| CHOCOLADEBROODJES 3 uur + gans de nacht + 4 uur 45 Lang werk maar volgens Caroline, die het recept van Christophe Felder volgt, de beste chocoladebroodjes die er bestaan!  Voor 6 chocoladebroodjes Ingrediënten - 60 g poedersuiker - 1 cc zout - 10 g droge gist - 250 g bloem - 125 g boter - Staafjes chocolade - 1 eigeel  Werkwijze 
 - Los de suiker en het zout op in 5 cl water. - Los de gist op in 7 cl lauw water. - Strooi het meel in een grote kom en meng het zout-suikermengsel eronder. - Daarna de gist. - Kneed minstens 5 minuten. Voeg er geen bloem bij. - Laat het deeg onder doek en plastic folie 1u30 rijzen op een warme tochtvrije plaats. - Breek met uw vuist het deeg, dek af met een vershoudfolie, plaats het in de koelkast gedurende minstens 1u. - Breek opnieuw het deeg, laat het vervolgens een ganse nacht in de koelkast rusten. - Breek de volgende dag het deeg, maak een bol en maak het plat zoals op de foto. - Teken en een driehoek op en maak een kruis (zie foto). - Plaats de boter (kneedbaar, maar koud en niet te zacht). - Plooi de vier boorden terug. Leg het deeg in de lengte richting en plooi het in drie. - Laat het 30 minuten in de koelkast rusten. - Herhaal dit drie maal. - Leg het deeg in de lengterichting, snijd het vervolgens in de lengterichting. - Snij elke driehoek in drie gelijke delen. - Plaats de chocoladestaafjes op het deeg, plooi het deeg zo dat u kliene broodjes krijgt. - Plaats de broodjes op siliconevel of bakpapier. - Laat onder doek en plastic folie ca 2u rijzen. - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 200°C. - Insmeren met het eigeel opgeklopt in 1cc water. - Afbakken in ca 15 minuten. - Laten afkoelen op een rooster. 
 |