bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    10-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in onderzoek naar Alzheimer dankzij Belg

    Doorbraak in onderzoek naar Alzheimer dankzij Belg


    Een Belgische vorser heeft een ontdekking gedaan die het mogelijk maakt om met quasi volledige zekerheid toekomstige gevallen van Alzheimer te voorspellen. Dat staat in een studie die is gepubliceerd in het vakblad American Medical Association's Archives of Neurology.

    Geert De Meyer van de Universiteit Gent en zijn collega's van het Alzheimer's Disease Neuroimaging Initiative (ADNI) analyseerden de voorbije jaren gegevens van meer dan 400 oude mensen: 114 van hen beschikten over normale normale cognitieve functies, 200 hadden lichte cognitieve problemen en 102 mensen hadden de ziekte van Alzheimer.
     
    De vorsers identificeerden proteïnen die aanwezig zijn in de cerebrospinale vloeistof. Ze troffen die aan bij 90 procent van de mensen met Alzheimer, bij 72 procent van de mensen met lichte cognitieve problemen en 36 procent van de mensen met normale cognitieve functies.
     
    Bijna 100 procent zekerheid
    Die resultaten werden vervolgens opnieuw bestudeerd via kleinere steekproeven en de vorsers ontwikkelden uiteindelijk een model dat toestaat om met bijna 100 procent zekerheid te voorspellen wie de ziekte van Alzheimer zou krijgen.
     
    Volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lijden wereldwijd ongeveer 37 miljoen mensen aan dementie. In het merendeel van de gevallen ligt de ziekte van Alzheimer aan de basis.(belga/tw)
     
     

    10-08-2010 om 10:52 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stephen Hawking: "De mens zal definitief verdwijnen als hij de ruimte niet koloniseert

    Stephen Hawking: "De mens zal definitief verdwijnen als hij de ruimte niet koloniseert

    " Cubaanse crisis  in 1963 had menselijke ras al kunnen uitroeien "

    De gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking laat weer van zich horen. "Als het menselijke ras de komende twee eeuwen de ruimte niet koloniseert, zal het voorgoed verdwijnen", beweert hij. Onze enige kans op overleving bestaat erin de Aarde te verlaten en andere planeten te bewonen, meent hij.

    Hawking zei een en ander in een interview met de website Big Think. Hij blijft weliswaar optimistisch maar de komende paar eeuwen zal er omzichtig nagedacht moeten worden, wil de mens overleven. "Ik zie grote gevaren voor het menselijke ras. In het verleden kwam het overleven van de mens al een paar keer op één druk op de knop aan. Zoals tijdens de Cubaanse raketcrisis in 1963. Dat soort voorvallen zal in frequentie alsmaar toenemen. We moeten daar zeer voorzichtig mee omspringen."

    "Maar ik ben een optimist", gaat hij verder. "Als we ons de komende tweehonderd jaar van rampen kunnen vrijwaren, dan zou ons ras veilig moeten zijn doordat we ons in de ruimte verspreiden."

    Eerder dit jaar waarschuwde Hawking ook al dat we moeten oppassen voor contacten met aliens in de ruimte omdat die ons niet altijd als vrienden zullen beschouwen. "Als we de enige intelligente wezens zijn in het melkwegstelsel dan moeten we ons van ons eigen behoud verzekeren."

    Historisch gevaarlijke periode
    Historisch gezien komen we volgens de wetenschapper dus terecht in een gevaarlijke periode. "Het gevaar schuilt in de toenemende wereldbevolking en gebruik van de eindige levensbronnen van de Aarde samen met onze technische vaardigheden om het milieu ten goede en ten kwade te kunnen veranderen."

    "Onze genen bepalen ons overlevingsinstinct waar we in het verleden al gebruik van maakten. Maar de volgende honderd jaar worden heel moeilijk om rampen te vermijden, laat staan de komende duizenden jaren. Onze enige kans op overleven bestaat erin ons te verspreiden in de ruimte en de Aarde te verlaten."

    Hawking pleit dan ook voor bemande ruimtevluchten. Eerder dit jaar beweerde hij al dat een ruimteschip dat door de tijd zou kunnen reizen - enkel in de toekomst, niet in het verleden - de relativiteitstheorie van Einstein zou ontkrachten. In de toekomst zou de mens zo generaties kunnen overslagen.

    Als na zes jaar de topsnelheid kan bereikt worden, die 98 procent van de snelheid van het licht (105 miljoen kilometer per uur) bedraagt, dan komt een dag aan boord van zo'n schip overeen met één jaar op Aarde, beweert Hawking nog. Op 80 jaar zouden de passagiers dan het einde van het melkwegstelsel bereiken. (jv)

    09-08-2010 om 19:31 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    08-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maan "te droog" om leven te bevatten

    Maan "te droog" om leven te bevatten

    maan te droog om leven te bevatten

    In tegenstelling tot hetgeen recent onderzoek van maanstenen uitwees, is de maan feitelijk erg droog, zeggen wetenschappers.

    De Amerikaanse vorsers analyseerden chloor-isotopen uit maanstenen die door de Apollo-missies naar de aarde werden gebracht. Volgens hen was er weinig tot geen waterstof in de magma-oceaan die er was tijdens de vorming van de maan. Dat zou betekenen dat de natuurlijke satelliet van de aarde altijd te droog geweest is om leven te kunnen bevatten.

    De maan ontstond wellicht toen een object met de grootte van de planeet Mars met de nog jonge aarde in botsing kwam. Op de maan bevond zich een lava-oceaan, die mogelijk grote hoeveelheden water had kunnen bevatten. Daarna koelde het hemellichaam af.

    Door gebrek aan waterstof in de lava-oceaan zou leven echter niet mogelijk geweest zijn, zegt de nieuwe studie. De maan is namelijk te klein en de zwaartekracht te zwak, zodat de stoom en de gassen verloren gingen in de ruimte. Op de aarde was er wel voldoende zwaartekracht om de stoom en gassen vast te houden, waardoor onze oceanen konden ontstaan.

    08-08-2010 om 13:50 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (4)
    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapziekte verspreidt zich door "slimme truc" van parasiet

    Slaapziekte verspreidt zich door "slimme truc" van parasiet



    Tseetseevliegen die drager zijn van de trypanosoma-parasiet moeten meer mensen en dieren bijten om hun honger te stillen. De parasiet, die de slaapziekte veroorzaakt, verandert immers de samenstelling van het speeksel van zijn gastheer. Dankzij deze "slimme truc" kan de parasiet zich sneller verspreiden, zo hebben onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) ontdekt.
     
    De tseetseevlieg is een beruchte overbrenger van Afrikaanse Trypanosomiasis of slaapziekte. Deze ziekte kan zowel de menselijke bevolking als de veestapel bedreigen. Wanneer ze niet behandeld wordt, kan ze zelfs dodelijk zijn.
     
    Omdat tseetseevliegen leven van het bloed van hun gastheer, beschikken ze over een complex speekselmengsel om te verhinderen dat het bloed stolt nog voor het dier zich heeft volgezogen. Uit een experimentele studie van enkele immunologen van de VUB en het ITG blijkt nu dat de parasiet zijn verspreiding tracht te bespoedigen door de samenstelling van dat vliegenspeeksel te wijzigen. Bij besmette tseetseevliegen is de speekselfunctie die bloedstolling moet tegengaan aanzienlijk verminderd. Doordat het bloed van de gastheer sneller stolt, zijn de tseetseevliegen verplicht een andere gastheer op te zoeken om zich verder te voeden. Op die manier krijgt de parasiet de kans om zich bij een groter aantal slachtoffers te verspreiden.
     
    Volgens de onderzoekers verklaart deze ontdekking waarom trypanosoombesmettingen bij mensen zo talrijk kunnen blijven, hoewel het aantal besmette tseetseevliegen erg laag is. (belga/sps)

    07-08-2010 om 11:46 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (7)
    06-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bidden geneest de zieken... zeggen ze

    Bidden geneest de zieken... zeggen ze

    Bidden kan echt zieken genezen, vooral als wie bidt dichtbij de zieke staat. Dat beweert een internationale studie alvast. Anderen zijn niet overtuigd en noemen de resultaten 'verdacht'.

    In het onderzoek werd het effect van 'dichtbij bidden' op een zieke gemeten door het zicht en het gehoor van de patiënten te meten. Volgens professor Candy Gunther Brown van de universiteit van Indiana verbeterde het zicht en gehoor na de genezende gebeden.

    Voor de studie bestudeerden ze het effect van genezers op 14 personen met een slecht zicht en 11 met slecht gehoor in Mozambique. Het onderzoeksteam voor 'dichtbij bidden' omdat dat de praktijk is bij de Pinksterbeweging en de Charismatische christenen.

    Twee personen met slecht gehoor konden na de gebeden 50 decibel meer horen, en drie personen gingen van een zichtscvore 20/400 of slechter naar 20/80 of beter. Eén oudere vrouw die voordien niet eens twee vingers voor haar gezicht kon zien, kon na het gebed van een genezer die zijn handen voor haar ogen legde, plots een hand voor haar gezicht zien en ook 20/125 lezen. Een follow-up studie in Brazilië bevestigde volgens de onderzoekers de resultaten.

    Vaag en verdacht
    Tegenstanders zijn niet overtuigd. "Het is een hoogst verdachte studie, gebaseerd op vage resultaten die niet te verfiëren zijn. Er is duidelijk een religieuze motivatie, wat duidt op partijdigheid" aldus Terry Sanderson, voorzitter van de NSS, National Secular Society.

    "Elke deftig uitgevoerde studie over genezen via gebeden heeft trouwens al aangetoond niet effectief of zelfs counterproductief te zijn", voegt hij er fijntjes aan toe. 

    Representatief
    Als we kijken naar de resultaten is het inderdaad moeilijk in het effect van gebed te geloven. Vijf personen op 26 die een verbetering kenden na het gebed: dat is amper twintig procent. Medicatie die maar bij 20 procent pakt, zou nooit omschreven worden als 'succesvol'. Bovendien is 26 personen een erg kleine onderzoeksgroep, te klein om significante resultaten te verkrijgen.

    Klinisch of placebo?
    Het mechanisme wordt door Brown niet verklaard. "Wij wilden enkel het klinische effect bestuderen, niet de achterliggende verklaring", klinkt het daar. Dat het klinische effect evengoed een placebo-effect kan zijn, is een bedenking die niet wordt gemaakt. (edp)

    06-08-2010 om 16:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    05-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe schimmels in je parfum belanden

    Hoe schimmels in je parfum belanden


    Er zijn al rare geuren in parfums beland, zoals ambergris van de potvis en civet uit de aarsklieren van de civetkat. En ook het peperdure 'oud' van de met schimmels besmette Zuid-Oost-Aziatische aquilariabomen wordt in parfums verwerkt.


    300 ml goede oud kost 2400 à 3600 euro, en is daarmee duurder dan goud. De goedkoopste soort kost 3800 euro per kilo, de allerfijnste 11.500 en 15.000 per kilo.

    Besmet met schimmel
    'Oud' is een hars dat gevormd wordt in Aquilaria-bomen nadat deze besmet zijn geraakt met een soort schimmel. Deze besmetting maakt dat het hout donker wordt, en een geurige hars produceert die het hout donker, dik en aromatisch maakt. De geïnfecteerde stukken worden verwijderd, en het hars wordt geëxtraheerd. Dit wordt gaharu, jinko, aloeswood of gewoonweg 'oud' genoemd. Omwille van de geur wordt het gebruikt in parfums. Hoe ouder het 'oud', hoe beter.

    Zwaar en sensueel
    Jo Malone gebruikte het in zijn 'Oud & Bergamot Cologne Intense' (96 euro), een parfum dat omschreven wordt als 'een geur voor vrouwen die houden van sensuele geuren'.

    "Het donkere, fluweelachtige van  de oud, en de frisse toets van de bergamot zal hen zeer aanstaan", aldus Dominic de Vetta van Jo Malone.

    Midden-Oosten
    In het Midden-Oosten ontdekten ze al lang geleden de voordelen van oud, maar in het Westen is de geur (nog) niet populair, hoewel Yves Saint Laurant het al gebruikte in zijn parfums. Recent ontdekten ook Tom Ford, Armani en Jo Malone de geur. (edp)

    05-08-2010 om 12:26 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe DNA-test levert binnen vier uur resultaat op

    Nieuwe test kan DNA van verdachten binnen vier uur analyseren en vergelijken


    Een nieuwe forensische test kan het DNA van verdachten binnen de vier uur testen en vergelijken met wat in databanken van politiediensten zit. Dat meldt het wetenschappelijke tijdschrift Analytical Chemistry.

    De klassieke DNA-tests in laboratoria leveren meestal pas tussen 24 en 72 uur resultaat op. Dat zorgt er dikwijls voor dat verdachten terug vrijgelaten worden bij gebrek aan voldoende sluitend bewijs. Er bestaan al snellere methoden, maar het DNA moet daarvoor telkens naar een labo. Met het nieuwe testinstrument kunnen gerechtelijke diensten bewijsmateriaal verzamelen, nog voor het aanhoudingsmandaat van verdachten verloopt.
     
    Halveren
    "Via een wattenstaafje wordt mondspeeksel verzameld, gemengd met een aantal chemische stoffen en opgewarmd. Het nieuw instrument bevat chips die DNA analyseren en vergelijken met materiaal uit databanken", aldus wetenschappers Andrew Hopwood (Birmingham) en Frederic Zenhausern (Arizona). "Het hele proces duurt slechts vier uur, maar we hopen die tijd nog te halveren. Op die manier zouden politiediensten het DNA zelfs kunnen dubbelchecken, alvorens een verdachte moet worden vrijgelaten. Bovendien kan het toestel bediend worden met een minimum aan wetenschappelijke kennis". (belga/ddh)

    05-08-2010 om 11:49 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Bier helpt beter tegen bierbuik dan joggen"

    "Bier helpt beter tegen bierbuik dan joggen"


    Als je elke dag dat glaasje wijn laat staan en kiest voor een frisse pint, bespaar je net zoveel calorieën als met een halfuurtje joggen. Dat stelt althans de Britse consumentengroep CAMRA (Campaign for Real Ale), dat het vooroordeel als zou bier drinken voor overgewicht zorgen de wereld uit wil helpen.

    Slechte reputatie
    "Jarenlang al heeft bier de reputatie dik te maken, meer dan andere alcoholische dranken. Maar het tegendeel is waar", stelt bierexpert en professor Charlie Bamforth.

    "De belangrijkste bron van calorieën in elke alcoholische drank is de alcohol zelf, en gezien bier het minste alcohol bevat, neem je met bier ook het minste calorieën in. Dus als je wil vermageren, laat je die wijn beter staan en opteer je voor een biertje".

    Misverstand
    Volgens de consumentengroep heeft onderzoek aangetoond dat 34 procent van de mannen en 29 procent van de vrouwen verkeerdelijk geloven dat bier meer calorieën bevat dan andere drankjes. "Bier kan onderdeel zijn van een gezonde levensstijl, op voorwaarde dat het verantwoordelijk wordt geconsumeerd", besluit de expert. (lb)

    04-08-2010 om 16:34 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch instrument mag atmosfeer Mars onderzoeken

    Belgisch instrument mag atmosfeer Mars onderzoeken

    belgisch instrument mag atmosfeer mars onderzoeken

    Ruimtevaartorganisaties NASA en ESA hebben een Belgisch instrument gekozen om aan boord te plaatsen van de ExoMars-missie die zal worden gelanceerd in 2016. Dat heeft federaal minister van Wetenschapsbeleid Sabine Laruelle bekendgemaakt.

    Na een diepgaande selectieprocedure hebben de NASA en de ESA SOIR-NOMAD gekozen als sleutelinstrument uit twintig andere voorgestelde instrumenten van over de hele wereld die in staat zijn de atmosfeer van de rode planeet te onderzoeken.

    De lading voor de ExoMars Orbiter zal bestaan uit 5 instrumenten, waaronder dus het sleutelinstrument SOIR-NOMAD, een spectrometer die in staat is de atmosferische samenstelling van Mars over de hele hoogte te onderzoeken. Dit zal meer gegevens opleveren over de oorsprong van het methaan dat recent werd gedetecteerd en dat de vraag doet rijzen over de mogelijke aanwezigheid van leven op onze buurplaneet.

    Bewoonbaarheid

    De wetenschappers verwachten eveneens meer details te verkrijgen over de chemische samenstelling van de atmosfeer, zoals de mogelijke invloed van een verborgen vulkanisme. Een betere kennis van de cycli van waterdamp en ozon verbonden aan de seizoenen en aan het klimaat, zullen hen ook toelaten meer te weten te komen over de bewoonbaarheid van de planeet.

    04-08-2010 om 11:47 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma van Twitter' overleden op 104-jarige leeftijd

    Oma van Twitter' overleden op 104-jarige leeftijd


    In het Britse Bradford is Ivy Bean op 104-jarige leeftijd overleden. Met haar hoge leeftijd was Bean vermoedelijk de oudste gebruiker van de sociale netwerksite Twitter. Ze werd ook wel 'de oma van Twitter' genoemd.

    Het was de manager van het verzorgingstehuis Hillside Manor die het overlijden van Bean via Twitter bekend maakte. Het oude vrouwtje was immers razend populair en had zo'n 56.000 volgers. Onder hen ook de Britse ex-premier Gordon Brown en zanger Peter Andre.

    Bovendien was Bean met meer dan 1.000 tweets ook een heel actieve gebruiker van Twitter. "Going to have my lunch now will be back later" was de laatste tweet op haar account @ivybean104. (ka)

    03-08-2010 om 19:20 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste wespennest in Groot-Brittannië telt half miljoen wespen

    Grootste wespennest in Groot-Brittannië telt half miljoen wespen



    Wespen, het zijn niet de grootste vrienden van de mens. En wie met een nest vol van die beestjes zit, haalt er meestal snel de brandweer bij. In het Britse Southampton kwam een verdelger echter voor een verrassing te staan.

    In de zolder van een café werd een wespennest gevonden dat 1,8 meter op 1,5 meter groot was en maar liefst een half miljoen van de zoemende beestjes bevatte.

    Hoewel Sean Whelan opgeleid is om dergelijke nesten weg te halen, beleefde hij nu toch even de schrik van zijn leven. "Ik heb even staan kijken, nam mijn iPod, zette het nummer 'Bat Out of Hell ' op en begon met het verdelgen van de wespen", aldus de man aan The Telegraph, "Ik heb alle beestjes gedood, maar het wespennest zelf hangt daar nog in de schoorsteen. Het zal in stukken moeten gezaagd worden."

    Grootste ooit in Groot-Brittannië
    Volgens wetenschappers van Oxford University gaat het om het grootste wespennest ooit in Groot-Brittannië en is het zelfs het grootste wespennest dat de laatste 50 jaar in de wereld is voorgekomen.

    Ook David Baldock van de Bees, Wasps and Ants Records Society zegt dat hij nooit eerder zo'n nest zag. "Het moet een record zijn want het nest is enorm."

    Het grootste wespennest ooit werd in 1963 gevonden in Nieuw-Zeeland. Dat was 3,6 meter op 1,8 meter groot. (ka)

    03-08-2010 om 11:34 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees maakte ons slimmer

    Vlees maakte ons slimmer


    Vegetariërs zullen er misschien niet akkoord mee gaan, maar het feit dat de mens in de loop van de geschiedenis geëvolueerd is tot een wezen met een goed ontwikkeld brein dat in staat is gereedschappen te gebruiken, hebben we te danken aan vlees.

    Ongeveer 2,3 miljoen jaar geleden stapten onze voorouders over van het eten van planten en noten naar het oppeuzelen van karkassen. Volgens antropologen is dát het moment waarop onze hersenen genoeg energie kregen om uit te groeien tot hun huidige omvang, omdat de mens niet langer een gigantisch systeem van ingewanden moest onderhouden om al die rauwe planten en bladeren te verteren.

    "Je kan niet én een groot brein én grote inwendige organen hebben", zegt Leslie Aiello, antropologe en directeur van de Wenner-Gren Foundation in New York, dat onderzoek naar evolutie ondersteunt. "De spijsvertering was energieverslindend bij onze voorvaders. De hersenen werden daardoor wat verwaarloosd."

    Tot we dus vlees ontdekten. En geleidelijk gereedschappen begonnen uit te vinden, "externe tanden" zoals Aiello ze noemt, die ervoor zorgden dat we geen scherpe tanden nodig hadden zoals andere roofdieren; of de ontdekking van vuur om vlees te bakken waardoor het vlees zachter werd en gemakkelijker om te verteren en we niet langer uren per dag ons eten moesten kauwen zoals chimpansees. "Vlees bakken leerde de mens ook om samen te werken en bracht mensen ook dichter bij elkaar, waardoor we nog "menselijker" werden," aldus Aiello. (sps)

    02-08-2010 om 19:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiener verandert oude VW Beetle in elektrische auto

    Tiener verandert oude VW Beetle in elektrische auto

    Een Amerikaanse tiener heeft een Volkswagen Beetle uit 1972 omgetoverd tot een elektrische wagen. De auto was van de grootvader van de 14-jarige Ashton Stark, die er meer dan een jaar aan sleutelde.

    Zelf moet Ashton Stark nog twee jaar wachten voor hij zijn rijbewijs kan halen, maar een auto heeft hij al. Meer eco kan zijn oude Volkswagen Beetle amper zijn, want de auto rijdt volledig op elektriciteit. Veel moderne wagens kunnen deze Beetle vanaf nu als voorbeeld nemen.

    100 km per uur
    Ashton kreeg de hulp van zijn vader en de verbouwingen waren ook niet zonder kosten. Liefst 4.000 dollar investeerde hij in de Beetle. De wagen beschikt nu over negen batterijen uit een golfwagentje. In totaal kan hij ruim 80 kilometer afleggen voor slechts tien cent aan elektriciteit. Daarnaast haalt hij nog steeds een snelheid van 100 kilometer per uur.

    Porsche
    Zijn vader, Noël Stark, vond het zelfs niet verschrikkelijk moeilijk om de Beetle in een elektrische wagen te veranderen. "Ik denk dit bij iedere wagen mogelijk moet zijn", zegt hij. "Het kan bij elke lichte wagen: een Porsche, een Toyota of een Honda. Het zou een geweldige auto zijn om in de buurt rond te rijden en het bespaart je een fortuin aan benzine." (gb)

    02-08-2010 om 11:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overtuigde vrijgezel-zwaan vermoordt wijfjes

    Overtuigde vrijgezel-zwaan vermoordt wijfjes

    Een mannelijke zwaan zal zijn verdere leven alleen moeten doorbrengen nadat hij twee wijfjes vermoordde en een andere dwong om te verdwijnen.

    Het personeel van de Tuinen van Hestercombe, in het Britse graafschap Somerset, waar de vogel leeft, gaf het op om hem een partner te vinden, bericht de Daily Mirror.
     
    Angst voor geweld
    De zwaan wordt verdacht van de moord op zijn eerste wijfje, die in mysterieuze omstandigheden werd teruggevonden. Een tweede wijfje bracht drie jongen ter wereld, maar vloog samen met hen weg, mogelijk uit angst voor de gewelddadige neigingen van het mannetje.
     
    De mannetjeszwaan kreeg nadien het gezelschap van een derde wijfje, maar zij werd herhaaldelijk weggejaagd en stierf later. "Hij had drie verschillende partners en de relaties vielen allemaal niet gunstig uit", zegt Philip White, de verantwoordelijke voor de tuinen. (afp/tw)

    02-08-2010 om 11:31 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in strijd tegen acute leukemie

    Doorbraak in strijd tegen acute leukemie

    Onderzoekers van het UZA en de Universiteit Antwerpen zijn er voor het eerst in geslaagd een doeltreffend therapeutisch vaccin te ontwikkelen voor acute leukemie bij volwassenen. Een wereldprimeur, berichten de Concentra-kranten.

    "Het gaat om een gepersonaliseerd vaccin op basis van de eigen afweercellen van de patiënten", zeggen professoren Viggo Van Tendeloo en Zwi Berneman, die er tien jaar onderzoek naar deden. Uit hun studie, die gepubliceerd werd in het gerenommeerde Amerikaanse vakblad 'Proceedings of the National Academy of Sciences', blijkt dat de helft van de leukemiepatiënten goed reageert op het vaccin.

    Het ging om patiënten met een hoog risico op herval. Bij hen werd een terugkeer van de ziekte uitgesteld of zelfs voorkomen. De gemiddelde overlevingsduur ging erop vooruit tot 52 maanden, bij degenen die goed reageerden. Er komt nu een vervolgstudie bij meer patiënten om deze resultaten te bevestigen."

    Aanvulling
    Acute myeloïde leukemie bij volwassenen is een agressieve bloedkanker, die vooral mensen boven de 60 jaar treft. Hoewel de ziekte bij de meeste patiënten onder controle wordt gebracht door chemotherapie, hervalt een groot deel van hen relatief snel. Slechts 26 procent overleeft de eerste vijf jaar na de diagnose.
     
    Deze immunotherapie is een nieuwe manier om kanker aan te pakken, een aanvulling op de bestaande behandelingen. Het zal de chemo- of radiotherapie dus niet gaan vervangen. Wel zijn er aanwijzingen dat het vaccin kan werken voor andere types van kanker. Zo worden proefstudies opgericht voor de behandeling van borst- en longvlieskanker. (belga/tw)

    02-08-2010 om 11:12 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kruising tussen een zebra en een ezel: de zebrezel

    De kruising tussen een zebra en een ezel: de zebrezel


    Is het een ezel? Is het een zebra? Nee, het is een zebrezel. In de Amerikaanse staat Georgia is een zeldzame kruising tussen een ezel en een zebra geboren. Het veulen kreeg de naam 'Pipi Langkous'. Het dier heeft een zebra als vader en een ezel als moeder. Pipi Langkous ziet er misschien wel uit als een ezel, de strepen op haar poten verraden toch wie haar vader is.

    Bovendien zou ze ook instinctieve trekjes van een zebra hebben. Zo blijft Pipi rechtop zitten in plaats van op haar zij te gaan liggen. Het lijkt erop dat ze zo op haar hoede is voor roofdieren. Zebra's en ezels paren doorgaans niet, maar af en toe duikt er toch eens een zebrezeltje op. Zelf zal Pipi zich waarschijnlijk nooit voortplanten, aangezien deze bizarre mengelingen doorgaans onvruchtbaar zijn.

    In de dierenwereld bestaan nog vreemde combinaties. Een paard en een ezel geeft een muilezel. En dan zijn er nog lijgers, een mix tussen een leeuw en een tijger. (gb)

    31-07-2010 om 16:17 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenmanta springt drie meter hoog uit het water

    Reuzenmanta springt drie meter hoog uit het water

    Reuzenmanta's zijn om allerlei redenen indrukwekkende dieren. Ze kunnen bijvoorbeeld tot drie meter hoog uit het water springen en blijven dan even in de lucht zweven, alsof ze proberen weg te vliegen.

    Als de reuzenmanta's er echt zin in hebben, durven ze al eens een salto uit te voeren tijdens hun vlucht. Een Frans koppel was getuige van zo'n schouwspel. Ze waren met hun boot naar Costa Rica gevaren in de hoop er een paar walvissen te zien. "De mannetjes sprongen tot drie meter hoog uit het water", zegt Roland Seitre in de Daily Mail.

    Hij vermoedt dat ze met hun acrobatische kunstjes de aandacht van vrouwtjes willen trekken. Met een geweldige knal kwamen de reuzenmanta's weer in het water terecht. "De knallen waren zo luid dat het deed denken aan geweerschoten tijdens de jacht", zegt Seitre.

    De reuzemanta is de grootste der roggen. Het dier kan een spanwijdte bereiken van liefst zeven meter. Ze leven in tropisch water en eten voornamelijk plankton. (gb)


    Klik hier voor unieke beelden van vliegende reuzenmanta's.

    31-07-2010 om 11:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visser vangt 'halfgare' kreeft

    Visser vangt 'halfgare' kreeft



    In Wales heeft een visser een merkwaardige kreeft gevangen. Het lijkt alsof het dier al voor een deel gekookt is. Het schaaldier is voor drie vierden oranje en voor een vierde blauw gekleurd.

    Zeer uitzonderlijk, vond ook de visser. Hij schonk zijn vangst aan het Blue Reef Aquarium in Bristol. De kreeft, die inmiddels de naam Ska kreeg, wordt daar nu tentoongesteld in haar eigen aquarium. (eb)

    30-07-2010 om 14:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvissen kunnen ruiken

    Walvissen kunnen ruiken


    Groenlandse walvissen beschikken over het vermogen om lucht te ruiken. Vroeger dachten wetenschappers immers dat walvissen en dolfijnen geen reukvermogen hebben.

    Wetenschappers uit de universiteiten van Ohio deden de ontdekking bij een dissectie. De dieren werden het slachtoffer van de tweejaarlijkse walvisjacht van de Inupiat in Alaska. Het team onderzoekers mocht de dode walvissen onderzoeken om meer te weten te komen over de hersenen van Groenlandse walvissen.

    Daaruit bleek dat de dieren over een ongekend reukvermogen beschikken. Die ontdekking kan een nieuw inzicht bieden in de manier waarop ze hun voedsel vinden. "Op het eerste gezicht lijkt het dat walvissen geen nood hebben aan een reukvermogen boven water omdat ze altijd onder water jagen", zegt professor Hans Thewissen.

    Bovendien bleken walvissen en dolfijnen in het verleden anatomisch niet in staat om te ruiken. Het is dus opmerkelijk dat de Groenlandse walvis dat vermogen wel ontwikkeld heeft. (gb)

    30-07-2010 om 11:31 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mug verlekkerd op bloed lange mannen en dikke vrouwen

    Mug verlekkerd op bloed lange mannen en dikke vrouwen

    mug verlekkerd op bloed lange mannen en dikke vrouwen

      Volgens onderzoekers van de universiteit van het Schotse Aberdeen hebben muggen het vooral gemunt op grote mannen en dikke vrouwen.

    Ze volgden lange tijd zo'n 300 Schotten. Ze gingen na wie van hen het vaakst gestoken werd.

    Project Jenny Mordue benadrukt dat de vervelende insecten verleid worden door vocht en warmte. Grotere en dikkere lichamen produceren dat nu eenmaal het meest.

    Muggen vliegen bovendien ook op twee meter hoogte. Lange mannen krijgen ze op die manier het snelste in het vizier.

    Voor mensen die meteen een dieet willen starten nog dit. Ook erfelijkheid speelt mee. Van onze ouders krijgen we het bloed dat muggen wel of niet willen drinken.

    30-07-2010 om 11:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!