Voorgerechtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen:
24 groene asperges- olie om te bestrijken- 3 eetlepels olijfolie- 2 eetlepels balsamicoazijn- zout en vers gemalen zwarte peper- 175 g eikenbladsla- handvol verse basilicumblaadjes- 75 g Parmezaanse kaas
. Verwijder de houtige uiteinden van de asperges. Wrijf de asperges in met olie en leg ze op het rooster. Gedurende 5-6 minuten boven direct vuur grillen, eenmaal draaien, totdat ze getekend zijn door het rooster. Leg ze apart om te koelen en snij ze daarna in stukjes. . Meng de olijfolie, balsamicoaziijn en de peper en zout. Vervolgens de sla, basilicumblaadjes en asperges samenvoegen. . Giet de balsamicodressing over de salade, bestrooi met Parmezaanse kaas en dien de salade op.
|