Kaasmeester Frédéric Van Tricht proefde voor Gazet van Antwerpen twaalf zogenaamde 'abdijkazen', in plakken gesneden.
In ons land hebben slechts drie abdijen een kaasmakerij: Postel, Westmalle en Orval. Alle andere kazen zijn alleen maar genoemd naar een abdij. Dat mag, want er is hiervoor geen wetgeving.
De kaasmeester vond nogal wat smaakverschillen: van pittig en karatervol tot flauw en smaakloos. Hij proefde kazen van Postel, Averbode, Leffe Bruin, Brugge Abt, Grimbergen, Affligem, Carrefour Bio, Delhaize, Père Joseph, Vla-Dieu, Maredsous, Milbona.
De 'Belegen monastère' van Postel kreeg de hoogste score van alle, 9/10!
Felicitaties voor de Postelse kaasmeester, broeder Danny, én voor zijn medewerkers!
En heeft Frédéric Van Tricht al die andere heerlijke Postelse abdijkazen die in de abdijwinkel te koop zijn, geproefd?
Klik op de afbeelding voor het Postelrapport.
25-02-2020 om 20:12
geschreven door Gust A.
|