Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    avdw
    blog.seniorennet.be/avdw
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maori
    blog.seniorennet.be/maori
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mickey_mousse
    blog.seniorennet.be/mickey_
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    21-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marjolein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Marjolein smaakt net zo lekker als het ruikt en dus kan het in de keuken niet mislopen met dit kruid.

    Een vleugje marjolein brengt de mediterrane zon zonder veel moeite in je gerechten... én verbetert je gemoed.

    Dit kruid heeft immers de reputatie te kunnen troos­ten.

    Stresssituaties lijken ineens niet meer zo onoverkomelijk als voorheen.

    Marjolein krikt je zelfvertrouwen op en laat je als een optimist door het leven gaan.

    Zowel bij een flinke verkoudheid, hoest­buien als aandoeningen van de lucht­wegen kan een infusie van marjolein verlichting brengen.

    Maak een aftrek­sel door ongeveer 20 gram gedroogde marjoleinbloemtoppen gedurende twee à drie minuten te laten trekken in één liter kokend water.

    Marjolein werkt ontsmettend waardoor je het drankje bij een zere keel als gorgeldrank mag gebruiken.
    Ook voor maag- en darm­problemen kun je de hulp inroepen van marjolein.

    Drink twee à drie kopjes van deze kruidenthee tussen de maaltijden en het opgeblazen gevoel ebt weg.
    Het kruid vermindert daarenboven kram­pen, ook de krampen ten gevolge van de menstruatie.

    Wie last heeft van een slechte bloedsomloop kan eveneens een beroep doen op maIjolein.

    Daarnaast is maIjolein een typisch kruid voor dé kwaal van deze tijd: stress.

    Het kruid bevat immers kamfer dat de zenuwen kalmeert.

    Niet alleen de thee maar ook de etherische olie van marjolein bie­den soelaas bij spanningshoofdpijn en migraine.

    Je kunt het middeltje ook preventief gebruiken, bijvoorbeeld als je een stresserende gebeurtenis te wach­ten staat.

    Marjolein is immers goed voor het zelfvertrouwen.

    Voeg het aftrek­sel toe aan het badwater om gevoelens van onrust te verzachten.

    Marjoleinolie wordt verwerkt in zalf voor verstuikin­gen, zwellingen en pijnen ten gevolge van reuma.
    Let op: zwangere vrouwen gebruiken dit kruid beter niet.

     
    Slaapwel Een lichte thee van mar­jolein (5 à- 10 g op één liter water) en enkele druppels olie op je hoofdkussen bevorderen een goede nachtrust.

    21-09-2005 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De talenten van dit veelzijdig en heerlijk geurend heestertje zijn moeilijk in enkele woorden te vatten. Niet alleen vormt tijm een onmisbaar bestanddeel van de Franse gastronomie, bovendien komt het ook je gezondheid op de meest uiteenlopende vlakken ten goede. Wat voor de Grieken en Romeinen een heilige plant was, is voor ons vandaag een hoogst veelzijdig en lekker hulpmiddeltje. En dit zowel in de keuken als in de kruidenapotheek.

    In het rijtje van kruiden dat al sinds mensenheugenis wordt gebruikt als geneesmiddel, neemt tijm een belangrijke plaats in. De oude kruidengeleerde Plinius vond dit bijvoorbeeld een uitstekend middel tegen slangenbeten en hoofdpijn. Later werd tijm ook al wel eens het antibioticum van de armen genoemd. Tijm bevat inderdaad een krachtig antiseptische of ontsmettende stof die thymol heet en zowel bacteriën als schimmels doodt. Aangezien tijm zowel ontsmettend als slijmverdunnend werkt, vormt het een probaat middel tegen infecties van de luchtwegen. Wie gevoelig is voor verkoudheden en griep, kan zelfs preventief elke morgen een kopje tijmthee drinken. Overgiet één takje tijm of één theelepel gedroogd kruid met een kopje kokend water en laat gedurende tien minuten rusten. Tijm is ook een veel voorkomend ingrediënt van hoestsiropen (bv. Winiefreds Tijmsiroop, enkel verkrijgbaar in de apotheek). Je tandvlees ontstoken of last van schorre keelpijn? Gebruik het tijmaftreksel dan als spoelmiddel of gorgeldrank. Tijmthee helpt ook bij een slechte adem, verminderde eetlust en vertraagde spijsvertering. Het verdrijft darmgassen en biedt soelaas bij krampen. Uitwendig lenigt een kompres met tijm reumapijnen. Let op: omdat tijm de baarmoeder stimuleert, gebruik je bij zwangerschap beter niet te veel tijm en zeker geen tijmolie.

     

    Tips:

    Slaapwel Zet een potje tijm naast je bed als je 's morgens wil ontwaken met de geur van de Alpen.

    Tijmbad Helpt tegen koorts, migraine, hoofdpijn en reumapijn. Overgiet 250 gram tijm met één liter kokend water en laat twintig minuten trekken. Zeef, doe het aftreksel bij het badwater en geniet. Met één eetlepel tijmolie lukt het ook. Goed verdunnen.

    Antiseptisch Wie ongedierte uit zijn broeikas wil weren, doet er goed aan hier en daar enkele takjes tijm te leggen.

    21-09-2005 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

     

     Maak een marinade met 2 fijn gesneden uien en 2 teentjes knoflook,

     4 eet­lepels olijfolie, 25 cl droge witte wijn, 2 eetlepels paprikapoeder,

    1 koffielepel gemalen komijnzaadjes, 1 koffielepel korianderpoeder, een mespunt cayennepeper, een blaadje laurier en een takje tijm.
    Laat daarin 1,2 kg everzwijngebraad, in blokjes, zo'n 6 uur marineren.

    Blancheer de 12 zilveruitjes 3 minuten.
    Snij 300 g gerookt spek in blokjes.
    Steek vlees, spek en uitjes op spiesjes.­
    Zet ze 25 minuten in de oven op 200° C, keer ze regelmatig om en bestrijk ze tussendoor met wat olijfolie.
    Zeef de marinade.
    Voeg 15 cl ervan bij 15 cl wildfond.
    Laat tot de helft inkoken.

    Breng op smaak en serveer bij de spiesjes.      .

    Lekker met pasta of rijst.

    19-09-2005 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel met gember
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
     Snij  25 g gedroogde abrikozen in stukjes, hak 125 g noten grof.
    Vermeng met 1 eet­lepel gemberpoeder, 50 g rietsuiker en 2 eetlepels zachte boter. Hol 4 Jonagoldappels uit met een parisienneboortje.
    Vul ze met het mengsel.
    Schik ze in een magnetronschaal.
    Bespren­kel ze met 5 cl sinaasappelsap.
    Dek ze af met plasticfolie en verwarm ze 10 minuten bij 750 W.
    Neem de folie weg en laat ze 5 minuten onaangeroerd staan.
    Serveer bij voorkeur lauw.

    19-09-2005 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    17-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelsuikerkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    175 g amandelpoeder.

    125 g fijne suiker.

    1 stevige theelepel bloem.

    amandelextract.

    2 eiwitten (van middelgrote eieren) .

    12 hele amandelen.

    Verder:
    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 180° C.

    Vermeng het amandelpoeder, de suiker en de bloem.

    Voeg er een paar druppels amandelessence aan toe.

    Vermeng met de eiwitten tot een dikke, vaste pasta (doe er indien nodig iets meer of minder eiwit bij).
    Schep met een eetlepel twaalf hoopjes van de pasta op bakpapier

    Druk ze wat plat met de rugkant,van de lepel.

    Druk in het midden van elk koekje een hele amandel.

    Bak 10 tot 15 minuten.

    Laat afkoelen op een rooster.

    Jawel, de hoeveelheden zijn correct: één opgehoopte theelepel bloem is echt genoeg voor deze lekkere koekjes.

     

    17-09-2005 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag iedereen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is mijn eerste blog.
    Ik heet Virginia en ben 64 jaar oud.
    Ik hoop vlug terug te zijn met een paar recepten.

    16-09-2005 om 11:54 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (14 Stemmen)
    » Reageer (1)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cecilia
    blog.seniorennet.be/cecilia
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    freedom
    blog.seniorennet.be/freedom

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    frans0184
    blog.seniorennet.be/frans01
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    blogjevanwil
    blog.seniorennet.be/blogjev
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jan1948
    blog.seniorennet.be/jan1948
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!