Foto
foto's nieuwe evenementen GROOTLANAKEN klik hier op foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • genealogische bijdrage over Joseph Hollman de Hofcellist van Koning Willem III
  • Uitslag Hilarion Thans Poëziewedstrijd en WOI
  • De waanzin begon in 1914
  • in de oorlog van John Mc Crae april 1915
  • Schenking van Freule Riedi de Montagne, Kruisweg Jan Rosier 1898, een erfenis om trots op te zijn.
  • Van lente, pensioen, gepensioneerden en een bijna 106 jarige inwoner van Groot-Lanaken.
  • Teleurstelling en euforie bij gemeenteraadsverkiezingen Maastricht
  • Veel belangstelling voor historie Carnaval Smeermaas
  • Wat was de reden van De Caritat de Peruzzis om in het verzet te gaan tijdens de Groote Oorlog?
  • De Duitschers in Lanaken 1914
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Enkele fotos van de erfgoeddag in Veldwezelt
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    't peperménneke en zijn Kaatje

    Foto
    Foto
    Foto
    enkele vondsten van 'Erik de Viking'
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hier nog enkele fotos van Nikkela Reynders
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Uit alle delen van Groot Lanaken
    Wat iedereen mag weten
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathy Engelen volgt René Thewissen op als Cultureel Ambassadeur Groot Lanaken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De nieuwe cultureel ambassadeur is geboren in Neerharen in 1957.en bracht daar zijn hele jeugd door. In Hasselt volgde hij Architectuur en bekwaamde zich in het pentekenen en aquarelleren.

    Zijn grote liefde voor reizen (vaak met Ryanair) brengt hem op de meest verschillende plaatsen in de wereld. Tijdens die reizen heeft hij steevast zijn schetsboeken en pennen binnen handbereik, om ter plaatse gebouwen en landschappen te vereeuwigen, steeds ondertekend en gedateerd, waardoor zijn tekeningen  een soort van getekende en geïllustreerde dagboeken zijn.

    Tijdens die reizen schenkt of ruilt hij zijn pennenvruchten, daardoor zijn er al heel wat Lanakense prenten buiten de gemeentegrens en in andere landen beland, waardoor Groot Lanaken door de hand van de nieuwe Cultureel Ambassadeur op de wereldkaart is gezet. Ooit ruilde hij in Marokko zelfs een pentekening voor een tapijt.


    Oud Rekem is een van zijn geliefkoosde plekjes en menig gebouw werd door zijn vaste hand vereeuwigd.
    Tijdens het schetsen krijgt hij van veel mensen vragen over zijn werken en daar is ook vrouwelijk schoon bij. 
     

    In zijn gerestaureerde schuur, in het Uilenstraatje, heeft Mathy Engelen een gezellige expositieruimte gecreëerd waar hij kunstschatten van plaatselijke en andere kunstenaars tentoonstelt naast de stadszichten en landschappen van zijn hand.
    Maar ook in andere galerijen en kunstmarkten stelt hij zijn werken tentoon, o.a. te Brussel, Antwerpen, Gent, Maastricht, Amsterdam, Straatsburg waren en zijn ze  te bewonderen.

    In de week van de amateurkunsten in Lanaken stelt hij zijn expositieruimte ter beschikking.

    “Ik zal, nu ik uw ambassadeur ben, iets minder gaan reizen om mij hier ter plaatse in te gaan zetten voor cultuur”. Liet hij in zijn speech weten aan de aanwezigen.
    Belofte maakt schuld.




    Mathy Engelen ontving Cultuurprijs Lanaken 2010

    De oude en de nieuwe Ambassadeur René Thewissen en Mathy Engelen



    aan het werk in Oud Rekem

    Zonder liniaal en vaste hand

    onder toeziend oog van vrouwelijk schoon

    sociale contacten leggen tijdens werk

    Tags:cultureel ambassadeur 2010,Mathy Engelen, Oud Rekem,Lanaken,Grootlanaken
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bal EddyII in bomvol CCL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het duurt niet meer lang voordat de stoeten weer door de straten in het Maasland trekken. Alles wordt nu afgewerkt in een korte periode want carnaval valt vroeg dit jaar.
    Het bal van Prins EddyII van Lanaken was uitzonderljk druk. Zaal en hal waren gevuld met carnavalminnende en enthousiaste volgelingen van de gedoodverfde Prins EddyII. Reeds enkele jaren getipt en daarvoor is hij en de raad waarschijnlijk voor gezwicht. De drie wijzen zullen dit jaar rechtstreeks de verleden jaar gehuwde Eddy Willems opgezocht hebben en hem de voorspelbare vraag gestelde hebben. Zijt gij bereid om een jaar lang de Prinselijke versierselen van de Raod van Laon tot Aoke te dragen op 'n wierdige wijze. (Plechtig he, maar zo zal het niet gegaan zijn) Waarschijnlijk wisten ze het al héél lang en konden zij op hun lauweren rusten.
    D'r was een heuse concurent voor 't Kuuke op het bal van Eddy te beluisteren. Het zes jarig natuurtalent Kevin speelde samen met 't Kuuke  Sierra Madre. Aanleiding genoeg om zijn moeder te beladen met vreugdetranen.
    a.s. Zaterdag gaat weer ''t sjoenste aaijd wief door.

    fotos van het bal van Eddy kijken kan klik dan op de fotolink in de rechterkolom bovenaan.

















    Tags:raod van laon tot aoke,grootlanaken,lanaken,carnaval,vastelaovend
    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Grote Zaagbek overwinterd bij ons in Smeermaas

    Op de Maas zwemmen enkele Grote Zaagbekken rond.

    Weer zo´n zwemmer die hier maar sporadisch voorkomt. Hij hoort thuis in Noordwest Europa waar hij zijn broedgebied heeft.

    Het is bij ons, een overwinteraar en zal zo gauw het weer voor hem betert vertrekken naar zijn broedgebied.

    De grote zaagbek is een snelle eend, die met grote snelheid  vlak over het wateroppervlak vliegt. Het is een duikeend, die net zoals de Aalscholver en de Fuut, leeft van kleine vissen. Zijn bek is voorzien van haakjes waardoor de vissen niet zo snel kunnen ontkomen.

    Ze verblijven overwegend in de grote en middelgrote, zoete stilstaande wateren, maar de bevriezing in het noorden van deze wateren heeft hen hier doen belanden.

    Er zijn er een zestal te vinden op de Maas bij Smeermaas waar ze aan de kop van het eilandje regelmatig op vissenjacht zijn








    Tags:Grote Zaagbek,Smeermaas,grootlanaken,wintergast,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets hogere temperaturen en je denkt weer aan de lente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik maakte enkele panoramafoto´s van het dorp waar ik woon, die nu weer met de plus temperaturen herinneren aan de lente. Ook enkele foto´s van reigers op nest van verleden jaar in het voorjaar. De reigerkolonie is het afgelopen jaar enigszins verstoord door de werken aan de vijver in Hochterbampd. Het is maar de vraag of ze dit voorjaar weer allemaal op nest komen. Zwanen met jongen waren eveneens van de partij en komen steeds meer voor op onze wateren.
    Overigens hochterbampd, dankt zijn naam aan het veelvuldig vermelden in artikeltjes van mijn hand. Toen ik hier pas kwam verkeren en wonen sprak men van de bampt. In enkele artikels noemde ik het steevast Hochterbampd. Toen men nu een naam ging zoeken voor het natuurgebied heeft men deze naam gegeven aan het gebied. Chique is miech dat.......










    Tags:Hochterbampd,natuurpark,smeermaas,maaswerken,reigerkolonieHochterbampd
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitbreidende populaties Nijlganzen zijn exoten in onze streken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    U hebt ze vast al eens gezien, die mooi gevederde ganzen. Bruin zwart en wit zijn de hoofdtinten. We hebben het dan over de Nijlgans, een exoot in onze streken.

    In feite horen ze thuis in Afrika en komen ze veel voor in de Jordaan- en Nijlvallei, maar ook in woestijnen en dichte bossen komen ze daar voor.

    Net zoals andere niet inheemsen, zijn de Nijlganzen -ook wel Egyptische gans genoemd- in onze gewesten terecht gekomen na ontsnappingen eind jaren 60 bij kwekers voor siervogels en eend-achtigen. Sindsdien hebben ze zich razendsnel vermenigvuldigd bij gebrek aan natuurlijke vijanden.

    De Nijlgans is een agressieve territoriumbeschermer en valt alle water- en andere vogels aan om hen te verjagen. Ze pikken zelfs de nesten in van andere vogels, zoals de nesten van: Grauwe ganzen, eenden, roofvogels, kraaien etc. en gaan zelfs over tot verdrinking van de jongen van andere eend-achtigen.

    Het is bekend dat ze heel wat nesten van roofdieren innemen omdat deze later beginnen aan het broedseizoen wiens nest tot op 50  meter boven de grond is.

    De jongen van de Nijlganzen, die nestvlieders zijn, laten zich gewoon uit het hoge nest naar beneden vallen zonder daarbij kwetsuren op te lopen, door hun geringe gewicht en buigzame beenderen.

    Hun aantal neemt -door gebrek aan natuurlijke vijanden- zelfs zo toe dat er op sommige plaatsen gesproken wordt van een plaag.

    De Nijlgans leeft voornamelijk op land en voedt zich met het eten van zaden, bladeren, grassen en stengels. Af en toe eet dit dier sprinkhanen, wormen en andere kleine dieren.








    Tags:Nijlganzenpopulatie,grootlanaken,smeermaas
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hendrik Stevens is weer tussen de arme bevolking in de Filippijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals wel bekend zal zijn is Hendrik op regelmatige basis als vrijwilliger werkzaam in de Filippijnen. Zijn doel is de armste der armen op het Filippijns platteland te voorzien van medicijnen tegen Astma en de apparaten die daarvoor nodig zijn. Waterpompen laten slaan en plaatsen is eveneens een van de hulpaanbiedingen van de JPAF stichting waarvan Henderik de vertegenwoordiger is in België.
    Hendrik verzamelt hier in België gelden, medicijnen en andere producten die dienstig zijn voor de Filippijnse bevolking. De gelden komen op een bankrekening waarvan enkel in de Filippijnen de directe medewerkers en in samenspraak met Hendrik gebruik van kunnen maken en enkel voor de vooropgestelde doelen.
    Er zijn kleine kliniekjes ontstaan onder leiding van de stichting waar de kinderen hun medicijnen ter plaatse toegediend kunnen worden.
    Bij zijn aankomst ,enkele dagen geleden, waren de gevolgen van de Tyfoon  Ketsana -die in september over de Filippijnen raasde- nog steeds merkbaar. Deze krachtige tyfoon trof het hardst de paupers, waarvan de schamele hutjes van de aardbodem verdwenen en hele dorpjes van de kaart veegde.
    WIlt U hendrik bijstaan in zijn hulp aan de arme bevolking in zijn werkgebied kijk dan op de volgende website

    http://www.jpaf.be/




















    Tags:Filippijnen,jpaf foundation,grootlanaken,smeermaas,
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans Theunisz steunt Gerd Leers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan het begin van de extra ingelaste gemeenteraadvergadering in Maastricht, die over het integriteitsonderzoek ging, betreffende Leers aankoop van een villa in Bulgarije en uiteindelijk zou eindigen met het ´neerleggen van het burgemeesterschap van Gerd Leers, stond de ´Nachtburgemeester, Frans Theunisz de burgemeester op te wachten met 1500 gehandtekende brieven van Maastrichtse burgers, die Gerd Leers steunden.
    Tevens kreeg Gerd Leers een bloemstuk, waaraan het kaartje ´de groetste Ingel van Mestreech´ hing, aangeboden door een groep vrouwen .
    Het mocht niet baten want in een vier uur durend debat, in twee termijnen, met steeds weer een ´mestreechs kerteerke´ schorsing, hield Gerd Leers de eer aan zichzelf en legde de ambtsketting af.
    Zijn slotwoorden waren ´Maastricht is het beste wat mij overkomen is´.
    Ook een betoog, uit het hart en zeer emotioneel, van mr. Kitty Nuyts fractieleider van LPM had  geen verandering in de afloop van de vergadering kunnen brengen.
    Hij had niet meer voldoende steun in de raad en wilde geen verdeeldheid omwille van zijn persoon Een stemming van een motie tegen hem, die ingediend was in tweede termijn, door de PVDA. Groen Links en SP, werd daarmee in derde termijn vermeden.
    Een ogenschijnlijk vriendelijke begroeting na zijn aftreden met PVDA topman en wethouder Jacques Costongs lijkt dan wel een beetje zuur. Intussen is er reeds een waarnemende burgemeester aangesteld door Gouverneur Léon Frissen, het is Jan Mans geworden de oud burgemeester van Enschede en van PVDA signatuur.
    Gezien het hoge aantal mailtjes naar de Limburger en NOS´, waarin veel kritiek op de indieners van de motie gespuid wordt , zal deze zwarte dag voor de gemeenteraad in Maastricht nog nazinderen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen begin maart.
    Frans Theunisz zal overigens  meedoen aan de verkiezingen, bij Standsbelangen Maastricht als lijstduwer.



    Frans in de inkomsthal

    overhandiging handtekeningen van het volk

    Leers bedankt









    Vooraan de vier uur lang twitterende journalist van de Limburger


    Tags:Gerd Leers,Frans Theunisz,burgemeester Maastricht,kitty nuyts
    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vliegtuig maakt noodlanding in Vucht 10 jan. 1940
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het vliegtuig dat op 10 januari 1940, afgelopen zondag precies 70 jaar geleden, de noodlanding maakte in Vucht, had supergeheime documenten aan boord, die nu in Belgische handen vielen. De documenten bevatten aanvalsplannen die zouden beginnen op de 17 januari 1940. Doordat deze  plannen nu uitgelekt waren, werd de aanvalsdatum naar een latere datum verschoven en zelfs enkele malen door het slechte weer uitgesteld. De aanval gebeurde uiteindelijk precies vier maanden later op de 10e mei, met de inzet van zweefvliegtuigen, op de bunkers aan het Albertkanaal en op Eben Emael.
    Die dag besloten heel wat mensen op de vlucht te gaan voor het geweld, met in het achterhoofd de gewelddaden van de ´Groote oorlog´, een aantal van hen zouden tijdens de vlucht het leven laten, zeventien van hen uit Lanaken.
    zie verder http://blog.seniorennet.be/opdevlucht/

    Tags:aanvalsplangelb, fallSud,zweefvliegtuigenAlbertkanaal,10mei1940,10januari1940
    08-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels hebben onze hulp nodig in de winter
    Ze zijn zeker in de winter op onze hulp aangewezen. En als we de weersvoorspellingen mogen geloven gaan ze het nog bijzonder zwaar hebben om aan hun levensbehoeften te voorzien.
    Vogelhuisjes en voederplaatsen kunnen hen helpen bij die zoektocht naar voedsel.
    Doen!














    Tags:voederplaatsen voor vogels, mussen,eenden, ganzen,watervogels
    06-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opzoekingen vorderen over het drama van fam. Eertmans
    Drie zussen Eertmans met hun echtgenoot en kinderen gingen op de vlucht. In totaal waren zij met 13 destijds. 10 vonden de dood bij een bombardement aan de Schelde bij Oudenaarde. 3 keerden terug naar Lanaken. Moeder Marie Jeanne en haar twee kinderen Cretièn en Louis.
    Louis is de enige nog in leven zijnde telg die het bombardement zonder één schram overleefde. Hij wordt in april 70 jaar.
    Op de foto´s Louis met zijn echtgenote de enige nog levende telg Vangelabbeek-Eertmans.
    Zie verder bij de link in de rechter kolom onder foto´s Nol.

    p.s. als jij informatie hebt die gebruikt kan worden ter aanvulling, laat het mij dan weten via email-mij
    de link staat ook in de rechter kolom.
    Mensen die zelf op de vlucht geweest zijn, foto´s van toen en alles wat u kwijt wil is welkom.




    Tags:Oudenaarde19mei1940,grootlanaken,lanaken,oudenaarde,woII
    02-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten van het uitzicht langs de Maas bij Smeermaas zolang het nog kan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het uitzicht langs de Maas en zeker bij hoge Maas in de winter is overweldigend. Hier zie je nu nog de Maasdorpen Borgharen en Itteren liggen omgeven van akker- en weilanden. Dit jaar nog gaat het Consortium Grensmaas beginnen met de ontgrinding van de uiterwaarde van de Maas, te beginnen bij Itteren en vervolgens Borgharen.
    Het uitzicht gaat dan drastisch wijzigen. De Maas kan dan eerder uitstromen in de verlaagde uiterwaarde en bij terugrtrekking zullen dan waterpoelen ontstaan. Bij terugtrekking zullen dan ook naar alle waarschijnlijkheid, verontreinigende materialen van velerlei soort achterblijven, zoals plastic, papier en hout. De bomen en struiken langs de maas laten reeds lang zien wat er allemaal in de Maas gekieperd wordt. Het zal dan ook een hele klus worden om deze verontreiniging te verwijderen als de Maas zich terugtrekt in het zomerbed.
    De Maas zal het  uitzicht krijgen van een meer met een breedte van zo´n 600 meter op plaatsen. de diepte die nu rond 43 meter achter Itteren ligt wordt daar grotendeels afgegraven tot 36 meter NAP een verlaging van 7 meter. en zal in de winterperiode, lange tijd onder water komen te staan.
    Dus geniet maar zo lang als het nog kan van het huidige uitzicht.
    Verder is een wandeling in de Hochterbampd , met het oudste ooibos van Vlaanderen zeer de moeite waard. Het natuurgebied, Waar de zachthouten zwarte poulier , de zwarte els en wilgen groeien, naast hardhout boomsoorten. Het grasland en de ruigten worden begraasd door Galoway runderen. Eens liep er ook een kudde koniks paarden, maar die hebben ze verplaatst naar andere natuurgebieden i.v.m. het intensieve contact met mensen. Er is een kolonie blauwe reigers die echter verstoord werd door de werken aan de grote vijver. Nu de werken er voltooid zijn zal er weer een aangroei zijn van de reigers en aalscholvers.
    Langs de Zuid-Willemsvaart is het, zeker als er sneeuw ligt,genieten van de natuur.

















    Bijlagen:
    SH101781-1.JPG (145.6 KB)   


    Tags:Itteren,Borgharen,consortiumgrensmaas,grensmaasproject,overstromingen,Hochterbampd
    01-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Grote Nieuwjaarsparty in CC Lanaken nu vanavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De gelegenheid om na een overgang naar 2010, die rustig is verlopen, het nieuwe jaar goed in te zetten onder vrienden en bevriende verenigingen.
    De locatie is bekend. Het cultureel centrum in het hart van Groot Lanaken.
    Radio Viva Fm verwacht u allen goedgemutst en zin in een onvergetelijke nieuwjaarsparty.
    klik op de foto


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig nieuw jaar gewenst

    We zijn overgestapt naar, de eerste dag van het laatste jaar van het eerste decennium.
    In het Engels decade genoemd wat bij ons weer 10 dagen betekent of in de muziek, de eerste 10 noten. Het beestje kan maar een naam hebben.
    De tijd vliegt voorbij eer je het weet is het alwee carnaval en dan weer pasen, lente, zomer en winter.

    Maak er een succesvol, ´n gelukkig en ´n gezond einde van het eerste decennium van.












    Tags:vuurwerk,nieuwjaar,decenium,decade,grootlanaken


    Foto

    Mijn favorieten
  • kerkschatten Sint Ursula Lanaken
  • Lanakenaren op de vlucht in WOII
  • hbvl nieuws lanaken
  • Jpaf informatie
  • waarnemingen.be

  • Zoeken in blog


    Klik op de foto boven voor de actuele foto's
    klik hier voor http://www.lanakencdenv.be/
    Films van Lanaken op YOU TUBE
    twee missionarissen uit het begin van de 20e eeuw uit Smeermaas


    Blog als favoriet !

    Mail sturen naar Grootlanaken

    Mail hier


    Rondvraag / Poll
    GEEN KOFFIESHOPS VERPLAATSEN NAAR DE GRENS MET LANAKEN
    JUIST
    ONJUIST
    Bekijk resultaat


    Archief per maand
  • 10-2015
  • 10-2014
  • 06-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 08-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog! Bedankt voor Uw bezoek en kom eens regelmatig piepen voor nieuws uit Groot Lanaken.
    Hieronder enkele fotos van Vlaanderendag OPZ
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Enkele werken van patienten
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Nog enkele fotos van ploeg Quick Step
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Inhoud blog
  • genealogische bijdrage over Joseph Hollman de Hofcellist van Koning Willem III
  • Uitslag Hilarion Thans Poëziewedstrijd en WOI
  • De waanzin begon in 1914
  • in de oorlog van John Mc Crae april 1915
  • Schenking van Freule Riedi de Montagne, Kruisweg Jan Rosier 1898, een erfenis om trots op te zijn.
  • Van lente, pensioen, gepensioneerden en een bijna 106 jarige inwoner van Groot-Lanaken.
  • Teleurstelling en euforie bij gemeenteraadsverkiezingen Maastricht
  • Veel belangstelling voor historie Carnaval Smeermaas
  • Wat was de reden van De Caritat de Peruzzis om in het verzet te gaan tijdens de Groote Oorlog?
  • De Duitschers in Lanaken 1914
  • republikeinse kalender
  • Paardenskelet (Joep) terug in Borgharen rustend in hoeve Hartelstein.
  • Van Schaapherder tot wonderdokter 'Ménneke van Spouwe'.
  • Leon Lemmens vertelt: Bombardement in Maastricht op 18 augustus 1944
  • Frans Huygelen beeldhouwer oorlogsmonument St Pieter Oud Rekem
  • Jaak Croux en St Theunis
  • Foto uit de oude doos
  • Bij beiden kanker vastgesteld en kankervrij verklaard na operaties
  • 86 jarige neemt mantelzorg op zichh voor 88jarige zus
  • Oud Caberg ooit Pietersheims/Lanakens grondgebied.
  • herstelling van namen van de Missienaaikrans Smeermaas
  • Pastoor Rutten en de Missienaaikrans Smeermaas in crisisjaren 30'.
  • Beroepsbevolking Lanaken 1796
  • Wespenspin neemt als prooi een ander soort spin
  • De kleine zuster met een groot hart Francise Meyers ten grave gedragen
  • Fietsroutenetwerk Lanaken en Maasland zeer in trek bij wielertouristen
  • Kasteel Pietersheim een dag voor Summer Fair terug open
  • Memorial day Margraten 2012 and the missing man Kight.
  • Pierre en Marie Jeanne vieren hun 50 jarig huwelijksjubileum
  • Heilig Hartcollege van Strafste van Limburg in run naar strafste van Vlaanderen



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!