Zoeken in blog

Inhoud blog
  • Le Gravlax
  • muguet 1 mai sables
  • filet de sandre avec chanterelles
  • Tagliatelle aux girolles
  • Gâteau Bourguignonne
  • Lapin aux pruneaux d'Agen
  • Pressé de tomates confites avec quenelle Céron
  • The Marmalade Factory en Les Faillettes
  • Fricassée de poulet Bresse aux morilles
  • OEufs à l'époisse et au pain d'épices
  • Grenadin de veau aux asperges
  • cromesquis avec huîtres
  • Epaule de veau farci et son cromesquis
  • Lapin Nanette
  • créations de Pacques
  • Tarte à l’époisses
  • Saucisson en brioche
  • rollade voor de diepvries
  • Stoofpotje van konijn met pastinaak
  • Het brood in de Bourgogne
  • Vispotje
  • Velouté aux champignons de Paris
  • fricassée de poulet
  • Canard et haricots blancs
  • La ferme auberge de La Mère Boitier
  • Bûche de Noël
  • Brandade au truffes
  • Champignons avec coquilles St. Jacques et avocat
  • Chocolat de Noël
  • Bistrot des Grands Crus in Chablis
  • Andouille Vigneronne
  • Onze Franse nasi goreng
  • Cassolette de saumon et fruit de mer
  • Noix de veau bourguignonne
  • Tarte amandine aux poires
  • anniversaire
  • Poulet Gaston Gérard
  • Tomates
  • Paupiette de veau aux champignons
  • Franse mosterdsoep met navettes
  • Vide grenier
  • aspergetijd
  • De kas is klaar
  • Domaine Claude Dugat
  • Les fromages de Gaugry en Brochon
  • Champignons farcis aux truffes
  • Les Anis de Flavigny
  • Ailles de dinde
  • Mésange noire
  • La région de Bourgogne
  • Grenadins de veau
  • Gigot de Bourgogne
  • Roussette
  • Pagues 2015 avec Picard
  • Reflets de France et Miel de Bourgogne
  • Leblanc huilerie en Iguerande
  • Crèmes de Fruits de L'Héritier-Guyot en Dijon
  • Fromage de Chèvre Charollais
  • Création Paques 2015 Bernard Dufoux
  • Hollandse kaas op de markt in de Bourgogne
  • Lapin de Pâques?
  • Chocolaterie de Bourgogne in Dijon
  • Cassoulet de Castelnaudary
  • Râble de lièvre à la Piron
  • Aguillettes de canard
  • Foire au gras
  • Les caramels et sucre filé
  • Maille en Dijon
  • Filet de perche au Chablis
  • Potage Pompadour
    cuisine bourguignonne
    de traditionele gerechten van de Bourgogne
    28-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.anniversaire
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vriendin een set met amuse glaasjes en lepels.

    We hadden afgesproken dat ik de glaasjes zou vullen voor een apéro met amuse.Vulling voor de eerste glaasjes: Onderin een terrine van Coquilles Saint Jacques. Deze van de Intermaché bij de visafdeling. Daarop wat krab uit een blikje, aangevuld met groene asperges uit een potje, wat fijngesneden rode tomaat (uit eigen kas) en vervolgens twee Coquilles Saint-Jacques per glaasje even gebakken in beurre salé aan beide kanten.

    Voor de tweede glaasjes: 4 plakjes Noix de boeuf. In het opgerolde plakje wat rucola (in een dressing van huile de noix, vinaigre de noix en wat gembersiroop), aangevuld met wat pijnboompitten (pignons).

    Voor de lepel: 2 ronde geitenkaasjes. Hiervoor heb ik babybel met geitenkaas gebruikt.

    Vooraf had ik twee verse vijgen gemarineerd in port.

    De geitenkaasjes worden horizontaal doormidden gesneden. Tussen de plakjes een stukje vijg en vervolgens de kaasjes verticaal snijden. Op de lepel wat vijgenjam met de marinade port. Hierop het geitenkaasje plaatsen met een prikker.

    Zie verder de foto's. Erbij voor glaasje één: een witte wijn en daarna een rosé.

    C'était un bon anniversaire!

    Bijlagen:
    amuse01.jpg (105.7 KB)   
    amuse02.jpg (90.4 KB)   
    amuse03.jpg (131.5 KB)   

    28-08-2015 om 15:17 geschreven door nanette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitive, amuse
    >> Reageer (0)
    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kir Royal en Gougeres
    Klik op de afbeelding om de link te volgen














    Al in de negentiende eeuw genoten de Bourgondiërs van een lekker koel glas witte wijn met een scheutje Crème de Cassis. Het drankje was bekend onder de naam “Rince cochon” (het waterige eten in de varkenstrog), maar deze boerse naam, die niet echt het water in de mond liet lopen, werd al snel omgedoopt tot het beter klinkende “cassis au vin blanc”. In het begin van de twintigste eeuw was het drankje echter wat in de vergetelheid geraakt, totdat Félix Kir, burgemeester van de Franse stad Dijon, het vanaf de jaren vijftig ongekend populair maakte.

    Bereidingswijze:
    Kir: 1 cl Crème de Cassis en 5 cl Bourgogne Alligoté of een andere droge witte wijn.
    Kir Royal: 5 cl Crème de Cassis, aangevuld met Champagne of Crémant de Bourgogne.

    Kir en Kir Royal zijn de bekendste soorten. Er zijn ook echter andere variaties. Zo kan de witte wijn worden vervangen door rode wijn. Hieraan is de naam "Cardinal" gegeven. Een ander soort is de citroen-Kir met citroensiroop.

    Bij het serveren van de Kir Royal of de Kir kunnen als amuse gougères worden geserveerd.

     

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Voor 6 personen.

    Ingrediënten:
    2,5 dl melk
    100 gr boter
    5 gr zout
    150 gr tarwebloem
    4 eieren
    50 gr Gruyère
    50 gr geraspte kaas (Gruyère of Emmentaler)

    Voorbereiding:
    Verwarm de oven voor op 170 graden.

    Bereidingswijze:
    Breng de melk met de boter en zout in een pan aan de kook. Voeg de bloem toe en verwarm het mengsel al roerend 4 tot 5 minuten op een laag vuur tot het van de pan loslaat.
    Laat het afkoelen en roer daarna een voor een de eieren erdoor.
    Snijd de kaas in 5 mm grote blokjes en meng ze met het deeg. Vorm hier met een eetlepel balletjes van en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de balletjes met eidooier en strooi er wat van de geraspte kaas over en bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin.

     

    Bijlagen:
    gougeres.jpg (56 KB)   

    15-06-2013 om 00:00 geschreven door nanette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitive, amuse
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/03-10/03 2019
  • 30/04-06/05 2018
  • 04/09-10/09 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 06/06-12/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 11/11-17/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitive, amuse (2)
  • Beaune (1)
  • Beignets (2)
  • Confits et foies gras (2)
  • Desserts (12)
  • Dijon (5)
  • Entrées (11)
  • Fromages (4)
  • La Bourgogne (2)
  • La Clayette (3)
  • Légumes (5)
  • Lyon (7)
  • Morvan (4)
  • Nivernaise (1)
  • Noël (4)
  • Pain (3)
  • Paques (4)
  • Pates et riz (4)
  • Patisserie (3)
  • Poissons,coquillages (11)
  • Sauces, huiles, vinaigres, moutardes (1)
  • Soupes et potages (5)
  • Viandes et abats (13)
  • Vins (2)
  • Volailles et gibier (13)

  • Hoofdpunten blog keukenweetjes
  • Dromomania – Het boek!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!