Zoeken in blog

Inhoud blog
  • Le Gravlax
  • muguet 1 mai sables
  • filet de sandre avec chanterelles
  • Tagliatelle aux girolles
  • Gâteau Bourguignonne
  • Lapin aux pruneaux d'Agen
  • Pressé de tomates confites avec quenelle Céron
  • The Marmalade Factory en Les Faillettes
  • Fricassée de poulet Bresse aux morilles
  • OEufs à l'époisse et au pain d'épices
  • Grenadin de veau aux asperges
  • cromesquis avec huîtres
  • Epaule de veau farci et son cromesquis
  • Lapin Nanette
  • créations de Pacques
  • Tarte à l’époisses
  • Saucisson en brioche
  • rollade voor de diepvries
  • Stoofpotje van konijn met pastinaak
  • Het brood in de Bourgogne
  • Vispotje
  • Velouté aux champignons de Paris
  • fricassée de poulet
  • Canard et haricots blancs
  • La ferme auberge de La Mère Boitier
  • Bûche de Noël
  • Brandade au truffes
  • Champignons avec coquilles St. Jacques et avocat
  • Chocolat de Noël
  • Bistrot des Grands Crus in Chablis
  • Andouille Vigneronne
  • Onze Franse nasi goreng
  • Cassolette de saumon et fruit de mer
  • Noix de veau bourguignonne
  • Tarte amandine aux poires
  • anniversaire
  • Poulet Gaston Gérard
  • Tomates
  • Paupiette de veau aux champignons
  • Franse mosterdsoep met navettes
  • Vide grenier
  • aspergetijd
  • De kas is klaar
  • Domaine Claude Dugat
  • Les fromages de Gaugry en Brochon
  • Champignons farcis aux truffes
  • Les Anis de Flavigny
  • Ailles de dinde
  • Mésange noire
  • La région de Bourgogne
  • Grenadins de veau
  • Gigot de Bourgogne
  • Roussette
  • Pagues 2015 avec Picard
  • Reflets de France et Miel de Bourgogne
  • Leblanc huilerie en Iguerande
  • Crèmes de Fruits de L'Héritier-Guyot en Dijon
  • Fromage de Chèvre Charollais
  • Création Paques 2015 Bernard Dufoux
  • Hollandse kaas op de markt in de Bourgogne
  • Lapin de Pâques?
  • Chocolaterie de Bourgogne in Dijon
  • Cassoulet de Castelnaudary
  • Râble de lièvre à la Piron
  • Aguillettes de canard
  • Foire au gras
  • Les caramels et sucre filé
  • Maille en Dijon
  • Filet de perche au Chablis
  • Potage Pompadour
    cuisine bourguignonne
    de traditionele gerechten van de Bourgogne
    21-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomates
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mei (zie 22 mei) was de nieuwe kas klaar.De gewone rode tomaten en de gele/rode tomates cerises had ik al geplant. In de folder van de Aldi was een aanbieding: 6 aparte tomatenplanten voor drie euro.

    Voor de opening van de winkel om 9 uur, stond er al een flinke rij mensen te wachten. Toen de deur open ging, liep men zo snel mogelijk naar de aanbieding van de tomaten. Gelukkig waren er voldoende kratjes met de speciale tomaten.

    Zie de eerste foto van de tomaten.

    Inmiddels zijn de meeste tomaten al gebruikt en zijn er nog enkele over in de kas. De planten beginnen al wat bruine bladeren te krijgen.

    Bij de foto's staat een overzicht van de verschillende tomaten uit de kas.

    * Ananas noire

    * Andine Cornue

    * Noire de Crimée

    * Rose de Berne

    * Rouge Russe

    * Green Zebra

    Voor het volgende seizoen zet ik meer tomatenplanten buiten, onder de overkapping van de kas. Zo kan ik wat ruimte overhouden voor de speciale tomatenplanten in de kas.

    De tomaten: Noire de Crimée en de Green Zebra zijn erg mooi als ze zijn doorgesneden in plakjes als garnering op een salade.

    De Andine Cornue en de Rouge Russe zijn geschikt om te gebruiken voor een tomatensaus.

    Bijlagen:
    tomate jaune cerise.jpg (36.5 KB)   
    tomate-ananas-noire.jpg (28.3 KB)   
    tomate-andine-cornue.jpg (73.8 KB)   
    tomate-cerise-jaune.jpg (50.4 KB)   
    tomate-cerise-rouge.jpg (30 KB)   
    tomate-green-zebra.jpg (78.3 KB)   
    tomate-noire-de-crimée.jpg (60.4 KB)   
    tomate-rose-de-berne.jpg (57.8 KB)   
    tomate-rouge-russe.jpg (65.5 KB)   
    tomates.jpg (81.7 KB)   

    21-08-2015 om 17:05 geschreven door nanette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Légumes
    >> Reageer (0)
    20-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paupiette de veau aux champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paupiette de veau aux champignons

    De Intermaché had een mooie aanbieding: 12 paupiettes de veau voor 12 euro. De paupiettes liggen nu per twee verpakt in de diepvries. We gebruiken ze op zondag samen met onze nieuwe aardappeltjes "Rattes", die een vriend van ons in de moestijn heeft geteeld. Ook de ratjes liggen, kort gekookt met schil, in zakjes in de diepvries. Erbij eten we gesmoorde witlof met een klein beetje honing voor het karamelliseren.

    Bereiding : 20 minuten 

    Kooktijd : 30 minuten

    Ingrediënten (voor 4 personen) :

     

    • 4 paupiettes de veau
    • 500gr champignons de paris
    • 4 kleine tomaten
    • peterselie
    • 10 cl crème fraîche
    • 2 el cognac
    • 20 cl vin blanc
    • 1 sjalotje
    • 2 el fond de veau
    • zout en peper


    Bereiding :

    Doe in een braadpan wat olijfolie en een stuk boter (beurre salé) en braad de paupiettes rondom bruin.

    Houd de paupiettes apart en bak de fijngesneden sjalot goudbruin.

    Voeg de paupiettes bij het sjalotje en flambeer met de cognac.

    Verwarm de fond de veau in de witte wijn en voeg de crème fraîche toe.

    Maak de champignons schoon en snijdt ze in plakjes. Voeg ze toe aan de pan van de paupiettes samen met de saus. Dek af en laat het geheel gedurende 20 minuten zacht stoven. Voeg de peterselie en de stukjes tomaat toe en verwarm nog tien minuten.

    Serveer met gebakken aardappeltjes b.v. de Franse rattes en gesmoorde witlof.

     

    Bijlagen:
    Paupiette aux champignons.jpg (37.4 KB)   

    20-08-2015 om 16:14 geschreven door nanette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Viandes et abats
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/03-10/03 2019
  • 30/04-06/05 2018
  • 04/09-10/09 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 06/06-12/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 11/11-17/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitive, amuse (2)
  • Beaune (1)
  • Beignets (2)
  • Confits et foies gras (2)
  • Desserts (12)
  • Dijon (5)
  • Entrées (11)
  • Fromages (4)
  • La Bourgogne (2)
  • La Clayette (3)
  • Légumes (5)
  • Lyon (7)
  • Morvan (4)
  • Nivernaise (1)
  • Noël (4)
  • Pain (3)
  • Paques (4)
  • Pates et riz (4)
  • Patisserie (3)
  • Poissons,coquillages (11)
  • Sauces, huiles, vinaigres, moutardes (1)
  • Soupes et potages (5)
  • Viandes et abats (13)
  • Vins (2)
  • Volailles et gibier (13)

  • Hoofdpunten blog keukenweetjes
  • Dromomania – Het boek!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!