dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: Bobs spinazie met chipolata en poeikes

     

     

     

    Een gerechtje uit Italië mag ook wel eens, hoewel het originele

    ding nogal werd aangepast (maar niet aangetast).

    Oorspronkelijk komt het uit Firenze, maar na wat persoonlijke

    wijzigingen heb ik er toch “Bobs…” durven voorzetten.

    In plaats van moeite te steken in het bereiden van verse spinazie,

    neem ik diepvries uit het Spaanse winkelrek, maar dan wel Espinacas Ajoliva.

    Daar is ineens de nodige ajo (look) en olijfolie (oliva) aan toegevoegd.

    Die Spanjaarden zijn wel grappig door vóór alle woorden

    (zoals bij espinaca) die beginnen met “sp, st, sq…” de letter “e” te zetten.

    Dat is voor de niet Spanjaarden in het begin soms verwarrend.

    Enkele voorbeelden: España, esqui, estacion. Er zijn hier zelfs restaurants

     die espaghetti en Boeuf Estroganoff op hun menukaart zetten. Maar dat terzijde.

     

    “In olijfolie gebakken brood” staat er vermeld in het kookboek voor

    mijn gerecht. Tof zeg, eindelijk kan ik eens iets maken met poeikes.

    De meesten onder jullie kennen dat zeker niet, behalve de Limburgers. I

    k ken het ook nog maar een paar jaar, sinds we de Grote Olaba(*)

    Limburg Quiz van Luc moesten ondergaan. Dat was een van de vragen.

    Intussen ben ik alle Limburgse woorden vergeten, behalve dit.

    Een poeike klinkt me zo lief in de oren dat ik het altijd blijf onthouden.

    Wat is het? Er zijn twee betekenissen: 1/ een pony en

    2/ wat ze in Antwerpen noemen: een soldaatje. Een lijntje brood dus,

    dat je ook kan gebruiken om in een vers gekookt eitje te soppen. Njamnjam.

    In mijn geval worden de poeikes gebakken in (veel) olijfolie.

    Ze liggen al gretig op me te wachten op het vuur boven rechts,

    terwijl ik het eitje bij de spinazie voeg. 

     

    Hier volgt het gerecht:

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    400g diepvriesspinazie of ½ kg verse

    bak de chipolata’s in een beetje olie, aan elke kant 5’

    (in Spanje: neem Espinaca Ajoliva)

    doe wat olie in een pan en leg er de kille spinazie in

    olijfolie

    volgens verpakking: laat 6’ opwarmen

    zout en peper

    op het einde het vuur verlagen

    1 vers ei, geklutst

    snij de sneden brood in poeikes, bak ze in olie krokant

    1 el gerapte kaas: Parmezaans of mix

    kluts in tussen het ei met de kaas en de marjolein

    1 tl marjolein

    kruid de worstjes en de spinazie af

    2 ferme sneden oud brood

    meng het eimengsel door de spinazie

    +/- 400g chipolata worstjes

    en klaar is kees

     

     

    En hoe het er uitziet op een bord. Ik heb er als vlees chipolata’s aan toegevoegd.

    In onze buurt is er een Irish Butcher van vlees en bloed.

    Zijn chipolata’s zijn zo perfect dat er geen druppelvet uit komt, en nog lekker ook!

     

     

    Ik kan je verzekeren dat het heerlijk smaakt, en dat er geen kliekjes over waren.

    Smakkie, smakkie. 

     

    Naar ”Eggs and Spinach” uit TimeLife Groenten, pag.90

     

     (*) Olaba staat voor: Organisation de loisirs agréables et blabla amical.

     

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bijouke
    blog.seniorennet.be/bijouke

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!