een eigenwijze kijk op het leven en gezondheid korte teksten die informatie, ervaringen en/of meningen weergeven.Ik heb geenszins de bedoeling om volledig of uitgebreid te zijn.Voor meer informatie wordt er regelmatig een link gelegd naar een andere website. Reacties en vragen zijn altijd welkom.
06-12-2007
Een recept voor rode kool , niet gewoon maar eens anders én zo lekker
De weldaad van alle kolen
Alle koolsoorten zijn een weldaad voor je gezondheid.
Onderzoek heeft aangetoond dat zij bij regelmatig gebruik kanker voorkomen.Voor meer informatie hierover : klik op de foto.
Nochtans wordt deze groente door de meeste mensen niet
geapprecieerd. ze zijn moeilijk verteerbaar, liggen zwaar op de maag, geven
aanleiding tot darmrommelingen en gassen.
Bij de bereiding verspreiden ze een onaangename koolgeur.(zwavelwaterstof)
Bij het recept dat nu volgt wordt er gebruik gemaakt van
ingrediënten die rode kool licht verteerbaar maakt.
En ziehier het
ultieme recept
Wat je nodig hebt: 1. halve
rode kool, gesneden 2. enkele
takjes verse tijm 3. fijngehakt
teentje knoflook 4. fijngehakt
schijfje verse gember 5. kardemon:
4à 5 ingekerfde zaaddoosjes 6. zout,
peper, nootmuskaat 7. 1
à 2 eetlepels rietsuiker 8. 2
à 3 appels in schijfjes 9. enkele
sjalotjes of eventueel een ui 10. een pan met
dikke bodem.
De Bereiding: Gehakte sjalotjes in olijfolie aanstoven, de gesneden kool
toevoegen. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Vervolgens look, gember, kardemon en verse tijm toevoegen. Overgieten met 15 à 20cl warm water. Deksel op de pan en zachtjes 1 uur laten sudderen. De stukjes appel samen met de suiker in de pan. Alles goed
mengen. Vervolgens nog een uurtje verder sudderen.
En klaar is kees . Om duimen en vingers af te likken , zoooo
lekker!!!!