Kalkoenvleugels
De vleugels kunnen gekruid in een braadpan of op de barbecue gebakken worden. Bak ze mooi krokant want dan is het vel lekker knapperig. Controleer de vleugels wel op resten van veren. Vooraf kunnen ze worden gemarineerd.
Voor vandaag worden de kalkoenvleugels in de oven bereid.
Op donderdag bereiden we Chinese of Indische gerechten. Vooraf nemen we kleine loempiaatjes. In Frankrijk heten deze nems. We nemen de mini-nems met krab en garnaal. Ze zijn al in de olie gebakken en we verwarmen ze in de oven. Bij de gerechten maken we nasi, mihoen of bami. Echte bami is er niet. We gebruiken de pâtes d’Alsace nids (nestjes). Zie de foto’s bij de bijlagen.
Voor 4 personen:
• 4-5 kalkoenvleugels
• 150 gr champignons
• 1 gesneden ui en een halve prei in plakjes gesneden
• 1 teentje knoflook
* geelwortel of saffraan voor een mooie gele kleur
• noodles/bami
• kippenbouillon
• 1 tl. hete paprikapoeder
• peper/zout
Leg in een ovenschaal de gesneden champignons met daarop de kalkoenvleugels. Voeg ook de ui, de prei en het teentje knoflook toe.
Strooi nu wat hete paprikapoeder en wat peper en zout over de kalkoen
Zet de ovenschaal in de oven op 200 graden gedurende 30 à 40 minuten.
Kook intussen de noodles in bouillon.
Haal de kalkoen uit de oven en schep wat champignons over de noedels en leg hier de kalkoenvleugels bovenop.
Om het wat meer smaak te geven kun je er nog wat ketjap of sambal overheen doen. De ketjap manis en de sambal oelek zijn in Frankrijk overal te koop.
Les dindes de fermière de Bourgogne. Durée d'élévage pour les dindes: 145 jours minimum.
Zie voor het opfokken van de kalkoenen op de boerderij de site: www.bienvenue-a-la-ferme.com/de/bourgogne
|