Bestrijk een stuk varkensfilet (van ongeveer 800 g) met honing. Kruid het met peper, zout en een theelepel geplette korianderzaadjes. Leg het in een beboterde ovenschaal, met erbovenop nog enkele nootjes boter en eromheen een paar fijngesnipperde sjalotjes en teentjes knoflook. Zet het 40 tot 45 minuten in het midden van een op 200° C voorverwarmde oven. Keer het tussendoor eens om en lepel er wat braadjus over.
Vermeng 1 eetlepel olie met 1 eetlepel vloeibare honing. Bestrijk er vier gekruide zalmhaasjes mee. Zet ze 15 minuten in de oven op 200 C. Bestrooi ze met een theelepeltje sesamzaadjes en zet ze nog 3 minuten onder de grill. Serveer met rijst of met noedels.
Lekker met deze groentemix.
Snij 2 jonge wortelen in fijne reepjes. Snipper een bosje lente-uitjes. Spoel 250 g sojascheuten. Roerbak alles samen in sesamolie, met 1 teentje knoflook. Breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus, een scheutje rijstazijn (of witte wijnazijn), peper en zout.
1,5 kg zesrib of 800g entrecote- 500 g krielaardappeltjes- 2 tomaten- 1 handvol rucola- 1 bakje waterkers- 4 lente uitjes- 1 rode ui- boter of margarine- Olijfolie- peper en zout
1-Kook of stoom de krieltjes gaar. Giet ze af en bak ze in een beetje boter of olijfolie mooi bruin.
2-Spoel de rucola en de waterkers. Spoel de tomaten en snij ze in kwartjes. Snipper de lente-ui en de rode ui. Vermeng ze met de tomaten, de rucola en de waterkers. Kruid met peper en zout. Werk net voor het opdienen af met een eetlepel olijfolie.
3-Kruid het vlees met peper en zout en schroei het aan alle kanten dicht in wat olijfolie. Zet het nog 15 minuten in de oven, op 220° C. Haal het uit de oven en laat minstens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
4-Snij het vlees in plakken en schik het op de borden met de salade, de aardappeltjes en de bearnaisesaus.
Succestip
Roer de kruiden snel door de saus, dan blijft ze lekker luchtig.
Aardappel met knoflook en ui bakken op een laag vuur. Eieren luchtig kloppen met peterselie, zout en peper Dan aardappels toevoegen. Zachtjes bakken tot ei gestold is en dan m.b.v. deksel omkeren
Serveertips
Gebruik een kleine koekenpan voor een mooie dikke omelet