bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    29-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Antwerpen geboren oudste man van Nederland (108) overleden

    In Antwerpen geboren oudste man van Nederland (108) overleden



    De oudste man van Nederland, Jos Wijnant uit Den Bosch, is zaterdag op 108-jarige leeftijd overleden. Dat blijkt uit een rouwadvertentie vandaag in de Volkskrant. Wijnant werd op 27 maart 1902 in Antwerpen geboren. Hij verbleef in woonzorgcentrum De Taling in Den Bosch. (anp/adv)

    29-06-2010 om 14:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus wil het Westen opnieuw bekeren

    Paus wil het Westen opnieuw bekeren

    Het Vaticaan heeft besloten om de leegloop van haar kerken niet langer met lede ogen aan te zien. Een nieuwe afdeling moet de rooms-katholieke godsdienst in het Westen opnieuw op de kaart zetten.

    Paus Benedictus XVI maakte gisteren bekend dat een speciale afdeling van het Vaticaan zich zal toeleggen op de versterking van het rooms-katholieke geloof in rijke, geïndustrialiseerde landen.

    Roepingen en kerkbezoek
    Het Vaticaan stelde vast dat de positie van de Kerk in heel wat westerse landen zwaar wordt aangetast door de toenemende ontkerkelijking, en dat terwijl net die landen lange tijd tot de meest christelijke ter wereld behoorden.

    Een nieuwe afdeling, die zal focussen op Europa en Noord-Amerika, wil zowel het kerkbezoek als de priesterroepingen in die regio's nieuw leven inblazen. De Italiaanse aartsbisschop Rino Fisichella krijgt de leiding over de operatie. (hlnsydney/tw)

    29-06-2010 om 13:48 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Schadeclaims tegen Vaticaan in België niet mogelijk schadeclaims tegen vaticaan in belgie niet mogelijk

    Schadeclaims tegen Vaticaan in België niet mogelijk

    schadeclaims tegen vaticaan in belgie niet mogelijk

    In België kunnen het Vaticaan en de Paus niet burgerlijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade die voortvloeit uit seksueel misbruik dat door katholieke priesters is gepleegd. Dat blijkt uit het arrest-Vander Lijn van 1998.

    Het Amerikaanse Hooggerechtshof besloot maandag dat dit in de Verenigde Staten wél kan. De zaak draaide om priester Andrew Ronan, die zich in de jaren zestig zou hebben schuldig gemaakt aan seksueel misbruik in Portland, Oregon en in Chicago, Illinois.

    Immuniteit

    Het Vaticaan werd ervan beschuldigd om de priester van stad naar stad te laten verhuizen, hoewel telkens beschuldigingen van seksueel misbruik opdoken. Het Vaticaan geniet – ook in de VS – een immuniteit als soevereine staat. Maar die was opgeheven en het Hooggerechtshof van de VS weigerde dat te herzien. Daardoor kunnen massaclaims tegen het Vaticaan worden verwacht.

    In België heeft het Brusselse Hof van Beroep zich al op 25 september 1998 uitgesproken over een dergelijke problematiek in de zaak van een pedofiele pastoor van Sint-Gillis. Het Hof oordeelde toen dat kardinaal Godfried Danneels (en dus zeker ook: de paus) niét burgerlijk aansprakelijk kon worden gesteld voor de schade die de pastoor had aangericht.

    Volgens het Hof is er tussen een priester en zijn bisschop (en dus ook: zijn paus) geen relatie van werkgever tot werknemer. “De bisschop kan wel algemene richtlijnen uitvaardigen en heeft een disciplinaire controle op zijn pastoor, maar er is geen sprake van juridische ondergeschiktheid”, zo luidde het toen.

    In België zijn dergelijke massale schadeclaims als in de VS (voorlopig) juridisch dus niet mogelijk.

    29-06-2010 om 11:22 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektronische bril past scherpte automatisch aan

    Elektronische bril past scherpte automatisch aan


    Mensen die zowel bij- als verziend zijn, zien de elektronische bril ontgetwijfeld zitten. Deze past de scherpte van de glazen automatisch aan.

    Wie zowel bij- als verziend is, draagt een bifocale bril die twee verschillende lenzen in één glas verwerkt. Nadeel is dat de overgang tussen beide sterktes niet altijd vloeiend verloopt.
    De glazen van de elektronische bril kunnen door bewegingssensoren, zich automatisch aanpassen waardoor alle objecten, dicht of ver, perfect opgemerkt worden.

    Een Amerikaans bedrijf werkt al tien jaar aan de ontwikkeling van de bril. Dit jaar zou deze volop getest worden. (lvl)

    28-06-2010 om 12:02 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pintje in september tot tien eurocent duurder

    Pintje in september tot tien eurocent duurder

    Op 1 september voeren de brouwers een prijsverhoging door van 1,7 tot 2,5 procent. Daardoor betalen we straks tot tien eurocent meer voor een pintje. Dat schrijven de Coreliokranten.

    AB Inbev, brouwer van onder meer Stella, Jupiler en Hoegaarden, lichtte vorige week al de cafébazen en winkels in over de prijsstijging. Woordvoerster Karen Couck: "We beslisten tot deze prijsverhoging om de inflatie te kunnen volgen. De vorige prijsverhoging dateert van 13 maart 2009. Die bedroeg toen 3,3 procent en was ingegeven door de stijging van de werkingskosten. Nu bedraagt de prijsstijging maar 1,7 procent."
     
    Ook brouwer Alken Maes verhoogt zijn prijzen. "Maar voorlopig alleen in de winkel. We bekijken nog wat we doen in de cafés", zegt woordvoerster Ruth Janssen. Brouwerij Haacht, van onder meer Primus en Tongerlo, verhoogt de prijzen vanaf 20 september. (belga/eb)

    26-06-2010 om 14:04 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kent u deze 'paardenjongen' van Google Street View?

    Kent u deze 'paardenjongen' van Google Street View?


    Er is weer heel wat te doen rond een nieuwe mysterieuze foto van Google Street View. De zogenaamde 'Horseboy' (paardenjongen) werd tijdens de straatopnames gekiekt in een doodgewone straat in Hardgate in het Schotse Aberdeen. De 50-jarige IT-manager, Russell Moffatt, spotte de merkwaardige verschijning. De voltallige internetpopulatie is nu op zoek naar de identiteit van de 'paardenjongen'. Wie kan hem ontmaskeren?

    Moffatt botste toevallig op de gekke man. "Ik moest mijn bril laten herstellen en zocht via Google Street View naar een opticien in de buurt. Plots stootte ik op dit bizarre beeld. Waarschijnlijk had de man de wagen waarmee de opnames gemaakt worden voor Street View opgemerkt, haastte hij zich om een paardenmasker te halen en posteerde hij zich ergens waar de camera nog moest passeren", gokt Moffatt. "Hij lacht nu in zijn vuistje en wacht tot hij ontmaskerd wordt."

    Zet je masker maar op
    Moffatt postte zijn ontdekking annex oproep tot ontmaskering op Twitter en de rest is geschiedenis. Als je goed kijkt op Street View, zie je al van heel ver de man zijn masker opzetten. Maar het is té ver om de kerel te kunnen identificeren. De man draagt een purperen sweatshirt en zwarte jeans, meer kan je niet zien. Tot nog toe werd de ware identiteit van de grappenmaker niet achterhaald.

    Het is niet de eerste keer dat bijzondere kiekjes van Google Street View de wereldpers halen. Eén van de bekendere voorbeelden komt uit Noorwegen. Twee gasten in scuba-uitrusting zitten zo'n Google-wagen achterna, zwaaiend met een harpoen. (jv)


    26-06-2010 om 14:00 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuvuzela kan infecties verspreiden en gehoor beschadigen

    Vuvuzela kan infecties verspreiden en gehoor beschadigen


    Het populaire symbool van het WK Voetbal in Zuid-Afrika, de vuvuzela, kan infecties verspreiden en mogelijk het gehoor beschadigen. Dat meldt de Artsenkrant vandaag in een persbericht.

    "De vuvuzela's kunnen verkoudheden en griep verspreiden, want je moet er hard in blazen", aldus de Londense arts Ruth McNerney van het Britse instituut voor tropische geneeskunde in de Artsenkrant. "Er komen aërosols (een mengsel van stofdeeltjes of vloeistofdruppels in een gas) met mogelijk virussen door de hoorn, en die blijven urenlang in de lucht hangen", zo luidt het. 

    Intussen maant Fadila Laanan, de Franstalige Gemeenschapsminister voor Gezondheid, de gebruikers van vuvuzela's aan tot voorzichtigheid. Wegens de aanzienlijke geluidsniveaus die de vuvuzela's bereiken - volgens sommige bronnen tot 130 decibel - zijn voorzorgsmaatregelen onontbeerlijk, vooral dan bij kinderen. Vanaf 90 decibel kan er immers onomkeerbare gehoorschade optreden.
     
    Lanaan roept dan ook iedereen op om op een verantwoorde manier met de instrumenten om te gaan. Wie aan het geluid wordt blootgesteld, draagt best oordopjes, zo luidt het advies.

    25-06-2010 om 12:16 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parfumhuizen gebruiken nog dierlijk afval

    Parfumhuizen gebruiken nog dierlijk afval

    Ook gek op een sensueel, warm geurtje? Minder leuk als je beseft dat verschillende parfums vol darmafval of sperma van dieren zitten.

    Cosmetica- en make-up bedrijven gebruiken vrijwel allen proefdiervrije grondstoffen. Of de parfumindustrie dat ook zo begrepen heeft, blijft maar de vraag. Hoewel voor heel wat parfums  synthetische aroma's worden gebruikt die de lekkere dierenluchtjes nabootsen, is dat niet bij elk parfumhuis het geval. Volgens Bellasuger, een Amerikaanse beautysite worden nog heel wat parfums 'opgefleurd' met dierlijke afscheidingen. 

    Anusgeur

    Frequent gebruik in een lekker geurtje is amber, afkomstig uit de darmen van potvissen. Muskus is afkomstig van een klier uit het muskushert. Uit de anus van de Civetkat wordt civet getrokken. Castoreum, genomen uit de geslachtsklier van de bever, zou vanwege de zoete geur even gegeerd zijn.

    Stinkend
    Dierlijke ingrediënten, prijzig omdat ze niet makkelijk te winnen zijn, hebben een rijk geurgamma gaande van zoet, houtig tot erg stinkend. Hoe onaantrekkelijk dat ook klinkt, in kleine hoeveelheden geven deze geurtjes diepte, sensualiteit en warmte aan een geur. (lvl)

    25-06-2010 om 12:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Student ontwerpt goedkope oogscanner

    Student ontwerpt goedkope oogscanner


    De logge apparatuur waarmee oogonderzoeken vaak gebeuren, is niet geschikt voor de Derde Wereld.
    Een student van het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de Verenigde Staten hebben een oogscanner ontwikkeld van amper 1 dollar die op een doorsnee smartphone gebruikt kan worden. Het toestelletje kan in ontwikkelingslanden voor een doorbraak zorgen.

    Voor een oogonderzoek zijn doorgaans grote, dure toestellen nodig, die zo goed als onbruikbaar zijn op het platteland in ontwikkelingslanden. Voor honderden miljoenen mensen is een correcte diagnose en adequate bril dan ook een onbereikbare vorm van luxe.

    Plastic
    De Netra (Near-Eye Tool for Refractive Assessment) wil daar iets aan veranderen. Het plastic toestelletje is ontwikkeld door Vitor Pamplona, een student aan het MIT in samenwerking met twee van zijn professoren. De bijhorende software zorgt ervoor dat het gadget een doorsnee smartphone omvormt tot een accuraat testapparaat.

    Twee minuten
    De patiënt kijkt door de lens naar het scherm, waar parallele rode en groene lijnen weergegeven worden. Met behulp van de toetsen van de telefoon moet de patiënt zorgen dat de lijnen overlappen. Na amper twee minuten testen geeft de software dan de diagnose en stelt een passende bril voor.

    De wetenschappers willen hun uitvinding zo snel mogelijk aan het werk zetten. Ze hebben daarvoor een bedrijfje opgericht, PerfectSight, dat de Netra kan produceren voor de Aziatische en Afrikaanse markt. (ips/edp)

    25-06-2010 om 11:49 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip legt 14 eieren in twee uur

    Kip legt 14 eieren in twee uur


    De familie Armstrong uit Newquay in het Engelse graafschap Cornwall zal dezer dagen geen gebrek hebben aan een eitje bij het ontbijt. Hun kip Sarah legde immers veertien eieren in amper twee uur.

    Volgens kippenbaasje Debbie Armstrong legt haar Sarah normaal één ei per dag. "Ik kon mijn ogen niet geloven", getuigt ze. "De eieren bleven maar komen". De meeste kippen leggen normaal een tot twee eieren per dag. (eb)

    24-06-2010 om 14:15 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monsterboete van 635.000 euro voor twee artsen

    Monsterboete van 635.000 euro voor twee artsen


    De administratieve rechtbank van de ziekteverzekering Riziv heeft twee artsen een boete opgelegd van 635.000 euro omdat ze onterecht medicijnen zouden hebben voorgeschreven aan patiënten met het chronischevermoeidheidssyndroom (CVS). Dat staat vandaag in Gazet van Antwerpen.
     
    Endocrinoloog Francis Coucke en neuropsychiater Anne Marie Uyttersprot betwisten het vonnis en gaan in beroep. "Wij hebben de criteria van het Riziv rigoureus toegepast", zegt Uyttersprot. "De medicijnen konden nooit worden voorgeschreven zonder toestemming van de adviserende geneesheer van de mutualiteiten. Dat is altijd gebeurd."
     
    De artsen klagen aan dat de hele zaak eigenlijk een afrekening is van vooral de Christelijke Mutualiteit (CM). Daar luidt het dat er bij het Riziv een grondig onderzoek is geweest. "We hebben vastgesteld dat het voorschrijfgedrag van beide artsen extreem afweek van het gemiddelde voorschrijfgedrag voor deze aandoening." (belga/adv)

    24-06-2010 om 13:16 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek: veroorzaakt bier een bierbuik?

    Onderzoek: veroorzaakt bier een bierbuik?


    Een sprankeltje hoop voor wie graag aan de toog hangt: er is nog steeds geen wetenschappelijke consensus over het verband tussen bier en bierbuik. Een onderzoek moet nu eindelijk duidelijkheid brengen.

    Het hoeft wellicht geen verbazing te wekken dat het wetenschappelijk onderzoek gevoerd wordt in Scandinavië, een stuk van Europa waar de bierliefhebbers niet meteen dun gezaaid zijn.

    Drinken en omvang
    Het pas opgerichte 'Kennisinstituut Bier' in het Nederlandse Wageningen heeft de Universiteit van Kopenhagen gevraagd om de samenhang tussen bierdrinken en buikomvang onder de loep te nemen.

    Het woord 'bierbuik' lijkt er op te wijzen dat die samenhang er wel degelijk is, maar professor Arne Astrup van de Universiteit van Kopenhagen neemt dit niet zomaar aan. De Deense universiteit start de research na de zomervakantie op. (hlnsydney/tw)

    24-06-2010 om 12:12 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New Yorker bouwt kernreactor in pakhuis in Brooklyn

    New Yorker bouwt kernreactor in pakhuis in Brooklyn





    Een New Yorkse webdesigner, die voor modehuis Gucci werkt, heeft voor opschudding gezorgd toen hij toegaf dat hij een kernreactor heeft gebouwd in een loods in de wijk Brooklyn. Dat meldt de BBC

    Mark Suppes, een 32-jarige amateurnatuurkundige met een boontje voor hernieuwbare energie, bouwde zijn eigen kernfusiereactor - die zo'n 32.000 euro kostte - in zijn vrije tijd.

    Steeds meer reactortjes
    Mensen als Suppes krijgen steeds meer navolging: al 38 'onafhankelijke' natuurkundigen maakten hun eigen reactor, en de gemeenschap van mensen die dergelijke projecten aangaan wordt steeds groter. Grote uitdaging voor de vrijetijdswetenschappers is ontdekken hoe men energie kan creëren door kernfusie, een proces dat momenteel meer energie verbruikt dan opwekt.

    "Wat me echt inspireerde is dat deze technologie een wezenlijke oplossing voor onze energieproblemen kan bieden", zegt Suppes. "Het minste wat ik kon doen, is beginnen met de bouw van zo'n reactor."

    Hoewel buurtbewoners wellicht niet allemaal staan te springen voor zo'n geïmproviseerd kernlabo in de wijk, zijn fusiereactoren perfect legaal in de Verenigde Staten. Ze zijn ook veilig: deze reactoren vormen geen radioactieve dreiging en hebben geen uranium of plutonium nodig. (hlnsydney/tw)

    24-06-2010 om 11:31 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chauffeur blaast twee keer positief en krijgt vrijspraak

    Chauffeur blaast twee keer positief en krijgt vrijspraak


    Een autobestuurder die tijdens een controle twee keer positief testte op alcohol, is door de politierechtbank van Charleroi vrijgesproken op basis van een vormfout.
     
    De politieagenten hadden de bestuurder een derde keer moeten testen, omdat het verschil tussen de eerste twee controles meer dan 5 procent bedroeg. Dat staat zo in een koninklijk besluit. Het parket van Charleroi zal zich neerleggen bij de uitspraak, schrijft La Dernière Heure. (belga/vsv)

    23-06-2010 om 13:25 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog resten slachtoffers aanslagen WTC-torens gevonden

    Nog resten slachtoffers aanslagen WTC-torens gevonden


    Bijna negen jaar na de aanslagen van 11 september op het World Trade Center in New York zijn nog resten van slachtoffers gevonden. Bij het doorzoeken van het puin zijn 72 delen van menselijke lichamen gevonden, bericht de Washington Post.
     
    De helft daarvan werd gevonden in torenresten aan West Street, een autoweg aan de westkant van het gebouw. Bepaalde teruggevonden lichaamsdelen zijn mogelijk van slachtoffers die nog als vermist opgegeven waren.
     
    Op 11 september 2001 zijn in de WTC-torens meer dan 2.600 mensen om het leven gekomen, toen terroristen met twee vliegtuigen in de torens vlogen. De voorbije twee maanden werd zowat 600 kubieke meter puin doorzocht op menselijke resten. (belga/vsv)

    23-06-2010 om 13:13 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babynijlpaard heet Lambiki

    Babynijlpaard heet Lambiki

    babynijlpaard heet lambiki

     Het babynijlpaard dat op 22 mei werd geboren in de Antwerpse Zoo, werd dinsdag Lambiki gedoopt. Het is een hommage aan Lambik, de stripfiguur uit 'Suske en Wiske'.

    De verzorgers van het mannelijke babynijlpaard kwamen op het idee omdat de schedel van Lambiki, langs de rug gezien, lijkt op de roze kale schedel van zijn bijna-naamgenoot uit de stripwereld. "We moesten zijn naam nog enkel aanpassen om te herinneren aan zijn Afrikaanse roots", aldus Ilse Segers van de Antwerpse Zoo.

    22-06-2010 om 21:02 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste afbeeldingen van vier apostelen ontdekt

    Oudste afbeeldingen van vier apostelen ontdekt

    .

    In de catacomben van Santa Tecla bij Rome hebben archeologen de tot nu toe oudste afbeeldingen gevonden van vier apostels van Jezus Christus. Dat heeft Fabrizio Visconti, superintendant voor de opgravingen in de catacomben bekendgemaakt.
     
    De afbeeldingen van Petrus, Paulus, Andreas en Johannes stammen van het eind van de vier eeuw. Een jaar geleden had de Osservatore Romano, de spreekbuis van het Vaticaan, al bericht over de vondst in de catacomben van een afbeelding van de apostel Paulus. (dpa/eb)

    22-06-2010 om 19:21 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Overgrootvader' van oermens Lucy liep al rechtop

    'Overgrootvader' van oermens Lucy liep al rechtop

    .

    Wetenschappers in Ethiopië hebben een 3,6 miljoen jaar oude voorouder van de mens opgegraven. Het gedeeltelijke skelet van de man is ongeveer 400.000 jaar ouder dan dat van de beroemde Lucy, dat lange tijd als het oudste menselijke fossiel beschouwd werd voordat ze vorig jaar werd voorbijgestoken door de 4,4 miljoen jaar oude Ardi.

    De nieuwe vondst krijgt de naam "Kadanuumuu", wat "grote man" betekent in de Ethiopische Afartaal. Volgens de onderzoekers kon Kadanuumuu al "rechtop lopen zoals de moderne mens".
     
    De vondst werd in 2005 opgegraven en wordt nu voorgesteld in de Amerikaanse Nationale Academie van Wetenschappen (PNAS). Het skelet is tussen de 1.52 en 1.68 meter groot en is dus beduidend groter dan Lucy (1,07 meter).
     
    "Uit de ontdekking kunnen we afleiden dat het "langer worden" van onze benen vroeger in onze ontwikkeling heeft plaatsgevonden dan oorspronkelijk gedacht", zo luidt het bij de onderzoekers. Bij de kleine Lucy hadden verschillende wetenschappers twijfels bij het al dan niet rechtop lopen.
     
    Vorig jaar stak de 4,4 miljoen jaar oude Ardi Lucy voorbij als oudste mensenfossiel. De onderzoekers stelden vast dat waarschijnlijk ook Ardi al rechtop liep. Het verband tussen beiden is nog niet vastgesteld. (belga/sps)

    22-06-2010 om 16:02 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angst leidt tot hartproblemen

    Angst leidt tot hartproblemen

    Wie angstig is, loopt dubbel zoveel risico om te sterven aan een hartziekte. Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Tilburg is angst even nefast als roken of hoge cholesterol.

    250.000 proefpersonen werden elf jaar lang gevolgd. Uit de resultaten blijkt dat dat het risico om een hartziekte te krijgen, al met 25 procent groter wordt als er angsten optreden. De kans op overlijden ten gevolge van een hartziekte verhoogt met 50 procent.

    Aanpak
    Volgens onderzoeker Johan Denollet is het verband tussen beide factoren niet gering:  "Het verband is even groot als de link met roken of hoge cholesterol. Angst is een perfect normaal verschijnsel, maar als je in tal van situaties angstig reageert in combinatie met een erfelijke aanleg, kan je er maar beter proberen iets aan doen". (lvl)

    22-06-2010 om 11:40 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Belgen gebruikt medicatie

    Helft Belgen gebruikt medicatie

    Meer dan een op de twee Belgen heeft de afgelopen twee weken medicijnen gebruikt, wat een stijging van 24 procent is in tien jaar tijd. Hoewel de Walen de grootste gebruikers van medicijnen blijven, valt in Vlaanderen de grootste toename (+31 procent) te noteren in tien jaar tijd, blijkt uit cijfers van het Instituut Volksgezondheid.

    Gemiddeld vier tot vijf keer gaan Belgen jaarlijks naar de huisarts. Vlamingen gaan iets vaker (4,7 bezoeken per jaar) dan Walen (4,5 bezoeken) en Brusselaars (3,9 bezoeken). Specialisten krijgen daarentegen vaker Walen en Brusselaars over de vloer.
     
    Brusselaars zijn het vaakst ontevreden over hun huisarts (drie procent, wat tweemaal zo veel is als in Wallonië en Vlaanderen).
     
    Alternatieve geneeskunde
    De alternatieve geneeskunde kent een groeiend succes, vooral dan in het zuiden van ons land. Meer dan dertien procent van de Walen en Brusselaars zegt in de loop van het jaar te rade geweest te zijn bij een "alternatieve" arts.
     
    Vlamingen (11,8 procent) gaan van hun kant meer naar het ziekenhuis dan Brusselaars (10,9 procent) en Walen (10,2 procent) dat doen. (belga/vsv)

    22-06-2010 om 11:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!