Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
500 g kalfsfricassee 4 mooie tomaten 70 g tomatenpuree 4 dl kalfsfond 2 takjes rozemarijn
1 laurierblad 1 el rietsuiker boter
olijfolie zwarte peper & zout
Ontvel de tomaten en snij ze in vieren. Bak het kalfsvlees mooi bruin aan in boter en wat olijfolie, kruid flink met peper en wat zout. Voeg de stukken tomaat, suiker, laurier, rozemarijn en tomatenpuree toe en blus met de kalfsfond. Breng het geheel aan de kook en laat verder garen zonder deksel tot de saus mooi gebonden en het vlees boterzacht is. Breng verder op smaak en serveer op warme borden. Lekker met gebakken krieltjes of pasta.
Couscous met kalfstong, verse groenten & pittig tomatensausje
Ingrediënten voor 2 personen
125g couscous 1 kalfstong 4 wortelen
2 pijpajuintjes
1 gele paprika 1 rode ui
1 preiwit
2 kruidnagels
1 laurierblad
1 takje tijm
peperbolletjes sausje:
boter
bloem
tomatenpuree
room
sambal
peterselie
dragon olijfolie kerriepoeder zwarte peper & zout
Zet de kalfstong één nacht van tevoren in (koud) lichtjes gezouten water.
Spoel af onder stromend water en doe de tong in een ruime pan.
Was de groenten en snij twéé wortelen en het preiwit grof, steek de kruidnagels in de ui en voeg ze samen met het laurierblad en tijm toe aan de tong.
Voeg koud water toe tot alles ruim onder staat en breng aan de kook, draai vervolgens het vuur laag en laat de kalfstong in anderhalf tot twee uur gaar worden. Snijd de overige twee wortelen in staafjes, de pijpajuin in schuine stukken en de paprika grof. Maak voor het sausje een blanke roux met de boter en bloem, bevochtig met wat bouillon van de tong en maak hiermee een gladde saus.
Voeg tomatenpuree, wat zout en sambal naar believen toe en werk af met een scheutje room, wat verse dragon & peterselie. Ontvel de kalfstong, snijd ze in plakjes en hou warm in de rest van de achtergebleven bouillon. Roerbak de wortelen, pijpajuin en paprika in hete olie. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing en schep deze vervolgens bij de couscous, kruid met peper, zout en kerriepoeder. Serveer tenslotte de couscous op grote borden, leg een paar plakjes kalfstong erbovenop en werk af met wat tomatensaus.
Schil de ananas en snijd deze in kleine stukjes. Doe de ananas met de suiker in een keukenmachine en laat deze draaien tot een mooi glad mengsel is gevormd. Doe de yoghurt in een schaal en roer het ananasmengsel erdoor.
Voeg eventueel meer suiker toe. Klop de eiwitten stijf.
Schep de eiwitten en de munt door het yoghurt-ananasmengsel.
Zet de kom 2 uur in de vriezer.
Haal het ijs 5 minuten voor server uit de vriezer.