Foto
Foto
Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Heb je vandaag al gelachen? Neen? Doe het dan nu!
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
dierenuwvriend
blog.seniorennet.be/dierenu
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Soloslim
  • Het vertrek
  • Nadenken
  • Verkocht
  • Een meisje
  • Mother?
  • Geladen lossen
  • Eigen nest
  • Boeiend
  • Games ... zijn toch maar een spelletje
  • Vogels?
  • Verbouwing
  • Stikken
  • Vakantietijd
  • Elkaar
  • Gezwind
  • Arvo Pärt
  • Bob
  • Awel?
  • Een emoroes
  • Om te...
  • Eric Corijn
  • Zinzoeker
  • Verstandige economisten
  • Geveld
  • Identiteit
  • Nog heel even
  • Kerstmis
  • Volgens mij
  • 'Den brave'
  • collega-uitvinder
  • Stuitend!!!
  • Liefdesgen
  • Slapeloos
  • Heldhaftige herfst
  • Rond mij
  • Selfmanagement
  • Slippertje van de geest
  • Kleuren
  • Aankondiging
    Foto
    Foto
    Wol en gember
    Zoektochten naar authenticiteit en schoonheid
    17-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wasmachines en stijkijzers,... wolfijzers en schietgeweren (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    De man was weg, het installatieprogramma gedraaid en ik stak tevreden mijn eerste witte was op zestig graden in. De machine draaide en maakte nauwelijks geluid. Slechts het uitspoelen van het zeepbakje fluisterde terwijl ik keek naar de zachte slingerbewegingen en het nieuwe vloeien van water. Ja, aan deze luxe zou ik kunnen wennen. Met vernieuwde elan begon ik aan het afwerken van mijn zaterdagprogramma.

    Toen ik terug thuis kwam van de boodschappen en na de verhuis van het bureau merkte ik een eigenaardig knipperen van controlelichtjes op het elektronisch paneel. Was dit normaal? De display - het schermpje waar voorheen de tijdsduur van de betreffende wascyclus in verscheen - liet drie korte streepjes zien. Dat leek me wat eigenaardig. Ik zocht in mijn handleiding onder de hoofding ‘Wat gedaan als….?’ de betekenis op van dit signaal…. Het was inderdaad een foutmelding met een alarm voor ‘spoelen’. Daar stond: "Start het programma nog eens, duikt de foutmelding weer op, doe dan een beroep op de technische dienst". Ik deed wat er stond. De foutmelding dook weer op. Voor alle zekerheid probeerde ik nog eens een ander programma. De foutmelding bleef opduiken… Met veel gezoek, starten en herstarten van allerlei deelprogramma’s kreeg ik uiteindelijk de was die er in zat toch nog gezwierd …, maar het bleef slecht nieuws! Nog even denk ik dat het toch aan mij lag en lees ik grondig alle stappen door die je moet zetten om die elektronische machines onder de knie te krijgen. Ik bel nog eens naar mijn praktische vriend voor advies. "Zou het kunnen dat je afvoer verstopt is" vraagt hij zich af "en dat ook je vorige machine daarom de geest gegeven heeft?" Ik begin dan aan een inspectieronde, een ontstoppings-, spoel- en schoonmaakbeurt van de buizen maar merk niets eigenaardigs. Ik ben er van overtuigd dat dat niet de oorzaak is en dat het niet aan mij of aan mijn infrastructuur ligt.
    Ondertussen was de zaterdag al gevorderd, de winkel dicht en ik moe.

    De volgende maandag zou ik moeten gaan betalen…? Het leek me toch beter het zekere voor het onzekere te nemen en dat slechts te doen onder voorwaarde dat de wasmachine ook effectief waste. De goede moed zonk me weer in de schoenen. Hoe zou ik dat maandag gaan uitleggen. Hoe hen diets maken dat ik niet een 'moeilijke klant' ben maar gewoon alweer met een probleem zat?

    Die maandag moest ik om naar de bank te gaan - ik wilde als ze moeilijk deden (want had ik niet beloofd om zeker te betalen en was mij al niet een uitzondering toegestaan?)  een cheque laten zien om te bewijzen dat ik te goeder trouw was – en om mijn zaak te gaan uitleggen, enkele uren verlof nemen op het werk.
    Als het zover is word ik 's maandags van de 'inlichtingen' doorverwezen naar de 'service-dienst'. Daar moet gebeld worden naar de 'dienst na verkoop' verbonden met het merk van de wasmachine, want de firma zelf heeft geen hersteldienst voor deze wasmachines. Ze regelen een afspraak met een telefoonnummer in Brussel. De mevrouw die aan de lijn komt zegt me vriendelijk dat ze alleen kunnen komen als ze verschillende werken hebben in de stad en tijdens de werkuren en dus op een ogenblik dat ik weer verlof moet nemen op mijn werk. Het is even zoeken in hun planning voor mijn stad, …. maar vooral in mijn agenda… en dan blijkt dat het ten vroegste veertien dagen later kan! Moe gezucht en gestreden zeg ik toe op een moment dat ikzelf mensen zal moeten afbellen die met mij een afspraak hebben…. Betalen doe ik voorlopig niet… wordt vervolgd.

     

     

    17-03-2007 om 21:34 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wasmachines en strijkijzers, ... wolfijzers en schietgeweren (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ‘s Zaterdags sta ik fris op, klaar voor een goed gevulde dag waar alle activiteiten, indien ze lopen zoals gepland, prima in elkaar zullen passen. Ik dus naar de krantenwinkel en de bakker, naar mijn moeder voor haar boodschappenlijstje, …. Daar belt mijn zoon op de gsm: “Mama, ik geloof dat die mannen met de wasmachine hier geweest zijn…. Maar ik lag nog in mijn bed en eer ik besefte dat jij er niet was en ik uit mijn bed kwam waren ze al terug vertrokken”. Het was nog maar 10 uur, dus niet binnen de voorgestelde uren. Ik zucht: “Het zal toch niet waar zijn zeker? Gaat dat weer niet lukken vandaag?” Ik rij ontmoedigd terug naar huis. Wat gedaan? Toch boodschappen doen met het gevaar dat ze misschien weer terug komen zonder dat ik er ben, of wachten en niets buitenshuis doen tot 14 u. Ik kies voor het laatste, maar niet echt met mijn zin, want daar gaat mijn 'goede planning'. Gelukkig komt mijn zus binnen. Haar peptalk samen met een vers bakje koffie troosten me. “Ze komen wel terug. Dat kunnen ze toch niet maken”. En gelukkig, inderdaad, om 12.10 u staat een vriendelijke meneer met een spiksplinternieuw pareltje van een wasmachine voor de deur. Het ding is zwaar, hij plaatst het toch zonder problemen op de juiste plaats. De oude wasmachine gaat in de vrachtwagen. Hij legt me alles prima uit en start het installatieprogramma. Nadien zal ik het helemaal zonder problemen, want deze machine is echt van een veel degelijker merk dan mijn vorige, in gebruik kunnen nemen. … Dan vraagt hij de contante betaling. Ik zeg dat dit een 'voorspeld' probleem is... zie mijn bewust telefoontje... omdat ik slechts sinds de avond voordien, na het sluitingsuur van de bank, wist dat ze vandaag zouden leveren en dat op zaterdagvoormiddag de bank ook niet open is. Via de muur? Neen zo’n hoog bedrag kan ik niet afhalen met de bankkaart. Maar ik wil het wel onmiddellijk overschrijven via PC-banking, als hij het goed vindt. Neen, hij vindt dat niet goed. Dan moet hij even naar het secretariaat bellen omdat ik blijkbaar de eerste klant ben die hier van de gewoontenorm afwijkt. Ik ben weer verrast dat overschrijven niet kan, maar ja …. Aan de telefoon krijgt hij toestemming dat ik maandag mag gaan betalen. Geen probleem dus…. Iedereen tevreden…. Wordt vervolgd.

     

    16-03-2007 om 16:45 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    15-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wasmachines en strijkijzers, ... wolfijzers en schietgeweren (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Ik bleef met een opgekropte boosheid zitten. Mijn zoon zei: “Mama je laat je weer doen”.  Ik belde mijn beste kameraad, die al heel zijn leven onderneemt en het klappen van de zweep kent, om hem raad te vragen. Hij merkte dadelijk dat ik niet mijn beste dag had en adviseerde me direct te telefoneren naar de ‘baas’. Ik zei dat zoiets niet mijn ding is, dat ik echt geen goede ben in het assertief opkomen voor mezelf in zulke situatie! Ik laat me immers nog al eens onder de tafel babbelen, ik ga af als een gieter, ik laat me doen, ik betaal nog voor ik het goed in handen heb….. Hij bleef geduldig. Weet je wat je doet? Je moet je sterkste wapen uit de kast halen. Schrijf die man een brief! Aan een ouderwetse brief had ik nog niet gedacht maar hij had een punt en ik kroop dus in de pen. Het vloeide er als een lopend vuurtje uit. Mijn zoon zag me bezig en las mee over mijn schouder. Zijn vriendin, die wat van bin normen kent, gaf tenslotte nog wat lay-out aanwijzingen… want het was eeuwen geleden dat ik nog zo’n ‘officiële’ brief had geschreven. Ze waren geamuseerd fier op me. En het voelde juist aan, want ik had mijn oprecht ei zeer beleefd op papier gelegd. Om, zoals mijn kameraad zei, niet onnodig met die negatieve gevoelens te blijven zitten, schreef ik gewoon wat er gebeurd was, wat me hinderde en wat ik wenste.  De brief ging nog dezelfde avond met prior in de bus. Ik vond dat ik gedaan had wat ik moest doen. Ik sliep vrij rustig de volgende nachten. ….

    Die vrijdagmorgen wou ik strijken. Maar oeps, mijn strijkijzer stond in een plas water. Toen ik het optilde druppelde langs alle kanten vocht uit de aansluiting met de elektrische draad, uit de stoomgaatjes, uit het handvat… neen, dit was een perte totale. Niets aan te doen en zelfs levensgevaarlijk om de stekker in te steken. Dus na mijn werk vloog ik weer naar de elektro zaak. In dit geval een andere dan die van mijn wasmachine… het vertrouwen was immers een beetje zoek. In een snelvaart vond ik wat ik zocht. Bij mijn thuiskomst meldde mijn zoon dat ze gebeld hadden voor de wasmachine en om 17.30 u zouden terugbellen. Hij kon ze immers niet helpen met een afspraak. Aha er kwam vooruitgang in de zaak. Inderdaad klokslag het afgesproken uur rinkelde de telefoon. De volgende dag, zaterdag, zouden ze leveren, tussen 12 u en 14 u. Prima, dan kon ik in de voormiddag nog werken en boodschappen doen en kon mijn afspraak voor de verhuis van mijn bureau in de namiddag ook nog doorgaan. Daarna zou ik weer gewoon thuis kunnen wassen én strijken. So far so good.  …. Wordt vervolgd.

    15-03-2007 om 20:58 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wasmachines en strijkijzers, ... wolfijzers en schietgeweren (1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En toen was er het moment dat de realiteit me op een cake-walk zette. Het begon plots maar duidelijk. Mijn wasmachine gaf geen krimp meer. Zomaar van de ene was op de andere .... pfff....gedaan. Een vrouw zonder wasmachine is als een man zonder hamer dus haastte ik me naar de winkel en op tien minuten had ik een nieuwe machine besteld en een voorschot betaald. Het zou maar een week duren voor het nieuwe, dubbel zo dure machine dan de AEG die ik had, aan huis zou worden geleverd. Het kon op een zaterdag dus dat viel mee en het zou me geen werkverlet opleveren. Ik ging bij mijn moeder wassen... maar bij mijn eerste wasbeurt liep haar keuken onder water! "Ach ja, zei mijn moeder, dat was ik vergeten te zeggen maar de caoutchouc is stuk, ik moet de dienst na verkoop nog bellen". Ik dus aan het dweilen en redden wat er te redden viel. De was kon toch nog gezwierd en gedroogd worden. Het weekend ging voorbij, woensdag naderde, geen telefoon, de tweede zaterdag ging voorbij, geen beweging.... Ondertussen was de caoutchouc bij mijn moeder vervangen en kon ik gelukkig weer, nu zonder overstroming, bij haar wassen. Het werd woensdag weer een week verder. Ik werd nu toch wel ongeduldig omdat ik nog steeds niets van de firma gehoord had. Dus bel ik om te vragen hoe het met de levering zat en of ik al iets mocht verwachten en of er een regeling te treffen viel.... De man aan de telefoon deed moeilijk, kon mij niets beloven en was niet bereid met mij tot een afspraak te komen, vond mij te dom om hun systeem van georoute te begrijpen... Dit laatste was er voor mij wat te veel aan... en ongewild, zonder afspraak, zonder perspectief werd ik de 'vervelende klant' van het jaar. ...... wordt vervolgd

    14-03-2007 om 23:18 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zag je
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zag je

    om de hoek komen

    Je keek in mijn richting

    Ik verheugde me

    Je kwam dichterbij

    Ik was gewoon erg blij

    Mijn hart sloeg even extra

    een warm sprongetje van vreugde

    Ik zei vriendelijk: “Goede middag!”

    Beleefd knikte je

    en antwoordde: “Jij ook.”

    Ik glimlachte geroerd

    Je ogen keken ver

    Ik lachte uitdrukkelijk

    in de hoop die vreemde glans te doorbreken

    Je sprak beleefd: “Hoe maak je het?”

    Je woorden waren afgemeten

    Wat was echt?

    Enthousiast hief ik mijn rechterarm

    in de richting van je schouder

    Je kuchte slechts even

    De arm stokte

    Je draaide een stap in spiegelbeeld

    naar mijn linkerzijde toe

    Ik nam mijn handtas

    in de andere hand

    mijn arm niet in verlegenheid brengend

    “Het is mooi weer, niet?”

    “En hoe maak jij het?”

    In een fractie van een seconde

    brak daar een snaar

     

    Floreanne

     

    08-03-2007 om 11:37 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    07-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virusvechten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ze vallen weer aan, 'vier russen' in de rug. Eerst vellen ze mijn zoon, dan wagen ze zich aan mij. Maar ik ben gelukkig sterk en hevig verweer ik me. Stevig sla ik terug. Ik wil niet dat ze me klein krijgen. Tot nu toe is het gelukt. Ik blijf voorlopig nog op de been. Dan maar snel mijn bedje zoeken zodat ook morgen nog ok blijft....


    07-03-2007 om 00:00 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja
    ook als jij niet
    hoort of wilt kijken
    zal ik jou gezien
    en als jij niet luistert
    zal ik een woord gezegd hebben
    en spreken tegen de muur
    ook als jij er niet bent
    zal ik er geweest zijn
    en gelachen
    en gehuild
    en bitter gewacht hebben
    ook zonder jou
    zeg ik
    neen

    06-03-2007 om 23:59 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    27-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Ted van Lieshout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo schrijft hij

    schuw in woorden

    en noemt wat

    slechts in schroom

    benoemd kan zijn

    de namen van

    het onberoerbare

    in de plooien van de huid

    Daar geef ik terug

    het verhaal dat diep in mij

    zijn denken kan ontroeren

    om samen een te zijn

    te spreken zonder woorden

    En kan ik mijn vervoering kwijt

    ik les de dorst met duizend tranen

    en blijf heel dicht slechts luisteren

    ontelbaar hemels zonder meer

    terwijl mijn mond blijft fluisteren


    Floreanne 

    27-02-2007 om 20:40 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat me niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals al eerder ondervonden en gezegd, heb ik iets met ‘strijken op een zondagvoormiddag’. Het is een ongelooflijk rustgevende bezigheid, die ongewild mijn creatieve hersenen opent en prikkelend werkt op nieuwe ideeën. Dit keer ging het over mijn volgende vorming, die ik mag geven aan leerkrachten. Leerkrachten zijn, dat is geweten, een moeilijk publiek voor vormers. Zij zijn het gewoon vooraan te staan en zelf anderen te ‘vormen’ dus kijken ze kritisch naar de persoon die even hun rol inneemt. Als ‘luisteraars’ gedragen ze zich vaak even ontoegankelijk, wispelturig en impulsief als hun eigen leerlingen. Als connaisseurs van observeren, evalueren en rapporteren zien ze elke didactische fout. Ze kennen de kneepjes van het vak en zijn dan ook zeer alert op je vaardigheden als ‘lesgever’. Leerkrachten iets diets maken vraagt dan ook supervaardigheden om hen te boeien en te begeesteren. Zo sterk gedreven moet je zijn dat ze vergeten dat zij leerling en jij leermeester bent op dat ogenblik. Ik was dus al strijkend over de t-shirts, hemden en broeken, aan het broeden op een goede aanloop, een motiverende rode draad doorheen mijn verhaal van straks. Daar kwam ik op de polemiek van kiezen tussen einddoelen en ontwikkelingsdoelen. Op de vraag: "Waar kijk je naar als je iets wil weten over de kinderen" en "Wat zal je drijven om hen zorg te bieden?". Wil je weten wie ze zijn en wat ze kunnen of wil je achterhalen wat ze nodig hebben en wat je voor hen kan betekenen? Tijdens het strijken wil ik steeds beter doen, alweer een steen verleggen… en beschouw ik vrijelijk het leven zoals het zich aan mij voordoet. ‘Laat me niet zoals ik ben’ schoot door mijn hoofd en het gold de kinderen, de leerkrachten en mezelf.

    Floreanne

    25-02-2007 om 15:47 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    20-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ergo est
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar vroeg je nog
    of ik emoties had
    de vraag hing

    maar jij ging

     

    Wellicht was het een

    reactie van de slak

    het oog dat flitsend

    terugtrok bij het

    voelen aan zijn kas

     

    Dan merk je wel

    hoe zeer dat pijnlijk stil

    in ’t hart verstoten

    wat meer of minder

    aanwezig was

    nog blijft bij mij

    ik zoals ik was

    Want alles gaat veranderen
    in stilte weggestopt
    gaan meer gevoelens storen
    toonbaar zal 'k ze vervangen
    en kijk en luister

    hier en nu en

    wil niets meer verlangen

     

    Floreanne

    20-02-2007 om 20:15 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    17-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I am changing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het voorbije jaar... maar nog eens speciaal deze week en de laatste dagen vragen alweer een persoonlijke aanpassing, een flexibele ommezwaai in mijn automatismen. Op het werk zijn we verhuisd en ik heb - vandaag nog wel en hij is cool, flashy, geluidloos, soepel, blits - een nieuwe auto gekocht. Afscheid nemen van oude vertrouwde dingen en afstand doen van gewoonten, van emoties en dingen die goed voor me geweest zijn. Het lijkt een rode draad te zijn in het voorbije jaar. Ik heb het er niet gemakkelijk mee. Is dat omdat ik ouder word of omdat ik me te zeer hecht. 'k Zal er nog maar eens over nadenken terwijl ik dat allemaal voel wringen in mijn lijf en gevoelens. Alles wordt nieuw terwijl ik hunker naar stabiele veiligheid en rust. Nog even?

    Floreanne

    17-02-2007 om 12:31 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    14-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De morgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De morgen
    is er al
    veel te snel
    wil ik
    tijd sprokkelen
    maar vordert de nacht
    dan kan ik niet slapen
    noch wil ik wakker worden
    zo denk ik
    aan jou
    verdoofd in
    een richting
    ga ik vooruit
    jouw kant op
    in een gevoelsreis
    zonder begin
    alleen een gevreesd einde
    en doemt uit het duister
    jouw beeld
    dan zwijg ik beschroomd
    haal geen realisme binnen
    ik spaar me ervan
    en blijf dromen

    14-02-2007 om 00:51 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    12-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de les, vandaag was het André Breton die ons bezig hield, was ik plots de chinese vrijwilliger die gevraagd werd zijn mening te zeggen over de laatste zin van het boek 'Nadja'. Ik moest er over nadenken en mijn denken ging blijkbaar niet zo rap als de gedachtengang van de meester, die in uitbreiding vroeg wat ik van het boek vond. Dat was een beetje teveel ineens voor dit brein op jaren. Terwijl me de principes van het surrealisme nog maar net duidelijk werden, moest ik al een verstandige repliek ten beste geven en had ik de eer van het laatste woord van de dag te krijgen, als afsluiter van de boeiende les. Zucht... Ik stond met mijn mond vol tanden (en dat gebeurt me niet gauw) omdat ik iets anders wilde vertellen. Er hing immers meer in de lucht, de spanning tussen vrouwen en mannen, die hetzelfde boek lazen maar op totaal andere golflengtes zaten en vooral de 'amour fou' anders aanvoelden. Teveel gevoelens gingen daarover door mij heen. De verwevenheid van vooroordelen, vage platitudes enerzijds en doordacht bezig zijn met de geschiedenis van een man, een tijd, een kunstrichting. Ik broedde op de schrijver en zijn lezers, met een boog over de jaren heen, de psychologie van beide... . Wat dreef mijn meester om dit boek te kiezen voor ons? Wat maakt dat de helft van de klas zich niet echt geroepen voelde? En hoe komt het dat ik hier veel meer wilde over zeggen? Wat is bijvoorbeeld een verstandig antwoord op de complexe waanzin van het leven? Is schoonheid altijd iets krampachtigs of is schoonheid net in het spontane, het authentieke, het simpele te vinden... dat antwoord ben ik ze nog schuldig.

    Floreanne

    12-02-2007 om 00:00 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terugblik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij zette zijn bril rechter

    doch zag verder niets

    de wolken dreven over

     

    Zij belde aan en rilde

    onder de regen grijs

    bleef de lucht wegen

     

    Er klonk wazig muziek

    uit verre kamers maar

    niemand lachte of riep

     

    Het huis leek onberoerd

    de bloemen al verwelkt

    hier kon alleen een hart

    nog breken

     

    Floreanne

     

    07-02-2007 om 23:26 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    06-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Late winter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is mijn avond, dinsdag. De avond dat ik steeds, een beetje gespannen, haar bezoek. Even kijken of alles in orde is. Ik ga om brieven te lezen, ook al zijn ze al eens gelezen. Om de post te sorteren, ook al herleest ze niet, om alles in de mappen te doen. Dan kom ik zien hoe het is. Alles is nog. Traag is ze recht gekomen. Het ruikt weer een beetje muf. Er brandt maar één licht. Ze ziet ook zonder. “Ben je al buiten geweest vandaag?” vraag ik beschroomd. Ze is al buiten geweest. Ik zet het vuile bord en het glas in de keuken. De keuken is nog vrij proper. Ik hoef niets op te ruimen of dicht te doen. “Je moet niets opruimen” zegt ze, “Ik doe het morgen wel”. “Zet je even bij mij. Kom zet je even hier. Vertel me eens wat”. Ik lees het eerbetoon van mijn neef, dat hij voorlas bij het overlijden van mijn oom. Ze luistert gespannen. “Het is mooi gezegd he?” “Ja, het is typerend”. “Zo was hij echt wel, zoals hij daar schrijft”. “Voor mij is hij ook altijd goed geweest, als we vroeger onverwacht op bezoek kwamen. Hij kon snel lekkere dingen op tafel krijgen, zelfs voor een groep zoals ons gezin met zeven kinderen. Toen ik in moeilijkheden zat heeft hij me altijd geholpen. Je moest van hem houden, hoe speciaal hij ook was”. Ze tuurt zonder blik in de verte van het vervlogen verleden. Ik wacht. “Ik zou willen dat ik kon bidden zoals vroeger”, zegt ze, “maar tegenwoordig helpt het bidden niet meer, misschien moet ik niets meer voor ons vragen, ik zal bidden voor God zelf”. Haar schouders zakken ontspannen wat dichter naar zich toe. Ze staat stilletjes op en wandelt naar de zetel. “Ik denk dat ik goed ga slapen”. Ik zeg niets meer en wens haar een goede nacht. Toen ik aankwam liet niets het vermoeden, maar als ik ga en mijn moeder verlaat, is de wereld wit.

     

    Floreanne

    06-02-2007 om 23:58 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde geprobeerd?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Liefde verdraagt geen theaterpodium en geen camera. Dat was mijn ervaring vanmorgen.

    Wat echt leeft tussen een man en een vrouw heeft niets te doen met gekunstelde chique woorden of een gedwongen kus ook al staan ze symbool voor positieve gevoelens. Liefde is niet te vangen in bemiddelende gesprekken en communicatieregels, noch in het recept voor een goede dosering tussen assertiviteit en zelfzorg. Wie zoekt naar een mens vraagt geen juiste logica of goede afspraken voor het verdelen van het geld. Liefhebben is geen werkwoord of contractopmaak. Liefde is lankmoedigheid, samen zijn, rustig, zonder dat het echt moet. Het is zoeken naar hoe we het elkaar vandaag niet moeilijk zullen maken, het is samen lachend knutselen aan wat de komende uren tot een aangename dag kan maken. Het is met twee gezellig een spelletje spelen waarbij er geen verliezers zijn.

     

    Floreanne

    04-02-2007 om 12:57 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestseller
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik lees in de poll van seniorennet, op de vraag: “Wat voor soort boeken leest u het liefst?”, dat mensen graag ‘verhalen’ lezen. Het hoogste scoort ‘waar gebeurde verhalen’ (15%) dan ‘trillers’ (13%) en ‘romans’ (13%) en dan ‘geschiedenis’ (9%), wat tenslotte ook verhalen zijn. Is het verhaal inderdaad niet de manier waarop het leven aan ons verschijnt? Het valt dan echter op dat het meestal gaat om boosaardige verhalen. De trillers, de misdaadroman, de geschiedenis (ook niet zo proper) zijn spijtig genoeg populairder dan reisverhalen, welzijn en humor… Wel er zijn dagen dat ik erg veel moeite heb met die negatieve en agressieve boventoon in het leven, die kwaadheid die overal verschijnt in de wereld. Dan wil ik graag heel stil en alleen zijn. Even niets of niemand horen of zien, zeker geen tv kijken, waar het als een lawine over je heen gegoten wordt. Ik verlies in die momenten mijn geloof in de kracht van het goede. Heel even, maar heel sterk, kan niets me dan nog dragen. De liefde en haar helend effect is volledig zoek geraakt…

    En toch, morgen zullen we zingen over het huwelijk, de beloften tussen man en vrouw, over woorden van trouw … in de televisiemis… Het is een poging om minzaamheid in het licht te brengen en liefde op te halen. Misschien dat morgen toch even de genadezon schijnt. Even maar, een waar gebeurd verhaal, maar het zal de bestsellerslijst niet halen.

     

    Floreanne

    03-02-2007 om 23:29 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Zo zout is de zee 
    dat de tranen
    van de wereld
    me mee voeren
    in golven gedragen
    weg van hier
    onblusbaar blijft
    mijn hart gestrand
    bij jou
    het vult zich met
    heimwee naar
    het andere water
    diep in de buik
    van de bekende stad
    de stormen van liefde
    zijn gebroken koppen
    de weemoed
    die ze aanvoeren
    verloren tijd

    Floreanne

    29-01-2007 om 23:27 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    28-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Van Istendael
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmiddag heb ik mogen luisteren naar Geert Van Istendael. Hij hield een lezing over globalisering, rijkdom en armoede, kapitalisme, vervuiling van de aarde, België, de fraude van de superrijken vergeleken met de fraude van Jan met de pet… Van Istendael las voor uit eigen werk, stukjes poëzie en proza. Het was gelukkig weer erg stimulerend te horen dat er ervaren en verstandige mensen zijn die wel nog geloven dat het anders kan. Af en toe beschouwen en aanknopingspunten vinden om iets ten goede te veranderen aan de manier waarop onze maatschappij draait, is gewoon geweldig noodzakelijk! Zeker op momenten dat je de moed verliest, als je meent de dupe te zijn van je eigen idealen en gevoelens van onmacht en bitterheid naar boven komen. Dan klaart je dag, ondanks regen en grijste, opnieuw op. In de ontmoeting met mensen, die stralen van gedrevenheid en blijven verlangen naar beterschap, krijg je kracht in een onuitgesproken verbondenheid met de wijze spreker en zijn inspirerend publiek. Vooral als ze concrete aangrijpingspunten bloot leggen en gefundeerd aangeven hoe aan een positieve ommezwaai te beginnen valt, vind je herboren elan. Ik ga nog wat vrekkiger worden, me nog minder van mode aantrekken, nog vaker bij de schoenmaker aankloppen in plaats van nieuwe muiltjes te kopen... Ik ga telkens toch opnieuw zeggen hoe ik over levenskwaliteit denk.

    Floreanne

    "Slechts als de stoel ouder wordt dan de boom waaruit hij gemaakt is, zijn we goed bezig"

    "Als je poëzie schrijft, doe je iets wat eigenlijk niet kan in deze samenleving. Je doet iets wat absoluut geen geld oplevert, dat zeer traag gaat. Stilstaan is achteruitgaan. Wel, met poëzie sta je niet stil, maar ga je vrijwillig achteruit, desnoods tweeduizend jaar als dat goed is voor het gedicht. Het is een volslagen marginale activiteit die anti-markteconomisch is. Die ivoren toren waar je je versjes bakt staat dus vlak naast de barricade. Van dichters kun je niet eisen dat ze op de barricade klimmen want daar lopen ze alleen maar in de weg. Goede dichters zijn slechte strijders en omgekeerd. Zelfs Bertolt Brecht was een slechte strijder. Het feit dat je poëzie schrijft is een permanente kritiek op het voortrazen van de economie. De dichter is bijna automatisch een andersglobalist."

    ... dixit Geert Van Istendael


    28-01-2007 om 22:45 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statement voor een ethisch reveil
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wil meedoen met het 'licht-uit-initiatief'om een statement te doen naar iedereen die in onze maatschappij enige invloed heeft op ethische economie, bescherming van moeder aarde, respect voor alle mensen en de natuur, betere verdeling van goederen, afbouw van de wegwerpcultuur, de maatschappelijke overwaardering en verheerlijking van steeds meer winst maken en geldgewin, ten koste van levenskwaliteit....vandaar hier mijn steun aan de oproep:

    Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u

    ACTIE tegen de klimaatsverandering: Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van burgers ooit tegen de klimaatsverandering.
    L'Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot alle burgers over de hele wereld: Gun de planeet 5 minuten rust!
    Iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari as, van 19u55 tot 20.00u. Het gaat er niet om enkel 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en ook de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen! Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten: dat duurt echt niet lang en het kost je niets. Bovendien zal het de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van juni 2007 duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat.
    En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren! Wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan. We moeten de schijnwerpers richten op de superdringende aard van de klimatologische toestand van onze wereld. Als we allen deelnemen zal deze actie echt een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit enkele maanden vóór de verkiezingen.
    Laat dit bericht zoveel mogelijk circuleren, stuur het zoveel mogelijk door, ook naar lokale politici. Vermeld het in Newsletters, op je Internetsite of blog: spread the news around! Onze planeet verdient het!

    28-01-2007 om 17:05 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Jovo
  • Gordel van Isis
  • Filo
  • Puntanderelijn
  • Loewiesa

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 05-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 06-2005
  • 05-2005
  • 04-2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jozef1950
    blog.seniorennet.be/jozef19

    Laatste commentaren
  • !!! (Michelly)
        op Soloslim
  • Ja, (Michelly)
        op Nadenken
  • Inspirerend (Rob Alberts)
        op Kabouter Wesley
  • Leven (Rob Alberts)
        op Nadenken
  • Ik ben een kijkje komen nemen vanuit Noord-Holland (linecia)
        op Nadenken
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    seniorsites
    blog.seniorennet.be/seniors

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!