Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    riskjarisk
    blog.seniorennet.be/riskjar
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    willy_dekindt
    blog.seniorennet.be/willy_d
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dashondamber
    blog.seniorennet.be/dashond
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe vers is een ei?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eieren worden voor bewaring in de koelkast vaak uit het doosje genomen. Het probleem is echter dat je dan na een poosje niet meer weet hoe oud de eieren zijn. In de eierhandel wordt de versheid gecontroleerd door ze te lichten. Een ei is vers als het licht erdoor schijnt, de dooier niet duidelijk zichtbaar en niet beweeglijk is, en de luchtkamer nog klein is. Maar ook thuis kun je snel zien of een ei vers genoeg is voor consumptie.

    De drijfproef: in een kom met zout water blijft een vers ei plat op de bodem liggen. Hoe ouder het ei, des te meer de stompe kant naar boven komt. Is de luchtkamer reeds groot (na ongeveer 6 weken), dan kan het ei zelfs beginnen drijven.

    De breekproef: bij het breken zal een vers ei een bolronde, stevige dooier en veel stevig eiwit hebben dat weinig uitloopt.

    02-10-2006 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluweelzacht auberginesoepje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Geen beter middel om de koude uit uw lichaam te verdrijven dan een kop heerlijke soep. Van een eenvoudige wortelsoep over een smaakvolle auberginevelouté tot een feestelijke soep met jakobsschelpen...


    Voor 4 personen:


    500 g aubergines- 65 cl kippenbouillon- 2 eetlepel olijfolie- 50 g gehakte ui- 1 tomaat van 150 g- 6 blaadjes basilicum- 1/2 theelepel madraskerrie

     

    Fruit de ui en het kerriepoeder met de olijfolie in een pan.

    Doe er de in blokjes gesneden tomaat bij en laat 3 minuten koken terwijl u roert.

    Giet de bouillon erbij en breng alles samen aan de kook. Schil de aubergines. Snijd ze in stukken en doe ze in de bouillon. Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen.

    Maak alles met de mixer fijn. Breng op smaak, voeg 4 blaadjes basilicum toe en mix opnieuw.

    Dien warm op in soepborden en werk af met de twee resterende basilicumblaadjes, die u op het laatste ogenblik rechtstreeks boven de borden met de schaar versnippert.

    Tip:
    Om de soep een aangenaam geroosterd smaakje te geven, snijdt u de aubergines in plakken van 1 cm dik en legt u ze even op de rooster op een houtvuur of onder de grill.

    30-09-2006 om 20:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio pasteitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    8 fijne sneetjes stokbrood- 125 g rundercarpaccio- 8 kwarteleieren- 4 dikke Parijse champignons- 1 koffielepel citroensap- 50 g boter- 1 eetlepel gehakte peterselie) zout,  peper

     

    Maak de champignons schoon, spoel ze af, droog ze en snijd ze in heel fijne reepjes. Meng de helft van de boter met het citroensap, zout en peper.

    Bak de kwarteleieren zoals spiegeleieren in een kleine bakpan gedurende 2 min. in de rest van de hete boter.

    Smeer de sneetjes brood in met de citroenboter.

    Schik een fijn reepje carpaccio op elk sneetje, leg daarop een kwartelei en garneer met schijfjes champignon. Dien onmiddellijk op.

    29-09-2006 om 20:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude wortelsoep met komijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    600 g worteltjes- 2 teentjes knoflook- 1/2 eetl. komijn- 2 sinaasappelen- 2 eetl. Olijfolie- 4 + 3 dl kippenbouillon- zout, peper- verse kervel

     

    1. Maak de wortelen schoon. Snijd ze fijn en kook ze 35 minuten in een pan met de fijngehakte knoflook, de komijn, de olijfolie en 4 dl kippenbouillon.

    2. Pers de sinaasappelen. Giet het sap in een pan en laat het op een zacht vuurtje inkoken tot het stroperig is. Voeg het bij de wortelen en laat nog 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.

    3. Bewaar 4 eetlepels wortelsoep in de koelkast en mix de rest. Giet er 3 dl kippenbouillon bij die u eerst aan de kook heeft gebracht. Meng en laat de soep snel afkoelen op een kom met ijsblokjes.

    4. Schik een lepel worteltjes in het midden van de gekoelde borden. Giet de wortelcrème er omheen.

    Versier met kervel en dien onmiddellijk op.

    27-09-2006 om 20:37 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thais rijstpannetje met ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 goed rijpe (kleine) ananas- 150 g Thaise rijst (met jasmijnsmaak)- 1 sjalot- 1 teentje knoflook- 1 mespuntje griessuiker- 300 ml kokosmelk- 50 g gepelde en ongezouten pindanoten- 1 eetlepel korianderzaadjes- korianderblaadjes voor de versiering- peper van de molen- olie

     

    Snijd de ananas in twee en verwijder het vruchtvlees zonder de schors te doorboren. Verwijder het centrale harde gedeelte en hak het vruchtvlees fijn waarbij u het sap opvangt. Pel de sjalot en hak hem fijn.

    Was de rijst onder stromend water en laat hem uitlekken. Fruit in een grote bakpan met dikke bodem de rijst in de hete olie totdat hij doorzichtig wordt. Voeg er de gehakte sjalot, het geperste look, de helft van het ananasvlees, een flinke mespunt peper, suiker en kokosmelk bij. Meng, dek af en laat 30 min. sudderen op zacht vuur: er mag geen spoor van vocht meer zijn, maar de rijst moet vast blijven (voeg kokend water toe indien nodig). Bak de pindanoten en de korianderzaden goudbruin in de bakpan en voeg ze op het einde van de kooktijd aan de bereiding toe.

    Verdeel het rijstpannetje over een warme dienschotel. Versier met de korianderblaadjes en dien onmiddellijk op.

     

    Degustatie:

    Maak van deze garnituur een volledig gerecht door er fijne reepjes gebraden varkensvlees of kip aan toe te voegen.

    22-09-2006 om 21:03 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmcarpaccio met gember
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    600 g zalmcarpaccio- 5 cm verse gember- 10 cl ciderazijn- 1 koffielepel fijne mosterd-  het .sap van 1/2 groene citroen- 4 eetlepels zonnebloemolie - zout, peper

    Zet de zalmcarpaccio 15 min. in de diepvriezer. Schil en rasp het stuk gember.


    Voor de saus
    : breng de azijn aan de kook en dompel daarin de schijfjes gember. Laat 15 min. koken en laat vervolgens afkoelen. Neem de gember en 2 eetlepels azijn uit de pan.

    Klop in een kom de azijn, de mosterd, het sap van de groene citroen en verwerk er vervolgens beetje bij beetje de olie in. Zout en peper.

    Nappeer de bodem van vooraf ijsgekoelde individuele borden met een beetje saus. Leg daarop de zalmcarpaccio, nappeer met de rest van de saus, garneer met de schijfjes gember en dien heel koel op.

    21-09-2006 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met geuze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 konijn, in 8 stukken gesneden- 2 eetlepels extra vloeiende tarwebloem- 25 g boter- 3 uien- 50 cl geuze- 2 eetlepels rodebessengelei- 1 eetlepel wijnazijn- 16 pruimen (groot formaat)- 1 kruidentuiltje- zout, peper

     

    Pel de uien en hak ze fijn. Zout en peper de stukken konijn. Bak ze goudbruin in hete boter in een stoofpan. Neem het vlees uit de pan en fruit er de fijngehakte uien in. Leg de stukken konijn opnieuw in de stoofpan. Bestrooi met bloem en giet de geuze langs de wanden in de pan. Voeg een kruidentuiltje toe, breng zachtjes aan de kook, dek af en laat 40 min. sudderen op zacht vuur.

    Dompel de pruimen in het kookvocht, dek af en laat nog 20 min. doorkoken op zacht vuur.

    Schik de stukken konijn en de pruimen in diepe schotel. Leng de rodebessengelei aan met een scheplepel saus en giet dit alles in de stoofpan. Voeg de azijn toe, ga na of het voldoende gekruid is en nappeer er de stukken konijn mee. Goed warm opdienen.

    18-09-2006 om 20:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balletjes in jagersaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    600 g varkens- en rundergehakt- 4 sneden wittebrood (zonder korst)- 10 cl volle melk- 2 dikke eieren-

     2 eetlepels paneermeel- 3 sjalotten- 1 koffielepel gedroogde tijm- 1 koffielepel gedroogd bonenkruid- 1 mespuntje laurierpoeder- 50 g smout- tarwebloem- zout peper

     

    Voor de saus :

    6 dikke uien- 4 eetlepels arachide-olie- 6 eetlepels Luikse stroop- 6 takjes vers bonenkruid- zout, peper

     

    Laat het smout smelten. Maak de balletjes klaar: pel de sjalotten en hak ze fijn. Verscheur het broodkruim en laat het 10 min. zwellen in melk. Meng in een slakom het vlees, de geklopte eieren, de aromaten, het paneermeel, de helft van het smout en het broodkruim dat u eerst uitperst tussen de vingers: de bereiding moet goed homogeen zijn. Rol dit alles tot

    8 balletjes en wentel ze in de bloem.

    Giet de rest van het smout in een gratineerschotel en schik daarin de balletjes, die u stevig tegen elkaar aan drukt. Laat 30 min. bakken in een hete oven (th. 6-7, 200°C).

    Voor de saus: pel de uien en hak ze grof. Fruit ze in de hete olie tot ze zacht zijn (+/- 10min.). Voeg daarbij het bonenkruid, de Luikse stroop en laat nog 5 min. koken op matig vuur: de saus moet glanzend zijn.

    Neem de balletjes uit de schotel en giet het bakvocht door een fijne puntzeef. Voeg het bij de saus, meng en dompel de balletjes erin. Dek af en laat nog 30 min. koken op zacht vuur, waarbij u de balletjes halfweg de kooktijd omdraait.

    17-09-2006 om 20:40 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tong op Oostendse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    4 gekuiste tongen- 1kg mosselen- 250 g grijze garnalen- 2 citroenen- 2 takjes verse tijm- 1 laurierblad- 1 eierdooier- 30 g boter- 1 eetlepel extra vloeiende tarwebloem- 25 cl droge witte wijn- 20 cl verse room- zout en peper

     

    Giet 10 cl witte wijn en 5 cl water in een kookpan. Voeg daarbij de mosselen. Doe er zout en peper op en laat ze 5 min. op fel vuur opengaan. Neem het vlees uit de mosselschelpen en giet het kookvocht door een fijne puntzeef. Leg het mosselvlees en de garnalen in het vocht.

    Doe de tongen in een gratineerschotel met de rest van de wijn. Kruid met zout, peper, de tijm en de laurier. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 10min. in een hete oven, th. 6-7 (200°C). Neem de tongen eruit en houd ze warm op individuele borden.

    Giet het kookvocht door een fijne puntzeef. Laat de bloem lichtjes kleuren in de hete boter. Voeg er onder voortdurend roeren 5 cl van het kookvocht bij en laat 10min. sudderen op zacht vuur.

    Zet van het vuur en, onder voortdurend kloppen met de garde, er de eierdooier en de room in verwerken en eventueel bijkruiden: de saus moet goed vloeibaar zijn. Laat ze 2 min. indikken op zacht vuur. Giet de saus over de tongen en versier met mosselen en garnalen.

    15-09-2006 om 20:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 kleine andijvie-. 2 kippenfilets (zonder vel noch been)- 40 g boter- 2 appelen- zout, peper

    Voor de vinaigrette

    5 schoongemaakte- kippenlevers- 25 cl kippenbouillon- 2 eetlepels wijnazijn op oude wijze-5 eetlepels arachide-olie

     

    Voor de vinaigrette: breng de bouillon aan de kook. Dompel daarin de kippenlevers, draai de warmtebron lager en laat nog 2 min. lichtjes koken. Giet af plet de kippenlevers met een vork en doe ze in een kommetje. Zout en peper en voeg er onder voortdurend kloppen de olie en azijn bij.

    Maak de andijvieblaadjes schoon en scheur ze. Snijd het kippenwit in reepjes en bak het 8 min. in een bakpan met de hete boter. Zout, peper en zet opzij. Schil en ontpit de appelen en snijd ze in kleine blokjes.

    Giet de andijvieblaadjes, de kippenreepjes en de appelblokjes in een slakom. Overgiet met de vinaigrette en meng alles voorzichtig.

    14-09-2006 om 20:07 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van kleine calamares
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    4 keer een bandvol gemengde sla  (Treviso, krulsla, andijvie)- 4 sjalotten- 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie- 40 g tarwebloem- 250 g schoongemaakte kleine calamares- . 4 teentjes knoflook.


    Voor de vinaigrette
    :

     

    5 cl wijnazijn- 12,5 cl olijfolie- zout, zwarte peper

     

    Maak de slablaadjes schoon, spoel ze en zwier ze droog. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Wentel de calamaresringen in de gezouten en gepeperde bloem. Schud de overtollige bloem eraf.

    Fruit de gehakte sjalotten en calamares

    1 à 2 min. op fel vuur in een bakpan met hete olie. Laat ze uitlekken op een bord met een laag keukenpapier. Zout, peper, verwijder het papier en voeg het geperste look en de peterselie toe en roer.

    Klop in een slakom de azijn met zout, peper en vervolgens beetje bij beetje de olie. Voeg de slablaadjes toe en meng.

    Verdeel de salade en de calamares over individuele borden en dien onmiddellijk op.

    30-08-2006 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creoolse salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    200 g langkorrelrijst- 2 goed rijpe avocado’s- 1 blik palmharten- 1 pompelmoes- 1/4 verse kokosnoot

     

    Voor de mayonaise:

    1 citroen- 1 eierdooier- 1 koffielepel mosterd met groene peper- cayennepeper- 2 eetlepels gehakte peterselie- 10 cl arachide-olie- zout

     

    Kook de rijst op Creoolse wijze (= in gezouten kokend water). Giet af en laat afkoelen.

    Schil de pompelmoes, scheid de partjes en verwijder de velletjes en vezels zodat alleen het vruchtvlees overblijft. Pel de stukken kokosnoot en hak het vruchtvlees fijn. Laat de palmharten uitlekken en snijd ze in stukken. Schil de avocado's, snijd ze in twee en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Voor de mayonaise: klop de eierdooier en de mosterd. Voeg onder voortdurend kloppen beetje bij beetje de olie, een mespuntje zout, een flinke mespunt cayennepeper, het citroensap en de gehakte peterselie toe: de mayonaise moet stevig zijn.

    Giet in een slakom de rijst, de garnituur en de mayonaise. Meng alles voorzichtig.

    27-08-2006 om 20:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van avocado met mango en tuinkers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     
    4 kleine, vastkokende aardappelen- 1 goed rijpe avocado- 1 zachte peper 1 goed rijpe mango- het hart van 1 witte kool- 1/2 bosje tuinkers- 1 limoen

     

    Voor de vinaigrette:

    2 limoenen- 1 teentje knoflook- 4 eetlepels olijfolie- zout, zwarte peper van de molen

     

    Was de aardappelen en kook ze in gezouten kokend water. Giet ze af, schil ze en snijd ze in dikke schijven.

    Voor de vinaigrette: klop het sap van de 2 limoenen, het geperste look, de olie, zout en peper.

    Schil de avocado, snijd hem in twee en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in heel fijne schijfjes en besprenkel het met de rest van het limoensap. Schil de mango, snijd hem in twee, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees eveneens in fijne schijfjes. Verwijder eventueel de hardere blaadjes van de kool en was het hart zorgvuldig. Snijd het in vier en hak het grof. Reinig de peper: verwijder de zaadjes en vezels en hak het vruchtvlees fijn. Maak de tuinkers schoon en verwijder de steeltjes.

    Meng in een slakom de schijven aardappel, de gehakte kool, de gehakte peper, de helft van de tuinkersblaadjes, de schijfjes avocado en de helft van de vinaigrette. Schik daarop de schijfjes mango, de rest van de tuinkers en nappeer met de vinaigrette. Dien heel koel op.

    27-08-2006 om 20:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka met lamsvlees en eekhoorntjesbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500g eekhoorntjesbrood- 400g lamsgehakt- 2 sjalotten- 1 teentje knoflook- 2 eetlepels olijfolie-1

    eetlepel gehakte peterselie- oregano- peper en zout

     

    Wrijf de paddestoelen droog en schoon. Snij de steeltjes van de hoeden . Bak de hoedjes 3 à 4 minuten

    in een koekenpan, in 1 eetlepel hete olie. Kruid ze met peper en zout. Laat ze opdrogen op keukenpapier.

    Snij ze in plakken. Bak in dezelfde pan het gehakt rul. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en hak de

    sjalotten, snipper de steeltjes van de paddestoelen fijn. Bak ze samen een paar minuten in de rest van de

    olijfolie, met de geplette knoflook en de oregano. Schep het vlees en de groenten in laagjes in een goed

    ingevette ovenschotel. Zet 10 tot 15 minuten in de oven. Werk af met gehakte peterselie en dien op.

    25-08-2006 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade Bécassine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    300 g korte deegwaren- 150 g tonijn (in olie), netto gewicht- 100 g Parijse ham- 100 g Parijse champignond- 4 augurken- 20 ontpitte groene olijven- 1 rode paprika- 1 citroen- 100 g gruyère (in blok)-

    2 eetlepels arachide-olie

     

    Kook de deegwaren in gezouten kokend water. Laat ze zorgvuldig uitlekken. Giet ze in een slakom en voeg er 1 eetlepel olie aan toe, meng en zet opzij.

     

    Voor de saus: klop het citroensap, de olie, zout, peper en dille.

     

    Maak de champignons schoon en snijd ze fijn. Snijd de ham en het stuk gruyère in blokjes. Snijd de augurken in fijne schijfjes. Snijd de groene olijven in twee. Maak de paprika schoon, verwijder de pitten en snijd hem fijn. Prak de tonijn.

    Giet in een slakom de deegwaren en de elementen van de garnituur. Nappeer met de saus en meng alles voorzichtig. Dien koel op.

    23-08-2006 om 19:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dry martini cocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met olijven

     

    Schenk bij een vijftal ijsblokjes 1 cl droge vermouth (bijvoorbeeld noilly prat) en 5 cl gin. Shake. Schenk door een zeefje in een cocktailcoupe en werk af met een ontpitte olijf (eventueel op een cocktailprikker).

    23-08-2006 om 19:49 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde miniflappen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

    Voor 4 personen:

     

    300 g bladerdeeg- 25 g chorizo (in een blok)- 50 g pikante worsten- 2 koffielepels fijn gehakte verse oregano- 2 jonge uien- 75 g mozzarella di bufala- 4 koffielepels pasta van zwarte olijven of tapenade- 1 groot ei- bloem voor het werkblad- olie voor de bakplaat- zout, peper

     

    Verwarm de oven voor op th. 6-7 (200°C). Pel de jonge uien en hak ze fijn. Pel de worsten en snijd ze in blokjes. Snijd de mozzarella in fijne schijfjes. Meng de blokjes worst, de oregano, de gehakte ui, de sneetjes mozzarella. Zout en peper dit alles gul.

    Klop het ei. Bestrooi een werkblad met bloem en spreid daarop het bladerdeeg uit. Snijd het met een bord van 10 cm in 12 ronde schijven. Leg een beetje olijvenpasta of tapenade in het midden van elke deegschijf en smeer de randen met een penseel in met het geklopte ei. Verdeel de vulling over de helft van het oppervlak en sluit elke halve deegschijf zoals een flap. Druk de randen dicht met een vork of met de vingertoppen.

    Leg de flappen op een lichtjes ingeoliede bakplaat. Smeer er de rest van het geklopte ei over en bak 15 min. in een hete oven: ze moeten goudbruin zijn.

    Dien warm of koud op.

    22-08-2006 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mojito
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met munt

     

    Doe 1 onbehandelde limoen (in kwartjes) en de blaadjes van 2 takjes verse munt in de shaker. Druk lichtjes uit met een stampertje. Doe er 5 cl witte rum en 2 eetlepels ijsschilfers bij. Schenk in een hoog glas. Leng aan met ijskoud spuitwater. Werk af met een takje munt en serveer met een rietje.

    20-08-2006 om 18:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen en badje van geparfumeerde wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 charentais meloen- 1 galia meloen- 1/2 watermeloen- 50 cl zoete witte wijn (type muscat)- 200 g vloeibare (acacia) honing- 1 takje verse tijm- 8 blaadjes munt

     

    Schil het stuk watermeloen. Snijd de meloenen in twee. Verwijder de pitten. Haal met een speciaal lepeltje bolletjes uit het vruchtvlees van de meloen en watermeloen. Leg ze in een slakom, dek deze af met plasticfolie en zet in de koelkast.

    Verwijder de rest van het meloenvlees waarbij u erop let de schil niet te doorboren en de bodem van de meloenschalen mooi vlak te maken. Zet de schalen in de diepvriezer.

    Snijd de muntblaadjes heel fijn. Hak de tijm grof. Breng de wijn met de honing en de kruiden aan de kook. Laat nog 15 min. zachtjes doorkoken. Giet door een fijne puntzeef, laat volledig afkoelen en zet in de koelkast tot op het moment van opdienen.

    Verdeel de bolletjes meloen en watermeloen in de ijsgekoelde schalen, giet er de geparfumeerde wijn bij en versier met muntblaadjes.

    Dien heel koel op.

    20-08-2006 om 18:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkernij van de eilanden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cocktail


    Voor 1 persoon:

     
    5 cl rum- 10 cl ananassap- 3 cl rietsuikersiroop- het sap van 1 citroen- 3 blokjes ananas- 2 zwarte kersen-

    melissetakjes of muntblaadjes

     

    Ontpit de kersen en snijd ze in twee. Giet in een shaker de rum en het ananassap en schud stevig gedurende 1 min.

    Voeg het citroensap toe en schud opnieuw gedurende 1 min.

    Giet de bereiding in een ijsgekoeld glas. Voeg de blokjes ananas en de kersen toe.

    Versier met melissetakjes of muntblaadjes en dien onmiddellijk op.

    18-08-2006 om 21:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mailgroephuisdieren
    blog.seniorennet.be/mailgro
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pachake
    blog.seniorennet.be/pachake

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rayke
    blog.seniorennet.be/rayke
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gilbertruud
    blog.seniorennet.be/gilbert
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    poupehan
    blog.seniorennet.be/poupeha
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!