dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    06-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: zelfs de naam is Bombastisch Bonkig

     

     

     

     

    Belgen staan overal bekend als Bourgondiërs, zeker in België.

    Niet dat wij in het oosten van Frankrijk zouden wonen, maar het heeft

    alles te maken met eetgewoonten.

    Enkele honderden jaren geleden was dit land geruime tijd bezet

    door de hertogen van Bourgondië, en dat heeft (culinaire) sporen nagelaten.

    Ter nagedachtenis van de hertogen, de hertoginnen, en hun chef-koks,

    en wat ze hebben nagelaten, moet ik toch ook mijn klein steentje bijdragen.

    Zo heb ik, om deze historische episode in de verf te zetten, en met Karel de Stoute

    in gedachten, een gerechtje gemaakt dat op en top Bourgondisch is.

     

    Vandaag maken (en eten) we dus “Boeuf Bourgignon ”.

    Het vraagt wat tijd, maar intussen moet je zelf niks doen en kan je genieten

    van de sappige aroma’s die uit de pot loskomen.

    Een paar dagen later wordt het tweede deel van het gerecht langs het keelgat weggevoerd,

    en dan is het nog veel lekkerder.

    Laat het maar wat warm pruttelen, en klaar is kees.

     

     

    ingrediënten voor 4

    bereiding

    700g rundvlees

    snijd het rundvlees in stukjes

    100g zout spek

    snijd het spek in dobbelsteentjes

    50g boter

    laat de boter smelten, fruit hierin de uitjes en de spekjes

    2 middelgrote uien

    neem ze uit de pan, en gebruik ze ook voor het vlees

    30g bloem

    laat het vlees in 2 beurten aanbakken op hoog vuur

    20cl rundsboeljon

    deglaceer telkens met een beetje boeljon

    20 cl rode (tafel)wijn

    bestrooi het vlees met bloem en voeg de boeljon toe

    bosje tuinkruiden (tijm, laurier, enz)

    doe er nu ook spekjes, uitjes en de rode wijn bij

    100g champignons

    voeg de losse kruiden toe en het bosje tuinkruiden

    pezo, beetje cayennepeper of Cajun

    laat ongeveer 2u30 zachtjes stoven met deksel

    eventueel maïsbloem (saus dikken)

    af en toe nakijken of het nog pruttelt, en eens roeren

     

    indien nodig de saus wat indikken met maïsmeel

    Tip: snij de champignons niet te dun

    maak de champignons schoon en snijd ze in schijven

     

    voeg ze toe ongeveer 15’ voor tijd

     

    serveren met gekookte piepers en een groene salade

     

     

    Je kunt natuurlijk ook de klassieke Vlaamse Karbonaden bereiden, maar het is

    alsof je een Mc Donalds burger zou vergelijken met een Chateaubriand.

    Gewoon betere klasse.

    Ik heb het gerecht verder aangevuld met gekookte piepers en een salade.

     

    Op de foto’s kan je zien dat het al bijna verorberd was voordat de foto’s

    goed en wel genomen waren. De verleiding was te groot. Sorry.

     

     

     

     

     

    Greta doet er nog een schepje bij (en terecht). Als beginnende kok doe ik wel eens

     bereidingen die niet door de beugel kunnen, maar daar hoort deze zeker NIET bij.

     

     

     

     

    Ik kan er nog aan toevoegen dat dit heerlijke gerecht komt uit een kookboek

    van de Weight Watchers, maar dat gaat toch niemand geloven.

     

     

    Smakelijk!

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    senga7
    blog.seniorennet.be/senga7

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!