Foto
foto's nieuwe evenementen GROOTLANAKEN klik hier op foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • genealogische bijdrage over Joseph Hollman de Hofcellist van Koning Willem III
  • Uitslag Hilarion Thans Poëziewedstrijd en WOI
  • De waanzin begon in 1914
  • in de oorlog van John Mc Crae april 1915
  • Schenking van Freule Riedi de Montagne, Kruisweg Jan Rosier 1898, een erfenis om trots op te zijn.
  • Van lente, pensioen, gepensioneerden en een bijna 106 jarige inwoner van Groot-Lanaken.
  • Teleurstelling en euforie bij gemeenteraadsverkiezingen Maastricht
  • Veel belangstelling voor historie Carnaval Smeermaas
  • Wat was de reden van De Caritat de Peruzzis om in het verzet te gaan tijdens de Groote Oorlog?
  • De Duitschers in Lanaken 1914
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Enkele fotos van de erfgoeddag in Veldwezelt
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    't peperménneke en zijn Kaatje

    Foto
    Foto
    Foto
    enkele vondsten van 'Erik de Viking'
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hier nog enkele fotos van Nikkela Reynders
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Uit alle delen van Groot Lanaken
    Wat iedereen mag weten
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een noodkreet uit de Filippijnen

    De mensen in de Filippijnen vragen dringend om levensnoodzakelijke hulp bij hun strijd tegen de watersnood, veroorzaakt door de tropische storm Ketsana. Tienduizenden mensen zijn dakloos en zeker 140 mensen waaronder veel kinderen, verloren het leven afgelopen weekend. (inmiddels opgelopen tot 240 en tientallen vermisten),

    Hendrik Stevens uit Smeermaas trekt zich al meer dan vijf jaar het leed aan van de armste bevolking in de Filippijnen. Een founation werd opgestart onder de naam JPAF. Jean Pelssers Asthma Foundation. In beginsel een foundation om kinderen, met astma en bronchitis, gratis van de nodige geneesmiddelen en ademhalingsapparaten te voorzien. Later kwam daar de hulp bij voor het plaatsen van waterpompen en onlangs de schooltjes waar kinderen les krijgen.

    Het opbouwend werk van Hendrik met het plaatselijke bestuur is nu letterlijk in het water gevallen want de streek waar de organisatie werkt is hard getroffen. De schamele huisjes van de armsten onder de bevolking zijn nu verwoest en zij behoren tot de tienduizenden daklozen.

    Nu! meer dan ooit, komt de prangende vraag om hulp. Erlinda (drijvende kracht in de Filippijnen)en Hendrik (hoofdverantwoordeljke in België)- die kort geleden nog, na een lang bezoek in het werkgebied, met vreugde  de installatie van een JPAF schooltje aankondigden, moeten nu van voor af aan beginnen met hun humaitaire hulp.
    Zij laten de moed niet zakken en gaan er weer hard tegen aan.
    Zij kunnen het niet alleen en vragen daarvoor Uw hulp.

    Hoe u kunt helpen, kunt u vinden op de website www.jpaf.be










    Tags:ketsana,stormfilippijnen,jpaffilippijnen,jpaf
    18-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de burcht pietersheim en zijn Heren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Wie er regelmatig komt, kan zien dat de werken in een laatste fase zitten. De gracht wordt met grote machines aangepakt en de bodemslib wordt genivelleerd. De oever van de vijver, tegenover het kasteel, is ontdaan van de struiken die medebepalend waren voor het uitzicht richting dreef en bos. Publicatieborden voorzien van prachtige historische fotos en begeleidende tekst worden geplaatst. Rietkorven werden geplaatst in de gracht aan de achterzijde, die nu uitzien als een doolhof, maar die straks  onder water verdwijnen als het water weer in de gracht wordt geleid.
    Poetsploegen en elektriciëns doen hun werk en de toekomst ziet er fraai uit voor de ruïne die eens als burcht in de 12e eeuw de luister gaf aan het geslacht van 'de Heren van Petersheim'.
    Heren van Pietershem totdat dit geslacht in de 15e eeuw uitstierf in mannelijke lijn en overging door huwelijk van erfdochter Beatrix van Petershem met Rikalt van Merode. Hun zoon Jan I, zou de eerste residerende Merode zijn over de goederen van de Petershems.
    Heel wat lanakenaren hebben gediend bij de Merodes en sommigen van hen zijn nog in leven en kunnen vertellen over de laatste periode van het kroondomein Petersheim. Het domein is nu reeds decenia lang in het bezit van de gemeente Lanaken en wordt binnenkort, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in het Nationaal Park Hoge Kempen.

    fotoreportage zie foto´s nol in rechter kolom









    Tags:nationaalparkhogekempen,herenvanpeterhem,herenvanmerode
    15-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open monumentendag in Oud Rekem trekt veel volk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zijn heel wat mensen gepasseerd door het kleine poortje van het Kasteel van Oud Rekem tijdens de open monumentendag. En tijdens de rondleidingen door de vrijwilligers bleek dat er nog heel wat werk voor de boeg is in het oud Grafelijke kasteel anex landlopers - &, zinnelozentehuis. enkele dagen geleden werd het monument aan de ingang van het kasteel onthuld door Burgemeester Willen en de twee Ereburgemeesters Vangronsveld en Delwaide, de laatste is tevens de laatste burgemeester van het oude stedeke voor de fusie en voor de plaatselijke bevolking nog steeds `de Börgemeister`.
    Uit het Belang van Limburg “Het nieuwe kunstwerk moest een ‘surveillant’ worden, een bewaker van de patiënten in het kasteelcomplex, die decennialang een groot deel van het beeld van Rekem hebben bepaald”, zegt Leonard Delwaide, voorzitter van de vzw. De opdracht werd toegekend aan Julia Berger uit As die op de openmonumentendag een tentoonstelling van haar werk had in de museumkerk.
    voor fotos van open monumentendag klik op foto boven in rechterkolom.
    In de museumkerk treffen wij de 90 jarige Joseph Vanderhallen aan. Zijn hele loopbaan werkte Joseph als surveillant in Oud Rekem. Nu is Joseph lijdende aan demensie, toch weet hij nog enkele dingen over de instelling. zoals de gestrengheid en het respect van en voor  Dr. Humblet, waarvoor werd geroepen `` de poort ope dao kump Dr. Humblet´´ en dan werd de man ´hofelijk ´ bejegend met een buiging als hij passeerde. Als zijn dochter vraagt `` Pa wie moosj geer doen es de luuj léstig waore´´, strekt Joseph zich recht en kijkt met een norse blik voor zich uit zonder een woord te zeggen´´. Zijn blik was voldoende om de patienten tot de orde te roepen zegt de dochter. Nu is pa zelf patient en dat is voor de dochter waar hij bij inwoont niet altijd even gemakkelijk, ieder huisje heeft zijn kruisje.


















    Tags:Oudrekem,openmonumentendagoudrekem,lanaken,de rekemenaar.
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon ziet het wel zitten
    Twee kleine poesjes binnenbrengen in het huis waar Napoleon onze laso Apso de scepter zwaait zal problemen geven, dacht ik. Niets is minder waar kat en hond raken snel aan elkaar gewend. Nu slapen ze al samen overdag. tenminste zolang de kleinkinderen er niet zijn want dan gaan ze van hand tot hand. 






    Tags:Napoleon,katenhond.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de munten van Oud Reckheim
    Op deze interessante link kunt u meer te weten komen van de muntslagerij in Oud Rekem.
    http://www.duiten.nl/reckheim.htm

    Tags:koperen geld in Oud Reckheim. mooistedorpvanvlaanderen
    12-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op monumentendag in Oud rekem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is wel niet te vinden op de Gemeentelijke website maar toch gaat open monumentendag door in Oud rekem.
    Het toonaangevende grafelijk kasteel staat voor u open tussen 11.00h en 18.00h. onder begeleiding van gidsen kunt u terug gaan in de tijd.
    Zou hier een oproep willen doen om de grafelijke steen die op het gecreëerde kerkhofje ligt te verweren een bijzondere plaats te geven in het 'stedeke'. bv tegen de zijmuur van de museumkerk zou een waardige plaats zijn.
    Ik kon overigens op de gemeentelijke website niets vinden in de aktiviteitenkalender over deze monumentendag, spijtig.

















    Tags:openmonumentendag2009,oudrekem,kasteeloudrekem,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Nederlandse fa's voor rioleringsinspectie in Lanaken? Een veel gestelde vraag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Begin van de week stopten twee vrachtwagens van de rioleringsfirma Helma in de Brugstraat. Aan het eind van de straat stelden zij zich op en begonnen met de reiniging van het rioleringsstelsel. Het is een Nederlandse firma die deze werken uitvoert. Een van de mannen zegt nog dat er over een paar dagen een inspectievoertuig komt die de riolering met camera zal inspecteren. Inderdaad, enkele dagen later (vrijdag) stopt een busje van de firma Oomes, om de riolering met camera te inspecteren. Weer betreft het hier een Nederlandse fa.

    In de wagen mag ik mee volgen wat de man precies doet. In ons gesprek dat volgt legt de man -Frans Vincent -, uit Eindhoven uit waarom het hier Nederlandse fa’s betreft. Het is op grond van een Europese aanbesteding dat Oomes deze diensten uitvoert voor Infrax. Het zou ook een Belgische en zelfs een andere Europese firma kunnen zijn zegt Frans, waarbij hij een Belgische firma uitsluit omdat zo’n firma niet in België bestaat.

    We krijgen regelmatig de vraag waarom een Nederlandse fa. dit werk doet en dan moeten wij steeds hetzelfde zeggen.
    In het begin, nu drie jaar geleden, reed er één busje voor de inspecties . Nu rijden we met vier busjes rond en komen wij langzaam op schema voor wat betreft de inspecties en reiniging. Eens in de tien jaar moet een riolering gereinigd en geïnspecteerd worden.

    Op een gegeven moment gaat ons gesprek over bokkerijders die een speciale aandacht krijgen in de Efteling.
    Ik vertel Frans dat de scherprechter, die de Bokkerijders op de pijnbank legde, ooit de baas was van de Vilders. De vilders stonden in Maastricht en andere steden in voor het ledigen van de secreten van mensen en dieren en andere onreine werken. Eveneens het villen van dode dieren en het uitslepen van dolle honden.
    De Scherprechter diende toezicht te houden op deze vilders die net als hemzelf gemeden werden als de pest.
    De tijden zijn veranderd, scherprechters zijn niet meer, gevild worden alleen nog dieren die voor de slacht aangeboden worden, zieke dieren worden met huid en haar naar een destructiebedrijf gebracht voor vernietiging  of diervoeding en de secreten werden vervangen door riolering.
    Om ziekte vroegtijdig te ontdekken worden de mannen die dit werkje nu opknappen halfjaarlijks gecontroleerd door bloedafname en krijgen zij injecties tegen verschillende ziektes. Zij hebben een eerbaar beroep.










    Tags:rioleringreiging,helma.oomen,lanaken,europeseaanbesteding
    10-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.negen september 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Negen-negen-negen. Een warme dag en ik besluit met kleinzoon Martijn nog eens over de `Hochterbambt´te gaan wandelen. Eerst even langs de Maas waar we zien dat een hybride Sneeuwgans zich tussen de Canadese Ganzen heeft genesteld. De Sneeuwgans komt maar zelden voor in onze contreien. Ze hoort meer zuidelijk te vertoeven, maar komt hier als dwaalgast voor. Ergens heeft er een minnespel plaats gevonden tussen een sneeuw- en een andere ganzensoort en het product daarvan zwemt nu hier op de Maas bij Smeermaas.

    Als wij in de ´Hochterbambt´aankomen zien wij dat de werken aan de vijver bijna voltooid zijn. De afgraving van de Maasuiterwaarde, die valt onder het Grensmaasproject,  is verlaagd en de vijver heeft een doorlaat naar deze verlaging. Bedoeling is dat door de afgraving de Maas eerder in haar winterbed zal overvloeien alvorens de vijver overvloeit wordt. We merken er een aantal vlindersoorten op waaronder de dagpouwoog, een witje en enkele blauwtjes.

    Bij toeval zien wij een merkwaardig vliegend insect. Ik dacht eerst een oranjekleurige mot. Toen ik dichterbij ging bleek het een kolibrievlinder te zijn, die al vliegend de nectar aan het opzuigen is in de bloemen. Dit is voor het eert dat ik het wezentje in levende lijve zie en het is prachtig om te zien dat dit nachtvlindertje op zo´n handige manier de zoete vloeistof tot zich neemt.

    Er zijn meer mooie dingen te zien als je er tenminste oog voor hebt en niet aan voorbij fietst of wandelt.










    Tags:blauwtje,kolibrievlinder,klaverblauwtje,maas,sneeuwgans
    06-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toffe meid staat haar mannetje in crosswereld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de tweede maal en na meer dan 20 jaar werd er in de leemgroeve van steenfabriek Nelissen, een cross gereden. Net zoals verleden jaar wordt deze verreden over twee dagen. De eerster dag is het de beurt aan de jongeren. In een van de manches waarbij de piloten rond de 10 jaar zijn valt nummer 8 in het gele pak vanaf het begin op. De piloot gaat er als een speer vandoor en blijft vanaf het begin van de wedstrijd aan de leiding rijden en met grote voorsprong de eindstreep passeren.

    Als ik de piloot volg tot aan de caravan van de ouders blijkt de piloot een pilote te zijn. Everts Amber is een tienermeid, die een stempel drukt op deze van oudsher mannenwereld. Everts is geen onbekende naam in de motorcrosswereld, papa blijkt dan ook een neef te zijn van de bekende crosser. Peetoom Peter  Everts die ook crosst (eveneens met het nummer 8), heeft de kleine Amber gepusht om, evenals haar 13 jarig broertje Robin, deel te nemen als crosser  (crosster?) in dit mannenwereldje.  
    Zou er een toekomst zijn voor vrouwen in de Crosswereld? Als het aan Amber ligt in ieder geval wel, maar voor mama Everts is dat nog niet zo zeker in deze harde sport. De toekomst zal het uitwijzen.

    Vandaag (zondag) rijden de "grote mannen"voor het kamioenschap van Limburg in de leemgroeve van Kesselt, u kunt er dus nog van gaan genieten..
    Alle fotos komen morgen op de link in de rechterkolom bij fotos Nol.


















    Tags:everts,cross,vmbcross,lanakenkesselt,kesselt.ronnycaubergh
    04-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laagste brug Zuidwillemsvaart in Smeermaas en pleziervaart
    Het is op het nippertje geweest vandaag. Rond 14.30h voer er een plezierboot  van rederij Stiphout onderdoor, die er op het nippertje onderdoor kon. Ik heb er al heel wat onderdoor zien varen want ik woon tussen kanaal en Maas, maar deze kwam met het dak  van de boot er maar net onderdoor. Een paar elementen die vooraan bij de kajuit van de kapitein op het dak stonden werden door de brug omgeduwd. Na een korte stilstand en het verplaatsen van de elementjes door de kapitein, voer de boot langzaam onder de brug door. Of de kap. voor expres de elementen tegen de brug liet gaann weet ik niet maar het zorgde voor genoeg hilariteit bij de passagiers.


















    Tags:stiphoet,smeermaasbrug,laagstebrug,rondvaartboot.
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behoorlijk 'Barbeeltje' gevangen in Grensmaas bij Smeermaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enige tijd geleden stond er aan de Maas in Smeermaas een personenauto met aanhangwagen, op de plaats waar vroeger de kajaks afvoeren.De aanhangwagen van Dave -zo heet de eigenaar- is uitgerust om er in te kunnen slapen, want Dave is een sportvisser, die toen voor het eerst in de Grensmaas kwam vissen.
    Of hij toen iets gevangen heeft weet ik niet, maar gisterenavond was hij er weer en nu in het gezelschap van zijn vriend Kevin uit Diepenbeek, Dave is afkomstig van Genk en zijn beroep is elektricien, dat van Kevin is tuinier.

    Ze vissen beiden met twee hengels, die aan de bovenkant van de maasboord vastgelegd worden, nadat ze tot ver in de Maas zijn ingeworpen.
    Het aas,bestaat uit boilies dat zij zelf geprepareerd hebben. Er worden een aantal rond de haak vastgelegd aan de lijn. De haak is blank want de vis die zij willen vangen slikt al die bolletjes in waardoor zij aan de haak geslagen worden. Eigenlijk vissen zij op karper doch vandaag is het resultaat voor Kevin een brasem en een grote Barbeel van exact "4 KG", waar hij maar wat trots op is.

    De vangst van de barbeel werd dan ook op beeld vastgelegd.

    Gisterenavond om 22.00 zocht Kevin zijn slaapplaats in zijn auto al op, gewapend met een ontvangsttoestel dat verbinding heeft met een zendertje aan de hengels, dat het geluid van een bieper op de vislijnen verzend.

    Hij zou de nacht door kunnen slapen en in de ochtend pas:,zijn Brasem en iets later zijn geweldige Barbeel binnen halen.
    Ik ben rond 02.30u nog  eens gaan kijken maar toen waren de loze vissers beiden in volle rust, terwijl hun hengels nog opgesteld stonden. Rond 08.00u  werd dan de grote vangst binnengehaald, die na weging teruggezet werd in de rivier.

    Naar verluid zou deze bodemvis de laatste jaren weer veel voorkomen in de Grensmaas en wordt daar dan ook regelmatig aan de haak geslagen .

    Verleden week toen ze op hun stek aankwamen zaten daar twee andere visser. Ze besloten toen stroomafwaarts te gaan vissen, op de plaats waar er Maaswerken uitgevoerd worden. Hier haalde Dave een grote karper aan de wal van maar liefst “zeventien komma acht kilo”. ook Grrensmaasbewoner Jef Mullers komt een kijkje nemen. Jef is zelf een sportvisser die pal aan de Maas woont.
    Er volgt dan ook een gesprek in Visserslatijn en merkwaardige vangsten in cm. en kilo´s.
    De vissers keerden om 11,00u naar huis maar zullen zeker terugkeren naar deze wondermooie plaats in de Grensmaas.




















    Tags:grensmaas.smeermaas,barbeel,karper,vissen,


    Foto

    Mijn favorieten
  • kerkschatten Sint Ursula Lanaken
  • Lanakenaren op de vlucht in WOII
  • hbvl nieuws lanaken
  • Jpaf informatie
  • waarnemingen.be

  • Zoeken in blog


    Klik op de foto boven voor de actuele foto's
    klik hier voor http://www.lanakencdenv.be/
    Films van Lanaken op YOU TUBE
    twee missionarissen uit het begin van de 20e eeuw uit Smeermaas


    Blog als favoriet !

    Mail sturen naar Grootlanaken

    Mail hier


    Rondvraag / Poll
    GEEN KOFFIESHOPS VERPLAATSEN NAAR DE GRENS MET LANAKEN
    JUIST
    ONJUIST
    Bekijk resultaat


    Archief per maand
  • 10-2015
  • 10-2014
  • 06-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 08-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog! Bedankt voor Uw bezoek en kom eens regelmatig piepen voor nieuws uit Groot Lanaken.
    Hieronder enkele fotos van Vlaanderendag OPZ
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Enkele werken van patienten
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Nog enkele fotos van ploeg Quick Step
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Inhoud blog
  • genealogische bijdrage over Joseph Hollman de Hofcellist van Koning Willem III
  • Uitslag Hilarion Thans Poëziewedstrijd en WOI
  • De waanzin begon in 1914
  • in de oorlog van John Mc Crae april 1915
  • Schenking van Freule Riedi de Montagne, Kruisweg Jan Rosier 1898, een erfenis om trots op te zijn.
  • Van lente, pensioen, gepensioneerden en een bijna 106 jarige inwoner van Groot-Lanaken.
  • Teleurstelling en euforie bij gemeenteraadsverkiezingen Maastricht
  • Veel belangstelling voor historie Carnaval Smeermaas
  • Wat was de reden van De Caritat de Peruzzis om in het verzet te gaan tijdens de Groote Oorlog?
  • De Duitschers in Lanaken 1914
  • republikeinse kalender
  • Paardenskelet (Joep) terug in Borgharen rustend in hoeve Hartelstein.
  • Van Schaapherder tot wonderdokter 'Ménneke van Spouwe'.
  • Leon Lemmens vertelt: Bombardement in Maastricht op 18 augustus 1944
  • Frans Huygelen beeldhouwer oorlogsmonument St Pieter Oud Rekem
  • Jaak Croux en St Theunis
  • Foto uit de oude doos
  • Bij beiden kanker vastgesteld en kankervrij verklaard na operaties
  • 86 jarige neemt mantelzorg op zichh voor 88jarige zus
  • Oud Caberg ooit Pietersheims/Lanakens grondgebied.
  • herstelling van namen van de Missienaaikrans Smeermaas
  • Pastoor Rutten en de Missienaaikrans Smeermaas in crisisjaren 30'.
  • Beroepsbevolking Lanaken 1796
  • Wespenspin neemt als prooi een ander soort spin
  • De kleine zuster met een groot hart Francise Meyers ten grave gedragen
  • Fietsroutenetwerk Lanaken en Maasland zeer in trek bij wielertouristen
  • Kasteel Pietersheim een dag voor Summer Fair terug open
  • Memorial day Margraten 2012 and the missing man Kight.
  • Pierre en Marie Jeanne vieren hun 50 jarig huwelijksjubileum
  • Heilig Hartcollege van Strafste van Limburg in run naar strafste van Vlaanderen



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!