We duiken de herfst in. De Fransen gaan al op zoek naar champignons, zoals girolles et bolets.
Onze vrienden hadden al girolles gevonden. Bij het aperitief kregen we een omeletje met girolles: un bon goût.
Er is een overschot aan appels en peren, die verwerkt worden in de heerlijke Franse taarten.
Vandaag bereiden we een perentaart "un vrai délice".
Voor 6/8 personen: Voorbereiding: 1 uur et 45 min. de cuisson.
120 g bloem, 200 g boter, 180 g poedersuiker, 4 eieren, 5 peren, 100 g amandelpoeder, 1 citroen en wat zout.
Meng in een kom 100 g boter met 90 g suiker, voeg 2 eierdooiers toe, dan de bloem en een snufje zout. Doe het deegmengsel in een taartvorm.
Laat het mengsel een half uur op een koele plaats staan. Verwarm de oven op 180ºC en laat de taart 12 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen.
Als de taart de oven ingaat, is het tijd om de amandine crème te bereiden. Meng het restant van de boter, 90 g suiker, amandelpoeder en 2 eieren.
Schil de peren. Verdeel ze in twee helften, verwijder het klokhuis en snijdt de helften in partjes, knijp de citroen uit over de peren.
Verdeel een deel van de amandelcrème over de taart en leg de partjes peer in een ronding hierover. Herhaal dit nogmaals.
Verwarm de taart een half uur in de oven (controleer de taart, zodat deze niet te bruin wordt).
Om de taart een mooie kleur te geven kan er een gecaramelliseerde suikerstroop overheen gegoten worden. Bijlagen: tarteamandineauxpoires.jpg (92 KB)
14-09-2015 om 15:09
geschreven door nanette
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Desserts
|