Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
125 g amandel poeder- 100 g griessuiker- 4 eieren- 150 g zwarte chocolade- 150 g melkchocolade
met praliné- 150 g witte chocolade- 30 cl vloeibare room- boter voor de bakplaat
Meng in een slakom het amandelpoeder en de suiker en verwerk er vervolgens het stijfgeklopte eiwit met een mespuntje zout in. Giet de bereiding op een beboterde bakplaat en bak 15 min. in een hete oven (th. 5 - 150°C).
Ontvorm voorzichtig deze deegmassa en laat afkoelen op een gebakrooster. Smelt de chocoladesoorten afzonderlijk in een warmwaterbad of in de microgolfoven en voeg bij elke soort 10 cl room. Meng elke chocoladesoort totdat u een vloeiende massa heeft en laat afkoelen.
Bekleed de bodem en de wanden van een rechthoekige cakevorm met plasticfolie. Snijd 4 deegrechthoeken op het formaat van de vorm. Leg een rechthoek op de bodem van de vorm. Bedek met het mengsel op basis van gesmolten zwarte chocolade en vervolgens een stuk deeg, het mengsel op basis van pralinéchocolade, een stuk deeg, het mengsel op basis van witte chocolade en eindig met een stuk deeg. Druk alles lichtjes aan, dek de bovenzijde van de terrine af met folie en laat een nacht rusten in de koelkast. Ontvorm voorzichtig op een ijsgekoelde dienschotel en snijd in dikke sneden.
Truc:
Om tijd te winnen kunt u de biscuit vervangen door sneetjes cake.
|