Foto
foto's nieuwe evenementen GROOTLANAKEN klik hier op foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • genealogische bijdrage over Joseph Hollman de Hofcellist van Koning Willem III
  • Uitslag Hilarion Thans Poëziewedstrijd en WOI
  • De waanzin begon in 1914
  • in de oorlog van John Mc Crae april 1915
  • Schenking van Freule Riedi de Montagne, Kruisweg Jan Rosier 1898, een erfenis om trots op te zijn.
  • Van lente, pensioen, gepensioneerden en een bijna 106 jarige inwoner van Groot-Lanaken.
  • Teleurstelling en euforie bij gemeenteraadsverkiezingen Maastricht
  • Veel belangstelling voor historie Carnaval Smeermaas
  • Wat was de reden van De Caritat de Peruzzis om in het verzet te gaan tijdens de Groote Oorlog?
  • De Duitschers in Lanaken 1914
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Enkele fotos van de erfgoeddag in Veldwezelt
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    't peperménneke en zijn Kaatje

    Foto
    Foto
    Foto
    enkele vondsten van 'Erik de Viking'
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hier nog enkele fotos van Nikkela Reynders
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Uit alle delen van Groot Lanaken
    Wat iedereen mag weten
    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterkrachtcentrale in Borgharen komt er!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto links uit Trompetter/de Maaspost

    De Maas is niet alleen een levensader en verbinding tussen Industrie-steden die afhankelijk zijn van het transport over water. De Maas is ook een natuurlijke krachtbron voor opwekking van energie.
    Met een verval van meer dan vier meter aan de Stuw bij Borgharen stort zij haar kracht in de maasbedding richting Grensmaas.
    Een kracht waaruit men binnenkort in Borgharen energie gaat winnen, door middel van een waterkrachtcentrale. Alhoewel eerdere plannen steeds strandden, is men het er nu over eens geworden om reeds in 2011 de werken aan te vatten om de waterkrachtcentrale met een vermogen van  11MW en daarmee de grootste centrale uit de afgelopen 25 jaar in Nederland, te realiseren.
    De kosten zijn geschat op 42 mijoen euro en de centrale zou een jaarproductie van 46 miljoen kWh leveren volgens een schatting. Deze jaarproductie zou 13.000 huishoudens van energie kunnen voorzien en een niet te onderschatten equivalent van de CO2-uitstoot van ruim 20.000 auto´s dat bespaard wordt op de gebruikeleijke energiecentrales in Nederland.
    Bij de waterkrachtcentrale komt er ook een visttrap die een vereiste was voor Rijkswaterstaat bij de aanleg van de centrale.








    Tags:waterkrachtcentrale Borgharen,waterkracht MW, kWh,Smeermaas,Maas
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emotioneel afscheid van Gerd Leers was ijzig koud met warm hart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Groots afscheid van burgemeester leers in onze buurgemeente MAASTRICHT.

    In Mestreech blief ich woene en in Mestreech wil ich sjterve, zei burgemeester Gerd Leers aan het eind van een emotionele dag voor het echtpaar Leers, waar hij 's morgens afscheid genomen had van het buitenpersoneel van de stad en in de namiddag van de ambtenaren en hoogwaardigheidsbekleders.
    Na zijn uitgelopen afscheid aan de burgers op het Marktplein werd hij, door vier Marechausees in galatenue, naar een gereedstaande Bentley geleid en viel voorlopig het doek voor Gérke en 'zijn stad . Nooit eerder in de geschiedenis kreeg een afscheidnemend burgemeester zo'n afscheid.


    Adieu mein kleiner Garde-offizier vanuit Zurich door het Ensemble van André Rieu klonk voor afscheidnemend burgemeester ´Gérke´Leers'. Emotioneel een hoogtepunt bij het afscheid van de man die afgerekend werd door de gemeenteraad van Maastricht tijdens een tumultueuze raadszitting enige tijd geleden. 'Jao diech höbs miech aon 't hart gelege', werd gezongen door de Mestreechter Staar en luidkeels meegezongen door Gerd en de tweeduizend mensen voor het oude stadhuis van Maastricht.
    Tranen werden weggepinkt, anderen lieten ze de vrije loop. Ook Gerd en Genoveef hadden het op sommige momenten moeilijk tijdens het grootse evenement, dat speciaal voor hen werd ingericht als afscheids-adieu en dat niet alleen aan de ijzige koude lag.
    Initiatiefnemer Hub Adriaens, Frans Theunisz, De Mestreechter Staar', Ziesjoem  en ´Litle Star´met the big Voice Beppie Kraft, luisterden vocaal het evenment op. Ándré Rieu´ himself sprak de burgemeester vanuit Zurich toe via het witte doek. Hij, die geland was op het vliegveld van Zurich, genaamd ´Kloten´, vond het eveneens voor burgemeester Leers ´klote´dat alles gelopen is zoals het gelopen is.

    De vrijdagmarkt was eerder gestopt om het evenement mogelijk te maken en de marktkramers hebben zelf meegeholpen aan het opruimen.
    Duizenden Maastrichtenaren hadden uren in de rij gestaan om ´hun burgervader´de hand te schudden en hem een hart onder de riem te steken.

    Tussen de prominenten, die in de namiddag afscheid namen van Gerd Leers, was Jan Peumans, Ex burgemeester van Riemst en nu Voorzitter van het federaal parlement, die dan wel niet naar recepties bij de Koning gaat maar wel tijd vrijmaakte voor zijn ex collega burgemeester, een hogere eer kan je niet verdienen.

    a.s woensdag zijn gemeenteraadverkiezingen in Maastricht die waarschijnlijk door het voorgaande beinvloed zullen worden.

    foto's bekijken van dit afscheid www.grootlanaken.be klikken op foto's nol 






















    Tags:Gerd Leers,burgemeester Maastricht, Jan Peumans,Hub Adriaens,André Rieu,
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maas staat op 't nippertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De maas staat op een hoogte van 44.48 m TAW. Dat is het niveau dat hij in de uiterwaarden gaat bij Smeermaas. 
    Om 1400 uur was de voorlopig hoogste stand om vervolgens centimeterwijze te zakken.
    Onze veel bezongen regenrivier en levensader ´Mosa´,  transporteert een enorme plas water, maar ook een enorme hoeveelheid afval richting zee. En dan te bedenken dat deze stroom, die zijn naam geeft aan een grote hoeveelheid Maasdorpen en steden, ergens in Frankrijk ontspringt met het samengaan van enkele geultjes en bronnen.
    Het plasticeilandje midden van de Maas, laat alleen nog de toppen van de struiken boven het water uitsteken.
    Na het zakken zullen er weer heel wat versierselen op dit eilandje en aan de struiken hangen, wat aan de schoonheid van La Meuse  afbreuk doet.

    februari 1984 Bij Borgharen stond de Maas toen 45,44 meter boven NAP (dat is 47.77 TAW want verschil tussen NAP en TAW is 2.33m). Vergeleken met vandaag was dat 3.29 hoger dus voorlopig geen alarmniveau.
    De Maasdorpen Itteren en Borgharen en verder stroomafwaarts liepen in 1984 onder waaronder Herbricht . Met name de landbouw liep toen  grote schade op. 
    In december 1993 en januari 1995 brak de Maas door haar dijken, met een enorme overstroming tot gevolg. Beide situaties waren voorafgegaan door een lange periode (ruim een maand) gestage en soms hevige regen. De natte periode, die eind januari 1995 tot overstromingen leidde, begon een maand eerder en in totaal viel 350 mm, ruim twee keer zoveel als normaal. Op enkele dagen kreeg het stroomgebied van de Maas gemiddeld meer dan 30 mm in één etmaal en plaatselijk 70 mm. In 1995 regende het vooral vanaf 21 januari hard: in Wallonië viel 300 mm in tien dagen, drie keer de normale hoeveelheid. In het begin van de regenval was de bodem in Hoog België nog bevroren, waardoor het water extra snel werd afgevoerd. Bovendien kwam, door de dooi veel smeltwater vrij van de massa's sneeuw die begin januari 1995 waren gevallen. Een wel zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden. Smeermaas stond toen ook deels onder water. Sindsdien heeft men in Smeermaas de riolering verlegd naar de kanaalzijde waar het via pompen naar het zuiveringsstation geleid wordt. Deze omleiding kwam er nadat gebleken was dat de overstroming niet over de dijk, maar via het rioleringsstelsel voor overlast zorgde. Door de hoofdriolering middels een ballon dicht te maken en het water in de laatste put over te hevelen naar de Maas, constateerde men in Lanaken dat de overlast teruggedrongen kon worden door verlegging van het rioleringsstelsel. Sindsdien is er geen sprake meer geweest van wateroverlast in Smeermaas. Tevens heeft men toen aan Nederlandse zijde langs de Bosscherweg de dijk verhoogt want anders zou het water nog via daar Smeermaas binnenlopen.





    24 febr 2010

    alleen nog de toppen van het plastieceilandje te zien



    eerder in de zomer van 2009
    onder Lang keukelbeek


    Tags:Maas Smeermaas,hoge waterstand, Grootlanaken
    22-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneltram Hasselt-Maastricht in 2012 of 2014?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ze komt er wel de Sneltramverbinding tussen Hasselt en Maastricht maar men is er nog niet zeker of de eerste tram Maastricht bereikt in 2012 dan wel in 2014.
    Maastricht gaat op korte termijn beginnen aan de oostzijde van de stad met de ondertunneling van de A2. Daardoor zal aan de oostzijde van de Maas een enorme bouwput komen, met de nodige verkeershinder ten gevolg, die eveneens een impact zal hebben op Belgisch grondgebied vanaf Maasmechelen  tot Lanaken.
    Net daarom gaan er stemmen op in Maastricht, om geen grote werken in het centrum van de stad te starten die het verkeer zullen belasten.
    Dit jaar zal de stad Maastricht laten weten welk tracé de tram zal krijgen. Over de Bosstraat en markt, of langs de Maasboulevard richting station.
    Volgens Viceminister-president Ingrid Lieten, zal in Lanaken de tramroute aan de woonzijde van de ringweg komen te liggen. Dus langs het Europaplein waar het "Euromonument" staat. Vandaar uit zal het traject dan de Ringweg oversteken om het kanaal over te steken tot aan de grens met Maastricht, waar het overgaat op het Nederlands treinspoor via een wissel. In België mag de tram niet over het treinspoor rijden, in Nederland mag dat wel. Er zal dus een aparte trambedding gelegd moeten worden langs het treinspoor, aan de linkerzijde vanuit het centrum van Lanaken richting Maastricht gezien.
    Maar voorlopig wordt er nu gewerkt aan de treinverbinding tussen Lanaken en het spoorwegennet in Nederland.
    Richting Lanaken wordt er als voorlopig einde een stootbalk geplaatst langs de Ringweg, tegenover het Europaplein waar de tramhalte gepland is.

    p.s. iets over de Belgische grens, langs het spoor bij z.g. torentjesbrug, heeft het gemeentebestuur van Maastricht besloten dit jaar nog de omstreden coffeecorner in te planten. zie laatste foto.







    Hier komt een voorlopig stootblok tegenover het euromonument op het treintraject



    Tonnenzware oplegger met dwarsliggers vast in de modder

    Rechts van het spoor zal een nieuw trambed aangelegd worden richting Maastricht

    Euromonument, gaat het verdwijnen?

    Plaats uitgekozen door gemeentebestuur Maastricht voor coffeecorner,
    onder Torentjesbrug waar studenten de raad krijgen in het donker nooit alleen te fietsen.

    Tags:coffeecorner,lightrail Hasselt Maastricht, Spoor20 hervat.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We maken ons op voor de lente de winter is voorbij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heel wat vogels zijn zich aan het voorbereiden op een nieuw broedseizoen. De Nijlganzen zijn een van de eerste water/landvogels die al heel vroeg beginnen aan het nieuwe seizoen. In hun omgeving dulden ze geen andere watervogels. In het ´Plasticeilandje in de Maas´ bij Smeermaas is een koppel een territorium aan het verdedigen. Ze zijn tegen andere watervogels erg agressief
    In de omgeving van het eilandje zat ook een prachtig gekleurd Mandarijnenkoppel en aan de waterkant Krakeenden. Een Aalscholver met een opvallend wit borstkleed troffen we aan in Rekem aan het kanaal. Waterkoeten zwemmen rond in het kanaal en een zwanenkoppel vliegt over.
    Herbricht is de verzamelplaats voor de Grauwe Ganzen, zij geven een beeld weer van verleden en toekomst want op termijn zullen hier enkel nog dieren en vogels verblijven.
    Toeristen op de fiets, goed ingeduffeld, fietsen door het Maasland over het fietsroutenetwerk.



















    Tags:watervogels,maas,smeermaas,aalscholver,grootlanaken,wuust
    15-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smeermaas stoet afgelast maar het ontmoetingscentrum staat open voor een ongekend carnavalsbal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als Maastricht niet door kon gaan wegens veiligheidsredenen dan moet dat toch ook in Groot Lanaken het geval kunnen zijn. Zo werd de stoet van Rekem herleid tot een stoet zonder gebruik te maken van de Steenweg en de stoet van Smeermaas afgelast tot nadere datum.

    Nu er besloten is dat de stoet van Nit te Geluive in Smeermaas, niet door zal gaan om reden van veiligheid. Is besloten om de zaal OC Smeermaas open te stellen voor een groot Carnavalfestijn.
    Jong en oud zal in een gezellig verwarmde zaal de carnaval  kunnen afsluiten alvorens de Heks in Lanaken centrum naar beneden gehaald gaat worden.
    Dat het er gezellig aan toe gaat in het OC Smeermaas kunt u op onderstaande foto´s bekijken.
    Zijne Hooglustigheden DannyI, GlenI en NanoukI verwachten u op een ongekend Carnavalsevenement.
    Sjiek is miech dat.






    Tags:nittegeluive,smeermaas,carnaval2010,Grootlanaken
    14-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen praalwagens in optocht Maastricht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor het eerst sinds 1990 rijden geen praalwagens en ander gemotoriseerd verkeer mee in de optocht van Maastricht. De aanhoudende sneeuwval en gladheid heeft dat de organiserende Tempeleers, politie en gemeente doen besluiten.

    Zondagmiddag trekken daarom alleen groepen en individuen te voet door de binnenstad. "Het blijft sneeuwen, het gaat naar verwachting ook even regenen, veel te glad. Wagens zouden gevaar opleveren voor deelnemers en publiek, zegt Tempeleers-woordvoerder Frits Jongen.
    Leon Eummelen van de politie laat weten dat besluit om 10.00 uur werd genomen, op advies van de politie.
    Prins GuyI zal de Tempeleers te voet voor moeten gaan.


    en dan nog even dit: de foto's van het jeugdprinsenpaar van Nit te Geluive staan op; http://picasaweb.google.com/nolly49/

    GuyI ontmoet nieuwe burgemeester

    Tags:maastrichtcarnaval.Prins Guy I,
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peilboot racend over de Maas tussen Stuw Borgharen en Itteren
    De Thalweg is de grens tussen Nederland en België, daar waar de Maas de grens vormt. Regelmatig wordt de diepte van de Maas opgemeten. Vroeger gebeurde dit van op 't land door Landmeters, aan beide zijden van de Maas.
    Vandaag 8 februari gebeurde dat met een klein moterbootje met gesofisticeerde meetapparatuur. Het lopen is nu vervangen door GPS systeem en de snelheid waarmee dat gebeurt is fenominaal.
    Nu er Maaswerken uitgevoerd worden en de uiterwaarden verlaagd worden, zal er wellicht thalwegverplaatsing optreden. De Thalweg die het laagste punt in de Maasbedding aangeeft en die derhalve sinds de scheiding tussen België en Nederland grensvormend is.
    Omdat er midden in de Maas geen grenspalen gezet kunnen worden, werden deze op de oevers geplaatst tegenover elkaar.
















    Tags:Thalweg,Smeermaas,Borgharen,Grootlanaken,peilboot
    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammer!
    Jammer!
    De Bal Masque was een geweldig succes. Jammer, dat ik, na enkele foto´s, van het grootse evenement van de Raod van Laon tot Aoke, met prachtig uitgedoste en fotogenieke personages moest verlaten. Dus kunnen enkel deze foto´s geplaatst worden.


















    Tags:raod van laon tot aoke,lanaken,grootlanaken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.enkele van het bal masque

    Bedoeling was foto´s te maken van de prachtig uitgedoste deelnemers van het bal en dan naar Gellik te gaan naar het bal van Prins Bart. Het pakte echter anders uit. Ik kwam niet verder dan deze foto´s, van dit evenement, van de Raod van Laon tot Aoke. Voordat men mij vriendelijk vezocht de zaal te verlaten.










    Tags:raod van laon tot aoke,grootlanaken,lanaken
    06-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelen met CD&V Lanaken in de Berenhof Veldwezelt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na de gezellige Kaas- en Wijnavonden in Lanaken en Kesselt houdt CD&V Lanaken
    haar derde Kaas en Wijnavond in de Berenhof te Veldwezelt.
    Iedereen is van harte uitgenodigd op Zaterdag 27 februari
    de deuren gaan open om 16.00 uur.

    klik op afbeelding voor vergroting!


    Tags:Kaas en Wijnavond,CD&V Lanaken,Lanaken,Veldwezelt
    05-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verschil tussn NAP en TAW waterstanden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als je langs de Maas woont gaat je interesse vanzelfsprekend uit naar de waterstand. De Maas is een regenrivier en haar debiet is dan ook afhankelijk van neerslag. De waterstanden in het voor en najaar zijn dan ook meestal hoog. Als zoals nu in deze periode de gevallen sneeuw smelt, samen met regenval fluctueert de maas in hoogte.

    Om aan rampen, zoals in het verleden te ontkomen, pleegt men op dit moment werken uit aan de Maas. In België beperkt men zich tot de weerdverlagingen in de Hochterbampd en Herbricht. In Nederland zijn de werken meer uitgebreider en zullen er door afgraving een groot deel van de Landbouwgronden,  tegenover Smeermaas en de Hochterbampd, een drastische weerverlaging ondergaan  ten gevolge van Het Grensmaasproject.

    Smeermaas ligt pal tegenover Borgharen. Als men in Smeermaas 43.50m meet,  volgens het Belgisch referentiepunt TAW,  dan zal Borgharen 41.17m boven het referentiepunt  NAP meten.
    Hoe is dat te verklaren?

    Wij zochten het op.

    NAP

    Nederland hanteert als officiële referentiehoogte het Normaal Amsterdams Peil (NAP). Het nulniveau hiervan is gelijk aan het nulniveau van het Amsterdams Peil (AP) uit 1683. In dat jaar liet burgemeester Hudde (zie ingelaste foto Burg. Hudde) acht grote stenen inmetselen in sluizen in de dijk aan de zuidzijde van het IJ. Hierin was op zeedijkshoogte een horizontale groef aangebracht op negen voet en vijf duim boven het stadspeil of Amsterdams Peil. Uit dagelijkse metingen in 1683-1684 bleek dit peil vrijwel samen te vallen met de gemiddelde zomervloedstand van het IJ bij Amsterdam, en dus niet met het gemiddelde zeeniveau. Vanaf 1683 tot heden geldt als definitie van het Amsterdams Peil (en later het Normaal Amsterdams Peil): negen voet en vijf duim beneden het merk op de dijkpeilstenen van burgemeester Hudde. In de loop van de 18e eeuw is het AP door waterpassing vanuit Amsterdam overgebracht naar andere plaatsen in Nederland en daar door middel van peilmerken vastgelegd.
    Meetonnauwkeurigheden in het verleden waren in 1891 aanleiding om op een aantal plaatsen in Nederland nieuwe of verbeterde ('genormaliseerde') peilmerken aan te brengen. Sindsdien spreekt men van Normaal Amsterdams Peil (NAP). 

                                                                                              (bron: De dijkpeilstenen van burgemeester Hudde en de geschiedenis van het Normaal Amsterdams Peil, door fysisch geograaf Frans J.P.M. Kwaad)

    TAW
    Vlaanderen hanteert de Tweede Algemene Waterpassing (TAW) uit 1946. In de sluis van Oostende is een klinknagel geklopt. Gedurende 10 jaar wordt het lage waterpeil van de zee gemeten. Het referentiepunt daarbij is de nagel. Het gemiddelde laagwaterpeil wordt daaruit genomen en dat staat voor het nulpeil in België. Daarna kwam er een waterpassing met het nulpeil van Oostende.

    Het TAW-referentiepunt ligt 2,33 meter onder het NAP-referentiepunt. Het referentiepunt in België ligt dus lager dan in Nederland. Door dit lagere referentiepunt valt de aanduiding van niveaus in België juist hóger uit dan in Nederland: TAW = NAP - 2,33 m. Het hoogste punt van België, Signal de Botrange, ligt op 694 m hoogte (TAW), maar op 'slechts' 691,67 meter boven NAP.

    Alle infrastructuurwerken die de lage landen uitvoeren in het kader van de strijd tegen overstromingen, n emen die punten als vaste referenties. Op basis van dergelijke punten kunnen op een rationele, rekenkundige manier constructies tot stand komen die de mens moeten behoeden voor rampen.




















    Tags:NAP,TAW,Borharen,Itteren,Smeermaas,Hochterbampd, Grootlanaken


    Foto

    Mijn favorieten
  • kerkschatten Sint Ursula Lanaken
  • Lanakenaren op de vlucht in WOII
  • hbvl nieuws lanaken
  • Jpaf informatie
  • waarnemingen.be

  • Zoeken in blog


    Klik op de foto boven voor de actuele foto's
    klik hier voor http://www.lanakencdenv.be/
    Films van Lanaken op YOU TUBE
    twee missionarissen uit het begin van de 20e eeuw uit Smeermaas


    Blog als favoriet !

    Mail sturen naar Grootlanaken

    Mail hier


    Rondvraag / Poll
    GEEN KOFFIESHOPS VERPLAATSEN NAAR DE GRENS MET LANAKEN
    JUIST
    ONJUIST
    Bekijk resultaat


    Archief per maand
  • 10-2015
  • 10-2014
  • 06-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 08-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog! Bedankt voor Uw bezoek en kom eens regelmatig piepen voor nieuws uit Groot Lanaken.
    Hieronder enkele fotos van Vlaanderendag OPZ
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Enkele werken van patienten
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Nog enkele fotos van ploeg Quick Step
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Inhoud blog
  • genealogische bijdrage over Joseph Hollman de Hofcellist van Koning Willem III
  • Uitslag Hilarion Thans Poëziewedstrijd en WOI
  • De waanzin begon in 1914
  • in de oorlog van John Mc Crae april 1915
  • Schenking van Freule Riedi de Montagne, Kruisweg Jan Rosier 1898, een erfenis om trots op te zijn.
  • Van lente, pensioen, gepensioneerden en een bijna 106 jarige inwoner van Groot-Lanaken.
  • Teleurstelling en euforie bij gemeenteraadsverkiezingen Maastricht
  • Veel belangstelling voor historie Carnaval Smeermaas
  • Wat was de reden van De Caritat de Peruzzis om in het verzet te gaan tijdens de Groote Oorlog?
  • De Duitschers in Lanaken 1914
  • republikeinse kalender
  • Paardenskelet (Joep) terug in Borgharen rustend in hoeve Hartelstein.
  • Van Schaapherder tot wonderdokter 'Ménneke van Spouwe'.
  • Leon Lemmens vertelt: Bombardement in Maastricht op 18 augustus 1944
  • Frans Huygelen beeldhouwer oorlogsmonument St Pieter Oud Rekem
  • Jaak Croux en St Theunis
  • Foto uit de oude doos
  • Bij beiden kanker vastgesteld en kankervrij verklaard na operaties
  • 86 jarige neemt mantelzorg op zichh voor 88jarige zus
  • Oud Caberg ooit Pietersheims/Lanakens grondgebied.
  • herstelling van namen van de Missienaaikrans Smeermaas
  • Pastoor Rutten en de Missienaaikrans Smeermaas in crisisjaren 30'.
  • Beroepsbevolking Lanaken 1796
  • Wespenspin neemt als prooi een ander soort spin
  • De kleine zuster met een groot hart Francise Meyers ten grave gedragen
  • Fietsroutenetwerk Lanaken en Maasland zeer in trek bij wielertouristen
  • Kasteel Pietersheim een dag voor Summer Fair terug open
  • Memorial day Margraten 2012 and the missing man Kight.
  • Pierre en Marie Jeanne vieren hun 50 jarig huwelijksjubileum
  • Heilig Hartcollege van Strafste van Limburg in run naar strafste van Vlaanderen



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!