Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Foto
E-mail uw bericht

Foto
Blog als favoriet !


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!

Laatste commentaren
  • vlasliederen (Frank Deleu)
        op Beverenaar en vlasveteraan Marcel Himpe te gast in Café Vlasparlee
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • Een zicht op Beveren-Leie
  • foto
  • Categorieën
  • Activiteiten (1)
  • Basisscholen (4)
  • Bijzondere activiteiten (4)
  • Jubileum (16)
  • Kermis 2012 (9)
  • Koninklijk bezoek (1)
  • Kroniek van zeven... (33)
  • Parochie (4)
  • Stads weetjes (3)
  • Venster op het verleden (1)
  • Verenigingen (12)
  • Kalender

    Activiteiten

    Zoeken in blog

    Archief Beverse Weetjes

    03-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na lang wachten krijgt de Vrije Basisschool te Beveren-Leie een totaal nieuwe uitstraling
    De laatste krijtlijnen worden vandaag getrokken op de speelplaatsen van de Vrije Basisschool in de Koning Albertstraat te Beveren-Leie. Op maandag 6 april zullen de lang verwachte werken van de herinrichting van de speelplaatsen en infrastructuur van start gaan. Op de laatste dag voor de paasvakantie mochten alle leerlingen hun creativiteit nog eens de vrije loop laten gaan en de oude speelplaats beschilderen of erop tekenen.
    Kleuters zeggen vaarwel aan de speelplaats

    Het lager neemt afscheid van hun speelplaats

     

    Hierbij de beelden hoe het er binnen een 3-tal maanden zal uitzien

     

    KORTE HISTORIEK
    De Zusters van Lendelede komen naar Beveren
    Op 12 mei 1880 werd Hendrik-Cornelius Plaetevoet benoemd tot pastoor van Beveren, in opvolging van de zieke Hendrik Crupelant. Vanuit Brugge zal hij wellicht de opdracht meegekregen hebben om schot in de zaak te steken omtrent het bouwen van de vrije meisjesschool.

    Deken Vandeputte nam ondertussen contact op met de Zusters Paulinen van Kortrijk. Op 29 augustus 1880 schreef hij een brief naar de bisschop dat zij er wel voor te vinden waren om onderwijs te verstrekken in Beveren. Er kwam echter een kink in de kabel en toen de gebouwen bijna klaar waren liet de overste van de Zusters Paulinen aan pastoor Plaetevoet weten dat ze wegens onvoorziene omstandigheden haar belofte niet kon nakomen.

    Op aandringen van deken Vandeputte ging pastoor Hendrik Plaetevoet aankloppen bij de pastoor van Lendelede, directeur van het Klooster van de Zusters van de H. Vincentius. Daar kreeg hij de toegzegging dat er drie zusters naar Beveren zouden komen om les te geven. Op 21 maart 1881 kon hij de bisschop laten weten dat alles in kannen en kruiken was. Het gebouw was in april 1881 bijna klaar en kostte 20.508,18 Bfr. waarvan pastoor Hendrik Crupelant er 1460 Bfr. uit eigen zak betaalde. De Lendeleedse zusters zouden dus weldra van wal kunnen steken met het verstrekken van onderwijs in Beveren.

    De overeenkomst met zuster Clemence, algemeen overste van de Zusters H. Vincentius van Lendelede, werd op 12 april 1881 op schrift gezet. Het Beverse “Comiteit der Katholieke scholen” stelde hierbij twee klaslokalen en een woonhuis met aansluitende hof ter beschikking voor de zusters. Jaarlijks zouden de ze een vergoeding van 1500 Bfr. uitgekeerd krijgen met daarbij de nodige brandstof. Schoolgelden en andere profijten kwamen toe aan het comiteit. Van hun kant verbond Lendelede zich ertoe steeds drie zusters voor het nieuwe bijhuis in Beveren ter beschikking te houden.
    In mei 1881 was het zover en kwamen de zusters, niet met drie maar met vier, naar Beveren. Dat waren zuster Valentine de eerste overste in Beveren, zuster Seraphine, zuster Norbertine en zuster Rosa.
    In de wereld heetten ze respectievelijk Nathalie Debacker, geboren te Meulebeke op 2 februari 1852. Theresia Allaert, geboren te Oost-Rozebeke op 22 september 1839. Marie Verstraete, geboren te Ingelmunster op 5 augustus 1858 en Rosalie Delbaere, geboren te Wielsbeke op 27 mei 1831.

    In 2005 verliet zuster Godelieve als laatste Beveren-Leie en werd een stuk geschiedenis van 124 jaar Zusters van de H. Vincentius in Beveren-Leie afgesloten. (Bron: Onder de Clocke)

    Vrije Meisjesschool te Beveren-Leie

    De Vrije Meisjesschool werd tot 1885 bestuurd door Eerwaarde Moeder Valentine, en werd toen opgevolgd door Moeder Gabriëlle. Toen telde de school 92 leerlingen.

    In 1908 komt Eerwaarde Moeder Stanislas aan het bestuur. Zij staat dichter bij het huidige Beveren. 45 jaar lang heeft zij midden tussen haar volk geleefd. Zij is het die Beveren tot een der schoonste en bloeiendste huizen van de religieuze gemeenschap heeft gemaakt. Heel vlug groeide de bevolking. Ze  verdubbelde in dertig jaar. Niet te verwonderen dat de klassen als paddestoelen uit de grond rezen ...
     
    In 1908 telde de Beverse meisjesschool reeds 7 lagere en 4 bewaarklassen. We denken steeds dankbaar terug aan de noeste arbeid en aan het sublieme opvoederswerk van heel de toegewijde kloostergemeenschap die Beveren groter en schoner hebben gemaakt.
    Photobucket 
    Zicht uit omstreeks 1920: achterzijde van de meisjesschool met het verblijf van de zusters (Bron: 'Onder de Clocke)
    Na de oorlog van 1940 - 1945 heeft het centrum van Beveren-Leie zich verplaatst naar het midden van de gemeente. Zo moest er ook uitgezien worden om in het centrum te starten met een nieuwe school. De bedoeling was in het centrum een zeer groot stuk grond te kopen waar alles onder hetzelfde dak kon ondergebracht worden. Er zou grond aangekocht worden waar toen het Staatsdomein was. In die tijd werkten de kloosterlingen nog aan 50 procent. De prijs van bovenvernoemde grond lag toen echter zo hoog dat de kloostergemeenschap er niet mee kon instemmen. Vadertje staat zat er blijkbaar warmer in en natuurlijk ...

    Het was ook de periode waar de scholen in de talrijke bijhuizen van de kloostergemeenschap aan uitbreiding toe waren en elk moest een stukje van de koek krijgen. Dan maar verder uitgekeken om een stuk grond te bemachtigen en gelukkig werd er één gevonden maar niet zo groot als bovenvernoemde.

    De Koning Albertstraat
    Zo kwam men tot het oprichten van een tweede vestigingsplaats en wel in de Koning Albertstraat. Dit gebeurde in 1954. Om te starten werden 4 klassen gebouwd door de Bouworde. In die tijd konden de scholen beroep doen op deze mensen. Zr. Suzanne zaliger gaf er les aan de kleuters, terwijl mevr. Clara Debaere het eerste leerjaar voor haar rekening nam. Zo begon het, maar het leerlingenaantal groeide en  moesten er nieuwe lokalen bijkomen.

    In 1958 werd de school uitgebreid door het bouwen van 4 lokalen voor de lagere afdeling met overdekte speelplaats en bureel die toen dienst deed als eetzaaltje.
    In 1967 werden terug 4 klassen gebouwd waar de kleuters in 1968 hun intrek konden nemen.

    Vanaf 1968 werd de school in de Koning Albertstraat hoofdschool met administratieve zetel.
    In 1998 werd de zolder van het voorste gebouw omgevormd tot 3 prachtige lokalen waar 5de en 6e leerjaar hun vaste stek hebben.

    In het jaar 2000 werd de school in erfpacht gegeven zodat er werken met staatssubsidie kunnen uitgevoerd worden. Het Chiro-heem werd omgevormd tot een peuterklas met een sanitair blok voor de allerkleinsten. Een nieuwe leraarskamer werd er ingericht en een toilet voor de leerkrachten.

    School in Grote Heerweg sluit
    Photobucket 
    Nog in 2000 werd de aanvraag renovatie speelplaats goedgekeurd door het schoolbestuur en op de wachtlijst geplaatst van DIGO( het huidige AGION) en ondergaat de school een grote verandering. Na raadpleging van de ouders en gezien het dalend aantal leerlingen wordt beslist om de vestiging in de Grote Heerweg te sluiten. Trouwens, de kosten om het gebouw volledig aangepast te maken aan de nieuwe normen zouden te groot zijn. Ondertussen werd in samenwerking met het oudercomité een volledige nieuwe fietsstalling gemaakt en kreeg de refter een opknapbeurt.

    In 2001 werden de ramen in de klassen van het lager volledig vernieuwd met dubbel glas en kreeg de dakbedekking van de kleuterafdeling na isolatie een nieuwe laag asfalt.
    In 2002 werd in de overdekte speelplaats een nieuwe klas ingericht. Er kwam nieuwe dakbedekking voor de turnzaal en de lagere afdeling en werden in de de kleuterklassen nieuwe ramen met dubbel glas geplaatst. 
    In 2004 werd de elektriciteit in het kleutergebouw helemaal vernieuwd en werden alle klassen en gang geschilderd
    In 2006 werd voor de refter volledig nieuw materiaal aangeschaft. Van vorken, messen tot drinkbekers en werden de laatste klassen voorzien van nieuwe lessenaars en stoelen. Een zekere uniformiteit wordt nu bereikt. Op de kleuterspeelplaats werden nieuwe speeltuigen geplaatst.
    In 2007 werd de eetzaal opnieuw opgeknapt en werd volledig nieuw meubilair aangeschaft.
    De toelating om de speelplaats te renoveren werd officieel meegedeeld. De actualisatie van het dossier (ingediend in 2000) wordt aangevat en tot de uitvoering van de werken wordt gewacht tot de papiermolen zijn werk gedaan heeft.
    Photobucket 
    Op de foto directeur Stefaan Desramault en architect Dominiek Depoortere
    Start van de werken
    In 2009 wordt dan eindelijk gestart met de renovatie van de speelplaats. Aanleggen van groen, moshoek, recuperatie van water, nieuwe riolering, nieuwe betegeling, plaatsen speeltuigen. Schilderen traphal van blok A Vernieuwen van de elektriciteit en schilderen blok B (klassen onderbouw) Dakrenovatie boven zorgklas, leraarskamer en bureel. Plaatsen van dubbele beglazing in gang van het lager. Schilderen van blok A Bureel directeur opknappen

    Ontwerpaspecten en accenten
    In 2000 werd het dossier voor herinrichting speelplaats ingediend bij AGION en op de wachtlijst geplaatst. In de loop van 2006 begonnen wij met het ontwerp, ter voorbereiding van de toestemming tot uitwerking. Er werd overleg gepleegd met leerkrachten en directie voor het bepalen van de aandachtspunten voor de aanleg, en in de loop van het ontwerp werd ook naar de ouderraad het project voorgesteld.
    Door de historische groei van de school is de buitenruimte vrij versnipperd, de speelplaatsen zijn in diverse verhardingsmaterialen die in mekaar overlopen, zodat de ene speelplaats in de andere overloopt, zonder duidelijke afbakening en met weinig ruimte voor groen. De gebouwen lijken zo kris kras verspreid over het terrein.
    Er was ook vraag naar verlichting van de speelplaats en toegangen in het kader van veiligheid en efficiënt energiegebruik

    Straten, huizen, opritten, pleinen...
    Photobucket
    Straatverlichting
     
    Deze bedenkingen leidden tot het idee van een "straat", die van de schoolinkom langs de verschillende gebouwen loopt en de speelplaatsen en gebouwen met elkaar verbindt. De gebouwen worden dan "huizen" langs de straat, met een "oprit" of "padje", de speelplaatsen worden meer afgebakend en worden "pleinen". De vraag naar verlichting werd dan meegenomen in het verhaal door het installeren van "straatverlichting", die gestuurd wordt door een schemersensor en een klok en die met energiezuinige gasontladingslampen wordt voorzien.

    De "straat" wordt zo het bindmiddel tussen de verschillende onderdelen. Een tweede aspect dat consequent werd meegenomen is integrale toegankelijkheid en afsluitbaarheid. De integrale toegankelijkheid houdt onder andere in dat alle drempels worden weggewerkt en worden beperkt tot maximaal 2 centimeter.

    Ook worden blindengeleidetegels voorzien van de straat tot het onthaal. De afsluitbaarheid wordt gerealiseerd door twee schuifpoorten, die op basis van een kloksturing geopend en gesloten worden. Voor de laatkomers en voor bezoekers van de school is een afzonderlijke loopdeur met verhoogde klink voorzien.

    MOS en groen zijn eveneens twee hot items. Uit de plannen zal blijken dat het aandeel groen aanzienlijk wordt vergroot, het grasveld vooraan wordt bestendigd, het groen aan de kleuterspeelplaats wordt sterk uitgebreid en aan de randen van de speelplaatsen worden groenvakken voorzien.

    Er komt een schoolmoestuin, waar elke klas zijn vak toegewezen zal krijgen. Anderzijds komt er aan de tweede ingang een MOS-hoek. Dat heeft niets met plantengroei te maken, maar wel met Milieu Op School - het wordt een sorteerhoek om het afval op de correcte manier te gaan scheiden.

    Door de installatie van de poorten vooraan, kan het gebruik van het grasveld geïntensifieerd worden. Er wordt een multisportveld aangelegd, waar de kinderen naar hartenlust op een veilige manier kunnen voetballen in een afgeschermde zone, zonder gevaar voor rondvliegende ballen voor de andere kinderen. Volleybal, basket etc. kan gebeuren op de grote speelplaats, waar grondbussen voorzien zijn voor wegneembare sportpalen.

    Ook het zitmeubilair is wegneembaar, zodat ten allen tijde de grote speelplaats volledig vrij kan worden gemaakt voor bijvoorbeeld schoolfeest. Er wordt gekozen voor speelse kleuren en materialen. Door het inbrengen van o.a. knikkertegels worden lokale speelhoekjes gecreëerd, waar dan weer op kleinere schaal activiteiten mogelijk zijn.

    Er wordt ook gebruik gemaakt van de werken om de riolering grondig te vernieuwen en gebruik te maken van regenwaterputten voor de voeding van de toiletten. Er worden diverse wachtbuizen voorzien tussen de gebouwen en naar de straat, om in de toekomst noodzakelijke verbindingen te kunnen maken wanneer gewenst.

    Maar in eerste instantie zal het natuurlijk een verademing zijn te mogen genieten van een degelijke, goed vastliggende verharding, waar niet onder elke tegel een mogelijke waterplas schuilt ... het wordt een beloning voor lang wachten.

    Kostprijs
    Het dossier wordt uitgevoerd met subsidiëring van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs).
    Kostprijs 400 000 euro. Subsidie vanuit AGION is 280 000 euro. De school moet zelf instaan voor het overige 120 000 euro. Dit zal gerealiseerd worden door een bijdrage van de ouderraad die een spaarpotje opgebouwd heeft na jarenlange activiteiten zoals "Het Mosselfestijn"

    Ook de school spaarde ondanks de reeds vele gerealiseerde projecten nog een bedragje. De rest van het op te hoesten bedrag zal  geleend moeten worden. De school wil de leningssom zo laag mogelijk houden zodat de reguliere werking niet in het gedrang komt.
    Vandaar dat wij steeds openstaan voor milde giften.

    N.V. VANDEPUTTE uit Heule kreeg na de openbare aanbesteding de werken toegewezen.

    03-04-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (1)


    Beveren-Leie

    Photobucket



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per dag
  • 30-12-2019
  • 19-05-2010
  • 15-03-2010
  • 14-03-2010
  • 10-03-2010
  • 09-03-2010
  • 08-03-2010
  • 04-03-2010
  • 03-03-2010
  • 02-03-2010
  • 01-03-2010
  • 27-02-2010
  • 24-02-2010
  • 23-02-2010
  • 22-02-2010
  • 20-02-2010
  • 19-02-2010
  • 18-02-2010
  • 17-02-2010
  • 16-02-2010
  • 13-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 09-02-2010
  • 08-02-2010
  • 07-02-2010
  • 06-02-2010
  • 05-02-2010
  • 04-02-2010
  • 03-02-2010
  • 02-02-2010
  • 01-02-2010
  • 31-01-2010
  • 30-01-2010
  • 29-01-2010
  • 27-01-2010
  • 26-01-2010
  • 24-01-2010
  • 22-01-2010
  • 20-01-2010
  • 16-01-2010
  • 15-01-2010
  • 14-01-2010
  • 13-01-2010
  • 12-01-2010
  • 11-01-2010
  • 09-01-2010
  • 08-01-2010
  • 07-01-2010
  • 04-01-2010
  • 02-01-2010
  • 01-01-2010
  • 31-12-2009
  • 29-12-2009
  • 28-12-2009
  • 27-12-2009
  • 26-12-2009
  • 25-12-2009
  • 23-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 13-12-2009
  • 12-12-2009
  • 10-12-2009
  • 09-12-2009
  • 08-12-2009
  • 07-12-2009
  • 06-12-2009
  • 04-12-2009
  • 03-12-2009
  • 02-12-2009
  • 30-11-2009
  • 28-11-2009
  • 27-11-2009
  • 26-11-2009
  • 24-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 20-11-2009
  • 18-11-2009
  • 17-11-2009
  • 16-11-2009
  • 15-11-2009
  • 13-11-2009
  • 12-11-2009
  • 11-11-2009
  • 09-11-2009
  • 08-11-2009
  • 06-11-2009
  • 05-11-2009
  • 04-11-2009
  • 03-11-2009
  • 01-11-2009
  • 29-10-2009
  • 26-10-2009
  • 24-10-2009
  • 23-10-2009
  • 21-10-2009
  • 20-10-2009
  • 19-10-2009
  • 18-10-2009
  • 17-10-2009
  • 16-10-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 10-10-2009
  • 09-10-2009
  • 08-10-2009
  • 06-10-2009
  • 05-10-2009
  • 04-10-2009
  • 02-10-2009
  • 01-10-2009
  • 30-09-2009
  • 28-09-2009
  • 27-09-2009
  • 25-09-2009
  • 22-09-2009
  • 21-09-2009
  • 20-09-2009
  • 19-09-2009
  • 18-09-2009
  • 16-09-2009
  • 15-09-2009
  • 14-09-2009
  • 13-09-2009
  • 11-09-2009
  • 10-09-2009
  • 09-09-2009
  • 08-09-2009
  • 07-09-2009
  • 06-09-2009
  • 05-09-2009
  • 04-09-2009
  • 02-09-2009
  • 01-09-2009
  • 31-08-2009
  • 30-08-2009
  • 29-08-2009
  • 28-08-2009
  • 27-08-2009
  • 26-08-2009
  • 25-08-2009
  • 24-08-2009
  • 23-08-2009
  • 21-08-2009
  • 20-08-2009
  • 17-08-2009
  • 16-08-2009
  • 15-08-2009
  • 14-08-2009
  • 12-08-2009
  • 11-08-2009
  • 08-08-2009
  • 07-08-2009
  • 05-08-2009
  • 04-08-2009
  • 03-08-2009
  • 02-08-2009
  • 01-08-2009
  • 28-07-2009
  • 27-07-2009
  • 26-07-2009
  • 25-07-2009
  • 24-07-2009
  • 22-07-2009
  • 21-07-2009
  • 20-07-2009
  • 18-07-2009
  • 17-07-2009
  • 16-07-2009
  • 15-07-2009
  • 14-07-2009
  • 13-07-2009
  • 12-07-2009
  • 11-07-2009
  • 10-07-2009
  • 08-07-2009
  • 07-07-2009
  • 05-07-2009
  • 04-07-2009
  • 03-07-2009
  • 02-07-2009
  • 01-07-2009
  • 28-06-2009
  • 27-06-2009
  • 26-06-2009
  • 25-06-2009
  • 24-06-2009
  • 22-06-2009
  • 21-06-2009
  • 20-06-2009
  • 19-06-2009
  • 17-06-2009
  • 14-06-2009
  • 11-06-2009
  • 09-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 06-06-2009
  • 04-06-2009
  • 03-06-2009
  • 02-06-2009
  • 01-06-2009
  • 30-05-2009
  • 29-05-2009
  • 27-05-2009
  • 26-05-2009
  • 23-05-2009
  • 22-05-2009
  • 21-05-2009
  • 19-05-2009
  • 18-05-2009
  • 17-05-2009
  • 13-05-2009
  • 12-05-2009
  • 11-05-2009
  • 10-05-2009
  • 06-05-2009
  • 05-05-2009
  • 04-05-2009
  • 28-04-2009
  • 27-04-2009
  • 25-04-2009
  • 22-04-2009
  • 21-04-2009
  • 17-04-2009
  • 15-04-2009
  • 12-04-2009
  • 11-04-2009
  • 10-04-2009
  • 08-04-2009
  • 07-04-2009
  • 05-04-2009
  • 03-04-2009
  • 02-04-2009
  • 01-04-2009
  • 31-03-2009
  • 30-03-2009
  • 28-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 24-03-2009
  • 23-03-2009
  • 22-03-2009
  • 21-03-2009
  • 18-03-2009
  • 14-03-2009
  • 12-03-2009
  • 11-03-2009
  • 09-03-2009
  • 08-03-2009
  • 07-03-2009
  • 06-03-2009
  • 05-03-2009
  • 04-03-2009
  • 03-03-2009
  • 02-03-2009
  • 01-03-2009
  • 28-02-2009
  • 25-02-2009
  • 24-02-2009
  • 20-02-2009
  • 19-02-2009
  • 17-02-2009
  • 16-02-2009
  • 13-02-2009
  • 11-02-2009
  • 10-02-2009
  • 09-02-2009
  • 08-02-2009
  • 07-02-2009
  • 02-02-2009
  • 01-02-2009
  • 31-01-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 26-01-2009
  • 23-01-2009
  • 21-01-2009
  • 18-01-2009
  • 15-01-2009
  • 11-01-2009
  • 10-01-2009
  • 09-01-2009
  • 07-01-2009
  • 04-01-2009
  • 03-01-2009
  • 01-01-2009
  • 31-12-2008
  • 30-12-2008
  • 29-12-2008
  • 27-12-2008
  • 26-12-2008
  • 25-12-2008
  • 24-12-2008
  • 23-12-2008
  • 22-12-2008
  • 21-12-2008
  • 19-12-2008
  • 18-12-2008
  • 17-12-2008
  • 13-12-2008
  • 11-12-2008
  • 10-12-2008
  • 09-12-2008
  • 08-12-2008
  • 05-12-2008
  • 03-12-2008
  • 02-12-2008
  • 01-12-2008
  • 30-11-2008
  • 28-11-2008
  • 27-11-2008
  • 26-11-2008
  • 24-11-2008
  • 22-11-2008
  • 21-11-2008
  • 20-11-2008
  • 19-11-2008
  • 18-11-2008
  • 17-11-2008
  • 13-11-2008
  • 12-11-2008
  • 11-11-2008
  • 10-11-2008
  • 08-11-2008
  • 07-11-2008
  • 05-11-2008
  • 04-11-2008
  • 03-11-2008
  • 02-11-2008
  • 01-11-2008
  • 30-10-2008
  • 27-10-2008
  • 26-10-2008
  • 23-10-2008
  • 22-10-2008
  • 21-10-2008
  • 20-10-2008
  • 19-10-2008
  • 17-10-2008
  • 16-10-2008
  • 15-10-2008
  • 14-10-2008
  • 12-10-2008
  • 10-10-2008
  • 09-10-2008
  • 08-10-2008
  • 07-10-2008
  • 06-10-2008
  • 03-10-2008
  • 02-10-2008
  • 01-10-2008
  • 30-09-2008
  • 29-09-2008
  • 28-09-2008
  • 27-09-2008
  • 26-09-2008
  • 25-09-2008
  • 23-09-2008
  • 22-09-2008
  • 21-09-2008
  • 20-09-2008
  • 17-09-2008
  • 16-09-2008
  • 15-09-2008
  • 14-09-2008
  • 13-09-2008
  • 12-09-2008
  • 08-09-2008
  • 04-09-2008
  • 03-09-2008
  • 02-09-2008
  • 01-09-2008
  • 31-08-2008
  • 30-08-2008
  • 28-08-2008
  • 27-08-2008
  • 26-08-2008
  • 25-08-2008
  • 24-08-2008
  • 21-08-2008
  • 19-08-2008
  • 18-08-2008
  • 15-08-2008
  • 14-08-2008
  • 13-08-2008
  • 11-08-2008
  • 10-08-2008
  • 06-08-2008
  • 04-08-2008
  • 03-08-2008
  • 02-08-2008
  • 21-07-2008
  • 17-07-2008
  • 16-07-2008
  • 08-07-2008
  • 07-07-2008
  • 06-07-2008
  • 05-07-2008
  • 04-07-2008
  • 03-07-2008
  • 02-07-2008
  • 01-07-2008
  • 30-06-2008
  • 29-06-2008
  • 28-06-2008
  • 25-06-2008
  • 23-06-2008
  • 22-06-2008
  • 21-06-2008
  • 20-06-2008
  • 19-06-2008
  • 17-06-2008
  • 16-06-2008
  • 15-06-2008
  • 14-06-2008
  • 12-06-2008
  • 11-06-2008
  • 10-06-2008
  • 09-06-2008
  • 08-06-2008
  • 06-06-2008
  • 05-06-2008
  • 04-06-2008
  • 03-06-2008
  • 02-06-2008
  • 01-06-2008
  • 31-05-2008
  • 30-05-2008
  • 29-05-2008
  • 28-05-2008
  • 27-05-2008
  • 26-05-2008
  • 25-05-2008
  • 21-05-2008
  • 20-05-2008
  • 18-05-2008
  • 17-05-2008
  • 15-05-2008
  • 13-05-2008
  • 12-05-2008
  • 11-05-2008
  • 10-05-2008
  • 07-05-2008
  • 06-05-2008
  • 03-05-2008
  • 02-05-2008
  • 30-04-2008
  • 29-04-2008
  • 28-04-2008
  • 27-04-2008
  • 26-04-2008
  • 25-04-2008
  • 23-04-2008
  • 22-04-2008
  • 21-04-2008
  • 20-04-2008
  • 19-04-2008
  • 18-04-2008
  • 16-04-2008
  • 15-04-2008
  • 14-04-2008
  • 10-04-2008
  • 09-04-2008
  • 08-04-2008
  • 07-04-2008
  • 06-04-2008
  • 05-04-2008
  • 04-04-2008
  • 03-04-2008
  • 02-04-2008
  • 01-04-2008
  • 31-03-2008
  • 29-03-2008
  • 28-03-2008
  • 27-03-2008
  • 26-03-2008
  • 25-03-2008
  • 23-03-2008
  • 22-03-2008
  • 21-03-2008
  • 20-03-2008
  • 19-03-2008
  • 18-03-2008
  • 17-03-2008
  • 16-03-2008
  • 15-03-2008
  • 14-03-2008
  • 13-03-2008
  • 12-03-2008
  • 11-03-2008
  • 10-03-2008
  • 08-03-2008
  • 07-03-2008
  • 05-03-2008
  • 04-03-2008
  • 03-03-2008
  • 01-03-2008
  • 29-02-2008
  • 28-02-2008
  • 27-02-2008
  • 26-02-2008
  • 25-02-2008
  • 23-02-2008
  • 22-02-2008
  • 21-02-2008
  • 19-02-2008
  • 18-02-2008
  • 17-02-2008
  • 16-02-2008
  • 15-02-2008
  • 14-02-2008
  • 12-02-2008
  • 09-02-2008
  • 07-02-2008
  • 06-02-2008
  • 05-02-2008
  • 04-02-2008
  • 03-02-2008
  • 02-02-2008
  • 31-01-2008
  • 30-01-2008
  • 29-01-2008
  • 28-01-2008
  • 27-01-2008
  • 26-01-2008
  • 25-01-2008
  • 24-01-2008
  • 23-01-2008
  • 22-01-2008
  • 20-01-2008
  • 18-01-2008
  • 17-01-2008
  • 16-01-2008
  • 15-01-2008
  • 14-01-2008
  • 13-01-2008
  • 12-01-2008
  • 11-01-2008
  • 10-01-2008
  • 09-01-2008
  • 08-01-2008
  • 07-01-2008
  • 05-01-2008
  • 04-01-2008
  • 02-01-2008
  • 01-01-2008
  • 30-12-2007
  • 29-12-2007
  • 27-12-2007
  • 26-12-2007
  • 25-12-2007
  • 23-12-2007
  • 22-12-2007
  • 21-12-2007
  • 19-12-2007
  • 18-12-2007
  • 17-12-2007
  • 16-12-2007
  • 15-12-2007
  • 14-12-2007
  • 13-12-2007
  • 12-12-2007
  • 11-12-2007
  • 10-12-2007
  • 09-12-2007
  • 07-12-2007
  • 06-12-2007
  • 05-12-2007
  • 04-12-2007
  • 03-12-2007
  • 02-12-2007
  • 28-11-2007
  • 26-11-2007
  • 24-11-2007
  • 23-11-2007
  • 22-11-2007
  • 20-11-2007
  • 18-11-2007
  • 17-11-2007
  • 16-11-2007
  • 14-11-2007
  • 13-11-2007
  • 12-11-2007
  • 11-11-2007
  • 09-11-2007
  • 08-11-2007
  • 07-11-2007
  • 06-11-2007
  • 05-11-2007
  • 03-11-2007
  • 02-11-2007
  • 30-10-2007
  • 29-10-2007
  • 27-10-2007
  • 26-10-2007
  • 25-10-2007
  • 24-10-2007
  • 23-10-2007
  • 22-10-2007
  • 21-10-2007
  • 20-10-2007
  • 18-10-2007
  • 17-10-2007
  • 16-10-2007
  • 13-10-2007
  • 12-10-2007
  • 10-10-2007
  • 09-10-2007
  • 07-10-2007
  • 05-10-2007
  • 04-10-2007
  • 01-10-2007
  • 29-09-2007
  • 28-09-2007
  • 26-09-2007
  • 25-09-2007
  • 24-09-2007
  • 22-09-2007
  • 21-09-2007
  • 20-09-2007
  • 19-09-2007
  • 18-09-2007
  • 17-09-2007
  • 14-09-2007
  • 13-09-2007
  • 11-09-2007
  • 10-09-2007
  • 09-09-2007
  • 08-09-2007
  • 07-09-2007
  • 05-09-2007
  • 03-09-2007
  • 01-09-2007
  • 30-08-2007
  • 29-08-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 26-08-2007
  • 23-08-2007
  • 21-08-2007
  • 19-08-2007
  • 14-08-2007
  • 12-08-2007
  • 09-08-2007
  • 05-08-2007
  • 04-08-2007
  • 01-08-2007
  • 26-07-2007
  • 20-07-2007
  • 18-07-2007
  • 17-07-2007
  • 16-07-2007
  • 15-07-2007
  • 12-07-2007
  • 10-07-2007
  • 08-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 05-07-2007
  • 03-07-2007
  • 02-07-2007
  • 01-07-2007
  • 29-06-2007
  • 28-06-2007
  • 27-06-2007
  • 26-06-2007
  • 24-06-2007
  • 21-06-2007
  • 20-06-2007
  • 19-06-2007
  • 18-06-2007
  • 15-06-2007
  • 13-06-2007
  • 12-06-2007
  • 11-06-2007
  • 10-06-2007
  • 09-06-2007
  • 08-06-2007
  • 07-06-2007
  • 05-06-2007
  • 04-06-2007
  • 02-06-2007
  • 01-06-2007
  • 31-05-2007
  • 30-05-2007
  • 29-05-2007
  • 28-05-2007
  • 27-05-2007
  • 26-05-2007
  • 25-05-2007
  • 24-05-2007
  • 23-05-2007
  • 21-05-2007
  • 19-05-2007
  • 18-05-2007
  • 17-05-2007
  • 16-05-2007
  • 15-05-2007
  • 14-05-2007
  • 12-05-2007
  • 11-05-2007
  • 09-05-2007
  • 07-05-2007
  • 04-05-2007
  • 02-05-2007
  • 30-04-2007
  • 29-04-2007
  • 28-04-2007
  • 27-04-2007
  • 26-04-2007
  • 24-04-2007
  • 21-04-2007
  • 18-04-2007
  • 15-04-2007
  • 13-04-2007
  • 12-04-2007
  • 09-04-2007
  • 08-04-2007
  • 07-04-2007
  • 05-04-2007
  • 04-04-2007
  • 03-04-2007
  • 01-04-2007
  • 30-03-2007
  • 29-03-2007
  • 28-03-2007
  • 27-03-2007
  • 26-03-2007
  • 25-03-2007
  • 24-03-2007
  • 22-03-2007
  • 21-03-2007
  • 20-03-2007
  • 18-03-2007
  • 17-03-2007
  • 16-03-2007
  • 15-03-2007
  • 14-03-2007
  • 13-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 08-03-2007
  • 07-03-2007
  • 05-03-2007
  • 04-03-2007
  • 03-03-2007
  • 02-03-2007
  • 01-03-2007
  • 28-02-2007
  • 26-02-2007
  • 24-02-2007
  • 21-02-2007
  • 19-02-2007
  • 18-02-2007
  • 17-02-2007
  • 16-02-2007
  • 14-02-2007
  • 11-02-2007
  • 10-02-2007
  • 08-02-2007
  • 05-02-2007
  • 03-02-2007
  • 02-02-2007
  • 01-02-2007
  • 31-01-2007
  • 29-01-2007
  • 28-01-2007
  • 25-01-2007
  • 24-01-2007
  • 23-01-2007
  • 22-01-2007
  • 20-01-2007
  • 19-01-2007
  • 18-01-2007
  • 17-01-2007
  • 16-01-2007
  • 15-01-2007
  • 14-01-2007
  • 13-01-2007
  • 12-01-2007
  • 11-01-2007
  • 10-01-2007
  • 09-01-2007
  • 08-01-2007
  • 07-01-2007
  • 04-01-2007
  • 03-01-2007
  • 01-01-2007
  • 31-12-2006
  • 29-12-2006
  • 28-12-2006
  • 27-12-2006
  • 26-12-2006
  • 25-12-2006
  • 24-12-2006
  • 23-12-2006
  • 22-12-2006
  • 21-12-2006
  • 20-12-2006
  • 19-12-2006
  • 18-12-2006
  • 17-12-2006
  • 16-12-2006
  • 15-12-2006
  • 14-12-2006
  • 13-12-2006
  • 12-12-2006
  • 11-12-2006
  • 09-12-2006
  • 07-12-2006
  • 06-12-2006
  • 05-12-2006
  • 04-12-2006
  • 01-12-2006
  • 29-11-2006
  • 28-11-2006
  • 27-11-2006
  • 26-11-2006
  • 25-11-2006
  • 24-11-2006
  • 23-11-2006
  • 21-11-2006
  • 19-11-2006
  • 18-11-2006
  • 17-11-2006
  • 16-11-2006
  • 15-11-2006
  • 14-11-2006
  • 13-11-2006
  • 11-11-2006
  • 10-11-2006
  • 07-11-2006
  • 06-11-2006
  • 05-11-2006
  • 04-11-2006
  • 03-11-2006
  • 02-11-2006
  • 30-10-2006
  • 29-10-2006
  • 26-10-2006
  • 25-10-2006
  • 24-10-2006
  • 23-10-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 17-10-2006
  • 14-10-2006
  • 13-10-2006
  • 12-10-2006
  • 11-10-2006
  • 10-10-2006
  • 08-10-2006
  • 06-10-2006
  • 05-10-2006
  • 04-10-2006
  • 02-10-2006
  • 01-10-2006
  • 30-09-2006
  • 28-09-2006
  • 27-09-2006
  • 26-09-2006
  • 23-09-2006
  • 22-09-2006
  • 20-09-2006
  • 19-09-2006
  • 18-09-2006
  • 17-09-2006
  • 13-09-2006
  • 12-09-2006
  • 11-09-2006
  • 10-09-2006
  • 09-09-2006
  • 05-09-2006
  • 03-09-2006
  • 02-09-2006
  • 01-09-2006
  • 31-08-2006
  • 30-08-2006
  • 28-08-2006
  • 27-08-2006
  • 26-08-2006
  • 23-08-2006
  • 22-08-2006
  • 21-08-2006
  • 20-08-2006
  • 19-08-2006
  • 18-08-2006
  • 17-08-2006
  • 16-08-2006
  • 15-08-2006
  • 13-08-2006
  • 12-08-2006
  • 10-08-2006
  • 07-08-2006
  • 06-08-2006
  • 05-08-2006
  • 04-08-2006
  • 03-08-2006
  • 02-08-2006
  • 01-08-2006
  • 30-07-2006
  • 29-07-2006
  • 28-07-2006
  • 27-07-2006
  • 26-07-2006
  • 25-07-2006
  • 24-07-2006
  • 23-07-2006
  • 22-07-2006
  • 18-07-2006
  • 16-07-2006
  • 15-07-2006
  • 14-07-2006
  • 13-07-2006
  • 12-07-2006
  • 10-07-2006
  • 08-07-2006
  • 07-07-2006
  • 05-07-2006
  • 04-07-2006
  • 03-07-2006
  • 02-07-2006
  • 01-07-2006
  • 30-06-2006
  • 29-06-2006
  • 27-06-2006
  • 26-06-2006
  • 25-06-2006
  • 24-06-2006
  • 23-06-2006
  • 21-06-2006
  • 20-06-2006
  • 18-06-2006
  • 16-06-2006
  • 15-06-2006
  • 14-06-2006
  • 12-06-2006
  • 06-06-2006
  • 05-06-2006
  • 04-06-2006
  • 03-06-2006
  • 30-05-2006
  • 27-05-2006
  • 24-05-2006
  • 23-05-2006
  • 22-05-2006
  • 21-05-2006
  • 20-05-2006
  • 19-05-2006
  • 17-05-2006
  • 15-05-2006
  • 14-05-2006
  • 13-05-2006
  • 12-05-2006
  • 08-05-2006
  • 05-05-2006
  • 04-05-2006
  • 03-05-2006
  • 02-05-2006
  • 30-04-2006
  • 29-04-2006
  • 28-04-2006
  • 27-04-2006
  • 25-04-2006
  • 24-04-2006
  • 23-04-2006
  • 22-04-2006
  • 21-04-2006
  • 19-04-2006
  • 18-04-2006
  • 17-04-2006
  • 15-04-2006
  • 14-04-2006
  • 13-04-2006
  • 12-04-2006
  • 10-04-2006
  • 09-04-2006
  • 08-04-2006
  • 07-04-2006
  • 05-04-2006
  • 03-04-2006
  • 02-04-2006
  • 31-03-2006
  • 28-03-2006
  • 26-03-2006
  • 25-03-2006
  • 24-03-2006
  • 23-03-2006
  • 22-03-2006
  • 21-03-2006

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • *************************


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!