Wie niet dient, dient tot niets!
Annenmaurice1964, een blog dat tot denken aanzet!
Foto
Inhoud blog
  • Lieve katjes zoeken een liefhebbend hart!
  • De kalief en zijn valk
  • Hebben wij ze alle vijf?
  • Hebben wij ze alle vijf?
  • Brief aan de diakens tijdens het jaar van de priesters!
  • De tijd van de diakens
  • Ik ben niet op de rommelmarkt gekocht
  • Rivierwater te koop
  • De wereld veranderen door mijzelf te veranderen
  • Religieuze haat
  • De vergeetachtigheid van de liefde
  • Sta op en kom ervoor uit wie je bent!
  • Hoe maak je van je kind een crimineel?!
  • Kauw je eigen fruit!
  • Liturgische gewaden
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Enkele interessante links betreffende diaconie & genealogie e.a.
  • SeniorenNet.be
  • Diaconie op kerknet
  • Christelijk opinieblad Tertio
  • Thomas
  • Pastonet
  • Bezinningscentrum Oude Abdij Drongen
  • Databank links genealogie
  • Vind uit waar je naamgenoten zich bevinden
  • Genealogie in België
  • Officiële site van het Vaticaan
    Zoeken met Google


    Wie niet dient, dient tot niets
    Een diaken senior over diaconie en o.a. stambomen
    14-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weg geweest!
    Vandaag beginnen wij er aan!
    Opnieuw in de bres!
    Opnieuw op de baricaden!

    14-04-2008 om 11:31 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sociale brief' Oosterijkse kerken

    ‘SOCIALE BRIEF’ OOSTENRIJKSE KERKEN

    BRUSSEL (KerkNet/Bisdom Wenen) – De ‘Sociale brief’ van de christelijke kerkgemeenschappen in Oostenrijk is sinds deze week ook in het Engels beschikbaar. “Met deze sociale verklaring leveren de Oostenrijkse kerken een bijdrage tot een sociaal Europa en wereldwijde gerechtigheid”, zei bisschop Herwig Sturm, voorzitter van de Oostenrijkse Raad van Kerken, tijdens de persconferentie van 26 februari waar de brief werd voorgesteld. Volgens de bisschop nemen de christelijke kerken van Oostenrijk in deze brief een standpunt in over enkele actuele, sociale uitdagingen. “Wegens de grote vraag uit het buitenland, besloten wij tot een Engelse vertaling die ook bij internationale ontmoetingen als uitgangspunt voor debat kan gebruikt worden.” De brief is beschikbaar op www.sozialwort.at.

    (Kerknet)

    03-03-2008 om 14:23 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge prijzen bedreigen voedselhulp

    HOGE PRIJZEN BEDREIGEN VOEDSELHULP

    BRUSSEL (KerkNet/Caritas/EPD/Cathnews) – “De sterk gestegen prijzen voor levensmiddelen brengen hulpprojecten van Caritas Internationaal in Afrika, Azië en Latijns-Amerika in gevaar. Kosten voor voedselbedeling in scholen, het verstrekken van levensmiddelen in vluchtelingenkampen en bijkomende voeding voor aidspatiënten zijn vaak niet langer betaalbaar.” Die alarmkreet slaan verschillende nationale Caritassecties, onder meer Caritas Duitsland. Caritas Duitsland wijst met een beschuldigende vinger naar het succes van biobrandstoffen, die de voedselprijzen in de derde wereld in de hoogte jagen. Voor voedsel en de biobrandstof worden dezelfde basisproducten gebruikt. “Maar sinds 2000 stegen de prijzen door de boom van de biobrandstof met 90 procent”, stelt de Duitse Caritashulpverlener Oliver Müller. Volgens Jack de Groot, voorzitter van Caritas Australië, dreigt het VN-wereldvoedselprogramma ermee haar voedselhulp terug te schroeven. Voor kleinere organisaties komt de voedselverstrekking daardoor in het gedrang. “De stijging van de voedselprijzen doen de kosten miljoenen dollars oplopen”, zegt De Groot. Toch kan de evolutie volgens de Duitse Caritasmedewerker Oliver Müller ook voordelen hebben: “Stijgende prijzen zorgen misschien ervoor dat de markt in de derde wereld niet langer door landbouwproducten uit de Verenigde Staten en Europa overspoeld wordt. Voor de verstrekking van voedselhulp is men steeds sterker aangewezen op producten van de plaatselijke markt. Misschien kunnen plaatselijke landbouwers daarvan profiteren.”

    (Kerknet)

    03-03-2008 om 14:18 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde encycliek

    DERDE ENCYCLIEK PAUS BENEDICTUS XVI

    Bron: Kerknet

    BRUSSEL (KerkNet) – In Vaticaanse kringen wordt bevestigd dat Benedictus XVI in maart zijn derde encycliek publiceert. De datum is nog niet gekend, maar in de Italiaanse pers wordt 19 maart als publicatiedatum naar voren geschoven, de veertigste verjaardag van de sociale encycliek ‘Populorum progressio’. Inhoudelijk ligt de nieuwe encycliek in het verlengde van ‘Populorum progressio’ (van Paulus VI) en ‘Centesimus annus’ (van Joannes-Paulus II), maar er zijn opvallende verschillen. De wapenwedloop en de Koude Oorlog, evenals de spanningen tussen Oost en Westen hebben hun beste tijd gehad, terwijl de nieuwe encycliek niet voorbij kan aan de globalisering. Tegen de achtergrond van de klimaatverandering en de CO2-uitstoot is een ander onvermijdelijk thema het milieu, al ontkennen Vaticaanse verantwoordelijken dat het een ‘groene encycliek’ wordt. De encycliek is nog anderszins uitzonderlijk: Joannes-Paulus II werkte tot kort vóór zijn dood aan een sociale encycliek. Passages daarvan zullen in de nieuwe encycliek, die in nauw overleg met de Vaticaanse dicasteries tot stand kwam, worden gebruikt. De nieuwe pausbrief doorbreekt het drieluik over geloof, liefde en hoop. De derde encycliek in deze cyclus, over het geloof, wordt wellicht in 2009 gepubliceerd.

    (Kerknet)

    25-02-2008 om 17:48 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vijf kinderen in Europa is arm

    EEN OP VIJF KINDEREN IN EUROPA IS ARM

    BRUSSEL (KerkNet) – Eén op vijf kinderen in de Europese Unie leeft in armoede, in totaal een verbluffende 19 miljoen kinderen. Dat blijkt uit het pas gepubliceerde rapport over sociale zekerheid van de Europese Commissie. Van betrokken kinderen leeft 23% in eenoudergezinnen en 27% in grote gezinnen. Van één kind op tien in de armoede blijken beide ouders werkloos. Ook kinderen van ouders jonger dan dertig lopen een groter risico in armoede op te groeien. Het cijfer 19 miljoen krijgt natuurlijk een grote echo in de Europese pers, maar volgens Annalisa Mazzella van Caritas Europa liggen de cijfers in het verlengde van de ervaringen tot nog. “Wij publiceerden al drie rapporten over armoede in Europa. In 2004 wezen we al nadrukkelijk op de sterk de band tussen gezin en armoede. Wij wezen toen ook al op de armoede in eenoudergezinnen, in het bijzonder bij vrouwen. Ook in ons informatieverslag aan de permanente vertegenwoordiging van Slovenië bij de Europese Unie (huidig EU-voorzitter) in 2007 vestigden wij de aandacht op kinderarmoede. Wij onderkennen dus de problemen en plannen gerichte initiatieven op basis van duidelijk cijfermateriaal en gerichte doelstellingen.”
    Caritas Europa vraagt dat de EU werk maakt van de strijd tegen kinderarmoede, in het bijzonder via een grotere steun aan de gezinnen. “Wij vragen een gezinsvriendelijk beleid. Wij roepen de EU-lidstaten ook op tot maatregelen om gezin en werk beter met elkaar te verzoenen. De lidstaten kunnen ook hun eraringen hieromtrent uitwisselen. Wij vragen ook dat armoede niet enkel in economisch perspectief benaderd wordt, en willen in dat verband ook meer aandacht voor sociale en culturele uitsluiting. We vragen meer financiële steun voor de gezinnen. Vele kinderen stoppen te vroeg met hun studies en komen onvoorbereid terecht op de arbeidsmarkt, louter om hun gezin te helpen onderhouden. Voor kinderen van migranten stelt zich bijkomend het taalprobleem. Caritas Europa is ervan overtuigd dat kinderarmoede deel uitmaakt van de armoede binnen gezinnen. Kinderen lopen een groter risico op armoede, als zij moeten opgroeien in een eenoudergezin of wanneer hun ouders werkloos zijn.

    (Kerknet)

    25-02-2008 om 17:42 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naastenliefde en God
    NAASTENLIEFDE BRENGT ONS DICHTER BIJ ANDEREN EN GOD’

    Bron: Kerknet

    VATICAAN (Kerknet/SIR/VIS) – “Naastenliefde brengt ons dichter bij de anderen en bij God, en zij kan een middel worden tot echte bekering en verzoening met Hem en met onze naasten.” Dat schrijft Benedictus XVI in zijn boodschap naar aanleiding van de vasten. “Telkens wanneer wij onze goederen delen met onze naasten ervaren wij de volheid van het leven, die wordt voortgebracht door de liefde. Wij ontvangen die terug als een zegen in de vorm van vrede, innerlijk geluk en vreugde. Wanneer christenen zichzelf vrijwillig wegschenken, dan getuigen zij dat niet de materiële rijkdom de levenswetten bepaalt, maar de liefde. De waarde van de naastenliefde wordt bepaald door de liefde die de verschillende vormen van liefdadigheid inspireert, overeenkomstig de middelen en de toestand waarin men zich bevindt.” En de paus besluit zijn vastenboodschap: “De vasten nodigt ons uit om geestelijk getraind te worden, deels door de praktijk van de naastenliefde, om in liefde te groeien en Christus in de armen te herkennen.”

    (Kerknet)

    29-01-2008 om 17:55 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenleving met twee snelheden

    RUSSISCH-ORTHODOXE PATRIARCH WAARSCHUWT VOOR SAMENLEVING MET TWEE SNELHEDEN

    BRUSSEL (KerkNet/OrthodoxNews/Interfax) – De Russisch-orthodoxe patriarch Alexei II spreekt zijn bezorgdheid uit over de groeiende kloof tussen arm en rijk en roept op tot een hervorming van de Russische economie. Volgens de aartsbisschop dreigt de huidige stagnatie van de economie negatieve gevolgen te hebben voor de maatschappelijke en politieke stabiliteit in Rusland. Tegelijk wijst hij op de groeiende kloof tussen arm en rijk, onder meer omdat de winst van de export van natuurlijke rijkdommen onvoldoende terugvloeit naar de hele bevolking. “De voorbije vijftien jaar bleef de kloof tussen arm en rijk groeien, terwijl de middenklasse wegens verscheidene redenen onvoldoende opleiding genoot. Een samenleving met zo’n basis kan niet voor lange tijd stabiel blijven.” De Russisch-orthodoxe patriarch roept zowel politieke leiders als het zakenleven op hun verantwoordelijkheid te nemen. “Liefdadigheid volstaat niet om de armoede het hoofd te bieden”, zegt hij nog.

    (Kerknet)

    17-01-2008 om 16:39 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    DERDE WERELD MOET HET STELLEN MET EEN FATA MORGANA’

    Bron: KerkNet

    BRUSSEL (KerkNet) – De toezegging van de Belgische overheid om werk te maken van de zogeheten millenniumdoelstellingen blijkt een lege doos. Als het erop aan komt haar beloften waar te maken, ontbreekt het aan politieke wil. Dat beweert de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging 11.11.11. “De paarse regering van lopende zaken talmde niet bij het schrappen van middelen voor ontwikkelingssamenwerking. Ze besliste eind oktober al tijdens haar begrotingscontrole 40 miljoen euro aan middelen van het budget ontwikkelingssamenwerking te gebruiken om een put bij het departement Financiën te dichten. In 2003 haalde de Belgische ontwikkelingssamenwerking – zonder schuldkwijtschelding – 0,38%. In 2006 strandde ze – zonder schuldkwijtschelding – op 0,38%. In 2007 verwacht 11.11.11 een vergelijkbaar cijfer”, zegt Bogdan Vanden Berghe van 11.11.11. De koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging is ook niet verbaasd dat de Belgische ontwikkelingsuitgaven in 2007 een fikse duik maakten en vraagt daarom een extra inspanning in 2008. “Hoe langer het aan politieke wil ontbreekt, hoe steiler de weg naar 0,7% in 2010.”
    Volgens Bart Bode van Broederlijk Delen is zijn organisatie behoorlijk geschrokken door de cijfers over de Belgische uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking in 2007: “De twee opeenvolgende regeringen-Verhofstadt voorspelden een serieuze groei. Wij zegden vroeger al dat de federale cijfers voor ontwikkelingssamenwerking ernstig opgesmukt zijn, onder meer omdat de eenmalige schuldkwijtscheldingen daarin werden opgenomen. Bovendien wordt het budget ernstig vervuild door het opnemen van cijfers die hier niet thuishoren, zoals de uitgaven voor de opvang van migranten en vluchtelingen. Er moet eindelijk werk gemaakt worden van de millenniumdoelstellingen. De strijd tegen de klimaatverandering en de armoede vereist geld. Er worden wel engagementen uitgesproken en plannen aangekondigd, maar daarvoor moet ook daadwerkelijk geld vrijgemaakt worden. Dat is een kwestie van politieke wil.” Bode erkent dat de Vlaamse overheid beter lijkt te presteren, maar hier zijn de uitgaven verspreid over de verschillende departementen: “Dat is interessant, maar tegelijk ook een beetje gevaarlijk. Zo krijgt men moeilijk een duidelijk overzicht en kan er ook moeilijk een coherent beleid gevoerd worden.”

    (Kerknet)

    < januari 2008 >
    z m d w d v z
    1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31

    Met bovenstaande kalender kan u Kerknet nieuwsberichten per aangeklikte dag consulteren.

    17-01-2008 om 16:36 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humaan asielbeleid

    CHRISTELIJKE ORGANISATIES VRAGEN HUMAAN EUROPEES ASIELBELEID

    Bron: Persdienst Europese Commissie

    BRUSSEL (KerkNet) – Caritas Europa, de Comece, de Commissie voor Migranten in Europa en de Conferentie van Europese Kerken spreken in een gemeenschappelijke brief aan de voorzitters van de Europese instellingen hun bezorgdheid uit over het voorstel voor gemeenschappelijke EU-normen en procedures voor de terugkeer van illegalen. “Wij hebben geen enkel bezwaar tegen een gemeenschappelijk Europees beleid”, zegt Annalisa Mazzella van Caritas Europa. Volgens de hulporganisatie is het een goede zaak dat er eenvormigheid komt in de regels en procedures en dat de Europese Unie daarbij minimumstandaarden voorschrijft. Tegelijk dringt Caritas aan op een verbetering van het voorstel. “Wij maken ons vooral zorgen over het feit dat in het ontwerp de mogelijkheid wordt gelaten om asielzoekers tot achttien maanden op te sluiten alvorens zij het land worden uitgezet. Dat is voor christelijke organisaties onaanvaardbaar. Dit mag nooit vastgelegd worden in een Europese wet.” In de gemeenschappelijke brief wordt onder meer gewezen op de kosten van lange detenties en het feit dat deze “onnodig en onmenselijk” zijn, terwijl zij op geen enkele manier bijdragen tot een meer doeltreffende uitzetting. Mazzella noemt het verbod om na uitzetting binnen een periode van vijf jaar terug te keren naar een van de 27 EU-lidstaten “absurd” en “manifest strijdig met de Vluchtelingenconventie van de Verenigde Naties”. “Daarin wordt gegarandeerd dat men niet mag teruggestuurd worden, als men vervolging riskeert of daardoor in gevaar gebracht wordt. Er wordt bovendien geen rekening mee gehouden dat de situatie in een land tijdens een periode van vijf jaar ingrijpend kan veranderen.”

    (Kerknet)

    17-01-2008 om 16:32 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er ligt niet alleen een blindedarm in het bed, maar een volledige mens

    KARDINAAL LEHMANN UIT KRITIEK OP GEZONDHEIDSSYSTEEM

    Kardinaal Lehmann

    Kardinaal Lehmann Bron: KerkNet

    BRUSSEL (KerkNet/DBC) – Kardinaal Lehmann, de voorzitter van de Duitse bisschoppen, heeft kritiek op het Duitse gezondheidssysteem. De kardinaal waarschuwt voor de trend om een behandeling te beperken tot het medisch noodzakelijke. “Er ligt niet enkel een blindedarm in bed, maar een volledige mens”, aldus Lehmann gevat. De kardinaal stelt vast dat de Duitse overheid in haar gezondheidsbeleid voortdurend van strategie verandert en ook markteconomische motieven daarin in toenemende mate een rol spelen. Daardoor wordt een echt gezondheidsbeleid met een visie op de lange termijn haast onmogelijk. Volgens de Duitse kerkleider moet in ziekenhuizen altijd tijd blijven voor een gesprek.

    (Kerknet)

    14-01-2008 om 20:10 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociale leer van de Kerk

    NEDERLANDSE VERTALING ‘SOCIALE CATECHISMUS’ IS BELANGRIJK HULPMIDDEL VOOR LEKEN

    Bron: Kerknet

    BRUSSEL (KerkNet) – “Met de publicatie van dit compendium beoogde de Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede een systematische en volledige voorstelling – weliswaar in de vorm van een overzicht – van de sociale leer van de Kerk. Lekengelovigen, christelijke gemeenschappen en alle mensen van goede wil beschikken hiermee over een uitstekend hulpmiddel om situaties objectief te analyseren en te verhelderen in het licht van het evangelie.” Aan het woord is professor Patrick De Pooter van het Internationaal Kanunnik Triestinstituut in Gent, aanleiding is de voorstelling van de Nederlandse vertaling van het ‘Compendium van de sociale leer van de Kerk’. “De sociale leer van de Kerk stelt de mens in staat de hedendaagse realiteit te interpreteren en te zoeken naar gepaste wegen voor actie tot bevordering van een integraal en sociaal humanisme. En die realiteit omvat zowel het gezin, de menselijke arbeid en het economische leven, maar evenzeer de politiek, de internationale gemeenschap, het bevorderen van de vrede alsook de bescherming van het milieu.” De Poortere is ervan overtuigd dat de Nederlandse vertaling een belangrijke bijdrage zal leveren tot de bevordering van het engagement van de lekengelovigen en verenigingen bij de uitbouw van een ‘beschaving van liefde’.
    ‘Compendium van de sociale leer van de Kerk’, Licap, Brussel, 2008, 350 blz., 20 euro, ISBN 978 90 6858 782 1.

    (Kerknet)

    14-01-2008 om 20:04 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vrijdag, 11 januari 2008 terug >

    ‘PENSIOENEN MOGEN GEEN SLACHTOFFER WORDEN VAN SLECHT BEGROTINGSBELEID’

    Bron: Kerknet

    BRUSSEL (KerkNet) – De christelijke gepensioneerdenbeweging OKRA roept de regering op erover te waken dat de pensioenen niet het slachtoffer worden van een slecht begrotingsbeleid. “Een budgettair deficit dreigt verregaande gevolgen te hebben voor de pensioenen”, aldus woordvoerster Lieve Demeester. „Enerzijds kondigde premier Verhofstadt aan dat de marge voor de ondersteuning van de koopkracht in 2008 zeer beperkt zal zijn. Anderzijds brengt het tekort ook de verdere aanleg van financiële reserves voor de toekomstige pensioenen via het Zilverfonds in het gedrang. Er bestaat voor OKRA, trefpunt 55+, geen twijfel over: de (interim-)regering moet in 2008 een strak begrotingsbeleid voeren. Het durven vastleggen van duidelijke prioriteiten is hierbij onontbeerlijk.” OKRA eist dat de regering alvast voor de pensioenen prioriteiten vastlegt. De belangrijkste is het vrijwaren van de toekomstige betaalbaarheid van de pensioenen. De overheidsuitgaven voor de wettelijke pensioenen nemen immers toe als gevolg het toenemende aantal ouderen en de verlenging van de pensioenduur. “Een andere prioriteit is het stoppen van de systematische verarming op latere leeftijd. Door een gebrekkige welvaartsaanpassing tijdens de voorbije jaren, hinkt het pensioenbedrag steeds meer achter op de welvaart”, aldus OKRA. De organisatie eist de verdere opbouw van de financiële pensioenreserves via het Zilverfonds en het welvaartsvast maken van pensioenen, overigens een oude eis. “OKRA kijkt met argusogen toe of en hoe deze eisen gerealiseerd worden”, klinkt het nog.

    11-01-2008 om 16:27 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dode met het vork

    De dode met het vork

    Je kan je het niet voorstellen, maar het leven is dikwijls wonderbaarder dan onze fantasie. Om dat te bewijzen wil ik jullie het verhaal vertellen over een zeer vreemd begrafenisverzoek.

    Er was eens een jonge dame die het slechte bericht kreeg dat zij nog maar drie maanden te leven had. Haar ziekte was onherroepelijk terminaal. De tijd die haar nog gegeven was gebruikt ze om alles in orde te brengen. Zij kende uit haar vrijwilligerswerk een diaken die veel energie in de rouwbegeleiding stak. Ze vroeg hem om langs te komen zodat alles geregeld was wanneer ze zou overlijden. Mits het akkoord van de pastoor, was het haar wens dat de diaken zou voorgaan in haar begrafenisdienst. Zij vertelde hem wat voor muziek zij wilde horen tijdens de dienst en welke lezingen er gelezen zouden moeten worden. Ze wees de jurk aan die zij wilde dragen en net toen de diaken weg wilden gaan zei ze tegen hem: “Er is nog één ding dat ik wil: ik wil tijdens mijn begrafenis een vork in mijn rechterhand houden”. Dat vond de diaken een vreemd verzoek: “Hoe kom je daar nu bij?” Het antwoord van de jonge vrouw was verbazend simpel: “Mijn grootmoeder ze altijd: “Als het hoofdgerecht geweest is, dan moet je je vork bewaren. Want na het hoofdgerecht komt er iets heel lekkers. Meestal was het taartje of een ijsje”. Daarom wil ik in mijn kist opgebaard liggen met een vork in mijn hand. De mensen zullen dat zien en zich afvragen: “Wat is er met dat vork? Ik wil hen laten weten: Blijf je vork vasthouden, beste mensen, want het beste moet nog komen”. De diaken was ontroerd. Hij wist dat dit misschien de laatste keer was dat hij haar zag. Hij wist ook dat zij veel wijzer was dan hij, of andere mensen die twee maal zou oud waren als zij. Zij had een betere kijk op het hiernamaals dan menig ander. Toen de dag kwam en de mensen om de kist heen liepen hoorde hij ze allemaal zeggen: “Wat is er met dat vork?” De diaken vertelde toen aan iedereen wat dat vork betekende voor de jong vrouw. Hij kon niet meer stoppen met denken aan dat vork en hij hoopte dat zij eraan moesten blijven denken.

    “Elke keer als je jouw vork oppakt, bedenk dan: het beste moet nog komen!”

    10-01-2008 om 19:50 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen om je liefde

    Alleen om je liefde

    “De straat zak meestal lang zijn, de trappen steil en de armen wel eens ondankbaar. Jeanne, je zult gauw inzien dat de naastenliefde een veel zwaardere last is om te dragen dan de soepkom en de broodkorf. Maar houd je zachtheid en je glimlach. Het komt er niet alleen op aan om soep en brood te geven, dat kunnen de rijken even goed.

    Zij (de armen) zijn je meesters, meesters die soms heel veeleisend kunnen zijn. Dat zul je gauw ondervinden. Hoe afstotelijk en vuil ze ook zijn, hoe onrechtvaardig en grof, je zult hun liefde moeten geven.

    Het slechts om je liefde, alleen om je liefde, dat de armen het je zullen vergeven dat je ze brood geeft.”

    Gesprek tussen mijnheer Vincent en zuster Jeanne uit de film ‘Monsieur Vincent’

    02-01-2008 om 18:15 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie heeft de haas gezien?

    Parabeltje van een plattelandsdiaken

    Wie heeft de haas gezien?

    In het parochieblad las ik een interview met Professor pater Ernest Henau. Hij is ooit zondagonderpastoor geweest in Zandbergen. In dat interview heeft hij het over het ‘religieus analfabetisme’. De mensen ‘kennen’ niets meer van het geloof! Juist! Maar je moet ook de haas gezien hebben. Waar haal ik dat vandaan? Uit een oud koptisch verhaal.

    Een oud koptisch verhaal vertelt over twee woestijnvaders. De ene vraagt aan de andere: “Hoe komt het toch dat zovelen het monnikenbestaan opgeven?” De andere antwoordt: In het monnikenbestaan is het zoals met een hond die achter een haas aan zit. Hij jaagt hem op en blaft zich de longen uit het lijf. Veel andere honden worden door zijn geblaf opgeschrikt en sluiten zich bij hem aan. Ze jagen samen op de haas. Maar dan komt een moment dat de honden die de haas niet te zien hebben gekregen, moe worden. De ene na de andere geeft het op, staakt de jacht en keert naar zijn hok terug. Alleen zij die de haas wel kunnen zien, houden het vol tot het einde”.

    Met het geloof is het ook een beetje zoals met dat oude verhaal. In de loop van de geschiedenis heeft de kerk heel veel mensen achter zich aan gekregen en meegetrokken in haar zoektocht naar God en Waarheid. Er was een grote christelijke traditie, heette het. Maar vandaag haken velen af, omdat ze nu ook zich met de stroom laten meedrijven zonder te weten waarheen die gaat.

    Zij hebben in de drukte van het kerkelijke leven, dat als vanzelfsprekend een beetje samenviel met het maatschappelijke leven, ook nooit de noodzaak gevoeld om zich af te vragen waarheen de reis trok. Ze zaten gewoon mee in de stroom. Maar in de confrontatie met de uitdagingen en de kritiek van onze samenleving blijven alleen zij het spoor volgen die hun geloof gericht houden op Christus, ‘de aanvoerder en de voltooier van ons geloof’ (Hebr 12, 2). Zij die haas gezien hebben! De blaffende honden zitten vandaag buiten de kerk en lokken de nalopers weg. Tot ook die zich gaan afvragen waarheen de tocht gaat, en moe naar hun ‘hok’ terugkeren.

    Diaken Maurice Temmerman

    26-12-2007 om 19:53 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dode met het vork

    Parabeltje van een plattelandsdiaken

    De dode met het vork

    Je kan je het niet voorstellen, maar het leven is dikwijls wonderbaarder dan onze fantasie. Om dat te bewijzen wil ik jullie het verhaal vertellen over een zeer vreemd begrafenisverzoek.

    Er was eens een jonge dame die het slechte bericht kreeg dat zij nog maar drie maanden te leven had. Haar ziekte was onherroepelijk terminaal. De tijd die haar nog gegeven was gebruikt ze om alles in orde te brengen. Zij kende uit haar vrijwilligerswerk een diaken die veel energie in de rouwbegeleiding stak. Ze vroeg hem om langs te komen zodat alles geregeld was wanneer ze zou overlijden. Mits het akkoord van de pastoor, was het haar wens dat de diaken zou voorgaan in haar begrafenisdienst. Zij vertelde hem wat voor muziek zij wilde horen tijdens de dienst en welke lezingen er gelezen zouden moeten worden. Ze wees de jurk aan die zij wilde dragen en net toen de diaken weg wilden gaan zei ze tegen hem: “Er is nog één ding dat ik wil: ik wil tijdens mijn begrafenis een vork in mijn rechterhand houden”. Dat vond de diaken een vreemd verzoek: “Hoe kom je daar nu bij?” Het antwoord van de jonge vrouw was verbazend simpel: “Mijn grootmoeder ze altijd: “Als het hoofdgerecht geweest is, dan moet je je vork bewaren. Want na het hoofdgerecht komt er iets heel lekkers. Meestal was het taartje of een ijsje”. Daarom wil ik in mijn kist opgebaard liggen met een vork in mijn hand. De mensen zullen dat zien en zich afvragen: “Wat is er met dat vork? Ik wil hen laten weten: Blijf je vork vasthouden, beste mensen, want het beste moet nog komen”. De diaken was ontroerd. Hij wist dat dit misschien de laatste keer was dat hij haar zag. Hij wist ook dat zij veel wijzer was dan hij, of andere mensen die twee maal zou oud waren als zij. Zij had een betere kijk op het hiernamaals dan menig ander. Toen de dag kwam en de mensen om de kist heen liepen hoorde hij ze allemaal zeggen: “Wat is er met dat vork?” De diaken vertelde toen aan iedereen wat dat vork betekende voor de jong vrouw. Hij kon niet meer stoppen met denken aan dat vork en hij hoopte dat zij eraan moesten blijven denken.

    “Elke keer als je jouw vork oppakt, bedenk dan: het beste moet nog komen!”

    26-12-2007 om 16:52 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paradox van de liefde
    Het mysterie van de menswording is de paradox van de liefde

    “Authentieke christelijke godsdienstfilosofie spreekt volgens Kierkegaard niet over God, maar van de absolute parodox: God die zich op eigen initiatief en uit liefde riskeert aan de mens. Het heeft geen enkele zin iemand te proberen overtuigen van de waarheid van het christendom. Beter is te tonen wat het is: de paradoxale ervaring van de liefde. Om die ervaring tastbaar te maken vertelt Kierkegaard de volgende analogie.

    Er was eens een koning die

    zielsveel hield van een eenvoudig

    volksmeisje. Dolgraag wou de

    koning met haar trouwen. Dat

    was niet eens zo moeilijk. Want

    niemand durfde de koning tegen

    te spreken, laat staan tegen te

    werken. Iedere staatsman had

    ontzag voor de koning en naburige

    staten vreesden zijn macht.

    Niemand durfde het ook maar aan

    hem gelukwensen te onthouden.

    Maar op een dag ontwaakte in

    het hart van de koning een

    angstaanjagende gedachte:

    Kan dat volksmeisje ooit de gunst

    beantwoorden die ik haar verleen

    door met haar te trouwen? Kan ze

    wel echt ja of nee zeggen op mijn

    verzoek? Zal ze ooit in staat zijn

    te vergeten dat ik koning ben en zij

    maar een eenvoudig volksmeisje?

    Zou ze niet gelukkiger zijn als ze

    kan trouwen met een gelijke?

    Kortom, zal ze wel gelukkig worden

    aan mijn zijde? Maar hoe kan er

    gelijkheid groeien tussen mezelf

    en een meisje van het volk?

    Twee antwoorden zijn mogelijk. Je kunt je voorstellen dat de koning het meisje in de adelstand verheft. De koning tilt als het ware het meisje op zijn niveau. Hij hangt zich over het balkon van zijn paleis en trekt haar zijn koninkrijk binnen. Eenmaal binnen past het meisje zich aan en verwerft ze een nieuwe identiteit. Zo wordt het meisje opgenomen in majesteitelijke kringen. Het meisje moet evenwel een prijs betalen. Ze moet haar afkomst loochenen om te kunnen huwen. Is daarmee echte gelijkheid bereikt? Is de kloof tussen koning en volksmeisje gedicht? Of hebben we dan gewoon te maken met de religieuze variant van Asspoester?

    Er is ook een andere optie: de koning daalt neer. Hij mengt zich onder het volk. En natuurlijk gaat overal waar hij komt, de mensenzee uiteen. Is dat genoeg om de weg vrij te maken naar het hart van het meisje? Is afdalen of zich verlagen voldoende? Moet hij niet veeleer, radicaler ook, afstand doen van zijn koningschap? Want als hij zeker wil zijn van haar liefde, dan moet hij haar toch vooral de vrijheid gunnen ‘nee’ te zeggen. Maar kan het meisje ‘nee’ zeggen zolang hij koning blijft? Ten slotte is weigeren voor een volksmeisje niet echt een optie als een koning haar een aanzoek doet. ‘A king doesn’t take a no for an answer.’

    Het is dus niet genoeg dat de vorst afdaalt. Alleen als hij erin slaagt als een doorsnee burgerjongen onder de mensen te komen, kan hij zijn geliefde de vrijheid schenken om te kiezen. Alleen die nieuwe geboorte in de stad van mensen – de stad van David volgens Lucas – kan de liefde vrij spel geven. Hij moet zelf alles achterlaten en het risico van de afwijzing durven te nemen.

    De koning kan geen afgezant, geen bode of raadgever uitsturen om haar voor te bereiden op een nieuw leven. Want ook zij kunnen ten langen leste niet verhelpen dat de koning op afstand blijft van het meisje. Alleen de koning zelf kan de voorwaarden scheppen waardoor het meisje echt kan kiezen. De koning moet als gelijke in de wereld van het meisje komen, wil hij haar zijn liefde verklaren en haar vrijheid respecteren. De koning heeft geen keuze. Hij moet afstand doen van zijn koningschap, wil hij zijn liefde voor haar echt een kans geven. Het is de koning en niet het meisje die een prijs moet betalen.

    (…)

    Het mysterie van de menswording is de paradox van de liefde. Stel je eens voor dat God Liefde is. dat hij niet alleen valt voor een stralend volksmeisje, maar voor iedereen. Stel je voor dat God iedere mens bemint, dat de glorie van zijn hele wezen het liefhebben zelf is. Hoe moet hij dan in de wereld komen?

    Het kan niet anders dan dat hij gaandeweg de gelijke wordt van de meest nederige. De hoogste moet de laagste worden als Hij werkelijke Liefde is. De oudste en voornaamste moet de jongste worden. Alleen dan maakt iedere mens kans op de volle vrijheid. En is de laagste niet de slaaf, de knecht, de dienaar? Is de minste niet wie moet gehoorzamen? “Maar Jezus sprak tot hen: De koningen van de volkeren oefenen heerschappij over hen uit en hun macht doeners laten zich weldoeners noemen. Zo moet gij niet doen, maar wie onder u de voornaamste is, moet als de jongste wezen, en wie bevelen geeft als iemand die dient. Wie is immers de grootste: die aanligt of bedient? Niet hij die aanligt? Welnu, Ik ben onder u als diegenen die bedient” (Lc 22, 27).

    Is de minste niet de zondares aan de voeten van de Heer? Is de laagste niet zij die met haar tranen de voeten van de Heer wast? En dus, als ook zij wordt bemind – en bemind is ze -, dan kan het niet anders dat Jezus, de Leraar, de voeten van zijn leerlingen wast: “Gij spreekt mij aan als Leraar en Heer, en dat doet gij terecht, want dat ben Ik. Mar als Ik, de Heer en Leraar, uw voeten heb gewassen, dan behoort ook gij elkaar de voeten te wassen. Ik heb u een voorbeeld gegeven, opdat gij zoudt doen zoals Ik u heb gedaan. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: een dienaar staat niet boeven zijn heer en een gezant niet boven degene die hem gezonden heeft” (Joh 13, 1” – 16).

    Als God Liefde is, als Hij onder ons is gekomen wonen, dan moet het als dienaar zijn. Geen koning die zich hult in een mantel van armoede, maar een arme die aanklopt. Geen koningzoon in een gouden wieg, maar een kind in een kribbe. Als God de mens, iedere mens, ten huwelijk wil vragen dan kan Hij van niets wat de mens treft, gespaard blijven. Hij zal honger lijden in de woestijn, dorst hebben tijdens zijn doodsstrijd en diepe vertwijfeling kennen. De Liefde die ernaar verlangt gelijk te zijn aan de geliefde, lijdt. Dat ze alles geeft, is een noodzaak. Want dat is het onpeilbare geheim van Gods liefde, gelijk willen zijn aan de geliefde. Pas dan kan waar zijn wat Christus, de Koning, voorspelt: “Ik verzeker jullie, alles wat je voor een van deze minste broeders van Mij hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan” (Mt 25, 40) “

    (…)

    Piet Raes in Tertio, n° 410 – 411, 8ste jaargang, 19 december 2007, p. 8 - 9

    23-12-2007 om 18:22 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toestand vluchtelingen in Kivu alarmerend!

    ‘TOESTAND VLUCHTELINGEN IN KIVU ALARMEREND’

    BRUSSEL (KerkNet) – Artsen Zonder Grenzen slaagt alarm over de levensomstandigheden van de bevolking in Noord-Kivu. “Ontheemde bevolkingsgroepen zijn vaak al jaren op de vlucht en zijn vandaag gewoon compleet uitgeput. Die verhoogde kwetsbaarheid bemoeilijkt niet enkel de toegang tot zorg, maar leidt ook tot ondervoeding en epidemieën”, zegt Colette Gadenne van Artsen Zonder Grenzen. Zij onderstreept dat ontheemden niet langer de akkers kunnen bewerken en geen toegang meer hebben tot hun voorraden. Daardoor verliezen ze hun enige bron van inkomsten en raken zij ondervoed. Bovendien woedt in Rutshuru een cholera-epidemie.
    Lut Beeckmans van Broederlijk Delen bevestigt de alarmerende berichten, ook al wijst zij erop dat de hulp aan deze vluchtelingen momenteel niet centraal staat in de eigen hulpprojecten, ook al wordt terzake samengewerkt met 11.11.11. Kris Berwouts van Broederlijk Delen-partner EURAC, het Europese netwerk voor lobbywerk met betrekking tot Centraal-Afrika, bezocht onlangs de regio. Volgens hem toont de toestand in de regio hoe cruciaal de eenmaking van het leger is. “In de Kivu voltrekt zich een militaire confrontatie tussen de rebellen van ex-generaal Laurent Nkunda en het regeringsleger. Het offensief tegen Nkunda lijkt vastgelopen. Er kwam ook een stroom van 400.000 nieuwe vluchtelingen op gang, bovenop diegenen die al op de vlucht gingen. In totaal zijn 700.00 tot 800.000 mensen op de vlucht. Velen moeten in minimale omstandigheden overleven. Meer nog, het vluchtelingenprobleem is nog niet volledig in kaart gebracht. Door de aanhoudende offensieven kan deze vluchtelingenstroom niet tot rust komen.”
    Berwouts schrijft het succes van de verkiezingen in Congo toe aan een tweesporenbeleid, waarbij enerzijds steun was (de verkiezingen waren de duurste ooit en werden haast integraal door het buitenland betaald) en doelgerichte druk op de belangrijkste actoren. “Op dezelfde manier moeten we in Congo en de Kivu druk blijven uitoefenen, maar ook waakzaam blijven met betrekking tot het bestuur en mensenrechten.” Berwouts wijst op de grote armoede in Congo: “Mensen blijven honger lijden. Dat discrediteert ernstig de geloofwaardigheid van de democratisering.” Hij onderstreept ook de rol van de illegale ontginning van mineralen in de Kivu. “Sommige Congolezen en Rwandezen hebben er alle belang bij dat de huidige toestand blijft aanhouden, zodat de illegale ontginning kan voortgezet worden. De bevolking die op de vlucht is dreigt daarvoor de prijs te betalen.”

    (Kerknet)

    21-12-2007 om 18:25 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaanse bisschop stopt hongerstaking

    BRAZILIAANSE BISSCHOP STAAKT HONGERSTAKING

    BRUSSEL (KerkNet/Kipa-Apic) – De Braziliaanse bisschop Dom Luiz Flavio Cappio staakt na 24 dagen zijn hongerstaking tegen de plannen voor de omleiding van de rivier Sao Francisco, kort nadat hij in het ziekenhuis werd opgenomen. Tegelijk kondigt hij aan dat hij zijn acties voor de armen voortzet. Mgr. Cappio kondigde het einde van zijn actie van ‘gebed en vasten’ aan tijdens een eucharistieviering in Sobradinho in deelstaat Bahia. ”De strijd gaat voort en blijft verankerd in het uiteindelijke fundament: ons geloof in een God van het leven en de georganiseerde actie van de armen.” Tegelijk roept de bisschop op tot een grootschalig protest, dat ervoor moet zorgen dat iedereen toegang blijft hebben tot het water van de Sao Franciscorivier.

    (Kerknet)

    21-12-2007 om 16:29 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun aan zorg op maat

    VLAAMSE OVERHEID STEUNT ZORG OP MAAT

    Bron: Landelijke Thuiszorg

    BRUSSEL (KerkNet) – Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Steven Vanackere maakt 1.361.400 euro vrij voor vernieuwende projecten in de thuiszorg. Daarmee wil hij thuiswonende zorgbehoevenden en ouderen meer zorg op maat aanbieden. Tegelijk wil de Vlaamse overheid mantelzorgers beter ondersteunen. De Vlaamse overheid selecteerde 28 projecten in 5 thema's, waaronder ondersteunende telefooncentrales, projecten in Rust en Verzorgingstehuizen, gast- en nachtopvang en onderzoek over gebruik van personenalarmtoestellen. 74.368 euro is bestemd voor de uitbouw van een project van gastopvang in Vlaanderen bij Landelijke Thuiszorg.
    Volgens Leen Neirinck, zorgmanager van Landelijke Thuiszorg, is de organisatie bijzonder blij met de centen. “De projectgelden worden jaarlijks toegekend in het kader van het zorgdecreet. De gastopvang betreft de opvang van mensen in gastgezinnen. In die zin is het te vergelijken met kinderopvang. Meestal zijn het mensen die vereenzaamd of dement zijn, of die kampen met een handicap. Ons project blijft beperkt tot zorgboerderijen, al hopen wij dat er later ook steun komt voor andere vormen van gastopvang. Gastgezinnen kunnen net zo goed gewone gezinnen zijn. Zorgboerderijen bieden niet voor iedereen een oplossing.” Landelijke Thuiszorg wil samen met de overheid nagaan hoe deze opvang op de beste manier kan gereglementeerd en gesubsidieerd worden: “De Vlaamse overheid erkent weliswaar het principe van die opvang, maar momenteel bestaat daarvoor geen enkele vorm van subsidiëring.”

    (Kerknet)

    20-12-2007 om 18:30 geschreven door Temmermannen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)

    Foto

    WELKOM OP DEZE BLOG OVER DIACONIE & GENEALOGIE! TEMMERMANNEN EN JAVO HETEN U VAN HARTE WELKOM! WIJ HOPEN DAT U ER IETS AAN HEEFT!!!
    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/08-06/09 2009
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 20/02-26/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005

    Foto

    Gastenboek
  • Oscar en Oma Rozenrood
  • Hallo
  • fijne avond
  • Groetjes
  • Groetjes uit Koekelare

    Twijfel vooral niet om een berichtje achter te laten in ons gastenboek. Opbouwende kritiek is ook steeds welkom!


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Nieuws VRT NWS
  • Grootschalige WODCA-controles op overdreven snelheid en alcohol- en druggebruik in provincie Antwerpen vannacht
  • Straten veranderen in rivieren na hevige regenval op Italiaanse eiland Sicilië
  • "Herman was een pionier en een sterfotograaf": Humo-fotograaf Herman Selleslags (86) is overleden
  • Lokale partijen doorbreken het cordon, Vlaams Belang in coalitie in Ranst: "We delen visie over hoe de gemeente bestuurd moet worden"
  • 12 asielzoekers die door Italië naar Albanië waren gebracht, zijn na beslissing van rechter aangekomen in Italië
  • Veel volk op afscheid acteur en comedian Brik Van Dyck in Antwerpen
  • Klachten bij Raad Voor Verkiezingsbetwistingen over stembusgang in Hasselt en Geraardsbergen
  • Belgische onderzoeksschip Belgica ligt al maanden in de haven van Zeebrugge door conflict met uitbater
  • Reeks Palestijnse vlaggen wappert tijdlang op dak van stationsgebouw Brussel-Centraal
  • Oesterbanken waren vroeger ook in de Noordzee een 'hotspot', tot de Engelsen ze in 1870 wegvisten


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!