Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
20-06-2006
recept
Varkenshaasje uit de oven met sausje van zoete paprika
1 rode ui enkele (Franse) selderblaadjes, fijngehakt 70 g tomatenpuree
1 mespunt sambal
1 groenten bouillonblokje 2 el bloem 1 el sherryazijn boter & olijfolie zwarte peper en wat zout
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij ze samen met de ui en selder in zeer fijne brunoise. Smelt een klont boter en voeg een scheutje olijfolie bij, laat goed heet worden en stoof hierin de groenten brunoise gedurende enkele minuten, roer regelmatig.
Strooi er de bloem over en laat even onder voortdurend roeren uitdrogen tot het nét niet aan de bodem kleeft. Voeg 5 dl water, de tomatenpuree en het bouillonblokje toe en meng goed onder elkaar, breng aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de saus ongeveer 45 minuten zeer zacht pruttelen. Kruid ondertussen de varkenshaasjes met peper en wat zout en bak ze rondom mooi aan in hete boter en wat olie, haal uit de pan en laat even afkoelen, smeer ze nu in met wat mosterd en haal ze vervolgens door wat paneermeel.
Laat ze tenslotte verder garen in een voorverwarmde oven van 200° gedurende ongeveer 25 minuten. Breng tenslotte de saus op smaak met de sambal, sherryazijn, peper en wat zout.
Indien gewenst mag ook een streepje room. Snijd de varkenshaasjes in mooie plakjes en verdeel ze over grote borden, lepel er de zoete paprikasaus over. Lekker met (nieuwe) gebakken aardappeltjes en broccoli.
Roer de tomatenpuree, de mangochutney, de worcestershiresaus en de cayennepeper erdoor.
Bestrooi de karbonades met zout en bestrijk ze aan de bovenkant met de helft van de saus. Rooster ze op de barbeque of in het midden van de grill in ca. 20 minuten gaar.
Keer ze halverwege en bestrijk ze met de rest van de saus.
Zet de avond voordien de kikkererwten in ruim water in de week.
Kook de volgende dag de kikkererwten ongeveer 45 minuten in de helft van het weekwater. Giet af en zet weer op met water, de grofgesneden ui, zout, peper, koriander, laurier en olie. Laat met het deksel op de pan ongeveer 1 uur zachtjes koken, giet af en vang het kookvocht op.
Pureer de kikkererwten met de peterselie, lavas, geperste knoflook en mosterd.
Zorg voor een stevige, gladde massa.
Voeg eventueel wat kookvocht toe.
Hol de tomaten uit en vul ze met de kikkererwtenpuree.