een eigenwijze kijk op het leven en gezondheid korte teksten die informatie, ervaringen en/of meningen weergeven.Ik heb geenszins de bedoeling om volledig of uitgebreid te zijn.Voor meer informatie wordt er regelmatig een link gelegd naar een andere website. Reacties en vragen zijn altijd welkom.
12-12-2007
nog meer over zuurdesem en zuurdesembrood
Voor de geïnteresseerden: bijkomende informatie over zuurdesem en zuurdesembrood:
Dit is een vervolg van mijn pagina's over desem en zuurdesembrood.
- een boek : Brot selber backen. Uitgeverij : GU (www.gu-online.de). ISBN: 3-7742-5451-6. In Duitsland heeft men een hele traditie om 'Sauerteig' te maken. In dit boek staan verschillende bereidingen.
- Kijk ook eens op de site van Le pain quotidien. Een keten van eethuizen verspreid over vele landen. Gesticht door een Belg. Zijn trots is het echte natuurdesembrood gebakken met biologisch meel , water en zout. Kom je eens in Antwerpen, Brussel of Gent moet je daar eens binnenlopen en dit lekkere brood proeven. Zo zul je ervaren hoe echt brood nog smaakt. De adressen van de verschillende eethuizen vind je op de site.