90 g walnoten- 90 g hazelnoten- 90 g amandelen- 150 g fijne suiker- 150 g bloem- 150 g boter, op kamertemperatuur
1. Vermeng de zachte boter met de bloem en de fijne suiker tot een kruimelig deegje. Verdeel het in drie porties. Hak van elke soort noten 70 g grof. Vermeng elke soort met een portie van het deeg. Maak er rolletjes van, verpak ze in aluminiumfolie en zet ze een paar uur in de koelkast (tot de boter weer helemaal opgesteven is). 2. Snij de deeg rolletjes in vingerdikke plakjes. Leg ze op voldoende afstand van elkaar op bakpapier op een bakplaat. Strooi op de walnootkoekjes de rest van de walnoten, op de hazelnootkoekjes de hazelnoten en op de amandelkoekjes de amandelen. Druk de noten lichtjes in het deeg. 3. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 160° C. Laat ze afkoelen op een rooster. Heerlijk met warme chocolademelk!
|