Zoeken in blog

Dit blog wordt regelmatig bijgewerkt - this blog will be updated regulary

Beste lezer, mocht u onverwachts grammatica foutjes tegenkomen in de reportages/verhalen op dit blog, bij deze mijn verontschuldiging, Wayn, Storyteller

Dear reader, if you encounter, unexpectedly  grammar mistakes in the reports / stories on this blog,  my apology, Wayn, Storyteller

NIEUW BOEK VAN WAYN PIETERS ''SURUCUCU' BESTELLEN ramblinwayn@home.nl

 
  • Foto
    PLOT: Tonho gaat op zoek naar de moordenaar van zijn vader Lirio, omgebracht voor ruwe diamanten. Hij raakt verzeild in een wereld van intriges, moord en komt in bezit van een schatkaart. Het avontuur begint in Rio de Janeiro. Via de Mato Grosso en junglestad Manaus komt hij tenslotte terecht in Novo Mundo, Pará, waar 258 jaar geleden een goudschat begraven werd. Dit is ook het gebied van de Mundurucu-stam, met hun mysterieuze wereld en het woud van de Surucucu slangen, het metafysische van Amazonas. Het verhaal geeft een visie op de Braziliaanse samenleving en vraagt begrip voor het Indianen-vraagstuk. 

    BIOGRAFIE: Wayn Pieters (1948) werd geboren in Maastricht. Naast auteur is hij kunstschilder en singer-songwriter. Sinds 1990 bezoekt hij Brazilië, waar hij vele reizen ondernam en in 1995 een bezoek bracht aan de Xavante Indianen in de staat Mato Grosso. Zijn oom, pater Thomas, die 40 jaar in Brazilië werkte, omschreef hem ooit: ‘Op zijn reizen door Brazilië wordt hij geleid door een mystiek gevoel van broederlijke verbondenheid met ras, bloed en bodem.’

    Verschenen 2014 Verkoopprijs: € 15,95 (exclusief verzendkosten)

    Foto
    BOEK WAYN PIETERS: XINGU, DE INDIANEN, HUN MYTHEN mythologische verhalen der Xingu Indianen- midden-Brazilië vert. van uit Portugees/uitg. Free Musketeers - Het boek is verkrijgbaar bij boekhandel 'DE TRIBUNE' aan de Kapoenstraat te Maastricht
  • VOOR BESTELLING van de boeken/ to order the novels 'SURUCUCU' EN XINGU, DE INDIANEN, HUN MYTHEN via internet en INFORMATIE: FREE MUSKETEERS - klik hier
  • Kansrijk uitgeven voor iedereen! Kunt u deze promotiemailing niet lezen? Bekijk hem in uw browser. Het nieuwe boek van Wayn Pieters Tonho gaat op zoek naar de moordenaar van zijn vader Lirio, omgebracht voor ruwe diamanten. Hij raakt verzeild
  • WAYN
  • BEZOEK TEVENS CULTUUR BLOG/ Visit also cultuur blog WAYN 'WAYNART' (Engels)
  • Foto
    STORYTELLER & beeld van LUIZ GONZAGA IN RIO
    Foto
  • IBISS -Instituto Brasileiro de Inovações em Sáude e Social (Braziliaans Instituut ter innovatie in de gezondheids & soiciale zorg) IBISS is actief in de favela's van Rio de Janeiro
  • Foto
    Foto
    'Einde van de neo-liberale bezetting in Brazilië!' - The end of the neo-liberal occupation in Brazil!
    Latuff 2002
    Foto
  • Stichting PRO-AMAZONAS, steunt het werk van (support the mission of padre) pater Jan Derickx in Bengui, Belém
  • BEHOUD AMAZONE GEBIED art. Volkskrant 10 feb. 2009
  • Foto

    Roman over Brazilië: over het volk, Xavante Indianen, aanwezigheid van de Vikingen, Umbanda-cultus, erotiek, geschiedenis, politiek en intriges.
    plot: In het Xavante reservaat in de Mato Grosso worden stenenplaten met Viking schrift ontdekt door archeologen. Bij de opgravingen worden Indianen en houtkappers gedood. Er volgt de moord op een Amerikaanse Indianen beschermer. Couto, een naïve inspecteur van Japanse komaf moet de zaak onderzoeken. Het wordt een tijding van intriges en moorden, haat en liefde. Het leven van de Xavante-stam loopt centraal door het verhaal, net als de stelling dat Noormannen al in Brazilië waren vóór Cabral, terwijl de Macumba/Umbanda cultus belangrijk is in het geheel.
    De roman schreef ik, geinspireerd door mijn reizen, en indrukken.
    UItgegeven in eigen beheer; BRAWABOOKS 2005 281blz. in a-4 druk
    stuur een e-mail met adres en het boek wordt toegestuurd, euro 17,00,- inc. verzendkosten, u betaald met giro op bijgevoegd reken.nr
    opbrengst voor kleinschalig project
    Wayn

    Hoofdpunten blog waynart
  • paintings ///// silent slideshow
  • xavante boy ////schildery
  • peace in the valley rec. live in Brazil 2017
  • Cowboy Jack Clement - A Girl I Used To Know
  • 'Vaya Con Dios' Paintings by Ramblin Wayn
  • BRAZILIË - BEGINTHIER.NL
  • WAYN ON YOUTUBE
  • ORIGINALS VAN RW
  • BRASIL / impressies / reisverhalen
    Op zoek naar de Ware Ziel van Brazilië - Het alternatief
    14-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Braziliaanse heilige non, Sr. Dulce wijdde haar leven aan de arbeidersklasse

    Maria Rita de Sousa Brito Lopes Pontes, Sr. Dulce, staat op het punt de eerste Braziliaanse heilige te worden. Aanstaande zondag (13 oktober) zal de Gezegende door Paus Franciscus heilig verklaard worden in het Vaticaan en door haar leven gewijd aan de meest kwetsbaren 'Santa Dulce of the Poor' worden genoemd.

     Informeel wordt Dulce in Bahia al als een heilige behandeld en haar heiligdom in Largo de Roma in Salvador trekt het hele jaar door gelovigen en pelgrims aan.

    Geboren in 1914 in de Bahiaanse hoofdstad, sinds kind had Dulce al de wens om het religieuze leven te volgen. Het pakte het huis van ouders van zieke mensen in en veranderde het in een informeel zorgcentrum in 1927. Het huis werd bekend als 'de San Francisco-verordening'.

    Op 23-jarige leeftijd legde ze haar geloofsbelijdenis af en werd ze na zes maanden non in de Congregatie van de Missionary Sisters van de Onbevlekte Ontvangenis van de Moeder van God in Sergipe.

    noot: Nu zal Dulce zeker, en zonder twijfel, een goede humane vrouw zijn geweest, maar 'heilig'?

    Ik had haar graag willen ontmoeten.

    Wayn







    14-10-2019 om 10:24 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    11-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.evangelische kerken in het Amazonegebied, katholieke bezorgd.

    De katholieke kerk maakt zich zorgen over de sterke stijging van de aanwezigheid van pinkstergemeente evangelische kerken in het Amazonegebied
    Veel prelaten in Zuid-Amerika staan ​​open voor het idee om getrouwde mannen in de Amazone te ordenen ondanks een gebrek aan priesters in dit uitgestrekte geïsoleerde gebied, maar de optie, waarover gedebatteerd wordt over een synode van bisschoppen in het Vaticaan, dreigt zich te splitsen in de kerk.

    De explosieve kwestie van viri probati - getrouwde priesters van hoge leeftijd en onberispelijk katholiek gedrag - wordt sinds het begin van de debatten van de speciale bisschoppelijke vergadering gewijd aan de problemen van de Amazone nadrukkelijk aangepakt.

    Van de 184 prelaten van de synode komen 113 uit het Amazonegebied, voornamelijk uit Brazilië (30%).

    Bisschop Erwin Kräutler, een Oostenrijkse missionaris die emeritus bisschop van Xingu in Brazilië is, schat dat tweederde van de bisschoppen in de regio voorstander is van de 'viri probati'. “Er is geen andere mogelijkheid. Inheemse volkeren vragen hier duidelijk om, 'zei de bisschop woensdag tegen verslaggevers.

    noot Wayn storyteller: ''getrouwde priesters van hoge leeftijd en onberispelijk katholiek gedrag'' een stelling? De katholieke kerk was nimmer correct betreffende priesters. Dat de Indianen er om vragen is een vreemde opmerking. Beter was geweest indien de geschiedenis anders was verlopen. De invloed van de jesuieten en andere katholieke instituten waren verdomd verkeerd. Nu komen de geloofs-waanzinnige van de evangelische kerk op de proppen. Laat de inheemse bevolking in hun waarde, laat de ploitiek en religie een voorbeeld nemen aan de inheemse mensen''.


    xingu

    wat moet die man peinzen

    11-10-2019 om 16:56 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    08-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meerderheid van de Brazilianen verdedigt de bescherming van bossen waar geïsoleerde Indianen wonen

    Uit een Datafolha-onderzoek bleek dat de meeste Brazilianen voorstander zijn van het beschermen van bossen met geïsoleerde inheemse stammen. Het onderzoek, ingehuurd door het Socio-Environmental Institute (ISA), toonde aan dat 93% van de Brazilianen voorstander is van overheidsbeleid dat deze bescherming versterkt.

    Volgens informatie van Folha is het onderzoek tussen 4 en 6 juni dit jaar uitgevoerd in 168 gemeenten in het hele land. De foutmarge is plus of min twee procentpunten.

    Volgens de National Indian Foundation zijn er in totaal 114 geïsoleerde inheemse archieven in het legale Amazonegebied.

    In zijn toespraak op de 74e Algemene Vergadering van de VN verklaarde Jair Bolsonaro (PSL) echter dat er 70 stammen op geïsoleerde plaatsen wonen. Het rapport van Folha vroeg Planalto om opheldering, maar ontving geen reactie totdat de tekst was gepubliceerd.

    De fascist president benadrukte ook dat "mensen van binnen en buiten Brazilië, ondersteund door NGO's, erop staan ​​onze indianen te behandelen en te onderhouden als echte holbewoners."

    Het thema is vaak in zijn toespraken verschenen sinds het begin van de presidentiële campagne. Bolsonaro heeft meer dan eens gezegd dat hij geen nieuwe inheemse landen zal afbakenen en betoogt dat beschermde gebieden moeten worden gebruikt voor de productie en exploitatie van mineralen - een idee dat de meeste Brazilianen afwijzen.

    Voor Adriana Ramos, adviseur van ISA's sociaal- en milieubeleid en rechtsprogramma, moedigt de toespraak van de regering Bolsonaro invasies van inheemse landen aan en dat geïsoleerde volkeren in deze context het kwetsbaarst zijn.

    "Dit zijn landen waar mensen zich niet bewust zijn van deze bewegingen van buitenaf," zegt Ramos, die de inheemse Ituna / Itatá inheemse landen in Pará en Arariboia in Maranhão citeert als voorbeelden van gebieden waar geïsoleerde stammen lijden.


    dinsdag, 8 de Outubro de 2019
    bron : CartaCapital magazine


    Foto: G. Miranda



    08-10-2019 om 00:00 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    07-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noordoostkustolie bedreigt 600 babyschildpadden

    Mysterieuze olievlekken die vanaf het begin van vorige maand de Noordoostkust hebben getroffen, bedreigen nu al 600 zeeschildpadden die op de stranden van Sergipe en Bahia zijn geboren en die naar zee mogen gaan, een vertegenwoordiger van Projeto Tamar, een niet-gouvernementele organisatie die optreedt voor het behoud van de soort, aan Reuters.

    De opmars van olievlekken is sinds 2 september gevolgd door Ibama, maar volgens het milieuagentschap is de oorsprong van het product niet geïdentificeerd.

    "Sinds donderdag is de hoeveelheid olie (geverifieerd) zo groot dat we in de nesten in deze regio de jongen vasthouden. Er wachten 600 welpen om te worden vrijgegeven", zegt Tamar Fisher Engineer, Augusto Cesar Coelho.

    Shildpad bedekt met olie aan het strand van Alcântara (MA) (Foto: Reuters/Julio Deranzani Bicudo/via/22/09/2019 )






    07-10-2019 om 20:47 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boek toont het gezicht van Paulo Freire als manager

    De definitie blijft geldig. Tweeëntwintig jaar na zijn dood staat Paulo Freire nog steeds in het middelpunt van het educatieve debat. De Braziliaanse denker met het meest geciteerde sociaal-wetenschappelijke werk in de academische wereld ('Pedagogy of the Oppressed'), is een constant doelwit van de regering van president Bolsonaro.

    Het neveneffect van Freire's visie als een vervloekte auteur is de aandacht die ze heeft getrokken naar haar denken. Interesse kan worden opgemerkt door de uitgave van boeken erover. Onlangs uitgebracht, "The Educator - A Profile of Paulo Freire" (ed. 256 pagina's), door Sérgio Haddad, heeft als doel zijn leven en werk te portretteren.

    Nu werpt een ander werk licht op een minder onderzochte fase van de biografie van Freire, bekend van de Noordoost-geletterdheidscampagne in de jaren 1960, waarvoor hij werd vervolgd door de militaire dictatuur.

    "Mensenrechten en bevrijdend onderwijs - Democratisch beheer van openbaar onderwijs in de stad São Paulo" toont de manager Paulo Freire, hoofd van de gemeentelijke scholen van São Paulo in het management van Luiza Erundina (1989-1993).

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    The definition remains valid. Twenty-two years after his death, Paulo Freire is still at the center of the educational debate. Brazilian thinker with the most cited social science work in the academic world ("Pedagogy of the Oppressed"), is a constant target of President Bolsonaro's government.

    The side effect of Freire's view as a cursed author is the attention she has drawn to her thinking. Interest can be noted by the edition of books about it. Recently released, "The Educator - A Profile of Paulo Freire" (ed. However, 256 pages), by Sérgio Haddad, aims to portray his life and work.

    Now another work sheds light on a less explored phase of Freire's biography, known for the Northeast literacy campaign in the 1960s, for which he was persecuted by the military dictatorship.

    "Human Rights and Liberating Education - Democratic Management of Public Education in the City of São Paulo" shows the manager Paulo Freire, head of the municipal schools of São Paulo in Luiza Erundina management (1989-1993).

    Paulo Freire (Foto: José Cruz/Agência Brasil)



    bron Jornal do Brasil

    Bijlagen:
    freire.mp4 (6.4 MB)   

    07-10-2019 om 12:23 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    06-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus opent bijeenkomst in Rome betreffende Amazonas en zegt dat vuur ontstoken werd door belangen die vernietigen

    De katholieke kerk en jesuieten zullen eerst hun 'meu culpa' moeten aanbieden aan alle inheemse volkeren in Amazonas en Brazil, die zij, In naam van hun god, sinds de portugezen kwamen hebben uitgeleverd aan slavernij. Het is droevig te constateren dat, nog immer, kerk instituten waaronder de evangelishe proberen de originele bevolking van brasil te bekeren, zij die hun eigen waarde en cultuur zien verloren gaan.

    wayn






    06-10-2019 om 19:32 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mensen willen bedrogen worden 5 oktober 2019 | brazilienieuws

    storyteller

    JDDeus

    De “paranormale” João de Deus, De duivel in eigen persoon, opgesloten in de gevangenis ‘Complexo Prisional Aparecida de Goyânia’ – Goyás, beschuldigd van honderden seksuele misdrijven



    lees bijlage Brazilie Nieuws© (aanbevolen site)

    Bijlagen:
    https://brazilienieuws.online/2019/10/05/mensen-willen-bedrogen-worden/#more-5474   

    06-10-2019 om 15:46 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    05-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cacique Raoni genomineerd voor lid van de grootste milieubeschermingsorganisatie ter wereld


    Een van de meest belangrijke inheemse leiders van Brazil, de cacique Raoni  is genomineerd als erelid van de International Union for Conservation of Nature (IUCN). Als de nominatie wordt geaccepteerd, wordt de leider de eerste inheemse ter wereld die de titel ontvangt.

    In de afgelopen weken was Raoni een constant doelwit van aanvallen van de facistishe president Bolsonaro (PSL) vanwege kritiek op de huidige positie van de regering ten aanzien van het milieu en de inheemse rechten.

    De nominatie werd op 30 juni gedaan door de Braziliaanse organisatie Institute Society, Population and Nature (ISPN), onderdeel van IUCN, met de steun van Instituto Raoni en andere partnerentiteiten.

    João Guilherme Nunes Cruz, antropoloog en coördinator van het ISPN Indigenous Peoples-programma, stelt dat “de acties van Raoni hebben bijgedragen aan de bouw van een van de meest complexe landbeschermingssystemen.

    In recent weeks, Raoni has been a constant target of attacks by fascist President Bolsonaro (PSL) due to criticism of the current government's position on the environment and indigenous rights.

    The nomination was made on June 30 by the Brazilian organization Institute Society, Population and Nature (ISPN), which is part of IUCN, with the support of Instituto Raoni and other partner entities.

    João Guilherme Nunes Cruz, anthropologist and coordinator of the ISPN Indigenous Peoples program, argues that “Raoni's actions contributed to the construction of one of the most complex land protection systems.

    bron : Rafael Tatemoto

    Brasil de Fato | Brasília (DF),
    4 de Outubro 

     

     





    Titel is opgedragen aan personen die 'buitengewone diensten ontwikkelen ter verdediging van het behoud van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen' / Todd Southgate / Raoni Institute Collection

    05-10-2019 om 15:55 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    04-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Para os leitors Brasileiros - POEMA DE UM VIAGANTE
    POEMA DE UM VIAGANTE      © 2008                                           

    MINHA ALMA BATER PARA ELA                                       
    PORQUE EU ESTOU NO CAMINHO?                                           
    SOMENTE ENTRE OS CAMPOS DO OURO                   
    PROCURANDO MEU PROPIO CORAÇÂO                     
    MAS, SUA LAGRIMAS, SEJA SALGADO COMO O MAR      
    EU DESEJO A UMA LEMBRANÇA                                     
    LÁ É A ESPERANÇA PARA MIM?                                          
    O AVENTURISTA SOLITARIO?                                         
    QUANDO EU RETORNAR DEPOIS TANTAS LUAS,     
    E CONTARES AS ESTRELAS                                                
    EU ABRIREI OUTRO VEZ MEU CORAÇÂO,                   
    PARA SEU AMOR                                                                  
    E EU ENCONTREI MINHA PROPIO ALMA                      
    MEU SENTIMENTOS PARA VOCÉ                                    
    AQUELES AMORÂO COMO UMA COISA GRANDE                    
    QUE EU NUNCA MAIS QUERO PERDER                          

    ANTONIO    (Wayn)                                        
      Gedicht van een reiziger
    MIJN ZIEL SLAAT voor HAAR
    Waarom ben ik onderweg?
    ALLEEN TUSSEN GOUDEN VELDEN
    OP ZOEK NAAR MIJN EIGEN HART
    MAAR UW tranen zijn ZOUT ALS DE ZEE
    Ik wens een HERINNERING voor mij
    ER IS HOOP VOOR MIJ?
    DE SOLITAIRE AVONTURIST?
    Als ik na zoveel manen terugkom,
    EN DE STERREN tel
    IK OPNIEUW MIJN HART OPEND,
    VOOR JE LIEFDE
    En ik vond mijn eigen ziel
    MIJN GEVOEL VOOR Jou
    DIE LIEFDE ALS EEN GROOT iets
    dat IK NOOIT meer wil VERLIEZEN

    ANTONIO (Wayn)

    04-10-2019 om 16:30 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitspraak van een idioot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Gringos zijn slecht geïnformeerd over het Amazonegebied”

    Eduardo Bolsonaro (zoon van zogenaamde president) in een interview met de krant Correio Braziliense: “Het probleem bestaat erin dat Brazilië een conservatieve president verkoos, zonder te beschikken over een conservatie universiteit, een goed georganiseerde conservatieve politieke partij, en uiteraard, zonder een conservatieve pers met enige betekenis. Hoe informeren de gringos zich? Ofwel via lokale correspondenten die normaal gesproken actief zijn in de as Rio-São Paulo-Brasília, en niet in het Amazonegebied; of wat vaker gebeurt, zich enkel baseren op dat wat de grote Braziliaanse media publiceren. Uiteindelijk worden zij, ter goede trouw, fout geïnformeerd”, aldus (moron) Bolsonaro Junior.

    Bijlagen:
    images.png (6.7 KB)   

    04-10-2019 om 10:45 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De opkomst van ellende in Brazilië

    De opkomst van ellende in Brazilië

    In 4 jaar groeide de ellende in Brazilië met 33%, dat wil zeggen dat van 2014 tot 2017 het totale aantal armen in ons land steeg van 8,38% naar 11,18% van de bevolking, wat 23,3 miljoen mensen in deze toestand vertegenwoordigt, tweede studie door FGV (Getúlio Vargas Foundation). Deze FGV-methodiek toont mensen met $ 233 per persoon per maand. Tussen het 2e kwartaal van 2015 en 2018 was er een verlies van gemiddeld inkomen van 3,44%, en bij de jongsten tussen 15 en 19 jaar was de daling 20,1% en tussen 20 en 24 jaar er was een inkomensverlies van 13,94%. De verklaring voor de toename van armoede in Brazilië tijdens deze periode was de toename van de werkloosheid in de hele samenleving. Vandaag de som van alle geanalyseerde categorieën als werklozen, werklozen en werklozen bereikt het totaal meer dan 20 miljoen werknemers in Brazilië.

    In 2015 groeide de armoede in Brazilië met 19,3% met ongeveer 3,6 miljoen nieuwe armen, waarbij het armste inkomen van 5% 14% daalde, wat het gevolg was van de bevriezing van de Bolsa Familia 2015 toen de inflatiecijfers en de werkloosheid bereikte twee cijfers. De appreciatie van het minimumloon in 2015 betekende dat mensen die bediend werden door de sociale zekerheid geïndexeerd door de salarisvloer slechts 3,8% daalden.

    De informaliteit van de arbeidsmarkt in Brazilië van meer dan 50% van het totaal ging vooruit met de arbeidshervorming, waardoor onzekere werknemers verder kwamen met een reeks maatregelen die een tegenvaller vormden in de verhouding tussen arbeidskapitaal en de organisatie van de loontrekkenden. Het plafond van de overheidsuitgaven gedurende 20 jaar is een ander knelpunt in de Braziliaanse economie dat de diensten voor de armste mensen die afhankelijk zijn van de staat voor minimale sociale bijstand verlamt.

    De staatsgreep tegen democratie in 2016 heeft de ongelijkheid tussen de Braziliaanse bevolking en Brazilië teruggedrongen op de Honger-kaart die in 2014 was vertrokken, volgens de VN. Nu met de verkiezingen van 2018, is de trend dat de crisis en de ellende zich verdiepen, met het profiel van het nieuwe nationale congres dat conservatief blijft, hoewel het zichzelf enigszins heeft vernieuwd. Er is een groot proces van sociale en populaire organisatie voor nodig om de fascistische stoomwals te confronteren die het Braziliaanse politieke landschap bedreigt.

    Julio Cesar de Freixo Lobo
    geregistreerd in:

    economie

    bron krant INVERTA





    04-10-2019 om 08:49 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    03-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.amazonas blues

    amazonas







    Bijlagen:
    https://www.youtube.com/watch?v=dfam6XLB7_k   

    03-10-2019 om 12:15 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    30-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onca parda aangereden doch vlucht het bos in

    Af en toe komt de natuur tevoorschijn zoals bij Sao Paulo

    jaguar aangereden maar weet het bos te bereiken

    hoop dat hij het goed maakt





    30-09-2019 om 21:57 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    10-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het land dat zich niet wil bewapenen (bron Brazil Nieuws)

    Gewone mensen willen GEEN geweld in Brazil

    LEES BIJLAGE ONDER

    Bijlagen:
    https://brazilienieuws.online/2019/06/09/het-land-dat-zich-niet-wil-bewapenen/   

    10-06-2019 om 00:00 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    28-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.55 moorden in gevangenissen in manaus, amazonas

    Jornal do Brasil

    De regering van Amazon heeft bevestigd dat 40 gevangenen zijn vermoord in vier gevangenissen in Manaus op maandag (27mei).  Minder dan 24 uur ervoor werden nog eens 15 gedood in Compaj (Anísio Jobim Penitentiary Complex) op zondag (26mei).


    De moorden vonden plaats op CDPM1 (voorlopig detentiecentrum voor mannen 1), Ipat (Antônio Trindade strafinstituut), UPP (gevangenisunit van Puraquequara) en Compaj.
    In 2017 doodden bloedbaden en seriële confrontaties 126 gevangenen in gevangenissen in Amazonas, Roraima en Rio Grande do Norte.

    (The Amazon government has confirmed that 42 inmates were murdered in four prisons in Manaus on Monday (27). They occur less than 24 hours after another 15 died in Compaj (Anísio Jobim Penitentiary Complex) on Sunday (26).


    The deaths occurred at CDPM1 (Provisional Detention Center for Men 1), Ipat (Antônio Trindade Criminal Institute), UPP (Prison Unit of Puraquequara) and Compaj.
    In 2017, massacres and serial confrontations killed 126 inmates in prisons in Amazonas, Roraima and Rio Grande do Norte.)Gevangenen onthoofd

    noot: Men zegt dat de meesten door wurging en onthooding om het leven kwamen. Bende oorlog is vermoedlijk de oorzaak. De gevangenissen zijn overbevolkt. De regering kijkt rustig toe, het uitgangspunt mag duidelijk zijn. wayn

    (It is said that most were killed by suffocation. Gang war is probably the cause. The prisons are overcrowded. The government is watching quietly, the starting point may be clear. wayn)

    Diverse drugs-en criminele bendes geven vanuit de gevangenissen leiding aan hun organisaties omdat belangrijke kopstukken vastzitten. Zij kunnen redelijk vrij opereren. De gevangenissen worden door de bendes ook gebruikt om nieuwe leden te werven. Het geweld van twee jaar geleden was ook tussen bendes onderling. Lokale misdaadbendes, gesteund door de twee grootste drugsorganisaties van het land, slachtten elkaar toen af in drie weken tijd. (volkskrant)

    New York Times

    By Ernesto Londoño

    May 27, 2019

    RIO DE JANEIRO — Violent clashes among rival drug factions in several prisons in the northern Brazilian state of Amazonas have killed at least 55 people, corrections officials said on Monday.

    The outbreak of violence, which began on Sunday, is the latest in a state where drug gangs have waged a vicious battle for supremacy as smuggling routes that run along northern Brazil have become increasingly profitable.

    The bloodshed comes as the Brazilian government is taking steps to assert greater control of the country’s chronically overcrowded and underfunded prisons, where drug kingpins have long managed to run their trade from behind bars with relative ease.





    28-05-2019 om 12:15 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    27-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Barão de Cocais: een tikkende tijdbom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Bron en dank: Brazilië Nieuws

    Bijlagen:
    https://brazilienieuws.online/2019/05/26/barao-de-cocais-een-tikkende-tijdbom/#more-4404   

    27-05-2019 om 16:39 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    26-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabinet van de Portugese letteren in Rio De Janeiro - dec. 2010

    Het huidige hoofd gebouw werd ontworpen door de Portugese architect Rafael da Silva e Castro. Het  werd gebouwd tussen 1880 en 1887 in Manueline-stijl. Deze architecturale stijl roept de uitbundige Gothic-Renaissance op, in het tijdperk van de Portugese ontdekkingen.
    De gevel, geïnspireerd door het Jerónimos klooster in Lissabon was vervaardigd door Germano José Salle in lioz-steen in Lissabon, waarna het per schip overgebracht werd naar Rio de Janeiro. De vier standbeelden die de façade portretteren in de volgende volg orde: Pedro Álvares Cabral, Luís de Camões, Infante d. Henrique en Vasco da Gama, en in de medaillons, de schrijvers Fernão Lopes, Gil Vicente, Alexandre Herculano en Almeida Garrett. (zie foto)

    Onder de ongeveer 350000 binnenlandse en buitenlandse volumes, zijn zeldzame werken zoals een bewerkte kopie van "princeps" de Lusiads de Camões (1572), de verordeningen van d. Manuel (1521), en een manuscript van de komedie "Gij, alleen Gij, pure Liefde" van Machado de Assis. 

    '... af en toe lipe ik het oude gebouw binnen, gelegen in het centrum van Rio aan Rua Luís de Camões, om de reuk van de tijd waar te nemen... waar zelfs enkele scenes van films werden opgenomen, zoals die van 'Xangó de Bakerstreet' een braziliaanse film over Sherlock Holmes die Rio aandoet... Binnen is het een rust met de aanwezigheid van geesten van duizenden schrijvers, die hier in de aangetaste boeken hun ziel hebben vrijgegeven...
    op het plein tegenover het gebouw, en nabij het Praça Tiradentes liggen de zwervers, de realiteit van het huidige Rio, ver weg van de intieme sfeer in de bibliotheek onwetend van de milioene letteren... En ik ben weer in de werkelijkheid, snakkend naar een koude fles bier...'
    Wayn





    de bibliotheek


    de koepel


    de corridors bereikbaar via ijzeren trappen

    Bijlagen:
    2016-10-04.jpg (48.3 KB)   
    drumkards jose malhola 1903.jpg (89.3 KB)   
    Inês, brazilian mullata girl eduardo malta 1938.jpg (57.1 KB)   
    ingang van bibliotheek met kunstwerk op het plein in het centrum van Rio.jpg (21.7 KB)   

    26-05-2019 om 15:49 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    25-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaiapo - painting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kaiapo Indios

    zie video bijlage

    © RWart 2019 _ The Kayapo people are indigenous peoples in Brazil who inhabit a vast area spreading across the states of Pará and Mato Grosso, south of the Amazon Basin and along Rio Xingu and its tributaries. They are one of the various subgroups of the great Mebêngôkre nation. music Memyrereme (Song of the Painted Men) kayapo Brésil Central: Chants et danses des Indiens Kaiapo – Central Brazil: Songs and Danses of the Kaiapo Indians ℗ 1989 VDE-GALLO

    Bijlagen:
    kaiapo painting.avi (8 MB)   

    25-05-2019 om 12:38 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CONDOOMFABRIEK, AMAZONAS /herh. 2008

    HET CONDOOM FABRIEK in AMAZONIA

    Ik berichtte hier al eerder over: het condoomfabriek. Nu is het zover, in Xapuri, in de deelstaat Acre staat wereldgrootse regenjasjesfabriek met een opbrengst van 100 miljoen rubbertjes per jaar. Dit is in de plaatst waar Chico Mendez leefde en werd vermoord, het gebied waar mensen worden opgeruimd, bomen gekapt, bossen verbrand, (wat vervuiling kan er in Amazonas nog wel bij) waar de mensen langs de rivieren kreperen...

    Men zegt dat de condooms vervaardigd worden van latex gewonnen uit de bomen dóór de seringeiros, de rubbertappers. Trots wordt ook vermeld dat het een 100% Braziliaans product is, want ze hadden  zo al niet vertrouwen in de buitenlandse rubbers... Waar de rubberboom al niet goed voor is, de voormalige rubberbaronnen hebben nu een nieuwe naam: kapotjebaron.... alleen wachten of de Braziliaan het regenkapje ook gebruikt in die mate... Het blijkt dat de katholieke macht al zover uitgeschakeld is... nou ja...

    fotos uit de fabriek in Xapuri   bron krant O Dia



    25-05-2019 om 08:43 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inheemse Araweté, tijdens een bijeenkomst in het conferentiecentrum van Altamira in Para Amazonas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    reportage van reporter ter plekke

    ....Hij was een oudere. Zijn volk, Araweté. Hij had rode urucum op zijn lichaam. Het haar in rondom geknipt. En hij zat rechtop, zijn handen knuffelen de pijl en boog voor hem. Het was dus bijna 12 uur. Hij wilde niet eten. Niet verbogen. Ik keek hem aan, maar hij had nooit oogcontact met mij. Vóór hem, inheemse leiders uit verschillende mensen, die getroffen zijn door de Belo Monte dam die om beurten bij de microfoon de naleving eisen van de afspraken door Norte Energia, de concessiehouder van de waterkracht bedrijf, en versterking van Funai. Hij, net als anderen, begrijpen het Portugees niet. Ik was er, zittend op een rode plastic stoel in het congrescentrum van Altamira, in Pará.

    Wat hij zag? 40 jaar geleden, wisten hij en zijn volk niet eens dat er zoiets als Brazilië was. Misschien maakt het nog steeds niets uit, maar nu is hij daar, onder lichten, zittend op een rode plastic stoel, wachtend op zijn lot hetgeen in het Portugees wordt beslist. Wat zag hij?

    Ik weet niet wat hij zag. Ik weet wat ik zag. Maar wat ik zag maakte dat ik niet een dimensie van hem bereikte. Maar mij. Of wij 'blanken'. Steeds wanneer ik schrijf over de technische en juridische complexiteit van de Belo Monte dam, en nu ook van Belo Zon, weet ik  dat ik een paar honderd lezers verliest, zelfs al vereenvoudig ik wat complex is. Omdat de taal van rechtvaardigheid, evenals de bureaucratie met al zijn acroniemen, maakt analfabeten zelfs van hen die een doctoraat heeft. Maar wat overblijft voor de inboorlingen die ernaar streven om zich uit te drukken in de taal van de mensen die hun vernietigen op hetzelfde moment dat het leven wordt vernietigd? Wat blijft er over voor de oude Araweté die daar bijna 12 uur zit?

    Hij heeft geen keus, want het is met woorden dat zijn bestaan wordt vernietigd....

    25-05-2019 om 00:00 geschreven door Storyteller


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/10-13/10 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 14/05-20/05 1979

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  • INSIDE BRAZIL a broader view of Brazil

  • Gastenboek/Livro da visita
  • Al onze geliefde herdenken
  • Goedemorgen
  • Wens u nog een fijne dag
  • Goedemorgen
  • Wens u nog een fijn weekend

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek ------ Mensagem em baixo


  • DEVROLIJKEBLOGGERS

  • Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • BUS-OVERVAL IN DE GOIAS NACHT slot van reisverslag Xavantes via noordoosten
  • ARAGUAINA en de CARAJA INDIANEN
  • SETE CIDADES deel 6
  • SETE CIDADES -----DEEL 5
  • historie-SETE CIDADES deel 4
  • SETE CIDADES deel 3
  • DE GEHEIMEN VAN DE '7 STEDEN' DEEL 2 HISTORIE
  • reisimpressie '97/'98: DE GEHEIMEN VAN DE 'ZEVEN STEDEN' - DEEL 1 PIRIPIRI, PIAUI, NOORDOOST BRAZIL
  • PADRE CICERO
  • MOSSORO
  • OP WEG NAAR MOSSORO, RIO GRANDE DO NORTE
  • OP WEG NAAR NATAL
  • CANGUARETAMA, RIO GRANDE DO NORTE deel 2
  • CANGUARETAMA, RIO GRANDE DO NORTE
  • JOÂO PESSOA EN CAMPINA GRANDE PART 2
  • JOÂO PESSOA EN CAMPINA GRANDE
  • SALVADOR DEEL 3
  • SALVADOR: SLAVERNIJ - impressie
  • SALVADOR - Wat zijn ex-voto's?
  • Beelden van 'Lavagem do Bonfim'
  • SALVADOR: -LAVAGEM DE BOMFIM- 1
  • SALVADOR, Cidade Alta 2
  • SALVADOR deel 2: de bovenstad -Cidade Alta-
  • SALVADOR Geschiedenis/ deel 2
  • NOORDOOSTEN VAN BRAZIL DEEL 2: SALVADOR-1/geschiedenis
  • OP WEG NAAR HET NOORDOOSTEN VAN BRAZIL‹ Deel 1: ILHEUS, BAHIA 1998
  • Chico Mendes werd 31 jaar geleden vermoord en inspireert de strijd tegen de agribusiness in Acre
  • God
  • In Rio vergelijkt ex-president Lula de regering Bolsonaro met Duits nazisme
  • Idioterie van een zogenaamde president
  • Instorting der gezondheidzorg in Rio
  • Waterloos
  • Fatale ontbossing Amazonia
  • Help-Ons!
  • Ribeirinhos Amazonia
  • ziekbeeld
  • amazonas lamenteerd
  • Gij gelooft het of niet
  • enawene nawe Indians
  • Itaborai, RJ bar music
  • Vier Guajajara Indianen vermoord in Maranhão in minder dan twee maanden
  • nogmaals een idioot
  • xavante indios audio opname/foto's
  • Indianen neergeschoten langs de weg
  • brand in Pantanal van Mato Grosso do sul
  • Guajajara-leider gedood in hinderlaag van houthakkers tegen inheemse bevolking in Maranhão
  • OBRIGADO
  • Er zijn geen herinneringen of invloeden in de as van de Amazone.
  • Kalunga een volk in het noordoosten van Goias - historie
  • Illegale houthakkers blijven Amazon vernietigen en kolonisten bedreigen
  • VIKING STEEN NItEROI, RJ
  • olietragedie aan de noordoostkust van Brazilië
  • Genaamd
  • Explortatie en sexueel misbruik van kinderen en jongeren op ilha do Marajó
  • Brazil highways drive Amazon development -- and destruction amazon
  • censuur door de regering
  • HUMAN RIGHTS Report of resistance: inheritance of the military dictatorship in the slums of Rio de Janeiro
  • olie ramp vervuild zee en stranden
  • Inheemse gezondheid is een bedreigde verovering
  • Tot heden 20 kinderen neergeshoten in Groot-Rio
  • Eerste Braziliaanse heilige non, Sr. Dulce wijdde haar leven aan de arbeidersklasse
  • evangelische kerken in het Amazonegebied, katholieke bezorgd.
  • De meerderheid van de Brazilianen verdedigt de bescherming van bossen waar geïsoleerde Indianen wonen
  • Noordoostkustolie bedreigt 600 babyschildpadden
  • Boek toont het gezicht van Paulo Freire als manager
  • Paus opent bijeenkomst in Rome betreffende Amazonas en zegt dat vuur ontstoken werd door belangen die vernietigen
  • Mensen willen bedrogen worden 5 oktober 2019 | brazilienieuws
  • cacique Raoni genomineerd voor lid van de grootste milieubeschermingsorganisatie ter wereld
  • Para os leitors Brasileiros - POEMA DE UM VIAGANTE
  • uitspraak van een idioot
  • De opkomst van ellende in Brazilië
  • amazonas blues
  • onca parda aangereden doch vlucht het bos in
  • Het land dat zich niet wil bewapenen (bron Brazil Nieuws)
  • 55 moorden in gevangenissen in manaus, amazonas
  • Barão de Cocais: een tikkende tijdbom
  • Kabinet van de Portugese letteren in Rio De Janeiro - dec. 2010
  • Kaiapo - painting
  • CONDOOMFABRIEK, AMAZONAS /herh. 2008
  • Inheemse Araweté, tijdens een bijeenkomst in het conferentiecentrum van Altamira in Para Amazonas
  • BOEK WAYN PIETERS - SURUCUCU (Amazonas roman)
  • Een van de vele gevechten tegen milieu vervuiling.... Amazonia
  • COLUMN: 'AVONDWANDELING IN 4 MONOLOGEN' WAYN 2000
  • Uitgelicht De groene favela - De achterkant van de mooie plaatjes van het Amazonegebied
  • ZIGEUNERS VAN BRAZILIË door Atico Vilas-Boas da Mota (vertaling/bewerking uit Engels door Wayn)
  • DE ZIGEUNERS (Kort verhaal door Wayn Pieters) 1998
  • HET LAND VAN DE ABACAXI - kort verhaal door Wayn Pieters van Rijsselt
  • Het vuile spel van verkiezingen.... en het volk? mijn dank aan BRAZIL NIEUWS©
  • Wie gaat Brazil Redden? GOD?
  • audioBook Grotten der oudheid, Lagoa Santa, MG, Brazil
  • Brand verwoest nationaal museum in Rio
  • Venezolaanse vluchtelingen aangevallen in Roirama
  • Gevaarlijke Politiek in Brazil
  • EERSTE CONTACT MET DE TXUCARRAMÃE DOOR DE BROERS VILLAS BOAS
  • kleine partij PSTU wil revolutie in verkiezing
  • Inheemse mensen rapporteren en verzetten zich tegen 'officiële' gegevens over de impact van Belo Monte dam
  • 63.880 gewelddadige moorden per jaar
  • archeologische ontdekkingen in Amazonas
  • Indiaan van het Hol /the last of a tribe
  • Enawene Nawe Indianen, Mato Grosso, Brazil / Video
  • Crimi in Rio
  • De tragedie van Araguiaia / boek Vlinders en Weerwolven
  • Het bloedbad van Eldorado do Carajás (herrinering) 1996
  • gelycht in Borba, Amazonia - Barbaarsheid
  • moord op journalist Vladimir Herzog 1975
  • In Minas Gerais, arbeiders van ''sem-terra'' bezetten fazenda van kapitalist
  • burgemeester contra quilombo and capoeira in Rio
  • JURUJUBA - Niteroi, RJ
  • Krokodillenvlees in de supermarkt in Amazonas
  • ONTBOSSING
  • Onrecht WK! - brood en spelen ! De idioterie van het ''voetbaltoneel'' heeft aanvang genomen. En het volk?
  • Klimaatcrisis SP kust
  • vandalisme in São Gonçalo, Rio de J
  • opgenomen voor Amnesty in Brasil
  • Militaire troepen op pad rond favelas in west zone van Rio
  • Op zoek naar drugs en wapens in communiteiten in west Rio
  • The number of violent deaths in Brazil corresponds to thirty times that of Europe for the same period.
  • Guanabara baai bij Niteroi - Rio
  • The aftertaste of Whiskey
  • MET DE NA-SMAAK VAN WHISKEY ========Column door Wayn
  • drughandelsuitbreiding ''rode commando'' Niteroi
  • Het volk zal (wederom) lijden
  • Rondonia
  • Oprotten Temer! Een Gevaarlijke Idioot.
  • Wie is de winnaar van dit conflict? Brasil in crisis.
  • Sâo Gonçalo, RJ
  • Zeer schadelijk voor mens en milieu – de soja-import uit Brazilië
  • Eldorado dos Carajás (onbestrafte moorden)
  • Munduruku-indianen demonstreren in Brasilia
  • LAMPIÂO PART 2
  • LAMPIÃO, BANDIET OF WELDOENER part 1
  • Rio de Janeiro -column van Wayn
  • Indian day Brazil 19 april
  • Twintig doden bij uitbraakpoging Braziliaanse gevangenis
  • Met Lula in gevangenis zakt Brazilië verder weg in een diep ravijn van zwakke democratische instituties
  • Lula de bak in... militaire leiders liggen op de loer
  • COMMUNISTISCH GETINDE GAZET VAN BRAZIL
  • verkapte samenleving
  • JHONATAN and STORYTELLER
  • No wisecrack - Rio de Janeiro/Amazonas by Latuff © music by Ramblin Wayn ©
  • Rio full moon
  • Enawene Nawe Indians Mato Grosso, Brazil
  • xingu indian dance brasil
  • langs de Avenida Brasil Rio de Janeiro video
  • Twee slangen gevangen in Rio
  • Aposentado com câncer não consegue se tratar em hospital público Nem com laudo a internação é aceita
  • violence in Rio de Janeiro
  • laffe daad in Rio, overval, man gedood 5 jarig zoontje getuige
  • Oorlog in Rio
  • Braziliaanse politicus Marielle Franco op straat vermoord
  • giftige modder
  • amazonas
  • botafogo, rio
  • OPSTAND IN bRAZIL
  • RIO BRANCO deel 15 slot
  • RIO BRANCO deel 15 'AYAHUASCA'
  • RIO BRANCO deel 14 Het zwoegen der Rubbertapper
  • RIO BRANCO deel 13
  • CHICO MENDES 5 - COLUMN VAN WAYN: HOUDING VAN DE KERK
  • CHICO MENDES deel 4
  • CHICO MENDES deel 3
  • naar RIO BRANCO, ACRE deel12 - Het verhaal van CHICO MENDES deel 2
  • naar RIO BRANCO, ACRE deel11 - Het verhaal van CHICO MENDES
  • naar RIO BRANCO, ACRE deel 9
  • naar RIO BRANCO, ACRE deel 10
  • naar RIO BRANCO, ACRE deel 8
  • naar RIO BRANCO, ACRE deel 7
  • ... naar RIO BRANCO, ACRE deel 6
  • ...naar RIO BRANCO, ACRE deel 5
  • ... naar RIO BRANCO, ACRE deel 4
  • ... naar RIO BRANCO, ACRE deel 3
  • ...naar RIO BRANCO, ACRE deel 2
  • VIA CUIABÁ, CÁCERES, PORTO VELHO NAAR RIO BRANCO, ACRE
  • protest tegen hervormingen sociale zekerheid
  • voorpagina krant 'Sâo Gonçalo' nabij Rio
  • Deze President, Temer, Doet Brazil Bloeden
  • militair-fascistische coup NU 53 JAAR GELEDEN: gevangenis voor de folteraars!
  • Lagoa Santa grotten (audioBook)
  • GEZONDHEIDS EXPEDITIE VOERT OPERATIES UIT IN AMAZONAS
  • Nieuwe bedreiging voor de Xingu natuur en mens
  • Doden door politiestaking in Braziliaanse grootstad Vitória
  • Bijna 3.000 kinderen verstoken van school door vuurgevecht in favela
  • straatkinderen Brazilië
  • op straat leven
  • REBELLIE GEVANGENISSEN
  • Guarani Kaiowá Indianen - Zonder traditionele land en kinderen sterven door honger
  • begraven in ondiepe kuilen in Manaus
  • 10 doden in gevangenis in de staat Rio Grande do Norte
  • The Truth - videos channel -youtube WAYN
  • strijdt tussen broeders
  • de naakte berg van Pará
  • diamantmijn beroofd
  • 33 gevangenen gedood door vergelding in Roirama
  • 56 personen werden vermoord tijdens opstand in gevangenis te Manaus in Amazonas
  • HERINNER CHICO MENDES (remember Chico) 1944-1988
  • De corrupte president Temer bereidt coup tegen de afbakening van inheems land
  • xavante indios
  • The Truth - Brazil videos channel -youtube
  • PROTESTEN tegen bezuiniging
  • gevecht tegen illegale houtkappers in Amazonia

    Bij de inhoud zijn alleen de laatste 200 items weergegeven, mocht u zoeken naar onderwerp doe dit via 'zoeken in blog' op de linkerbalk.
    Het 14-delig verslag van mijn bezoek aan de Xavante stam  kunt u opzoeken IN DE LINKER zoek BALK
    Berichten die niet getoond worden zijn bereikbaar via het archief via de pijltjes onder aan het blog

    storyteller

    Brasil links
  • brazilie.favorietje.nl
  • reisverhalen-zuidamerika.2link.be

  • brazilie.jouwpagina.nl

  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    harmien
    blog.seniorennet.be/harmien
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fietsmakkers
    blog.seniorennet.be/fietsma
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    josm
    blog.seniorennet.be/josm

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!