Voorgerecht:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen: 2 bussels Mechelse asperges- 1 groene appel ( type granny smith)- 4 kleine verse geitenkaasjes- 4 dunne sneetjes gezouten spek- 1 bosje waterkers
Voor de vinaigrette:
2 dl maïsolie- 1 rauwe eierdooier- 2 eetlepels wijnazijn- 1 eetlepel fijngehakte verse dragon- zout, peper van de molen.
Pel en was de asperges. Bind ze in bussels en laat 12 tot 15 min. koken in licht gezouten water: ze moeten zacht zijn. Laat ze zorgvuldig uitlekken en snijd ze in schuine stukjes.
Was en droog de appel, verwijder het klokhuis, snijd hem in kwartjes en vervolgens in sneetjes.
Omring elk geitenkaasje met een fijn sneetje spek. Zet ze 3 min. onder de grill: het spek moet goudbruin gebakken zijn. Meng alle ingrediënten van de vinaigrette. Was de waterkers, zwier zorgvuldig droog en verwijder de steeltjes.
Verdeel de waterkersblaadjes, de sneetjes appel en de stukken asperge op dessertborden en laat in het midden een open ruimte.
Nappeer alles met de vinaigrette, leg een warm geitenkaasje in het midden en dien onmiddellijk op.
|