Zoeken in blog

Inhoud blog
  • Le Gravlax
  • muguet 1 mai sables
  • filet de sandre avec chanterelles
  • Tagliatelle aux girolles
  • Gâteau Bourguignonne
  • Lapin aux pruneaux d'Agen
  • Pressé de tomates confites avec quenelle Céron
  • The Marmalade Factory en Les Faillettes
  • Fricassée de poulet Bresse aux morilles
  • OEufs à l'époisse et au pain d'épices
  • Grenadin de veau aux asperges
  • cromesquis avec huîtres
  • Epaule de veau farci et son cromesquis
  • Lapin Nanette
  • créations de Pacques
  • Tarte à l’époisses
  • Saucisson en brioche
  • rollade voor de diepvries
  • Stoofpotje van konijn met pastinaak
  • Het brood in de Bourgogne
  • Vispotje
  • Velouté aux champignons de Paris
  • fricassée de poulet
  • Canard et haricots blancs
  • La ferme auberge de La Mère Boitier
  • Bûche de Noël
  • Brandade au truffes
  • Champignons avec coquilles St. Jacques et avocat
  • Chocolat de Noël
  • Bistrot des Grands Crus in Chablis
  • Andouille Vigneronne
  • Onze Franse nasi goreng
  • Cassolette de saumon et fruit de mer
  • Noix de veau bourguignonne
  • Tarte amandine aux poires
  • anniversaire
  • Poulet Gaston Gérard
  • Tomates
  • Paupiette de veau aux champignons
  • Franse mosterdsoep met navettes
  • Vide grenier
  • aspergetijd
  • De kas is klaar
  • Domaine Claude Dugat
  • Les fromages de Gaugry en Brochon
  • Champignons farcis aux truffes
  • Les Anis de Flavigny
  • Ailles de dinde
  • Mésange noire
  • La région de Bourgogne
  • Grenadins de veau
  • Gigot de Bourgogne
  • Roussette
  • Pagues 2015 avec Picard
  • Reflets de France et Miel de Bourgogne
  • Leblanc huilerie en Iguerande
  • Crèmes de Fruits de L'Héritier-Guyot en Dijon
  • Fromage de Chèvre Charollais
  • Création Paques 2015 Bernard Dufoux
  • Hollandse kaas op de markt in de Bourgogne
  • Lapin de Pâques?
  • Chocolaterie de Bourgogne in Dijon
  • Cassoulet de Castelnaudary
  • Râble de lièvre à la Piron
  • Aguillettes de canard
  • Foire au gras
  • Les caramels et sucre filé
  • Maille en Dijon
  • Filet de perche au Chablis
  • Potage Pompadour
    cuisine bourguignonne
    de traditionele gerechten van de Bourgogne
    31-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reflets de France et Miel de Bourgogne

    Reflets de France is een Frans merk opgericht in 1997 door de Promodès groep. Het product concept van de Franse terroirs werd voor het eerst voorgesteld aan de Auchan groep die weigerde. Het behoort nu tot de groep Carrefour gefuseerd met de Promodès groep in 1999. Het merk Reflets de France is gewijd aan producten van het erfgoed Franse keuken. Het is een aanvullend assortiment van de Carrefour.

    Het merk is verkrijgbaar in alle winkels van de Carrefour Group in Frankrijk en België.

    Van de terroir de Bourgogne zijn 16 producten te koop. De site: www.refletsdefrance.fr Zie de kaart van Frankrijk en klik op de Bourgogne.

    We nemen de “Miel de Bourgogne”.

    In 1600 was Jean Robin, tuinman aan het hof van Henri IV en plantte hij de eerste Acacia in Frankrijk. De acacia heeft trossen witte bloemen, rijk aan nectar en geeft een heerlijk honing met een delicate smaak. Het is een lichte bijna doorzichtige honing, die lang vloeibaar blijft. Het kan wel maanden duren voordat de honing versuikert. Dit is te danken aan de hoge concentratie fructose die deze honing rijk is.

    Voor het volgende dessert gebruik ik de honing als decoratie over de aardbeiengelei. De honing is ook goed te gebruiken in combinatie met de Franse "fromage frais" aangevuld met verse vruchten en noten. 

    Dessert avec Miel de Bourgogne

    Ingrediënten
    Witte chocolademousse 5 blaadjes 
witte gelatine • 100 g witte chocolade 
• 200 g slagroom • 200 g eiwit 
• 100 g suiker Aardbeiengelei 1 blaadje witte gelatine • 150-200 g aardbeien Witte chocoladesorbet 250 g suiker 
• 150 g witte chocolade Witte brownie (blondie) 75 g boter • 400 g witte chocolade • 3 eieren • 90 g suiker 
• 200 g zelfrijzend bakmeel Garnering verse aardbeien • kleine witte meringues • geschaafde witte chocolade 
• gekonfijte en gedroogde limoenschil en acaciahoning.

    Bereiding
    Chocolademousse
    Week de gelatine in ruim koud water. Breek de chocolade in stukjes en laat deze in een kom boven een pan heet water (au bain-marie) smelten. Roer tussendoor enkele keren. Los de goed uitgeknepen gelatine op in de warme chocolade. Klop de slagroom stijf met een mixer en zet deze tot gebruik in de koelkast. Klop daarna het eiwit stijf met de suiker. Schep het chocolademengsel door de slagroom en spatel er daarna de eiwitmassa voorzichtig door. Doe de mousse in een bak en laat het minstens 
1,5 uur opstijven in de koelkast.

    Aardbeiengelei
    Week de gelatine in ruim koud water. Pureer de aardbeien en laat de puree uitlekken door een doek, zodat er helder sap overblijft. Meet 1 deciliter sap af en verwarm dit in een pannetje. Voeg, van het vuur af, de uitgeknepen gelatine toe, schenk het mengsel op een plaat en laat het in de koelkast opstijven. Rol het daarna op of steek er vormpjes uit.
    Chocoladesorbet Breng de suiker met 
500 gram water aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg dan de stukjes chocolade toe en draai er ijs van in een ijsmachine in circa 1 uur (als u thuis geen ijsmachine heeft, kunt u ook wit chocolade-ijs 
kopen).

    Brownies
    Smelt de boter met de in stukjes gebroken chocolade au bain-marie. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel en spatel hierdoor het chocolademengsel en het bakmeel. 
Schep het mengsel in een vorm en bak het circa 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat iets afkoelen en steek er kleine cirkels uit.

    Serveren

    Leg op een bord een bol sorbetijs, een quenelle (ovale bol) chocolademousse, 3 brownie cirkels en 2 opgerolde stukjes aardbeigelei met een garnering van acaciahoning (streepjes) 
Garneer verder met meringues, aardbei (of even in witte gesmolten chocolade gedoopt), limoenschil.

                            

     

     

     

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 04/03-10/03 2019
  • 30/04-06/05 2018
  • 04/09-10/09 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 06/06-12/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 11/11-17/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • aperitive, amuse (2)
  • Beaune (1)
  • Beignets (2)
  • Confits et foies gras (2)
  • Desserts (12)
  • Dijon (5)
  • Entrées (11)
  • Fromages (4)
  • La Bourgogne (2)
  • La Clayette (3)
  • Légumes (5)
  • Lyon (7)
  • Morvan (4)
  • Nivernaise (1)
  • Noël (4)
  • Pain (3)
  • Paques (4)
  • Pates et riz (4)
  • Patisserie (3)
  • Poissons,coquillages (11)
  • Sauces, huiles, vinaigres, moutardes (1)
  • Soupes et potages (5)
  • Viandes et abats (13)
  • Vins (2)
  • Volailles et gibier (13)

  • Hoofdpunten blog keukenweetjes
  • Dromomania – Het boek!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!