Warm aanbevolen als hoofdgerecht, maar even lekker bij een koud buffetxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 6 zalmfilets (+/- 160 g elk)- 100 g zwarte olijven - 2 sneetjes toostbrood- 50 g gemalen parmezaan- 1 onbehandelde citroen- olijfolie - 1 bosje citroenmelisse- 1 bosje gladde peterselie- 4 takjes tijm -1 bosje lente-uitjes- peper uit de molen en zout
1. Leg de zalmfilets in een beboterde ovenschaal. Besprenkel ze vervolgens met wat citroensap, kruid ze met zout en bestrooi ze met gehakte citroenmelisse.
2. Hak de olijven, de peterselie en de tijm in de keukenrobot. Vermeng ze met het verkruimelde toostbrood en 1/2 dl olijfolie. Kruid met peper en zout. Strijk deze pasta op de zalmfilets. Zet ze 8 tot 10 minuten onder de grill.
3. Snipper de lente-uitjes. Stoof ze kort aan in wat olijfolie. Verdeel ze over de borden. Strooi er wat parmezaan over.
4. Leg er de geroosterde zalmfilets op. Werk (eventueel) af met reepjes citroenschil. Serveer meteen. Lekker met krieltjes of stokbrood.
|