Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfredlagarde
    blog.seniorennet.be/alfredl
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    quo
    blog.seniorennet.be/quo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    broederjan
    blog.seniorennet.be/broeder
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    20-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde aspergesalade met Parmezaanse kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

     

    Voor 4 personen:

    24 groene asperges- olie om te bestrijken- 3 eetlepels olijfolie- 2 eetlepels balsamicoazijn- zout en vers gemalen zwarte peper- 175 g eikenbladsla- handvol verse basilicumblaadjes- 75 g Parmezaanse kaas

     
    . Verwijder de houtige uiteinden van de asperges. Wrijf de asperges in met olie en leg ze op het rooster. Gedurende 5-6 minuten boven direct vuur grillen, eenmaal draaien, totdat ze getekend zijn door het rooster. Leg ze apart om te koelen en snij ze daarna in stukjes.
    . Meng de olijfolie, balsamicoaziijn en de peper en zout. Vervolgens de sla, basilicumblaadjes en asperges samenvoegen.
    . Giet de balsamicodressing over de salade, bestrooi met Parmezaanse kaas en dien de salade op.

    20-10-2006 om 20:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamscarré in bladerdeeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet echt moeilijk, wel spectaculair en lekker!

     

    Voor 4 personen:

     

    Bak 4 stukken van elk 3 of 4 lamsribbetjes 3 tot 4 minuten in olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Laat ze volledig afkoelen. Verpak elk ribstukje stevig in een groot vel baderdeeg, en wel zo dat de ribbetjes eruit steken. Doreer het deeg met 1 eierdooier, losgeklopt met 1 eetlepel water. Zet 25 minuten in de oven op 220°C. De koteletjes zullen perfect gaar zijn en het deeg mooi goudbruin gebakken.

     

    Lekker met groene asperges:

     

    Kook ze 10 minuten inwater, snij de punten van de stengels en de stengels in stukken, Bak ze even op in boter, schenk er 10 cl kalfsfond bij. Kruid naar smaak en laat nog even goed doorwarmen.

    19-10-2006 om 20:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    15-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van ananas, lychee en citroen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    6 lychees- 1 citroen-2 baby-ananassen of 1 dikke ananas- 2 eierdooiers- 2 dl verse room- . 40 g griessuiker

    Voor de garnituur

    4 lychees- 3 groene citroenen

     

     

    Snijd de ananassen in de lengte in twee. Verwijder het harde deel, vang het vlees op in een slakom en snijd het in blokjes. Open de lychees en ontpit ze. Schil de citroenen tot op het vruchtvlees en scheid ze in kwartjes.

     

    Pureer het vruchtvlees van de ananassen, de kwartjes citroen en de lychees heel fijn en glad en haal door een zeef of puntzeef.

    Laat in de kom van de keukenrobot, voeg er de verse room, de eierdooiers en de suiker aan toe en mix alles opnieuw: de crème moet glad en glanzend zijn. Giet de aldus bekomen mousse in de uitgeholde halve ananassen of in individuele schaaltjes.

     

    Open de resterende lychees en ontpit ze. Was de groene citroenen, droog ze af en snijd ze in heel fijne schijfjes. Versier de schaaltjes met lychees en schijfjes citroen. Dien heel koel op.

     

    TIP

    Om de bereiding een aparte smaak te geven, kunt u er een scheutje rum en enkele druppels vanille-extract aan toevoegen.

    15-10-2006 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parmaham op gressini.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    3 dunne plakken parmaham- 6 blaadjes rucola- 6 gressini

     

    Snijd de plakjes ham in de lengte doormidden. Draai de ham in een spiraal rond de blaadjes ruclo en de bovenkant van de gressini. Klaar ! u kut ook andere soorten ham gebruiken (zoals San Deniele uit Fruili,) maar zorg er altijd voor dat de plakken zo dun mogelijk gesneden zijn.

    15-10-2006 om 20:40 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie- en cognactruffels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verleidelijke snoepjes!

     

    Voor ongeveer 50 stuks:

    . 5 dl slagroom. 500 9 bittere chocolade, in stukjes

    . 2 theelepels cognac. 2 theelepels sterke zwarte koffie . 50 g geroosterde noten. l,eetlepel cacaopoeder

     

    Verwarm de room tot tegen de kook aan. Doe er, van het vuur, de chocolade bij. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Verdeel

    .over twee kommetjes; Voeg bij de ene helft de cognac, bij de andere' helft de koffie. Roer goed glad, Zet 1 uur in het vriesvakje van de koelkast, of tot het mengsel voldoende opgesteven is om er balletjes (of andere figuurtjes) van te kunnen vormen. Leg de truffels op lichtjes ingevet bakpapier; Laat ze weer opstijven in de koelkast. Rol de cognactruffels door de noten, bestuif de koffietruffels met cacaopoeder. Bewaar in de koelkast.

    14-10-2006 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sri Lankaanse pittige garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1/4 theel. zwarte peperkorrels- 1 dessertl. Korianderzaad- 1 theel. Komijn- 1/2 theel. Chilipoeder- 1/4 theel. Kurkuma- 3,5 dl kokosmelk- 400 g verse garnalen- 2 rode uien, in dunne halve ringen gesneden- 2 groene pepers, fijngesneden. 1 dessertl. witte wijnazijn- 1 dessertl. kokosolie .175 g verse spinazie, fijngehakt- 1/2 theel. Dillezaad- 15 kerrieblaadjes- zout. Sri Lankaanse specerijenmix (zie verder)

     

    Rooster de peperkorrels, het korianderzaad en de komijn in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt. Maal het geheel tot poeder. Meng het poeder met het chilipoeder, de kurkuma en 1 l water in een grote kom tot een pasta. Roer er de kokosmelk en 1 dl water door. Voeg de garnalen, de helft van de ui, groene peper en witte wijnazijn toe en zet het geheel even apart.

    Verhit de kokosolie in een grote wok en bak het dillezaad en de kerrieblaadjes een paar seconden. Doe er de resterende uien bij en fruit die op een zacht vuurtje.

    Schep het garnalen mengsel in de wok en laat alles zachtjes sudderen tot de garnalen gaar zijn. Breng het geheel niet aan de kook, want dan zal de kokosmelk schiften.

    Breng op smaak met zout. Strooi de Sri Lankaanse specerijenmix direct over het gerecht. Serveer meteen met rijst.

     

    Sri Lankaanse specerijenmix

    Rooster 1 theel. witte rijst in een droge koekenpan. Voeg 1/2 theel. korianderzaad, 1/4 theel. komijn, 1 kruidnagel, 1 groene kardemompeul, 1/4 theel. zwart mosterdzaad, 2,5 cm pijpkaneel, 1 dessertl. geraspte kokos en 3 kerrie blaadjes toe en rooster verder tot de kokos goudbruin is. Maal fijn.

    14-10-2006 om 20:07 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikaspiesjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 rode paprika (200 g stuk)- 1 groene paprika (200 g stuk)- 1 gele paprika (200 g stuk)- 350 g pikante chorizo (in zijn geheel)- 3 eetlepels extra reine olijfolie- 1/2 koffielepel paprika- zout, peper

     

    Maak de paprika's schoon: verwijder de zaadjes en de witte vezels. Spoel ze onder stromend water en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Snijd de chorizo in schijfjes. Prik de schijfjes chorizo en de stukken paprika afwisselend op de spiesjes.

    Meng de olie en de paprika. Smeer dit mengsel op de spiesjes, doe er zout en peper op en grill 15 min. terwijl u ze herhaaldelijk draait.

     

    Tip:

    Serveer bij deze pikante spiesjes een grote groene sla met vinaigrette en fijne kruiden.

    09-10-2006 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenspiesjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    2 kalkoenborstenfilets (+/- 600 g)- 8 vaste, gele perziken

    Voor de marinade

    3 eetlepels zonnebloemolie- 10 cl droge witte wijn-1 eetlepel droge vermout-1 eetlepel sojasaus-2 teenjes knoflook-1 koffielepel gemberpoeder- 12 laurierblaadjes (bij voorkeur verse)

     

    - Snijd het kalkoenvlees in grote blokjes en leg ze in een diepe schotel. Dompel de perziken even in kokend water, houd ze vervolgens onder de koudwaterkraan. Verwijder de pel en de pit en snijd ze in kwartjes, waarbij u het sap opvangt.

    - Giet de zonnebloemolie, de vermout, de sojasaus, de wijn, het perzikensap, de gember en het geperste look in een steelpan en breng dit alles aan de kook. Klop op met de garde en giet de bereiding over de blokjes kalkoen. Roer ze goed om zodat de blokjes in de saus gehuld zijn en laat 2 u weken inde koelkast. Zet ook de stukjes perzik in de koelkast.

    - Laat de blokjes kalkoen uitlekken, dep ze droog en rijg ze afwisselend met de kwartjes perzik en de laurierblaadjes aan de spiesjes. Bak ze op de barbecue 7 min aan elke zijde en overgiet ze herhaaldelijk met de marinade.

    09-10-2006 om 15:07 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde venkel met parmezaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 2 personen:

    2 venkelknollen- 1/2 citroen- 50 g boter- 50 g geraspte parmezaan- zout en peper

     

    1- Breng gezouten water met een weinig citroensap aan de kook.

    2- Verwijder de voet, de buitenste laag en de stengels van de venkelknollen, snijd ze doormidden en kook ze gedurende 10 tot 15 min. Laat uitlekken.

    3- Schik de halve venkel met de platte kant naar boven in een ingeboterde ovenschotel.

    Bestrooi met parmezaan en leg hierop enkele kleine klontjes boter. Gratineer gedurende 5 min. onder de ovengrill.

    Dien meteen op.


    Doe meer met venkel

    De anijssmaak van gegratineerde venkel in de oven past perfect bij gebraden rood vlees of geroosterde vis.

    07-10-2006 om 20:40 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Americano
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met soda


    Doe in een longdrinkglas 3 cl droge campari, 3 cl rode vermouth en een vijftal ijsblokjes. Roer goed om. Leng aan met goed gekoeld sodawater en werk af met een reepje (onbehandelde) sinaasappelschil

    07-10-2006 om 20:37 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbei daiquiri
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met limoen

     

    Pureer met de staafmixer 60 g verse aardbeien met 5 cl witte rum, 2 à 3 cl limoensap en 1 à 2 cl aardbeiensiroop. Doe er 3 à 3 eetlepels ijsschilfers bij en roer goed om. Schenk in brede glazen. Werk af met een aardbei en een plakje limoen en serveer met een rietje.

    07-10-2006 om 20:34 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ravioli met ricotta en snijbiet
    Voor 4 personen:

    400 g tarwebloem- 5 eieren-1 kg snijbiet- 200 g verse ricotta- 4 eetl. Parmezaanse kaas- nootmuskaat- 60 g boter. 8 blaadjes verse salie- zout en peper

    1. Maak het raviolideeg. Bewerk het tarwemeel met de 4 eieren en een snuifje zout tot u een homogeen en soepel deeg krijgt. Laat 30 min. rusten onder een handdoek.

    Image Hosted by ImageShack.us 2. Snijd en was de snijbiet en kook gedurende 8 min. in zout water. Laat ze uitlekken en hak ze fijn. Meng de ricotta, 1 ei, 1 eetlepel parmezaan, een beetje nootmuskaat, zout en peper in een slakom.

    Image Hosted by ImageShack.us 3. verdeel het deeg in tweeën. Bewerk de twee stukken op een tafel met de deegrol, tot u twee identieke vellen van 1 mm dik hebt. Verdeel in gelijke vakjes. Schep op elk vak ongeveer 1 koffielepel ricottamengsel (zie foto 1). Bedek met het andere vel (zie foto 2) en druk met uw vingers de twee vellen rond de vulling samen. Snijd de ravioli met een deegwieltje of een mes (zie foto 3). Bestrooi met bloem en laat 1 uur rusten.

    Image Hosted by ImageShack.us 4. Kook de ravioli gedurende 7 minuten in veel water met zout. Laat intussen de boter met de salie in een pan smelten. Laat de ravioli uitlekken en meng ze met de boter. Onmiddellijk opdienen, met de rest van de parmezaan op de rand van het bord.

    Koken zonder knoeien:

    Om te voorkomen dat de ravioli openbarsten, moet u erop toezien dat het water niet te hard kookt. . Gebruik een plastic spatel om de ravioli voorzichtig met de boter te mengen.

    06-10-2006 om 17:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Fajitas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    700 g kippenlapjes- 1 koffielepel kurkuma- 1/2 koffielepel gemalen komijn- 1/2 koffielepel gemalen

    koriander- 1 koffielepel gemalen chilipoeder- 2 teentjes knoflook- 6 eetlepels arachideolie- 2 groene paprika’s- 2 rode paprika's-2 uien- 2 avocado’s- 2 tomaten- 1 groene piment- 1/2 koffielepel gemalen paprika- 1/2 citroen- zout, peper

     

    De dag vooraf: snijd de kippenlapjes in heel fijne reepjes. Giet ze in een slakom met de kruiden (behalve de paprika), de olie en het geperste look. Meng en laat 12 uur in de koelkast marineren.

    Was de volgende dag de paprika's, snijd ze in twee, verwijder de pitten en witte vezels en snijd ze in dikke reepjes. Pel de uien en hak ze fijn. Pel, ontpit en plet de tomaten. Bescherm uw handen met rubber handschoenen en snijd het piment in twee, verwijder de pitten en snijd in heel fijne schijfjes.

    Neem 2 eetlepels van de marinade en verwarm in een braadpan met dikke bodem. Fruit daarin de reepjes paprika en de gehakte ui. Laat nog 6 tot 7 min. op matig vuur doorbakken totdat de groenten gaar zijn. Voeg er de reepjes kip bij en laat 10 min. bakken totdat ze mooi goudbruin en volledig doorbakken zijn.

    Pel en ontpit de avocado's. Pureer het vruchtvlees heel fijn met een keukenrobot. Voeg er de tomaten, het piment, het citroensap, zout en peper bij en meng alles goed dooreen. Giet de saus in een kommetje en bestrooi met paprika. Dien de kip en de saus apart op.

    04-10-2006 om 20:34 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    3 eieren- 140 g poedersuiker- 250 g mascarpone- 16 vingerkoekjes- 25 cl koude koffie- 2 eetlepels Amaretto (amandellikeur)- 3 eetl cacaopoeder.

     

    1- Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop het eiwit heel stijf.

    2- Klop de dooiers met de suiker tot u een schuimig mengsel hebt. Voeg de mascarpone en de Amaretto toe, daarna het eiwit.

    3- Doop de vingerkoekjes snel in de koffie en leg ze op de bodem van een vierkante ovenschotel. Giet het mascarponemengsel over de koekjes en bedek met een tweede laag in koffie gedoopte koekjes. Werk af met een gelijkmatige laag mascarpone.

    4- Bestrooi met cacaopoeder en laat gedurende 3 uur in de koelkast afkoelen.

     

    Liever licht

    Eigenlijk hebt u sterke koffie nodig om tiramisu te maken (het is niet voor niets Italiaans voor ‘kikker mij op'). Zwart gebrande, cafeïnevrije koffie kan echter beter zijn voor uw slaap.

    04-10-2006 om 20:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe vers is een ei?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eieren worden voor bewaring in de koelkast vaak uit het doosje genomen. Het probleem is echter dat je dan na een poosje niet meer weet hoe oud de eieren zijn. In de eierhandel wordt de versheid gecontroleerd door ze te lichten. Een ei is vers als het licht erdoor schijnt, de dooier niet duidelijk zichtbaar en niet beweeglijk is, en de luchtkamer nog klein is. Maar ook thuis kun je snel zien of een ei vers genoeg is voor consumptie.

    De drijfproef: in een kom met zout water blijft een vers ei plat op de bodem liggen. Hoe ouder het ei, des te meer de stompe kant naar boven komt. Is de luchtkamer reeds groot (na ongeveer 6 weken), dan kan het ei zelfs beginnen drijven.

    De breekproef: bij het breken zal een vers ei een bolronde, stevige dooier en veel stevig eiwit hebben dat weinig uitloopt.

    02-10-2006 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluweelzacht auberginesoepje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Geen beter middel om de koude uit uw lichaam te verdrijven dan een kop heerlijke soep. Van een eenvoudige wortelsoep over een smaakvolle auberginevelouté tot een feestelijke soep met jakobsschelpen...


    Voor 4 personen:


    500 g aubergines- 65 cl kippenbouillon- 2 eetlepel olijfolie- 50 g gehakte ui- 1 tomaat van 150 g- 6 blaadjes basilicum- 1/2 theelepel madraskerrie

     

    Fruit de ui en het kerriepoeder met de olijfolie in een pan.

    Doe er de in blokjes gesneden tomaat bij en laat 3 minuten koken terwijl u roert.

    Giet de bouillon erbij en breng alles samen aan de kook. Schil de aubergines. Snijd ze in stukken en doe ze in de bouillon. Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen.

    Maak alles met de mixer fijn. Breng op smaak, voeg 4 blaadjes basilicum toe en mix opnieuw.

    Dien warm op in soepborden en werk af met de twee resterende basilicumblaadjes, die u op het laatste ogenblik rechtstreeks boven de borden met de schaar versnippert.

    Tip:
    Om de soep een aangenaam geroosterd smaakje te geven, snijdt u de aubergines in plakken van 1 cm dik en legt u ze even op de rooster op een houtvuur of onder de grill.

    30-09-2006 om 20:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio pasteitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    8 fijne sneetjes stokbrood- 125 g rundercarpaccio- 8 kwarteleieren- 4 dikke Parijse champignons- 1 koffielepel citroensap- 50 g boter- 1 eetlepel gehakte peterselie) zout,  peper

     

    Maak de champignons schoon, spoel ze af, droog ze en snijd ze in heel fijne reepjes. Meng de helft van de boter met het citroensap, zout en peper.

    Bak de kwarteleieren zoals spiegeleieren in een kleine bakpan gedurende 2 min. in de rest van de hete boter.

    Smeer de sneetjes brood in met de citroenboter.

    Schik een fijn reepje carpaccio op elk sneetje, leg daarop een kwartelei en garneer met schijfjes champignon. Dien onmiddellijk op.

    29-09-2006 om 20:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude wortelsoep met komijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    600 g worteltjes- 2 teentjes knoflook- 1/2 eetl. komijn- 2 sinaasappelen- 2 eetl. Olijfolie- 4 + 3 dl kippenbouillon- zout, peper- verse kervel

     

    1. Maak de wortelen schoon. Snijd ze fijn en kook ze 35 minuten in een pan met de fijngehakte knoflook, de komijn, de olijfolie en 4 dl kippenbouillon.

    2. Pers de sinaasappelen. Giet het sap in een pan en laat het op een zacht vuurtje inkoken tot het stroperig is. Voeg het bij de wortelen en laat nog 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.

    3. Bewaar 4 eetlepels wortelsoep in de koelkast en mix de rest. Giet er 3 dl kippenbouillon bij die u eerst aan de kook heeft gebracht. Meng en laat de soep snel afkoelen op een kom met ijsblokjes.

    4. Schik een lepel worteltjes in het midden van de gekoelde borden. Giet de wortelcrème er omheen.

    Versier met kervel en dien onmiddellijk op.

    27-09-2006 om 20:37 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thais rijstpannetje met ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 goed rijpe (kleine) ananas- 150 g Thaise rijst (met jasmijnsmaak)- 1 sjalot- 1 teentje knoflook- 1 mespuntje griessuiker- 300 ml kokosmelk- 50 g gepelde en ongezouten pindanoten- 1 eetlepel korianderzaadjes- korianderblaadjes voor de versiering- peper van de molen- olie

     

    Snijd de ananas in twee en verwijder het vruchtvlees zonder de schors te doorboren. Verwijder het centrale harde gedeelte en hak het vruchtvlees fijn waarbij u het sap opvangt. Pel de sjalot en hak hem fijn.

    Was de rijst onder stromend water en laat hem uitlekken. Fruit in een grote bakpan met dikke bodem de rijst in de hete olie totdat hij doorzichtig wordt. Voeg er de gehakte sjalot, het geperste look, de helft van het ananasvlees, een flinke mespunt peper, suiker en kokosmelk bij. Meng, dek af en laat 30 min. sudderen op zacht vuur: er mag geen spoor van vocht meer zijn, maar de rijst moet vast blijven (voeg kokend water toe indien nodig). Bak de pindanoten en de korianderzaden goudbruin in de bakpan en voeg ze op het einde van de kooktijd aan de bereiding toe.

    Verdeel het rijstpannetje over een warme dienschotel. Versier met de korianderblaadjes en dien onmiddellijk op.

     

    Degustatie:

    Maak van deze garnituur een volledig gerecht door er fijne reepjes gebraden varkensvlees of kip aan toe te voegen.

    22-09-2006 om 21:03 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmcarpaccio met gember
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    600 g zalmcarpaccio- 5 cm verse gember- 10 cl ciderazijn- 1 koffielepel fijne mosterd-  het .sap van 1/2 groene citroen- 4 eetlepels zonnebloemolie - zout, peper

    Zet de zalmcarpaccio 15 min. in de diepvriezer. Schil en rasp het stuk gember.


    Voor de saus
    : breng de azijn aan de kook en dompel daarin de schijfjes gember. Laat 15 min. koken en laat vervolgens afkoelen. Neem de gember en 2 eetlepels azijn uit de pan.

    Klop in een kom de azijn, de mosterd, het sap van de groene citroen en verwerk er vervolgens beetje bij beetje de olie in. Zout en peper.

    Nappeer de bodem van vooraf ijsgekoelde individuele borden met een beetje saus. Leg daarop de zalmcarpaccio, nappeer met de rest van de saus, garneer met de schijfjes gember en dien heel koel op.

    21-09-2006 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bigflappy
    blog.seniorennet.be/bigflap
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    peetersinvrouwenhanden
    blog.seniorennet.be/peeters

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ennof
    blog.seniorennet.be/ennof
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bruintje
    blog.seniorennet.be/bruintj
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lilyart
    blog.seniorennet.be/lilyart
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!