Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Kook de macaroni in gezouten water, zonder deksel.
Meng de gekookte pasta met de mayonaise.
Zet apart op een koele plaats.
Breng wat water aan de kook.
Voeg de zalm toe net voor het kookpunt van het water.
Laat de vis 5 minuten pocheren.
Het kookwater mag net niet koken.
Schep de vis uit het water.
Laat afkoelen en verbrokkel met een vork in kleine stukjes.
Overgiet die stukjes met olijfolie en een paar druppels citroensap.
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze zeer fijn.
Meng de vis onder de sjalotjes.
Kruid bij met peper en zout en zet apart.
Ontvel de tomaten, snijd in vieren en haal er de pitjes uit.
Snijd het tomatenvlees in lange reepjes.
Kook de sperziebonen in kokend gezouten water.
Laat een 10-tal minuten zeer hevig koken zonder deksel.
Giet de boontjes af en spoel ze in koud water met ijsblokjes.
Schik de macaroni met mayonaise in een slakom.
Strooi daar bovenop de groenten.
Verdeel daar bovenop de zalm.
Werk af met bieslook.
Zeeduivelfilet met rijst en saffraan
Ingrediënten voor 4 personen
600 g zeeduivelfilet 150 g tomaten (gedroogd) 250 g rijst (langkorrelrijst) 20 dl visfumet 2 eetlepels jenever (oud) 40 g kaas 1 cl olijfolie (extra vierge) 75 g boter (bakboter) 1 theelepel komijnzaad 10 druppels tabasco 1 potje saffraanpoeder peper zout
De visfumet, de tabasco, zout, olijfolie en jenever samen in een pan doen en aan de kook brengen.
Hierin de blokjes gesneden zeeduivelfilet zes minuten pocheren.
De visblokjes daarna met een schuimspaan uit het pocheervocht halen en goed laten uitlekken.
De rijst gaarkoken in het pocheervocht van de zeeduivel.
De gedroogde tomaten fijnsnijden en vijf minuten voor het einde van de bereiding aan de rijst toevoegen.
De gare rijst afgieten en vermengen met het komijnzaad, de gepocheerde zeeduivelblokjes, boter en saffraan.
Het geheel nog even opwarmen op een zacht vuurtje en verdelen over voorverwarmde diepe borden of kommetjes.
Serveren met een kommetje gemalen kaas apart erbij.
Gratin met rode vruchten
Ingrediënten voor 4 personen
150 g aardbeien 75 g frambozen 75 g bosaarbeitjes 75 g rode bessen 30 g poedersuiker 15 cl cointreau 200 g suiker 4 eierdooiers 20 cl champagne (sec of brut) 2 dl room
De vruchten schoonspoelen en voorzichtig de steeltjes verwijderen.
In een kom leggen, de likeur en de poedersuiker erover gieten en laten intrekken.
In een pannetje de eierdooiers en de suiker opkloppen tot een wit en schuimig mengsel.
De champagne (of de schuimwijn) tot op het kookpunt verwarmen en bij het mengsel voegen. Het pannetje au bain-marie zetten en het mengsel opkloppen tot een vaste maar lichte mousse.
Het pannetje in een kom met ijskoud water plaatsen en de sabayon laten afkoelen onder voortdurend kloppen.
Tot slot voorzichtig de stijfgeklopte room erdoor roeren.
De vruchten verdelen over verwarmde diepe borden, het marinadevocht erover gieten en alles bedekken met de sabayon.
De bereiding, net voor het opdienen, bestrooien met poedersuiker en laten gratineren in de warme oven onder de grill.
Koud of niet koud, ik amuseer mij hier best want het is hier lekker warm. Ik word hier echt in de watten gelegd. Het zal deze namiddag weer druk zijn want Dennis heedt maar een halve dag school. Komt goed uit want dan kan hij mee helpen om mijn kooi te poetsen. O ja, klik even op het bijgaande plaatje. Het is wel mooi vind ik.
Ik kon het vanavond weer niet laten om nog eens de deugniet uit te hangen. Nu ja, ze mogen hier niet klagen he want ik heb mij de laatste twee dagen wel heel braafjes gedragen. Maar vandaag vond ik het toch de hoogste tijd om nog eens leven in de brouwerij te brengen. Kun je geloven dat zoiets vermoeiend is? Daarom ga ik nu slapen en wens tenslotte iedereen een goede nachtrust toe.
- Juffrouw, wat zou u zeggen als ik u zou vragen wat uw vader zou zeggen, als ik hem zou vragen of hij u wil vragen hoe u het zou opnemen, als ik u tot vrouw zou vragen?
1 krop sla 200 g erwtjes 100 g maïs (in blik) 250 g champignons 2 eieren 2 cl olijfolie (extra vierge) kruidenzout 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel citroensap 15 eetlepels yoghurt (vol) 4 sprietjes bieslook 1 avocado
Laat de maïs uitlekken. Was de sla. Kook of stoom de erwtjes gaar en laat ze afkoelen. Kook de eieren hard (9 minuten). Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verhit de olijfolie. Bak de champignons ongeveer 4 minuten op een vrij hoog vuur. Bestrooi ze met kruidenzout. Laat ze afkoelen.
Maak de saus door alle sausingrediënten door elkaar te roeren. Snij de avocado in blokjes en de eieren in partjes. Meng alle ingrediënten.
Leg op elk bord een blad sla en schep hier de romige erwtensalade op.
Tip: u krijgt een mooi effect als u een ijsbergsla wat uitholt en hem vult met de romige erwtensalade.
Paddestoelen met deegwaren
Ingrediënten voor 4 personen
150 g oesterzwammen 150 g champignons 150 g shiitake 2 sjalotten 100 g boter (bakboter) 400 g pasta 1 ui 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 eetlepel basilicum (fijngehakt) 50 g boter (bakboter) 50 g bloem (tarwebloem) 2.5 dl groentebouillon 2.5 dl room 1.25 dl melk (halfvol) zeezout peper
De schoongemaakte paddestoelen met de gehakte sjalotten in de hete boter aanfruiten. Een deksel op de pan leggen en 10 minuten laten gaarsmoren. Intussen de volkorendeegwaren gaarkoken in lichtgezouten kokend water. Afgieten en warm houden.
Intussen de saus bereiden. Daarvoor de gehakte ui aanfruiten in de boter, bestuiven met tarwemeel en tot een gladde roux roeren. Overgieten met groentebouillon, room en melk en al roerend laten indikken. Op smaak brengen met peper en zout en bestrooien met vers gehakte tuinkruiden.
De deegwaren over diepe borden verdelen, de paddestoelenragout erop scheppen en overgieten met de saus. Meteen serveren.
Buideltje van seizoenfruit met een coulis van vanille
Ingrediënten voor 4 personen
400 g seizoenfruit 4 vellen filodeeg 80 g suiker 1 sinaasappel 5 cl grand-marnier 2 eierdooiers 30 g suiker 2 dl melk (halfvol) 0.5 stokje vanille
Maak het fruit schoon en schik het op een blaadje van filodeeg met de suiker. Flambeer daarna met de Grand Marnier. Bind toe met een reepje sinaasappelschil.
Bak het buideltje in de oven en laat bruinen.
Maak de vanillesaus: klop de eierdooiers op met de suiker tot een witte, schuimende massa. Kook de melk met het vanillestokje. Roer de melk door de eierdooiers, zeef dit en laat zachtjes indikken zonder te koken.
Schik het buideltje op het bord met het sausje van vanille.
Het is hier al druk geweest. Nu toch eventjes de tijd om wat te vertellen. Papa Ronny en mama Christa hadden zich overslapen deze morgend. Dennis kon ook maar moeilijk uit zijn bed. Die zal wel vijf minuten te laat op school zijn gekomen. Iedereen gaat vanavond dus wat vroeger slapen. Zo meteen is het weer tijd voor het menu van de dag en nog andere leuke zaken. Ik kom straks weer eens terug.
500g witte bonen 4 eenden onderbouten 1 lookworst 1 varkenshammetje 2 dikke plakken ongezouten spek 2 dikke uien, in ringen gesneden, 2 teentjes knoflook, gekneusd 1 el tomatenpuree 2 sneetjes oud brood, fijngemalen 1 kruidentuiltje; tijm, laurier olijfolie of eendenvet peper uit de molen & zout
- Laat de bonen een nacht van tevoren weken in water. Kook ze nadien in hun weekwater gedurende 30 minuten met een weinig zout. - Ontvel en ontbeen het hammetje en snij het vlees in hapklare brokken. Doe deze, samen met de benen, het kruidentuiltje, tijm, laurier, de gekneusde knoflook en wat zout in een pan. Doe koud water bij en breng aan de kook, laat dit een uurtje zachtjes koken. Neem het vlees uit de pan, zeef de bouillon en roer er de tomatenpuree door, hou opzij. - Bak de eendenbouten mooi aan in wat olijfolie of eendenvet, laat het spek op het laatst ook even meekleuren. Neem alles uit de pan en stoof er vervolgens de uiringen kort in. - Snijd de lookworst in ringen. - Schep de bonen in een grote vuurvaste schaal en leg er alle stukken vlees op, schep er de uiringen over en giet er tenslotte de bouillon bij tot alles onderstaat, eventueel wat aangevuld met wat water indien alles niet onderstaat. - Zet in een voorverwarmde oven van 170° gedurende 90 minuten. - Strooi er vervolgens het gemalen broodkruim over en zet nogmaals 30 minuten in de oven. - Tip: U kunt uiteraard de eendenbouten vervangen door kip maar typisch Frans is het natuurlijk met eend.
Moed = midden in de nacht bezopen thuiskomen, je vrouw staat op je te wachten met een bezem en dan vragen: "Ben je nog aan het schoonmaken of vlieg je nog ergens naar toe?"
Lef = midden in de nacht bezopen thuiskomen met een parfumluchtje om je heen en lipstick op je kleding, je vrouw op haar kont slaan en zeggen: "jij bent de volgende".
De ui, de aardappelen, de selderij en de prei schoonmaken.
Een derde van de ui zeer fijn snipperen en apart houden.
De rest van de groenten grof hakken en aanstoven in de helft van de boter.
Een beetje water toevoegen en nog enkele minuten laten sudderen.
Kruiden en de rest van het water toevoegen.
Het geheel onder deksel aan de kook brengen, het vuur matigen en zachtjes laten gaar worden. De soep door een roerzeef halen en opnieuw enkele minuten laten koken.
Ondertussen de apart gehouden fijngesnipperde ui in de rest van de boter bruinen en vervolgens bij de soep voegen.
In elk soepbord een met kaas bestrooide beschuit leggen.
De koteletten goudbruin bakken in de hete boter en kruiden met peper en zout.
Uit de pan nemen en warm houden.
Het overtollige vet afgieten en in het resterende braadvocht de gehakte sjalotten en knoflook fruiten met het in reepjes gesneden rookspek.
De ongeschilde peren in partjes snijden en aan het spek toevoegen.
Bestuiven met gezeefde bloem, even roeren en overgieten met kalfsfond en calvados.
De koteletten terug in de pan leggen en onder deksel nog 5 minuten laten stoven.
Het vlees met de saus op warme borden scheppen en bestrooien met gehakte peterselie.
Wortelcake
Ingrediënten voor 4 personen
4 wortelen 75 g amandelpoeder 75 g hazelnoten (gemalen) 50 g walnoten (gemalen) 7 eieren 300 g suiker zout kaneelpoeder 50 g paneermeel 50 g bloem (tarwebloem) 7 g bakpoeder 10 g boter (bakboter) 20 g poedersuiker 50 g amandelschilfers
De eierdooiers mooi schuimig kloppen met de helft van de suiker, een snuifje zout en een mespuntje kaneelpoeder.
De gemalen noten (amandelnoten, walnoten en hazelnoten) mengen met evenveel geraspte wortelen, het paneermeel, het bakpoeder en de gezeefde bloem.
Alles door de eierdooiers roeren.
De eiwitten tot sneeuw kloppen met de rest van de suiker en zorgvuldig door het deeg spatelen.
In een beboterde springvorm overscheppen en gedurende 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Uit de oven nemen, volledig laten afkoelen en de vorm verwijderen.
Een dagje laten opstijven in de koelkast alvorens aan te snijden.
Bestuiven met poedersuiker en garneren met geroosterde amandelschilfers.
Tip: in plaats van de taart te bestuiven, kan ze ook worden gegarneerd met suikerglazuur. Hiervoor moet 200 gram bloemsuiker in een warmwaterbad worden gemengd met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels kirsch.