006 om 21:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    boswachter
    blog.seniorennet.be/boswach
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mijn_mooiste_kiekjes
    blog.seniorennet.be/mijn_mo

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    andrevanduinfotosite
    blog.seniorennet.be/andreva
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ribbedebiereizen
    blog.seniorennet.be/ribbede
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    camiel
    blog.seniorennet.be/camiel
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!