bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    10-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shrek, de haarloze wombat

    Shrek, de haarloze wombat


    Deze wombat heeft het niet getroffen. Door stress en een tekort aan voedsel heeft het beestje een schimmelaandoening opgelopen, waardoor hij bijna al zijn haar verloren is. Dierenartsen in het Australische Healesville noemen hem zelfs Shrek omdat ze een groene tint op zijn huid ontwaarden.

    Nadat zijn moeder gestorven was (vandaar de stress; nvdr) ontfermden enkele dierenvrienden zich over de wombat. Die stelden echter tot hun ontzetting vast dat hij de helft van zijn gewicht kwijtgespeeld was en zijn haar verloor. Ze zochten professionele hulp, en met succes: de verzorgers in het Maryknoll Wildlife Shelter hebben er goede hoop op dat hun Shrek even groot en sterk zal worden als zijn naamgenoot. (svm)
    De wombats (Vombatidae) vormen een familie van buideldieren uit de orde der klimbuideldieren (Diprotodontia). Samen met de koala zijn ze de enige overlevende soorten uit de onderorde Vombatiformes.



    10-06-2010 om 00:00 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    09-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander verstopt cocaïne in sperziebonen

    Nederlander verstopt cocaïne in sperziebonen


    De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft zondag een 23-jarige Nederlander aangehouden die ruim vijf kilo cocaïne in een partij sperziebonen had verstopt. Dat heeft de marechaussee  bekendgemaakt.
     
    De verdachte werd op de luchthaven aangehouden toen in zijn bagage de groenten, met daarin de drugs, tijdens een controle werden ontdekt. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. (anp/tw)

    09-06-2010 om 23:27 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse wijnbouwer laat wijn rijpen 18 meter onder water

    Duitse wijnbouwer laat wijn rijpen 18 meter onder water




    Christian Ress is een buitenbeentje onder de wijnbouwers. In plaats van zijn flessen wijn te laten rijpen in een wijnkelder, laat de Duitser uit Diez an der Lahn zijn peperduur waar achter op de bodem van een meer, in stalen korven een goeie achttien meter diep. Op die manier worden zijn 18 magnum Riesling-flessen én 1 Balthazar-exemplaar aan een temperatuur van 18 graden het beste bewaard. Na drie jaar rijpen onder water heeft Ress naar eigen zeggen de perfecte wijn geteeld. (dea)

    09-06-2010 om 23:24 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran opent eerste bankkantoor enkel voor vrouwen

    Iran opent eerste bankkantoor enkel voor vrouwen


    In Iran is het eerste bankkantoor geopend dat enkel voor vrouwen toegankelijk is. Bedoeling is de ''deugdzaamheid" van de Iraanse vrouwen te vrijwaren. Het bankkantoor is een initiatief van staatsbank Melli. Het bankkantoor opende de deuren in Mashhad, op 75 kilometer van de grens met Afghanistan.
     
    Het filiaal is enkel toegankelijk voor vrouwen. Alle personeelsleden, inclusief de bewaking, zijn vrouwen. Banken enkel voor vrouwen zijn een nieuw voorbeeld van de toenemende scheiding tussen mannen en vrouwen in Iran. Er bestaan al parken en universiteitslessen enkel voor vrouwen. (afp/dea)

    09-06-2010 om 15:16 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe methode spoort Alzheimer vroeger op

    Nieuwe methode spoort Alzheimer vroeger op


    De beeldvormende techniek PET (positron emissie tomografie), die gebruikt wordt om stofwisselingsprocessen in het lichaam zichtbaar te maken, maakt het ook mogelijk een vroege diagnose te stellen van de ziekte van Alzheimer. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

    Eiwitten
    De ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, kenmerkt zich door ophopingen van eiwitten in de hersenen. Die eiwitplaques zijn op te sporen door een kleine hoeveelheid licht-radioactieve stoffen in het lichaam te brengen en de verspreiding ervan te volgen, zo blijkt uit de studie. Tot dusver kon de aanwezigheid van die eiwitophopingen pas definitief worden vastgesteld na de dood van de patiënt. (belga/ep)

    09-06-2010 om 15:11 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surfer wint gevecht met grote witte haai

    Surfer wint gevecht met grote witte haai


    Een Australische surfer herstelt van een bijtwond in zijn been maar Michael Bedford mag van geluk spreken dat hij nog leeft. Hij dook met zijn plank het water in aan de South Coast toen hij plots aangevallen werd door een grote witte haai.

    Het roofdier hapte toe maar dat was even buiten Bedford gerekend die meteen uithaalde. Hij sloeg de haai op de neus en het beest loste zijn prooi. Zwaar gewond kroop de moedige Australiër op zijn surfplank. "Het gebeurde razendsnel en voor ik het besefte vloog ik in de lucht en hapte de haai toe", aldus Bedford. Het gebeurt zelden dat haaien mensen aanvallen in de buurt van Conspicious Cliff maar af en toe worden er wel grote witte haaien gespot, meldt ABC News.

    Bedford kreeg na de aanval hulp van een andere surfer en een visser. De bijtwond in zijn been werd met 300 steken genaaid. (vsv)

    09-06-2010 om 14:50 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangvogels leren liedjes in hun slaap

    Zangvogels leren liedjes in hun slaap


    Zebravinken leren hun liedje van hun vader en hun hersenen zijn daarbij ook actief tijdens het slapen. Dat is een nieuwe aanwijzing dat het leerproces overeenkomt met de manier waarop kinderen leren spreken, beweren biologen van de Universiteit van Utrecht.
     
    De ontdekking heeft grote gevolgen voor het begrip van de hersenprocessen bij leren en geheugen. Bij jonge kinderen die leren spreken, is er verhoogde activiteit in een vergelijkbaar deel van het brein als bij dat van jonge zebravinken. Bovendien leren kinderen taal beter als ze daarbij een dutje kunnen doen. Door de Utrechtse ontdekking kunnen wetenschappers nu mogelijk beter begrijpen welke rol slaap speelt bij de vorming van geheugen.
     
    In 2007 toonden Sharon Gobes, Thijs Zandbergen en Johan Bolhuis al aan dat de manier waarop zebravinken hun liedjes leren veel lijkt op hoe kleine kinderen leren praten. In beide gevallen vindt het leren plaats in de vroege jeugd en ontstaat de zang of spraak pas na veel oefenen. Ook wordt bij beide leerprocessen een ander hersengebied aangesproken dan bij het praten en zingen zelf. Nu blijkt bovendien dat -net als bij kinderen- het brein van de jonge zebravink ook actief is tijdens het slapen. Daarmee zijn jonge zangvogels een goed model om de rol van slaap bij het leren van spraak te bestuderen. (belga/svm)

    09-06-2010 om 11:41 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    08-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw medicijn bestrijdt ook 'onbehandelbare' kankers

    Nieuw medicijn bestrijdt ook 'onbehandelbare' kankers

    Er is mogelijk hoop voor kankerpatiënten in de vorm van een onschadelijk virus. Het virus zou, indien het wordt ingespoten in een tumor, zelfs schijnbaar onbehandelbare vormen van de ziekte kunnen bestrijden. Dat zegt The Daily Telegraph.

    Het reovirus, waarvan veel mensen drager zijn zonder dat ze het zelf weten, kan helpen om de effecten van radiotherapie te versterken en zelfs vergevorderde kankers behandelen, zo wezen labotests uit. Bij elke patiënt die radiotherapie onderging in combinatie met een nieuw medicijn, Reolyisin, stopte de groei van tumoren of verkleinden ze. Dat geneesmiddel bevat partikels van het reovirus.

    Volgens de Daily Telegraph had een van de gevolgde patiënten een aantal grote tumoren in een speekselklier, die na de behandeling zodanig gekrompen waren dat ze chirurgisch konden worden verwijderd. Een andere persoon, die terminaal verklaard was met een zware vorm van huidkanker, was zeventien maanden later nog steeds in leven.

    Injecties
    In totaal werden 23 patiënten gevolgd, die aan verschillende vormen van kanker leden, onder meer aan de longen, darmen, eierstokken en huid. Alle deelnemers reageerden niet langer op de traditionele behandelingen maar voelden hun pijn verlicht door de radiotherapie. Elk van hen kreeg tussen twee en zes injecties met Reolysin in oplopende does, gecombineerd met radiotherapie.

    Het eerste doel van het onderzoek was na te gaan of behandeling met het nieuwe medicijn veilig is. Tegelijk werden bij veertien patiënten de tumoren onderzocht. In elk van de gevallen krompen die, of werden ze niet groter, zo melden de researchers in het vakblad Clinical Cancer Research. De neveneffecten waren vergelijkbaar met die van patiënten die alleen radiotherapie volgen.

    'Bemoedigend'
    Dr Kevin Harrington, onderzoeksleider van het Institute of Cancer Research in London, zegt: 'De afwezigheid van neveneffecten in dit onderzoek is bijzonder bemoedigend voor verdere tests, en voor patiënten die radiotherapie volgen om te genezen van kanker." (tw)

    08-06-2010 om 17:32 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Bodyscanners op luchthavens verhogen risico op kanker"

    "Bodyscanners op luchthavens verhogen risico op kanker"

    Amerikaanse wetenschappers waarschuwen ervoor dat de straling van de controversiële bodyscanners op luchthavens tot nu toe gevaarlijk zwaar onderschat werd en zou kunnen leiden tot een verhoogd risico op huidkanker, vooral bij kinderen.

    David Agard, biochemist aan de University of California zegt dat, in tegenstelling tot andere scanners, de straling van de bodyscanners wordt vrijgegeven aan stralingsniveaus met lage energie, waarbij de grootste dosis geconcentreerd blijft in de huid en het onderliggende weefsel.

    "Waar de dosis veilig zou zijn als die zou worden verdeeld over de omvang van het hele lichaam, is de dosis voor de huid extreem hoog", beweert Agard. "Dit soort bestraling kan, zoals X-stralen, schade toebrengen aan chromosomen en zo tot kanker leiden." Een andere bezorgdheid is dat een defect aan de scanners voor een intense dosis radiatie zou kunnen zorgen op één bepaalde plek op de huid.

    Dosis 20 keer hoger dan geschat
    David Brenner, directeur van het Columbia University's Centre for Radiologiccal Research, zegt dat de concentratie van de straling op de huid - een van de meest stralingsgevoelige plekken van het menselijke lichaam - betekent dat de werkelijke dosis twintig keer hoger ligt dan de officiële geschatte dosis. Volgens Brenner bestaat het gevaar voor kanker vooral op gevoelige plaatsen als de huid aan de hals en het hoofd. Geluk bij een ongeluk: dat soort huidkanker is meestal te genezen.

    Kinderen behoren tot de risicogroep, omdat zij meer cellen die op hetzelfde ogenblik splitsen hebben dan volwassenen. Een mutatie door straling bij hen kan op latere leeftijd kanker veroorzaken.

    Verdedigers van de scanners zeggen dat een individu al duizenden reizen moet ondernemen om aan het equivalent te komen van één dosis X-stralen van een scan in het ziekenhuis.

    Liever radiostralen
    Tegenstanders pleiten bij de Amerikaanse president Barack Obama voor meer onderzoek alvorens de scanners overal op de luchthavens zullen opduiken. Volgens professor Brenner zou het gebruik van millimetergolfscanners meer aan te raden zijn, omdat die radiostralen gebruiken in plaats van X-stralen en daar zijn geen risico's aan verbonden, voor zover de wetenschap dat weet.

    De 'full-bodyscanners' liggen al van in den beginne onder vuur. Niet enkel om gezondheidsredenen maar ook omdat ze de privacy van passagiers zouden schenden. Zo is er de vrees dat ze de wet tegen kinderporno in sommige landen zouden overtreden. Bovendien zouden ze weinig efficiënt zijn, omdat heel wat explosieven niet zullen gevonden worden met de scanners.

    'De collega's'
    Er zijn ook al twee 'vervelende' incidenten onder collega's bekend. Een Britse vrouw diende klacht in nadat haar mannelijke collega naar haar naaktportret zat te gapen. En een mannelijk lid van de security in een Amerikaanse luchthaven werd geschorst nadat hij een joker te lijf ging, die het had gehad over de kleine genitaliën van zijn collega. (jv)

    08-06-2010 om 17:31 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Wie dieet, verdient een financiële prikkel"

    "Wie dieet, verdient een financiële prikkel"

    Wie kilo's kwijt wil, kan daar maar beter een financieel extraatje aan verdienen. Volgens Britse vorsers verliezen lijners tweemaal zoveel gewicht als ze een financiële tegemoetkoming krijgen. Voor elke kilo die je verliest, wordt ginds een bedrag uitgekeerd, als ultiem wapen tegen obesitas.

    In een poging om zwaarlijvigheid aan te pakken, vaardigt de Britse gezondheidszorg tienduizenden ponden uit aan zwaarlijvige personen die zich inschrijven voor het 'Under the Weight Wins' project. Daarmee nemen ze deel aan een stevig afslankingsprogramma en moeten ze zich maandelijks laten wegen. 

    Sponsoring

    Voor elke kilo die verloren wordt, verdienen lijners cash geld. Een bonus ontvang je als het gewicht maandenlang op peil blijft. Op welke manier en met de hulp van welk dieetorgaan ze hun opdracht willen vervullen, mag iedereen zelf kiezen.  Financiële beloningen variëren van 80 tot 3.000 pond, afhankelijk van de duur van het plan en het aantal kilo's dat verloren moet worden. Mensen kunnen zich laten sponsoren door hun werkgever, verzekeraar of ziekteverzekering.

    Resultaten

    Uit recente gegevens blijkt dat het systeem werkt: gemiddeld verloren de lijners 7,2 procent van hun lichaamsgewicht, dit was meer dan het dubbele van de lijners uit een controlegroep.

    Kritieken
    Tegenstanders zien echter geen heil in de nieuwste dieettrend. Volgens hen ruikt het systeem naar omkoping en bovendien betreft dit enkel een tijdelijke oplossing. Een stimulans om een gezond gewicht voor het leven te behouden, is dit niet. Bovendien blijkt het percentage van opgevers groot. In een tijd waarin er sterk moet bezuinigd worden, is er niet genoeg geld voorhanden om dergelijke initiatieven te steunen. (lvl)

    08-06-2010 om 17:29 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters experimenteren met gevangenen in opdracht van CIA

    Dokters experimenteren met gevangenen in opdracht van CIA

    Amerikaanse dokters hebben na 11 september 2001 experimenten uitgevoerd op gevangenen die verdacht werden van terrorisme terwijl ze door de CIA werden ondervraagd. Dat staat in een rapport van de organisatie Physicians for Human Rights (PHR). De organistie vraagt een onderzoek.

    Physicians for Human Rights baseert zich voor het rapport op overheidsdocumenten en verslagen. Uit deze documenten blijkt dat artsen en psychologen de CIA assisteerden tijdens ondervragingen van "belangrijke" terrorismegevangenen waar foltering aan te pas kwam.
     
    Foltermethodes verbeteren
    Hun taak was om medische gegevens te verzamelen over de gehanteerde foltermethoden met het doel de methodes te verbeteren. Tot deze praktijken behoort 'waterboarden', gevangenen permanent wakker houden en blootstelling aan hoge temperaturen.
     
    Het onderzoek van de dokters moest er ook voor zorgen dat praktijken die eerder als illegaal en onethisch bestempeld werden, "juridisch gerechtvaardigd" werden zodat de CIA-agenten niet vervolgd konden worden.
     
    Zoutoplossing bij waterboarden
    De gegevens van de artsen leidden ertoe dat het water bij 'waterboarden', een foltermethode waarbij gevangenen bijna verdronken worden, vervangen werd door een zoutoplossing om de gezondheid van de slachtoffers te beschermen wanneer deze grote hoeveelheden water binnenkregen.
     
    Volgens het rapport van PHR heeft de regering-Bush na 9/11 een lijst uitgebracht met "verbeterde ondervragingstechnieken" die door het ministerie van Justitie werd goedgekeurd.
     
    PHR stelt dat de geneeskundigen die hielpen bij deze praktijken in essentie experimenten uitvoerden op levende proefpersonen. (afp/tw)

    08-06-2010 om 17:09 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen leggen kerkhof van gladiatoren bloot in York

    Archeologen leggen kerkhof van gladiatoren bloot in York

    In de tuin van een achttiende eeuws landgoed in York in Engeland, hebben Britse archeologen een begraafplaats ontdekt van Romeinse gladiatoren. De wetenschappers zijn ervan overtuigd dat er in de hele wereld nog nooit zo'n complete begraafplaats van gladiatoren is blootgelegd.

    De ontdekking van het grafveld is niet nieuw. In 2004 al legden archeologen een tachtigtal graven uit de eerste tot vierde eeuw na Christus bloot. Tot nu toe werd er altijd vanuit gegaan dat het om Romeinse soldaten ging die onthoofd werden na een opstand, maar nieuw onderzoek deed de archeologen twijfelen.

    De skeletten bleken allemaal één opvallend ontwikkelde arm te hebben. "Het lijkt erop dat het gaat om mannen die vanaf jonge leeftijd getraind zijn in het vechten met zware wapens, zoals dat het geval was met gladiatoren", zegt Kurt Hunter-Mann, een van de onderzoekers, in een documentaire die vanavond op Channel 4 wordt uitgezonden.

    Een andere zaak die erop moet wijzen dat het om gladiatoren gaat, zijn de verwondingen die op de skeletten gevonden zijn. Zo heeft een van de skeletten een wonde die alleen van een beet van een beer of leeuw afkomstig kan zijn, dieren die de gladiatoren bevochten. Bovendien werden er op de schedels sporen gevonden van een doodsklap met een hamer, waarmee een overwonnen gladiator uit zijn lijden zou kunnen zijn verlost. (sps)

    08-06-2010 om 11:58 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrees wordt waarheid: olie richt drama aan onder water

    Vrees wordt waarheid: olie richt drama aan onder water






    Wat we niet zien: impact van olie onder water kan ecosysteem jarenlang verstoren






    Dag na dag wordt de omvang van de olieramp in de Golf van Mexico duidelijker. En het slechtste nieuws is dat we de helft waarschijnlijk niet eens kunnen zien. Zoals gevreesd richt de olie ook onder water een drama aan. En de gevolgen van een ineengestort ecosysteem kunnen jaren blijven bestaan.


     Ik maak me vooral zorgen over de dingen die we niet kunnen zien  
    Professor Ed Overton

    Een paar weken geleden trokken onafhankelijke wetenschappers voor het eerst aan de alarmbel. Ze hadden oliepluimen onder water vastgesteld. Volgens BP was er helemaal niets aan de hand en onlangs liet CEO Tony Hayward nog weten dat er helemaal geen oliepluimen zijn, de wetenschappers nog net niet beschuldigend van incompetentie.

    De wetenschappers vreesden dat de oliepluimen die zich onder water verspreiden, een gevolg waren van chemische stoffen die BP gebruikte in een poging om het lek te dichten. De geruchten werden toen nog van tafel geveegd, aangezien dat momenteel niet onze grootste zorg is. Ook Jane Lubchenko, een gerespecteerd oceanografe die Obama aan de leiding plaatste van het NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration), zei dat er geen oliepluimen waren. Tot ze vorige week toch toegaf dat de olie zich ook onder water verspreidt.

    Ramp zonder voorgaande
    Intussen beginnen steeds meer stemmen de geruchten te bevestigen. Wat aanvankelijk een gewone, ernstige olielek bleek, is in een ramp zonder voorgaande veranderd. Vorige week plaatste BP een koepel over het lek, maar zelfs dan zal de olieramp nog dramatischer worden. Niet alleen werden de kwetsbare kusten getroffen, de olie richt ook schade aan diep in de oceaan, op plaatsen die nog nauwelijks onderzocht zijn.

    "Ik ben eigenlijk niet bang van de olie op het wateroppervlak", zegt chemicus Ed Overton van Louisiane State University. "De olie zal ernstige schade aanrichten - zoals erosie en dode vogels en schildpadden. Maar dat wisten we al. Ik maak me vooral zorgen over de dingen die we niet kunnen zien." Overton vraagt zich af wat er bijvoorbeeld zal gebeuren als de kwallen uitgeroeid worden. "We kennen hun rol in het milieu niet precies. Maar Moeder Aarde heeft ze er voor een reden gezet."

    "Olie drijft"
    Het is volgens de wetenschappers een mythe dat olie alleen naar het oppervlak gaat drijven. Door de stoffen waarmee de olie gemengd wordt, breekt de olie af en de pluimen worden door stromingen meegevoerd. Dat terwijl BP-topman Hayward blijft herhalen dat "olie drijft". De vastgestelde oliepluimen zouden alvast kilometers lang zijn.

    Sommige schildpadden en potvissen zwemmen heel diep en zullen een gemakkelijk slachtoffer zijn voor de olie. De dieren zijn niet in staat om de oliepluimen als iets gevaarlijk te herkennen. Ook plankton, de basis van de voedselketen, is in gevaar. De zwarte pelikanen die we dagelijks op beelden zien, zijn dus nog niets vergeleken met wat er in de wereld onder water staat te gebeuren. (gb)

    07-06-2010 om 19:42 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemmen maakt geestelijk gezond

    Stemmen maakt geestelijk gezond

    Stemmen is heilzaam voor je gezondheid, dat ontdekten Amerikaanse vorsers. Wie zich met politiek inlaat, is levendiger en meer tevreden. Stemmen bevordert je mentale gezondheid, al werkt dat voor de ene mens sterker dan voor de andere.

    Geloof je in een zaak, doe je iets dat je leven beter kan maken. Dat werkt bevorderlijk voor je psychologische welzijn. "Je engageren in de maatschappij bevordert je zelfcontrolegevoel", stelt de Amerikaanse psycholoog Marc Zimmerman. "Stemmen is een belangrijk deel van die participatie. Geestelijke stress en andere mentale problemen, veroorzaakt door economische, politieke of sociale toestanden, helpen deze te verzachten. Vooral mensen die het zwaar te verduren hebben, kunnen een mentale opkikker krijgen".

    Kinderen
    Ook naar je kinderen toe zijn verkiezingen een goede zaak. "Kinderen leren zo dat ouders zich engageren in een maatschappij. Zo vergroot de kans dat ze later opgroeien tot meer actieve, zelfbewuste mensen, die zich niet snel vergrijpen aan drugs of alcohol. Praten over politiek maakt kinderen ook kritischer en doet hen nadenken. Bovendien geeft het de mogelijkheid om beter te communiceren met je kinderen". (lvl)

    07-06-2010 om 13:55 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee-extract kan leukemie bekampen

    Groene thee-extract kan leukemie bekampen


    In de zoektocht naar remedies voor leukemie, is mogelijk een nieuwe doorbraak op komst: een extract dat wordt getrokken uit groene thee, meldt the Sunday Telegraph. Vorsers van de Amerikaanse Mayo Clinic, die dit ontdekten, presenteren de resultaten van hun onderzoek deze week op een wetenschappelijk congres.
     
    Hematoloog dr. Tait Shanafelt, die het onderzoek leidde, lichtte al een tipje van de sluier. Hij zei dat uit proeven blijkt dat bij 42 patiënten met een veelvoorkomende vorm van bloedkanker (CLL) die werden onderzocht, werd vastgesteld dat zij in tweederde van de gevallen baat hadden bij een supplement waarvoor blaadjes groene thee de basis vormden. Dat komt doordat in die thee een chemische substantie zit die EGCG werd gedoopt en die de kankercellen in het bloed van die patiënten bestrijdt en het aantal aangetaste cellen vermindert. Ook andere tekenen wezen erop dat de tumoren zich bij deze patiënten niet verspreidden.
     
    Hoewel dr. Shanafelt beklemtoonde dat het ging om patiënten in een vroeg stadium van de ziekte en dat verder onderzoek nodig is, zei hij toch dat deze ontdekking kan leiden tot een stabilisering van deze CLL-vorm van leukemie en die geleidelijk kan vertragen. (belga/ddh)

    06-06-2010 om 12:54 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste gps-satelliet van nieuwste generatie gelanceerd

    Eerste gps-satelliet van nieuwste generatie gelanceerd

    Van op Cape Canaveral in Florida heeft een zware Delta-IV draagraket succesvol een opgewaardeerde gps-satelliet gelanceerd, zo was op gespecialiseerde websites te volgen.

    Nadat de start door technische problemen al drie keer was verdaagd, vertrok de Delta-IV van Boeing om 5 uur Belgische tijd. Zowat drieënhalf uur nadien kwam uit de bovenste trap van de superraket de GPS IIF-1 navigatiesatelliet van de Amerikaanse luchtmacht vrij.
     
    Gebouwd door Boeing is het de eerste van een reeks van twaalf kunstmanen in een 1,6 miljard dollar kostend programma om gps nog accurater te maken. Zo beschikken de nieuwe gps-kunstmanen ook over een nieuw operationeel civiel signaal.
     
    De Amerikaanse luchtmacht heeft de voorbije drie decennia al zowat 60 gps-kunstmanen gelanceerd. Ook burgers kunnen ze gebruiken, al kan de Air Force de resolutie van het civiel gebruik naar goeddunken reduceren. (belga/vsv)

    05-06-2010 om 20:23 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenen H1N1-vaccins wellicht in de vuilbak in VS

    Miljoenen H1N1-vaccins wellicht in de vuilbak in VS

    In de Verenigde Staten moeten mogelijk miljoenen doses vaccin tegen de Mexicaanse griep weggeworpen worden. Heel wat minder dosissen dan gedacht zijn gebruikt geworden, en de vervaldatum komt steeds dichterbij.

    Niet eens de helft van de 229 miljoen doses onder de vorm van injecties of neusspray werden verstrekt. Dat meldt de Washington Post. Naar schatting 60 miljoen doses werden aan arme landen weggegeven of voor een toekomstige gebruiksmogelijkheid bewaard.

    1,6 miljard dollar
    Daarmee bleven nog meer dan 70 miljoen doses over, die al in spuiten of buisjes werden overgeheveld en daardoor weggegooid moeten worden als de houdbaarheidsdatum is overschreden. In totaal heeft het inentingsprogramma de Amerikaanse belastingbetaler 1,6 miljard dollar gekost. De belaste farmaceutische ondernemingen hadden wel in een recordtijd een vaccin tegen het H1N1-virus vervaardigd, maar bij de massaproductie waren er zoveel problemen opgedoken dat het hoogtepunt van de tweede besmettingsgolf al voorbij was.

    Toch toonden de vertegenwoordigers van het Amerikaanse CDC (Center for Disease Control) zich tevreden over de inentingsactie. Naar schatting 81 miljoen mensen in de Verenigde Staten werden geïmmuniseerd tegen de Mexicaanse griep. (dpa/eb)

    05-06-2010 om 12:46 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijk cadmium in 12 miljoen 'Shrek'-glazen van McDonald's

    Gevaarlijk cadmium in 12 miljoen 'Shrek'-glazen van McDonald's


    Fastfoodketen McDonald's heeft in de VS 12 miljoen drinkglazen ter promotie van de nieuwe 'Shrek'-film moeten terugroepen. De verf op de glazen bevat het giftige metaal cadmium, meldt de BBC.

    De glazen werden in de Verenigde Staten verkocht voor zo'n 1,5 euro per stuk en zijn verkrijgbaar in vier versies, elk met een personage uit de populaire animatiefilm
    Schade
    De Amerikaanse veiligheidscommissie voor consumentenproducten waarschuwt het grote publiek de glazen niet meer te gebruiken. Cadmium kan dan ook behoorlijk wat schade aanrichten, onder meer aan de lever, de nieren, de longen, het zenuwstelsel en de hersenen. In het geval van de McDonald's-glazen wordt vooral gevreesd voor langdurige blootstelling aan kleine doses.

    Het giftige metaal van de glazen kan afgaan op miljoenen kinderhanden en het lichaam binnendringen als een kind een ongewassen hand in zijn mond stopt.

    Volgens de fastfoodgigant komt de terugroepactie er "vanuit een extreem voorzichtige reflex". "We geloven dat de 'Shrek'-glazen veilig zijn voor de consument", zegt woordvoerder Bill Whitman. "Maar om helemaal zeker te zijn dat we enkel veilige producten verdelen, hebben we de productie gestaakt en engageren we ons om de verkochte eenheden terug te nemen."

    Bescherming kinderen
    Volgens een zegsman van de veiligheidscommissie zijn de doses cadmium in de glasverf licht boven de veiligheidsrichtlijnen die men momenteel uitstippelt. "We werken samen met McDonald's om onze kinderen optimaal te beschermen", zegt hij.

    'Shrek Forever After', het vierde en laatste deel in de succesvolle 'Shrek'-reeks, werd vorige maand in de VS gelanceerd. (tw)

    04-06-2010 om 22:17 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegtuigen EasyJet gaan aswolken kunnen opsporen

    Vliegtuigen EasyJet gaan aswolken kunnen opsporen

    Luchtvaartmaatschappij easyJet investeert het komende jaar 1 miljoen pond om twaalf vliegtuigen uit te rusten met apparatuur om aswolken op te sporen, meldt topman Andy Harrison.

    De vliegtuigen krijgen twee infraroodcamera's en een zender op de staart. Op die manier kunnen de vliegomstandigheden bekeken worden op basis van reële gegevens in plaats van op basis van schattingen, en kunnen aswolken beter in kaart worden gebracht, aldus Harrison.
     
    "Ik geloof dat dit een standaard zal worden, net zoals weerradars standaard zijn geworden. Het gaat om een belangrijk stuk technologie waarmee we zullen kunnen omgaan met vulkaanas op dezelfde manier als we omgaan met donderwolken. Vliegtuigen moeten niet stoppen met vliegen door donderwolken", zegt de easyJet-topman nog.
     
    Het Europese luchtverkeer daalde in april met 11,7 procent nadat aswolken ten gevolge van de uitbarsting van een IJslandse vulkaan het vliegverkeer ernstig had verstoord en honderden vluchten aan de grond had gehouden. (belga/vsv)

    04-06-2010 om 15:03 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vleesetende mensen aten krokodillen

    Eerste vleesetende mensen aten krokodillen

    In Kenia hebben wetenschappers de fossiele resten gevonden van krokodillen, schildpadden en meervallen die door mensen geslacht werden. De fossielen zouden twee miljoen jaar oud zijn.

    Ongeveer twee miljoen jaar geleden begon de mens vlees te eten, vermoeden de wetenschappers van de universiteit van Kaapstad. Bij de fossiele voedselresten vonden ze ook allerlei materiaal, zoals stenen die waarschijnlijk gebruikt werden om de dieren te slachten. Er zijn echter geen mensenresten gevonden bij de fossielen, zodat de wetenschappers moeilijk kunnen bepalen om welke mensensoort het ging.

    Op basis van vulkanische asresten vermoeden wetenschappers dat de fossielen ongeveer 1,9 tot 2 miljoen jaar oud zijn. Dan zou het kunnen gaan om de Homo habilis of de Australopithecus afarensis.

    Concurrentie op het land
    De vondst van de resten doet ook vermoeden dat de toenmalige mensen waterdieren verkozen boven landdieren. Dat had wellicht te maken met de geringe lengte van de mens. Daardoor was de concurrentie van vleesetende dieren op het land te groot en gingen ze liever op jacht in het water. (gb)

    04-06-2010 om 14:07 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!