diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    07-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westkaap Mosselbay tuinroute

    Bougainville-struik





    Keukenweetjes van Willemijn

    Na verloop van tijd verliezen koffiebonen en vooral gemalen koffie hun aroma en is het verstandig om niet meer dan 2 maanden aan voorraad in huis te halen.
    Gemalen koffie in vaccuüm-verpakking blijft 6 maanden geurig, maar let op de datum! Na opening blijft ze echter slechts 3 weken geurig, mits hij in een goed gesloten bus of trommel wordt bewaard.
    In de diepvries bewaard blijft koffie in topconditie!

    De gezette koffie aan de slappe kant? Roer er dan gerust wat oploskoffie door!
    Oploskoffie is een typisch produkt van de twintigste eeuw. In de eerste jaren na de eeuwwisseling verschijnt de eerste oploskoffie aarzelend op de markt maar tijdens de Tweede Wereldoorlog is dit artikel algemeen ingeburgerd.

    De kwaliteit van de hedendaagse oploskoffie is uitstekend!

    Dessertkoffie wordt extra lekker met een brokje pure chocolade in het filter toegevoegd of er een schepje vanillesuiker er overheen strooit!



    07-03-2017, 09:28 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westkaap Mosselbay Walkerspoint

    Je voelt je daar heel alleen in de wijdste wereld!





    Keukenweetjes van Willemijn

    Thee kan zowel heet als koel geserveerd worden. Er zijn vele soorten thee-melanges verkrijgbaar.
    Thee wordt extra geurig met een stukje gedroogde sinaasappelschil of oranjebloesems.
    Thee wordt feestelijk wanneer je eerst een klontje suiker met rum, sinaasappel- of citroensap in de kopjes of glazen doet.
    Thee met een scheut rum en een schijf citroen of sinaasappel is hét middel tegen koude voeten.
    Thee met een zuurtje erin is speciaal voor kinderen.
    Na een gekruide maaltijd past kruizemuntthee.
    Warme chocolademelk wordt flink met een garde opgeklopt voordat de kopjes ermee gevuld worden ter voorkoming van een dik vel.



    06-03-2017, 08:49 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mossel-Stillbay

    Fijne stille stranden!







     








    05-03-2017, 17:49 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde diashow Zuidafrika

    Werkelijk prachtige druipsteengrotten daar in de Kleine Karoo bij Oudtshoorn en aan het begin van de Swartsbergpas








     








    04-03-2017, 21:22 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witzandduin Westkaap






    Keukenweetjes van Willemijn

    Spoel uw puddingvorm uit met koud water alvorens u het warme puddingmengsel erin laat glijden!
    Laat het geheel tot kamertemp. afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast zodat de pudding kan opstijven.
    De pudding haalt u uit zijn vorm door voorzichtig langs de rand van de vorm op de pudding te drukken,
    zodat er tussen pudding en vorm wat lucht kan komen. Leg een plat bord op de vorm en schud voorzichtig!
    Draai het geheel om en laat de pudding zachtjes op het bord 'landen'. Til de vorm eraf. Het lukt echter niet altijd even goed!
    Dan kunt u het volgende proberen: een in heet water uitgewrongen theedoek om de vorm leggen of de vorm in heet water houden,
    zodat de buitenkant van de pudding door de warmte van de vorm opnieuw vloeibaar wordt.
    Verwarm de vorm echter niet te lang, want dan verliest de pudding zijn fraaie model en komt hij als kliederige, vormloze massa op het bord te liggen!



    03-03-2017, 09:34 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in memoriam de man Montignac


    Het enorme succes is hem waarschijnlijk te veel geweest!






    02-03-2017, 11:17 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montignac, de man die lijnen lekker maakte







    Zalmmoot met zuringpuree

    4 zalmmoten, 50g boter, 1 bosje zuring, 750g aardappelen, 1 fijngesnipperde ui, 1dl room, 50g boter.

    Kruid de zalmmoten met peper en zout. Kook de geschilde aardappelen gaar. Was de zuring en snipper deze fijn.
    Vermeng met de aardappelen, voeg ui toe en roer er de room door.
    Stamp tot een fijne massa, breng op smaak met peper en zout en klop er de boter door.
    Bak de zalmmoten gaar in de boter en serveer met puree.





    01-03-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.basis- en faseregels van De Methode







    Kalfslapjes met champignons

    Het gerecht van vandaag is een zondagsgerecht.
    Het komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wel uit het deel waar het Italiaans de voertaal is.
    In dat deel van Zwitserland treft u het gerecht ook op de kaarten van veel restaurants aan.

    Hoofdgerecht voor 4 personen:

    4 dunne kalfslapjes (schnitzels, elk ca. 100g), zout, witte peper uit de molen, 60g boter, 250g champignons (in dunne plakjes), 1 (gesnipperd) sjalotje of kleine ui, 1 teentje (ragfijn gehakte) knoflook, 3el kookroom, 2el (fijngehakte) peterselie, 1tl allesbinder, 4 plakken roomkaas.

    Maak het vlees droog met keukenpapier, wrijf het in met wat zout en peper.
    Wentel de lapjes door wat bloem en schud de overtollige bloem eraf.
    Verhit een koekenpan met wat van de boter tot het schuim begint weg te trekken.
    Bak hierin het vlees boven een niet al te hoge warmtebron in 10 min. aan weerszijden goudbruin en gaar.
    Neem het vlees uit de pan en voeg de rest van de boter toe.
    Laat hierin de champignons en de ui onder voortdurend omscheppen ged. ca. 5 min. bakken.
    Roer de knoflook erdoor en schep de gehele inhoud van de pan op een zeef.
    Laat alles uitlekken en hak hierna de champignons zo fijn mogelijk.
    Breng in een pannetje de room aan de kook en voeg de gehakte champignons en peterselie toe.
    Strooi allesbinder en wat peper en zout erover. Roer krachtig door.
    Leg de kalfslapjes op een met wat boter of olie bestreken ovenvaste schaal of grillplaat of -pan.
    Strijk over elk lapje een deel van het champignonmengsel en leg op elk bestreken lapje een plak roomkaas.
    Zodra de kaas gesmolten is en wat kleur begint te krijgen kunnen de gerechten worden opgediend.
    Geef er een salade van tomaten, bosuitjes en zwarte olijven bij.


    Smakelijke Zondag!



    28-02-2017, 10:52 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.typische voorbeelden Montignac







    Pizza met spinazie en mozzarella (lunchgerecht 4 personen)

    250g mozzarella, 300g spinazie (diepvries deelblokjes), 1 rode paprika, 25g boter, 2 eierdooiers (middelgroot), 1dl Room Culinair, nootmuskaat, versgemalen peper, 4 pizzabodems, 24 plakjes salami.

    Verwarm de oven voor tot 220 graden.
    Snijd de mozzarella in plakjes. Was en slinger de spinazie droog.
    Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes.
    Smelt de boter in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat hem al omscheppend slinken.
    Schep de losgeklopte eierdooiers, de Room Culinair en naar smaak nootmuskaat en peper erdoor.
    Schep de mozzarella erdoor en verdeel het spinazie-mengsel over de bodems.
    Leg er de salami en de paprika op en bak de pizza's in de voorverwarmde oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.

    Variatietip
    Vervang de spinazie door in ringen gesneden prei of fijngesneden andijvie. Succes!




    27-02-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tien meest gestelde vragen







    Appeltaart

    150g suiker, 4 eieren, 150g zelfrijzend bakmeel, 150g gesmolten boter,3 grote appels, 50g bruine suiker, 50g rozijnen, 1dl vanillevla en een ei.

    Schil de appels en snij deze in schijfjes. Klop 4 eieren en 150g suiker met een staafmixer los.
    Voeg de bloem toe en klop door tot een beslag. Voeg daarna de boter toe.
    Besmeer een smeervorm in met boter en giet het beslag in de vorm.
    Bestrooi met rozijnen, verdeel de appels over het beslag. Strooi de bruine suiker over de appels.
    Klop vanillevla los met het vijfde ei en giet dit over de taart. Bak gaar in een oven van 175 graden.


    Dit is geen recept om af te slanken!



    26-02-2017, 23:30 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montignac ook voor vrouwen en kinderen







    English roast lamb

    1 lamsbout, 2 uien grof gesneden, 1 winterwortel in plakjes gesneden, stelen bleekselderie grof gesneden, 6 jeneverbessen, 4dl bouillon, teentjes knoflook, 6el olijfolie, grove mosterd, 1/2 tl rozemarijn, 1/2tl tijm, 1el honing en 1dl room.

    Maak in de lamsbout kleine inkepingen en vul deze met de teentjes knoflook.
    Kruid de bout met peper en zout en bestrijk met mosterd.
    Braad de bout met de olie in een royale pan en voeg daarna alle ingrediënten (behalve de bouillon, tijm en honing) toe.
    Laat 5 min. sudderen en voeg dan de bouillon toe. Zet de pan in een oven van 175 graden en laat de bout in 50 min. rose worden.
    Giet de saus over in een andere pan, voeg 1el honing en 1/2el tijm toe en kook tot de helft in.
    Voeg room toe en maak de saus af met peper en zout. Snij de lamsbout in stukken en giet de honing-tijmsaus over het vlees.

    Eet smakelijk!





    25-02-2017, 11:51 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het Montignac-geheim voor 50 plus






    Kalkoencurry

    1 gesnipperde ui, 4 teentjes knoflook, broccoli, 2 appels, 400g kalkoenfilet, 25g geschaafde amandelen, 35g boter, 1el garam masalapasta, 1tl koenjit, 3el rozijnen, 1 blikje kokosmelk.

    Pers de knoflook en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de appels en snij deze in partjes.
    Snij de kalkoen in stukjes en hak de amandelen fijn.
    Verhit de boter met de garam masala en voeg ui, knoflook en koenjit toe.
    Fruit al omscheppend ged. 5 min. en voeg vlees toe. Bak nogmaals 5 min.
    Schep broccoli, appel en de rozijnen erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep de amandelen erdoor en stoof het gerecht in 5 min. beetgaar.
    Smakelijk!






    24-02-2017, 19:54 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tien beste Montignac-recepten


    Eetsmakelijk en slank af!












    23-02-2017, 11:18 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ervaringen dieet



     



    Kipfilet met hazelnoot

    20g ontvliesde hazelnoten, 50g boter, 1el gehakte koriander, 1tl gehakte peterselie, 1 gehakte sjalot, 1tl citroensap, 4 kipfilets, 5 schijfjes citroen.

    Gril de noten bruin, laat ze afkoelen en hak ze fijn.
    Meng boter met de noten, koriander, peterselie, citroensap en sjalot.
    Maak er een rolletje van en leg weg in de koelkast.
    Kruid de kipfilets met peper en zout, bestrijk ze met olie en bestrooi ze met bloem.
    Bak ze in boter goudbruin tot ze gaar zijn.
    Serveer ze met een plakje korianderboter en sprenkel er citroensap over.
    Eet er erwtjes bij. Smakelijk!




    22-02-2017, 11:44 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voedingsdeskundigen Montignac





     


    Macaroni

    200gr volkoren-macaroni, 1 gesnipperde ui, 200gr gemengde paddenstoelen, 4el olijfolie, 100gr gesneden prei, 50gr geraspte oude kaas, 2dl room, 1/2 tl gedroogde tijm.

    Snij de champions in plakjes, verhit 2el olie en bak hierin de ui, paddenstoelen en prei tot alle vocht verdampt is.
    Voeg tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
    Kook de macaroni gaar en laat uitlekken; roer er nog 2el olijfolie door.
    Roer de room door de paddenstoelen en laat de saus nog 5 min tegen de kook verwarmen.
    Meng de saus met de macaroni en geef er de kaas bij.


    Eet smakelijk!



    21-02-2017, 11:41 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    20-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de wereld van Montignac






    Romige tomatensoep

    1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflookpulp, 1 kilo verse vleestomaten, 1 komkommer, 1 rode en groene paprika, bouillon, volkoren-vermicelli, 1 dl room en 1 tl tabasco.

    Schil de komkommer, schraap de zaadjes er met een lepel uit, snij de helft in kleine blokjes en de rest in stukken.
    Snij de ontvelde vleestomaten in grove stukken en verwijder de ongewenste delen.
    Pureer de ui, knoflook, tomaat en de grove stukken van de paprika en de komkommer tot een egaal mengsel.
    Meng bouillon en vermicelli bij naar smaak, breng verder op smaak met tobasco, peper en zout en verwarm tot koken.
    Voeg de room toe en serveer de soep met de komkommer-/paprikablokjes en knoflook-volkorenbrood.

    Eet smakelijk!





    20-02-2017, 10:33 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melk is (niet) goed voor elk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van onze voedingstherapeute:

    'Melk is goed voor elk'

    'Melk is goed voor elk' rijmde jarenlang de Nederlandse Zuivelindustrie.
    Totdat men ontdekte dat (koe)melk voor een deel van de bevolking tóch niet zo goed is. Één van de oorzaken van de problemen is dat koemelk lactose (melksuiker) bevat. Om die in de darmen te verteren, is het enzym lactase nodig. Dat is bij volwassenen echter minder aanwezig dan bij kinderen tot drie jaar. Veel volwassenen kunnen melk daarom niet goed verteren. Dat kan leiden tot diaree of andere spijsverterings-stoornissen zoals onverteerde voedselresten in de darmen. Dat kan weer de oorzaak zijn van bijv. vermoeidheid of overgevoeligheid.
    Door veel melkgebruik kun je ook allergisch of overgevoelig worden voor andere melkprodukten. Melk bevordert ook de slijmvorming en daarmee in verband staande problemen. Mensen die vaak ontstekingen hebben in neus, keel of oren, of last hebben van long-aandoeningen, zijn vaak gebaat bij bij een zuivelvrij dieet. Kortom: melk is zeker niet goed voor elk!

    19-02-2017, 18:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    18-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuinflora Koewacht

     

    Zeeuws-Vlaanderen  Wilde Flora



     

     

     

     

     

     

     

     


    18-02-2017, 10:27 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macro Bloeiwijze

    Macro-fotografie  Bloeiwijzen



     

     

     

     

     

     

     

     


    17-02-2017, 10:18 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flora en Fauna Zws Vlaanderen

    Natuurleven Zeeuws-Vlaanderen



     

     

     

     

     

     

     

     


    16-02-2017, 09:30 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!