Foto
foto's nieuwe evenementen GROOTLANAKEN klik hier op foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • genealogische bijdrage over Joseph Hollman de Hofcellist van Koning Willem III
  • Uitslag Hilarion Thans Poëziewedstrijd en WOI
  • De waanzin begon in 1914
  • in de oorlog van John Mc Crae april 1915
  • Schenking van Freule Riedi de Montagne, Kruisweg Jan Rosier 1898, een erfenis om trots op te zijn.
  • Van lente, pensioen, gepensioneerden en een bijna 106 jarige inwoner van Groot-Lanaken.
  • Teleurstelling en euforie bij gemeenteraadsverkiezingen Maastricht
  • Veel belangstelling voor historie Carnaval Smeermaas
  • Wat was de reden van De Caritat de Peruzzis om in het verzet te gaan tijdens de Groote Oorlog?
  • De Duitschers in Lanaken 1914
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Enkele fotos van de erfgoeddag in Veldwezelt
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    't peperménneke en zijn Kaatje

    Foto
    Foto
    Foto
    enkele vondsten van 'Erik de Viking'
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hier nog enkele fotos van Nikkela Reynders
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Uit alle delen van Groot Lanaken
    Wat iedereen mag weten
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst, allerheiligen en de veranderende skyline rond Lanaken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu de grenswerkzaamheden in een ´stroom´versnelling komen, ziet men het landschap met de dag veranderen. vandaag werd aan de overzijde, ten noorden van het grensdorp Borgharen, begonnen met de kap van bomen, direct aan de maasboord, in voorbereiding van de afgraving. Het zal een gigantische waterplas worden.
    Herfstbeelden, terwijl de temperaturen weer richting de 15 graden gaan geven een lentegevoel. Allerheiligen dit weekend, met de bomen nog in blad.
    Uit mijn jeugdjaren kan ik mij nog goed herinneren dat het met Allerheiligen bibberen was en de witte bloemen, die geplaatst werden op de kerkhoven, de dag later bevroren waren.
    Een groot deel van de jeugd, ging een centje verdienen, door aan de kerkhofbezoekers te vragen, of ze op de auto mochten letten. Zonder uitzondering gaven de chauffeurs daarvoor de toestemming en gaven, bij terugkomst aan hun schadevrije auto, een fooi. Anderen vroegen aan de kerkhofbezoekers of ze hun bloemen mochten dragen tot aan het graf, eveneens voor een fooi.
    Een week later konden we sneeuwruimen op de stoepen bij de mensen, voor een paar centen,. Twee van ons met een schop en twee met een bezem. Op een plaats, bij een gierigaard, kregen wij zo weinig voor onze noeste arbeid, dat wij de sneeuw terug op de stoep hebben gegooid. We zijn toen wel enkele straten verder weer aan de slag gegaan.
    Nu we toch bezig zijn over geldverdienen in mijn jeugdjaren het volgende:
    Ook verdiende ik aan het inleveren van azijnflessen. Deze flessen had een grossier op de stoep gezet om opgehaald te worden door de vuilophalers omdat een klein stukje van de hals stuk was, toen werd er nog niet gerecycled. Daar zorgde ik wel voor, want de winkel waar ik ze binnengaf, waarvoor ik statiegeld ontving, leverde de flessen weer in bij de Grossier waar ik ze had ´gevonden´. Dus toch recycling.
    Ook deed ik de flesjes bijeen die bij het schoolonderzoek dienst hadden gedaan voor urineonderzoek. Heel wat ouders hadden hiervoor Apothekersflesjes gebruikt. In een grote teil water gereinigd door mij, werden ze ingeleverd bij de Apotheek en het resulteerde vanzelfsprekend in statiegeld éerlijk verdiend'.
    Al die dingen worden niet meer gedaan want nu heeft de jeugd 'recht'op zakgeld.
    Maar we hadden het over herfst en the skyline, waarvan indrukwekkende foto's gemaakt zijn.





















    Tags:Skyline smeermaas lanaken,herfst,maaswerken.borgharen
    26-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even iets over de Podarcis Muralis in Bosscherveld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was een opvallend mooie en zonnige herfstdag. Het zonnetje deed voor mens en dier haar weldoende werk. Het is aangenaam om dan bij zonnig weer de herfstkleuren waar te nemen.
    Maar ook de Muurhagedis komt tevoorschijn , om te genieten van de weldoende stralen.
    Op het matje waar vorige keer de driepoter zat te zonnen, was dit ook nu weer het geval. Je kent hem meteen want, zoals eerder reeds gezegd mist hij, aan de linkerkant een deel van de voorpoot.
    Tussen de openingen van de gestapelde stenen komt ook een hagedis piepen.
    Iets verder op het terrein, tegen de loodrechte bakstenen muur van het garagegebouw, zitten, plakken, hangen, een aantal jongen een tiental kan ik deze dag tellen. In een vierkant gat in de muur zit een muurhagedis, die alleen haar kopje door het vierkantje steekt. In deze muur verdwijnen ze door heel kleine spleetjes en kunnen zich zodoende in de spouwmuur terugtrekken.
    Braamstruiken aan de onderzijde van de muur geven deze bewoners (Podarcis Muralis Industrialis ,grapje) voldoende schuilmogelijkheid en voldoende voedsel.
    Op de plaats waar de braamstruiken weggeknipt zijn zie ik er geen een.
    Habitateisende plantengroei is dus een noodzakelijkheid voor de instandhouding van deze soort op dit terrein.


















    Tags:Podarcis Muralis,Bosscherveld,Industrieterrein,Roberts
    22-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consortium Grensmaas bezorgd over grindwinning i.v.m. bouwcrisis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Doordat er minder vraag is naar grind  in de bouwsector, komt de grindwinning tijdens het afgraven langs de Maas in de problemen.
    Het Consortium is daardoor in overleg met de Ministeries van Verkeer en Waterstaat en dat van Landbouw , Natuur en Voedselkwaliteit.
    De werken aan de Grensmaas gaan verder door in afwachting van oplossingen voor het Grindprobleem.

    Intussen zijn de werken aan Belgische kant, in de Hochterbampd vol op aan de gang. Super grote afgravingsmachines, Bulkwagens en een Buldozer verlagen de winterdijk. Hiervoor moest een groot aantal bomen worden geveld. De werken die nu uitgevoerd worden hebben moeten wachten in verband met het broedseizoen van de vogels in het Natuurgebied. Het deel dat reeds eerder uitgevoerd werd, wordt weer ingenomen door de natuur, waarbij zelfs zeldzame planten de kop opsteken. Door deze werken in de Hochterbampd en de aaneenkoppeling met de reeds gedane werken te Herbricht, wordt het natuurgebied van 40 naar 80 ha gebracht.
    De verstoorde Reiger en Aalscholverkolonie kan nu weer beginnen met het innemen van het Natuurgebied.

    En toevallig passeerde de schipper van de Lena met zijn vrachtschip op de Zuidwillemsvaart  de brug bij Smeermaas , volgeladen met tonnen grind richting Nederland.

    Moet er nog grind zijn??




















    Tags:Grensmaas,grindwinning maas,Lanaken,Smeermaas, Consortium Grensmaas
    20-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstbeelden van de Maas en werken Hochterbampd Lanaken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Maas komt bij Smeermaas binnen op het grondgebied van Groot Lanaken. Het is ongetwijfeld het mooiste stukje Maas op ons grongebied. In de herfst verzamelen een groot aantal watervogels om  weer te vertrekken in zuidelijke richting, anderen blijven ter plaatse en overwinteren bij ons. De meest voorkomende momenteel is de Canadese Gans.

    Op de Hochterbampd is een reiger- en eveneens een Aalscholverkolonie tijdelijk verstoord door de werken aan het Grensmaasproject. Op dit moment zijn daar werken in uitvoering bij de grote vijver -die pas uitgevoerd konden worden na het broedseizoen van de vogels-,  die naar verluidt tot aan het meetstation van de scheepvaart zullen uitgevoerd worden en waar later de Gallowayrunderen een vrije loop zullen krijgen tot aan de Belgisch-Nederlandse grens bij Smeermaas.

    Op een dag als vandaag, met wisselend regenvlagen en opklaringen, kan je pas echt genieten van de schoonheid van het landschap.
    En op zo´n dag kleurt de lucht fantastisch bij zondsondergang. oto´s van ondergaande zon zijn genomen vanaf de bloemenweide in het Industrieterrein in Smeermaas.
    Een deel van dit uitzicht zal veranderen door de werken aan de overzijde van Smeermaas, die uitgevoerd gaan worden begin volgend jaar


















    Tags:Grensmaasproject,Maasbeelden, natuur, hochterbampd
    19-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mariekes van Academie woord en toneel, vervangen Jan de Smet tijdens stripbeurs Lanaken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Waar het eigenlijk de bedoeling was dat de mariekes hun optredens zouden houden in een omgebouwde aanhanger van een vrachtwagen, waar ze wonderwel in slaagden, kregen zij de gelegenheid om enkele acts uit te voeren, op het grote podium van het CCL. Jan de Smet had namelijk in extremis afgezegd voor zijn optreden, wegens zijn stem kwijt.

    Marc Lenaerts stak toen samen met de Mariekes enkele acts in elkaar om voor Jan in te springen.
    Het aanwezige publiek beloonde hun optreden met een daverend applaus. De Mariekes en Marc waren in hun sas.
    Al hun ingestudeerde acts gingen over puberale problemen van een meidengroep.

    alle foto´s van hun optreden en andere oto´s van de stripbeurs, kunt u bekijken via de link in de rechterkolom bovenaan. daar klikken op foto´s Nol.



















    Tags:Academie Woord en toneel lanaken,CCL,Lanaken,stripbeurs
    15-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultureel restaurant weer open, vergaderen gezelliger in CC Lanaken en uitreiking Bebloemingsactie Lanaken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een hele lange periode was het café van het Cultureel Centrum Lanaken zonder uitbater. Vergaderen was dan ook steeds zonder de drankjes, die een vergadering of andere bijeenkomst zo gezellig maakten. Ook na elke bijeenkomst even gezellig na babbelen, onder het genot van een drankje, in het café was er niet meer bij.
    Dit behoort nu tot het verleden want sinds enige tijd is het Cultureel Café weer voorzien van een uitbaatster en dat tot tevredenheid van iedere bezoeker.
    In het CCL werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars (het waren overigens allemaal winnaars) van de bebloemingsactie 2010. Ook leden van de gezinsraad, die de actie voor de 7e maal organiseerde in samenwerking met de gemeente, zaten achteraf gezellig bijeen in het Cultureel Café. En de dames van de Yoga lusten ook wel een drankje, na hun les van ontspanning en aangepaste ademhaling om spanning  gemakkelijker te ontladen in vloeiende bewegingen.


















    Tags:CC Lanaken,vergaderen,Cultureel café
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watervogels, Guppy's, Kinderboerderij en volleybal-eetdag Smeermaas ond 10 10 10
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ´n Geweldig weekend dat mag gezegd zijn. Het zonnetje was van de partij op de eerste Guppyshow en eveneens tijdens de eerste editie van Watervogels in Lanaken. In de kinderboerderij waren heel wat jonge ouders met hun kinderen aan het genieten en in het restaurant op de Kinderboerderij waren de 60ers aan het tafelen tijdens hun reünie.

    Kinderen spelen in het zand en op de speeltuigen en maken daarbij geen onderscheid in afkomst of entiteit. Ook heel wat senioren laten zich in de kinderboerderij verwennen door het herfstzonnetje en zitten op de rustbanken. Op verschillende plaatsen in de kinderboerderij zaten jarige kinderen aan een feestdis samen met hun vriendjes.
    En als dat  allemaal achter de rug is dan nog even gaan eten bij volleybal Smeermaas.
    Als toemaatje werden wij verblijd  met de geboorte van een drieling op deze memorabele dag.
    voor elke tien een boreling.

    Alle foto´s weekend 10-10-10 staan online klik in de rechterkolom boven aan op foto´s Nol


















    Tags:watervogels,guppyshow,kinderboerderij Pietersheim,Herfst,10 10 10
    09-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rapunzelklokje, driekleurig viooltje en de blinde bij

    Biodiversiteit 2010.

    Het is herfst en heel wat bloemen, planten en dieren stellen zich in op de winter. Het is oktober en de temperaturen doen het gelukkig nog heel goed. De meeste bomen zitten nog in het groen en bloemen komen nu in volle bloei. Langs de Maas staat het rapunzelklokje nog volop in bloem. Dit klokje staat in Nederland op de rode lijst en is wettelijk beschermt.

    Het kleine driekleurig viooltje staat eveneens nog in bloei op de plaats waar eens de kerk van Smeermaas stond en waarvan enkel de mooi gerestaureerde Pastorij nog doet denken aan de kerkelijke geschiedenis van het dorp. Blinde bijen zijn  geen bijen maar zweefvliegen en kunnen derhalve niet steken bij gebrek aan zo ‘n  verdedigingsmiddel, ze zijn eveneens niet blind. Maar de look-a-like beschermt de zweefvlieg voor predatoren die beducht zijn voor de steek van een bij.




















    Tags:Smeermaas,rapunzelklioje,blindebij,driekleurig viooltje
    07-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerterrein Smeermaas eindelijk af.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog een paar klinkers en dan is de gehele parking aan de School, Zaal, Voetbal en Jeugdlokalen verhard met klinkers.

    Het is wellicht een van de, zo niet de mooiste parking in Groot Lanaken. Een fietspad gescheiden van het voetpad en versierd met  bloemenperken en enkele zitbanken. Het plein zal voldoende verlicht worden.

    Of er een feestelijke ingebruikname -met lintje knippen- komt, is nog ongewis.
    Tim de klinkerlegger en het andere werkvolk begon net te wennen in Smeermaas en nu moeten ze, na de laatste loodjes, vertrekken. Het was voor hen niet altijd gemakkelijk om te werken aan de parking, terwijl er vier keer per dag auto´s aan en af reden om de kinderen te brengen en te halen. Maar het was ook niet prettig om tussen de werkende mannen en machines door een parkeerplaats te vinden.
    Na volgende week zal dat tot het verleden behoren en snel vergeten zijn.




















    Tags:zaal smeermaas,oc smeermaas,lanaken,parkeerplaats
    04-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereld dierendag 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heel wat baasjes en bazinnetjes gaan vandaag hun huisdier extra verwennen. Soms in overdaad.
    Heel wat van de huisdieren hebben een prettig bestaan. Maar er leven in het wild ook dieren die onze aandacht verdienen en er zelfs recht op hebben.
    Foto hiernaast een kusje voor de hond.

    4 Oktober is de dag dat Fransiscus van Assisi is overleden. Fransiscus was een dierenvriend. In het begin van de vorige eeuw (1929)  is deze dag bepaald als internationale dag voor de dieren. Dit jaar is het al voor de 81 keer dat deze dag als Werelddierendag aangeduid is.
    In sommige scholen nemen de kinderen hun lievelingsdieren mee naar school.

    Maar er zijn niet alleen huisdieren die onze aandacht verdienen.
    Op 9 oktober, één dag voor Werelddierendag, ontdekte ik dat twee jonge en een oude vos overdag uit hun schuilplaats kwamen om te genieten van de zomerse temperatuur in oktober, terwijl er vluchten Kievitten overvliegen, op weg naar het zuiden, liggen zij te zonnen. Ze zaten op de Nederlandse zijde van de Maas tegenover smeermaas. Ik wist reeds lang dat ze hier aanwezig zijn, zowel in Smeermaas als in Borgharen en had al heel wat verhalen gehoord over Reintje maar kon hem tot nu toe niet digitaal vastleggen. Ze hebben gewacht op Dierendag waarschijnlijk om zich zo te tonen voor de lens.



    samen slapen

    alleen slapen voor de kachel genietend van de warmte

    jonge vos langs de maas tegenover Smeermaas

    De reiger houdt de twee spelende jonge vossen in het oog

    Vos met huisdier aan de lijn

    oude vos genietend in de zon

    Tags:werelddierendag,dierendag,lanaken,
    02-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spoorlijn Maastricht Lanaken Hasselt en migratie van de zonminnende "Nederbelgicus-Podarcis Muralis"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maastricht is tot nu toe de enige Nederlandse stad, waar zowel de eierenleggende muurhagedis als de levendbarende hagedis voorkomt.

     

    In januari 2008, voordat de spoorwerken aan de spoorlijn Maastricht-Lanaken-Hasselt konden beginnen, begon men met het aanleggen van muurtjes, bestaande uit keien met voldoende openingen, om daarin muurhagedissen te laten verblijven, zich op te warmen en te laten overwinteren.
    Daarna werden zoveel mogelijk hagedissen en hazelwormen gevangen en geplaatst achter een amfibiescherm, dat langs het spoor zo opgesteld stond dat het de amfibieën verhinderden om weer terug naar hun vertrouwde habitat terug te kruipen, waardoor ze gevaar liepen gedood te worden door de werkzaamheden aan het vernieuwen van spoorlijn 20, Maastricht-Lanaken-Hasselt. .
    In totaal werden er 107 muurhagedissen, 4 levendbarende hagedissen en 99 hazelwormen overgezet naar hun tijdelijk habitat. Duidelijk is hier de minderheid van de levendbarende hagedissen die eveneens een uitbreiding naar Lanaken zouden kunnen maken. (nog geen latijnse naam voorzien).

    De schermen zijn intussen verwijderd en de hagedissen en hazelwormen kunnen weer hun gang gaan.

    Het is niet ondenkbaar dat deze amfibieën de landsgrens, langs het spoor. gaan overschrijden en zich daar zullen vestigen als ‘Nederbelgicus-Podarcis Muralis’.

    Of er daarvoor ook van die keienwallen gebouwd moeten worden, in de directe omgeving van de spoorlijn om zich  te huisvesten is dan ook geen onbeduidende vraag maar een vorm van een natuurvriendelijke uitvoering, die niet zonder schuilplaatsen kan.

     

    Ik had het genoegen om een aantal Muurhagedissen digitaal vast te leggen op het terrein van Jef Roberts in het Industrieterrein in Bosscherveld op 1 oktober onder een stralende zon waarin de Podarcis- Muralis zich zo goed voelt.

    Voor een klein filmpje over de hagedissen ter plaatse

    http://www.youtube.com/user/nolly49





    Tussen de brandnetels en de braamstruiken, zonder zwart pak en stropdas, op zoek naar de toekomstige Nederbelgicus Podarcis Muralis

    Man en vrouw genietend van de zon op 1 oktober zonder minnespel.



    Mannetje met ontbreken tenen van de linker voorpoot



    Het mannetje heeft een poepje achtergelaten. oftewel het wijfje een poepje laten ruiken





    Tags:podarcis muralis,lanaken spoorlijn 20,muurhagedis,


    Foto

    Mijn favorieten
  • kerkschatten Sint Ursula Lanaken
  • Lanakenaren op de vlucht in WOII
  • hbvl nieuws lanaken
  • Jpaf informatie
  • waarnemingen.be

  • Zoeken in blog


    Klik op de foto boven voor de actuele foto's
    klik hier voor http://www.lanakencdenv.be/
    Films van Lanaken op YOU TUBE
    twee missionarissen uit het begin van de 20e eeuw uit Smeermaas


    Blog als favoriet !

    Mail sturen naar Grootlanaken

    Mail hier


    Rondvraag / Poll
    GEEN KOFFIESHOPS VERPLAATSEN NAAR DE GRENS MET LANAKEN
    JUIST
    ONJUIST
    Bekijk resultaat


    Archief per maand
  • 10-2015
  • 10-2014
  • 06-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 08-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog! Bedankt voor Uw bezoek en kom eens regelmatig piepen voor nieuws uit Groot Lanaken.
    Hieronder enkele fotos van Vlaanderendag OPZ
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Enkele werken van patienten
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Nog enkele fotos van ploeg Quick Step
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Inhoud blog
  • genealogische bijdrage over Joseph Hollman de Hofcellist van Koning Willem III
  • Uitslag Hilarion Thans Poëziewedstrijd en WOI
  • De waanzin begon in 1914
  • in de oorlog van John Mc Crae april 1915
  • Schenking van Freule Riedi de Montagne, Kruisweg Jan Rosier 1898, een erfenis om trots op te zijn.
  • Van lente, pensioen, gepensioneerden en een bijna 106 jarige inwoner van Groot-Lanaken.
  • Teleurstelling en euforie bij gemeenteraadsverkiezingen Maastricht
  • Veel belangstelling voor historie Carnaval Smeermaas
  • Wat was de reden van De Caritat de Peruzzis om in het verzet te gaan tijdens de Groote Oorlog?
  • De Duitschers in Lanaken 1914
  • republikeinse kalender
  • Paardenskelet (Joep) terug in Borgharen rustend in hoeve Hartelstein.
  • Van Schaapherder tot wonderdokter 'Ménneke van Spouwe'.
  • Leon Lemmens vertelt: Bombardement in Maastricht op 18 augustus 1944
  • Frans Huygelen beeldhouwer oorlogsmonument St Pieter Oud Rekem
  • Jaak Croux en St Theunis
  • Foto uit de oude doos
  • Bij beiden kanker vastgesteld en kankervrij verklaard na operaties
  • 86 jarige neemt mantelzorg op zichh voor 88jarige zus
  • Oud Caberg ooit Pietersheims/Lanakens grondgebied.
  • herstelling van namen van de Missienaaikrans Smeermaas
  • Pastoor Rutten en de Missienaaikrans Smeermaas in crisisjaren 30'.
  • Beroepsbevolking Lanaken 1796
  • Wespenspin neemt als prooi een ander soort spin
  • De kleine zuster met een groot hart Francise Meyers ten grave gedragen
  • Fietsroutenetwerk Lanaken en Maasland zeer in trek bij wielertouristen
  • Kasteel Pietersheim een dag voor Summer Fair terug open
  • Memorial day Margraten 2012 and the missing man Kight.
  • Pierre en Marie Jeanne vieren hun 50 jarig huwelijksjubileum
  • Heilig Hartcollege van Strafste van Limburg in run naar strafste van Vlaanderen



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!