Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Foto
E-mail uw bericht

Foto
Blog als favoriet !


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!

Laatste commentaren
  • vlasliederen (Frank Deleu)
        op Beverenaar en vlasveteraan Marcel Himpe te gast in Café Vlasparlee
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • Een zicht op Beveren-Leie
  • foto
  • Categorieën
  • Activiteiten (1)
  • Basisscholen (4)
  • Bijzondere activiteiten (4)
  • Jubileum (16)
  • Kermis 2012 (9)
  • Koninklijk bezoek (1)
  • Kroniek van zeven... (33)
  • Parochie (4)
  • Stads weetjes (3)
  • Venster op het verleden (1)
  • Verenigingen (12)
  • Kalender

    Activiteiten

    Zoeken in blog

    Archief Beverse Weetjes

    07-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diamant voor Elza en André
    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Op zaterdag 30 juni 2007 werden André en Elza Roose-Debaere ontvangen op het gemeentehuis naar aanleiding van hun Diamanten jubileum. 

    André is geboren op 17 december 1923 te Desselgem in Prins Albert, waar nu café ‘t Motje is. In een gezin met 7 kinderen waar nu nog 1 zus van in leven is. André ging naar in het klooster naar de kleuterschool en het lager volgde hij in de jongensschool in de Nieuwstraat bij meester Albert en Meester Michel. We mogen stellen dat de jeugdjaren van André zeker niet de mooiste uit zijn rijk gevuld leven waren. Zo verloor de familie van André 2 kinderen in 4 maanden tijd. Ze verhuisden naar café “Nieuw Spriete” waar nu de Bonvivan is langs de Gentse weg in Desselgem om er na enkele jaren dan nog eens te verhuizen naar Harelbeke naar café “’t Wandelinkske” op ’t eiland. Op zijn 13 en een half jaar is André begonnen met werken als spoelopsteker bij de firma Vandenberghe te Deerlijk.
     
    Toen de oorlog in 1940 uitbrak was er geen werk meer. Samen met zijn vader ging André zwarte zeep maken om een beetje te blauwen. Zwarte zeep gemaakt van lijnzaadolie, en ze waren er voor gekend, van einde en verre kwamen ze om zwarte zeep bij de familie Roose. In 1943 werd André opgepakt door de Duitsers en moest gaan werken bij de firma Krüpp in Maagdenburg in Duitsland. Daar werkte hij in het metaal en maakte er onderdelen voor molens en zo meer. Op 18 april 45 werden ze bevrijdt door de Canadezen en vatten de terugweg richting het westen aan. Ongeveer 250 km wandelden ze in onze richting. Toen ze na wat zoekwerk toch een delegatie van het Belgische leger tegen kwamen konden ze op oude legercamions kruipen om verder gevoerd te worden. Verder is eigenlijk niet juist, ze werden terug naar het Oosten gevoerd tot op ongeveer een 20-30 km van waar ze vertrokken waren. Ze hadden 220 km voor niets gewandeld. Vandaar konden ze echter de trein nemen en arriveerden hier terug op 12 mei 1945.

    Na het oorlogsverhaal begon André te werken bij vader waar hij meehielp bij het slachten van kleinvee. Na een klein jaar ging hij terug werken in de textiel o.a. bij Tissage Le Flandere te Zwevegem, in de Algemene fluweelweverij te Stasegem, een 7-tal maanden te Tourcoing als wever. want André wist te vertellen dat hij toentertijd 12,75 fr per uur verdiende als magazijnier maar als wever verdiende men toen algauw 20 frank per uur. De keuze om wever te worden was vlug gemaakt. Hij kende nog enkele werkgevers waaronder Busschaert te Deerlijk, Jacques en Frans Pappijn, Remi Godderis, Gustaf de Roose, Depoortere Freres om te eindigen bij Bekaert Textiles te Waregem. In 1984 ging André op brugpensioen en in 1988 met pensioen.

    Elza werd geboren op 14 oktober 1924 als oudste van 7 kinderen in de Kleine Heerweg te Beveren. In het huisje dat vlak voor het huis stond waar André en Elza nu wonen. Elza liep zoals zovelen naar het klooster school tot haar 14 jaar. Toen mocht ze mee optrekken naar Frankrijk om te gaan werken in spinnerij Flypo. Om 4 uur ’s morgens stonden ze al te wachten bij Brabanders tot Pitie Pannecoucke met zijn tractor en een halve karre de mensen kwam oppikken om naar Frankrijk te gaan werken en waren pas ’s avonds heel laat terug thuis. Tijdens de oorlogsjaren ging Elza dienen bij de familie Vandenhende. Toen de oorlog voorbij was ging Elza aan de slag bij de firma Vanmarcke, bij de firma Busschaert te Deerlijk, bij Jerome Mabbe, bij Gustaf De Roose en bij Gerard Depoortere om er dan ook met pensioen te kunnen gaan in 1979. Elza stond ook in voor de zorg van het huishouden want het gezin was uitgebreid met Ria, Rik en Guy. Ondertussen zijn daar nu ook vier kleinkinderen bij gekomen: Youri, Kimberly, Jennifer en Stijn. De hobby’s van André zijn voornamelijk biljarten in verschillende clubs.

    André is jaren lid geweest van het ACW, KWB, de COO, het NVW (nationaal verbond der weggevoerden) de biljartclub willen is kunnen. De hobby’s van Elza waren vroeger de dansgroep Herfstvreugde en zich inzetten voor de parochie, rondgaan voor Broederlijk Delen en parochieblad… Nu zijn haar hobby’s voornamelijk TV kijken scrabble spelen. André werd gedecoreerd met verschillende medailles: Erkentelijkheid van NVW, Ridder in de kroonorde, ereteken arbeid 1° klasse en 2° klasse, Omosphinx academy, groot officier, commandeur officier, ridder in de orde van het Belgische kruis, 2° gouden palm Leopold 3, Kruis der veteranen Leopold 3, Ridder in de orde Leopold 2, gouden medaille der kroonorde.

    De vroegere hobby van André bracht het Diamanten paar samen. André speelde in een orkest en was er drummer. Zo luisterde het orkest van André ook het trouwfeest van een nicht van Elza in Deerlijk op. André drumde tot Elza eens wou dansen en ja van ‘t één kwam ’t ander. Maar André moest de volgende week weer een feestje spelen en de week erop nog eentje en nog eentje…. Elza stelde André voor de keuze, gaan drummen of verder doen met haar. André heeft een beetje getwijfeld want hij verdiende 50 frank per uur om te drummen en als hij uitging met Elza was hij die 50 frank per uur wel kwijt. Maar André koos voor Elza en dat heeft hem nog geen seconde gespeten en omgekeerd ook niet.
    Proficiat Elza en André!
     (RS)

    07-07-2007 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Jubileum
    >> Reageer (0)
    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Zijn toeren

    Focus-WTV bijt zich vast in het wiel van de Tour in West-Vlaanderen
    Op 9 en 10 juli staat West-Vlaanderen massaal op straat voor de doortocht van de
    Ronde van Frankrijk.
    Ook FOCUS en WTV kruipen in het wiel van de TOUR door onze provincie met:

    Vanaf 1 juli :
    Een dagelijks luchtig Tourmagazine " 't Zijn Toeren "

    En op 10 juli :
    Live van 10 tot 12: de start van de 3de etappe tussen Waregem en Compiegne

    klik hier

    06-07-2007 om 11:18 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    05-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In eigen omgeving mensen helpen! het kan!
    U kunt zelf heel wat doen voor mensen die thuis verzorgd worden:
    zorgende aandacht en gezelschap bieden, helpen bij kleine zorgtaken. Dankzij uw inzet kunnen zieken, bejaarden of personen met een handicap comfortabel thuis blijven. Hun familie kan even op adem komen.

    U bepaalt zelf wanneer, hoeveel en waar u zich engageert. U kunt overdag hulp bieden, maar ook ’s avonds of in het weekend als u overdag werkt of studeert. U voelt zich meer geroepen voor nachthulp? Ook dit is mogelijk.

    Naast Aanvullende Thuiszorg is er ook specifieke oppashulp voor kinderen en personen met een handicap: OEF! Ook hier zijn we op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Al vrijwilliger bent u verzekerd en ontvangt u voor elke oppasbeurt een passende onkostenvergoeding (fiscaal vrijgesteld). Wij voorzien de nodige ondersteuning en bieden u graag de kans om vorming te volgen. En… we verwennen of verrassen onze medewerkers graag eens extra!

    Aanvullende Thuiszorg van Familiezorg West-Vlaanderen vzw is een door de Vlaamse Gemeenschap en het Provinciebestuur erkende dienst voor oppashulp.

    Heeft u interesse? Neem contact op met Katrien Verstraete in het Familiezorg-regiohuis in Kortrijk, H. Geeststraat 11 - Tel. 056/20 15 48
    Meer weten klik hier

    05-07-2007 om 20:34 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiegenoegens Waregem-Leiekant
    Wandelen op wielen
    Op zaterdag 30 juni organiseerde VG Waregem-Leiekant een wandeling van circa 5 km voor mensen met een beperking en alle sportievelingen. Om 14.00u stond er verse koffie met gebak te wachten in de Mote te Desselgem. De wandeling liep vooral langs rustige wegen en padjes te Desselgem. Onderweg was er een bevoorrading voorzien en bij aankomst konden de deelnemers genieten van een heerlijke pistolet met hesp of kaas. De camionette van de thuiszorgwinkel was mee als volgwagen en was voorzien van het nodige reserve materiaal.
    De volgende wandeling op wielen gaat door op zaterdag 1 september (Beverenkermis) om 15.00u met start in OC 't Klokhuis te Beveren-Leie. Hou alvast deze datum vrij!!! (RS)

    05-07-2007 om 16:49 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    03-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BeverenKermis
    Beveren-Leie gaat uit zijn dak op zaterdag 1 september2007

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    03-07-2007 om 06:15 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    02-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode rozen voor juf Annie
    Juf Annie zal de laatste twee vrijdagen van haar loopbaan waarschijnlijk niet zo gauw vergeten.
    Net zoals vrijdag 22 juni  vol verrassingen begon en eindigde, zo ook begon vrijdag 29 juni. Daarvoor hadden de ouders van juf Annies peuters en kleuters gezorgd. Niet makkelijk om alles achter de rug om van de kinderen en juf Annie te organiseren.

    Op donderdag in de vooravond waren de ouders en/of grootouders druk in de weer met de eerste voorbereidingen in de Stedelijke Basisschool en dat ging verder tot in de late uurtjes.
    Daar de verrassing buiten de schooluren moest plaatsvinden waren de ouders, grootouders en hun peuters/kleuters op vrijdagmorgen alweer vroeg uit de veren. Om 07.50 uur was het verzamelen geblazen in het klasje van juf Annie. Toen juf Annie een tijdje later binnenkwam was alles en iedereen klaar om haar een warme ontvangst te bezorgen. Daarbij hoorde een hartelijk woordje in naam van alle ouders, een mand vol met zelf gebakken cakejes, een mand met geschenkjes.. en natuurlijk van iedere peuter/kleuter een prachtige rode roos. Ook een liedje en heel veel dikke kusjes voor juf Annie ontbraken niet. (RS)

    02-07-2007 om 06:37 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (1)
    01-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stedelijke Basisschool Beveren-Leie neemt afscheid van directeur Jan Meersman

    Schakel eerst de achtergrondmuziek uit om het filmpje te bekijken.

    Directeur Jan Meersman voor het eerst in zijn loopbaan te laat op school.

    Op donderdag 28 juni werd Jan Meersman, directeur van de Stedelijke Basisschool, naar aanleiding van zijn pensioen gevierd. Het enige dat hij van dit gebeuren afwist was dat men hem thuis zou ophalen.
    Om 08.45u (te laat dus) arriveerde directeur Jan op school, vergezeld door juf Ingrid en uit iedere klas èèn leerling. Ondertussen was er in school al heel wat voorbereiding gebeurd. De rode loper lag gespreid en de leerlingen, leerkrachten en medewerkers vormden een meterslange erehaag. Al zingend en zwaaiend met de splinternieuwe vlagjes, gemaakt door stad voor alle Stedelijke Basisscholen, werd hij welkom geheten. Op het einde van de rode loper stond juf Ann hem op te wachten. Daar mocht Jan onder veel tromgeroffel een kunstwerk onthullen. Dat kunstwerk was een foto van Jan zelf, gemaakt met 3600 kleine foto’s van alle kinderen uit school. Daarbij kwam ook nog een boek met kunstwerken van de leerlingen.

    In de loop van de voormiddag werden nog zo’n 60-tal vrijwillige medewerkers (leesmoeders, trainers, fruitmoeders…. ) gehuldigd, Ook de sportiefste klas en sportiefste leerlingen werden op het podium gezet. Met een heerlijke barbecue als middagmaal werd de voormiddag afgesloten.

    In de namiddag dan mocht directeur Jan plaatsnemen in een blauw-zwarte zetel en genieten van een vrij podium. Alle optredens hielden verband met tips voor een nuttige vrijetijdsbesteding. Tot slot kreeg Jan een geschenk van de leerlingen aangeboden door de allerjongste peuter en de oudste leerling.

    Jan Meersman, is een geboren en getogen Bevernaar. “Ik begon mijn loopbaan in de Gemeenteschool te Desselgem in het schooljaar 67-68”, vertelt Jan. Toenmalig directeur Daniël Bossuyt had toen een klas kunnen bijmaken maar er was geen lokaal. De fietsberging werd toen in zeven haasten omgebouwd, er werden banken ingezet en er werd een bord opgehangen. Op 10 september kon ik aan de slag. Het jaar daarop deed ik mijn legerdienst en na mijn legerdienst ben ik in de gemeenteschool van Beveren begonnen. Ik deed er 7 jaar het eerste leerjaar. In die tijd was het de beginperiode van de taakklas en werken met kinderen die het wat moeilijker hadden sprak mij wel aan. Zo ben ik ook 8 jaar taakleraar geweest. Ondertussen had ik ook de verhuis meegemaakt naar de nieuwe school hier. Ik deed er enkele jaren het eerste, het vierde en vijfde leerjaar. En in het schooljaar 92-93 ben ik directeur geworden.” Jan gaat nog een tijdje verder over de enorme veranderingen die er de laatste jaren doorgevoerd werden in het onderwijs. Hij sluit af met: “Ik ben een gelukkig man, dankzij de goede samenwerking met vele medewerkers van de afgelopen jaren kan ik met een gerust gevoel de fakkel doorgeven aan Stefaan Dewaele”.

    Stefaan die per 1 september de nieuwe directeur zal worden krijgt het laatste woord: “Ik heb enorm veel respect voor Jan. Ik draaide hier nu een jaar mee in Beveren en Jan is een uistekende manager. Hij deed zijn taak met hart en ziel en dat zowel in de omgang met het personeel als met de kinderen. Hij kent elk van de 321 kinderen hier, hun ouders en zelfs nog veel grootouders. Problemen is hij nooit uit de weg gegaan en iedereen kon altijd op een luisterend oor rekenen. Naast zijn taak als directeur is hij vaak opgetreden als sociaal werker, kortom  Jan is een heer om U tegen te zeggen” sluit Stefaan af en dat kan Beverse Weetjes volmondig beamen!!! (RS)

    01-07-2007 om 23:12 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    29-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrije Basisschool nam afscheid van het zesde leerjaar
    Traditiegetrouw organiseert de Vrije Basisschool op het einde van het schooljaar een afscheidsfeestje met de zesde klas, hun ouders, leerkrachten en ouderraad. Dit jaar ging dit door op woensdagavond 26 juni. De leerlingen voerden stukjes op zoals: Het leven zoals het is... in de zesde klas, Idool 2007... waar Carmen en Doortje uit de Kampioenen hun kans waagden, er waren optredens van bekende groepen waar hysterische fans niet welkom waren en van het podium geplukt werden en nog veel meer...
    Denk echter niet dat de aanwezigen zomaar op hun gemak konden blijven zitten. Nee hoor, tussendoor werd er ook een cursus 'Start to run' gegeven waar iedereen  aan deelnam. Op het einde van de voorstelling werd iedereen op doping getest en pas dan konden de medailles omgehangen worden. 
    Vooraleer de aanwezigen van een natje en een droogje konden genieten kwam er een welgemeend afscheidswoordje van juf Ilse en juf Rita. Directeur Stefaan die naar eigen zeggen de geplogendheden wilde naleven richtte zich tot de leerlingen en ouders. De voorzitter van de ouderraad Chris Callens had een dankwoordje en een presentje voor Chantal Saelens. Zij verlaat noodgedwongen de ouderraad daar haar dochter Kjinta nu de overstap naar het middelbaar maakt. 
    Een geslaagde avond die afgesloten werd met een gezellige babbel, een natje om het vochtverlies terug op peil te brengen en een droogje om de energie terug wat aan te sterken. (RS)

    29-06-2007 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (1)
    28-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beverse Weetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vakantiegenoegens Waregem-Leiekant, Beveren-Leie, Desselgem, Sint-Eloois-Vijve
    Op zaterdag 30 juni organiseert VG 'Wandelen op wielen' Een wandeling met rolstoelen voor mensen met lichamelijke beperking en alle sportievelingen. Een Leie-wandeling langs toegankelijke wegen, afstand max 5 km.
    Om 13.30u gaan de deuren open in OC De Mote te Desselgem.
    Om 14.00u gratis koffie en taart.
    Om 15.00u Leie-wandeling, gratis pistolet met kaas of hesp.
    Om 17.00u wel thuis
    Deelname: €2 voor leden en niet-leden. Inschrijven: Koen en Lut Deruddere-Verkinderen, tel 056/ 72 63 22


    Jeugdhuis 't Zwemb@
    Op zaterdag 30 juni om 20.00u organiseert het Jeugdhuis een info-avond rond Malawi.
    De drie Beverse jongeren, Marie Van Tieghem, Karel Van Tieghem en Sander, die een aantal maanden in Malawi verbleven zullen er aan de hand van foto's hun verhaal brengen.
    Iedereen is er van harte welkom, de inkom is gratis en u kunt er nog een Afrikaans hapje proeven.

    Paanderhoek
    vrijdag 13 juli
    gezellig samenzijn vanaf  18.00u in de feesttent
    zaterdag 14 juli wielerwedstrijd O.V.W.F. Paanderhoek
    klik op de affiche bovenstaande voor het programma

    Autocrossteam The Turtles
    Op zondag 9 september organiseren  The Turtles ook dit jaar terug een autocross te Beveren-Leie. Het terrein is te bereiken via de Wagenaarstraat.
    Voor meer info: 0473/54 61 99 of via hun website klik hier

    28-06-2007 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openbaar onderzoek betreffende ontwerp zoneringsplan.
    Vanaf 16 mei tot 16 juli 2007 ligt het ontwerp zoneringsplan ter inzage bij de technische dienst van de stad.
    De zoneringsplannen bepalen hoe het afvalwater van alle huizen op ons grondgebied wordt gezuiverd:
    Door aan te sluiten op de infrastructuur die al onder de grond zit.
    Of door aan te sluiten op de infrastructuur die we nog zullen bouwen.
    Of door het zuiveren in een individuele installatie.

    Het college van burgemeester en schepenen nodigt iedereen uit op een informatievergadering. Deze vergadering zal doorgaan in het stadhuis van Waregem, raadszaal, Gemeenteplein 2, 8790 Waregem op donderdag 5 juli om 19 uur.

    Tijdens het openbaar onderzoek kan iedereen schriftelijke opmerkingen indienen over het ontwerp zoneringsplan tot 16 juli 2007. Deze dienen gericht te worden aan het College van burgemeester en schepenen, Gemeenteplein 2, 8790 Waregem.

    Namens het College van burgemeester en schepenen,
    Get. G. De LangheSecretaris          Get.K. Vanryckeghem Burgemeester

    28-06-2007 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    27-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuster Leen Mestdagh

    Sponsors gezocht voor tewerkstelling van jonge vrouwen in Gabon...
    Zuster Leen is na twee jaar terug met verlof . Ze vertoeft tot half augustus in haar ouderlijke woning te Beveren Leie. In die tijd zamelt Zr Leen geld in om tewerkstellingsprojecten te financieren voor haar missiepost. Met dat geld wil ze jonge zwarte meisjes na hun onderwijsopleiding aan het werk zetten in allerlei projecten die haar gemeenschap zelf opzet en helaas ook zelf moet financieren. Ze kan dus alle steun goed gebruiken. Luister zelf maar wat Zr Leen te vertellen heeft.
    Je kunt Zuster Leen bereiken via mail klik hier of via gsm 0496/ 40 65 57
    Wie wil storten kan dit op het rekeningnummer: 425-6165769-60
    Met onderstaande filmpje krijgt u een indruk van het leven van Zr Leen in Gabon/ Oyem
    en vertelt ze zelf wat het project bevat.
    Schakel de achtergrondmuziek uit en dubbelklik op de groene pijl.
    Wie helpt de droom van Zuster Leen Mestdagh waarmaken?


    Met dank aan Zr Leen voor het ter beschikking stellen van het fotomateriaal. (Beverse Weetjes)

    27-06-2007 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    26-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beachvolley

    De 400 ton zand in Beveren-Leie bracht al heel wat plezier met zich mee!!!

    Tijdens de Beverse Ommegangsdagen op 22, 23 en 24 juni ging het tweede Amabeachtornooi door georganiseerd door Damesvolley Beveren-Leie. En net zoals vorig jaar mogen de bestuursleden en de vele medewerkers onder voorzitterschap van Marc Van Biervliet terugblikken op een geslaagde driedaagse. 
    Nieuwigheid
    Nieuwigheid dit jaar was het interverenigingentornooi. Initiatiefnemer Paul Van Tieghem deed er alles aan om van de eerste editie een succes te maken en daar slaagde hij in. Niet minder dan 12 ploegen schreven zich in waaronder een paar uit Desselgem. Er heerste dan ook een gezellige sfeer zowel onder de ploegen als onder de supporters. 
    Bruisende gemeente
    “Het is de bedoeling om terug wat volkse leute onder de mensen te brengen” zegt Paul. “Beveren is een bruisende gemeente met heel veel actieve verenigingen. Maar iedere vereniging is op zijn eigen eilandje bezig. Zo’n tornooi kan de verenigingen wat dichter bij elkaar brengen”, sluit Paul af. Niet te verwonderen dat de voorzitter een bijzonder dankwoordje en daarbij een paar flessen wijn in petto had voor Paul. 
    Het interverenigingentornooi werd gewonnen door de ploeg ploeg Casa El Vid 1 uit Desselgem gevold door Oud Chiro uit Beveren-Leie.
    (Bevers Weetjes)

    26-06-2007 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    24-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank U wel, juf Annie

    Op 30 juni is het voor juf Annie de allerlaatste schooldag
    na een mooie loopbaan als kleuter- en peuterleidster.
    Lees, kijk en luister,  maar schakel eerst de achtergrondmuziek uit.

     
    Ter gelegenheid daarvan organiseerde de Vrije Basisschool op 22 juni een verrassende dag voor Annie. Het begon al van 's morgens met een gezellig ontbijt in gezelschap van enkele collega’s bij juf Annie thuis. Daarna vergezelden de collega’s haar per fiets met veel belgerinkel naar school. Om 11.00u werd de naam van juf Annie gescandeerd door alle kinderen, leerkrachten, medewerkers en oudercomité. Directeur Stefaan had een dankwoord in petto, het oudercomité zorgde voor de bloemetjes en de leerkrachten hadden samen met hun leerlingen gezorgd voor een koffer vol gedichten, kunstwerkjes en ja er waren zelfs heel wat attributen bij om op reis te gaan. En natuurlijk hoorde daar een zelfgemaakt en op het lijf geschreven liedje bij. Achteraf vertelde juf Annie, “Ik stond te trillen op mijn benen, maar het deed tezelfdertijd ook heel veel deugd.”

    Juf Annie, Annie Verstraete, is afkomstig uit Oostrozebeke. Zij studeerde af in 1971 en deed haar eerste interim in Wakken. Daarna volgden nog interims in Oostrozebeke, Deerlijk, en hier en daar nog eentje. “Ondertussen was ik gehuwd en kregen we twee kinderen. In samenspraak met mijn echtgenoot ben ik toen 7 jaar thuis gebleven om voor de kinderen te zorgen. Achteraf bekeken ben ik daar heel dankbaar voor. Intussen hadden we in Beveren gebouwd en in 1984 begon ik terug te werken en dat als interim in de Vrije Basisschool in de Grote Heerweg. Eén jaar later verhuisde ik naar de Koning Albertstraat. Daar heb ik lange tijd de derde kleuterklas gedaan. Toen juf Judith met pensioen ging kwam er een reorganisatie en zo koos ik voor de peuters. Tot op vandaag ga ik nog altijd met plezier naar school, maar er komt een tijd dat het goed geweest is. Ik heb er ook de leeftijd voor” gaat Annie verder. “Nu kan ik mijn steentje bijdragen voor ons kleinzoontje Tibo en ook het vrijwilligerswerk spreekt mij aan. Tijd om nieuwe horizonten te ontdekken” sluit juf Annie af. !!!!!
    Via Beverse Weetjes wil juf Annie ook persoonlijk iets zeggen,
    dubbelklik op onderstaande groene pijl en luister maar.
    (Beverse Weetjes)

    24-06-2007 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    21-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlieg je mee?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Tijdens de zomermaanden neemt de bib
    van Waregem, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve deel aan de actie:  Vlieg je mee?
    Dit is een initiatief van CultuurNet Vlaanderen rond kinderen en cultuur. Vlieg is het hoofdpersonage en deze zomer is Vlieg vermist. Aan de hand van speurtochten doorheen de bib wordt gezocht waar Vlieg zich schuil houdt. Affiches worden door de bib verspreid met daarop enkele eenvoudige vragen. Om de twee weken worden de opdrachten veranderd. Zo kan er meerdere keren aan de speurtocht deelgenomen worden. Elk deelnemend kind (van 6 tot 12 jaar) krijgt naast een cadeautje een  speurneusdiploma met een unieke code op. Deze code moet worden ingevuld op www.vliegjemee. klik hier   Daar maken ze kans op ongelooflijke hoofdprijzen. En een speurneusembleem wordt hen dan toegestuurd. De actie loopt van 2 juli 2007 tot 23 augustus 2007. Op 26 augustus worden dan de winnaars bekend gemaakt.
    Meer info: Stedelijke Openbare Bibliotheek, Schakelstraat 10 8790 Waregem 056 62 13 75
    (Beverse Weetjes)

    21-06-2007 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    20-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietslus in en rond Waregem Leiekant

    Vakantiegenoegens 'Waregem Leiekant' Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve

    Op zondag 17 juni organiseerde Vakantiegenoegens ‘Waregem Leiekant’ een fietslus in en rond Waregem. De tocht die 30 km telde vertrok in Beveren-Leie ging via Desselgem en in Sint-Eloois-Vijve was de groep compleet. Daar zorgde de voorzitter Myriam Sabbe voor een welkom en feliciteerde bestuurslid Koen Deruddere, die zijn diploma van gemachtigd opzichter behaalde. Na de plichtplegingen trok de groep zich op gang en genoot van de rustige wegen meestal langs de boorden van de Leie. Na 18 km was er een halte voorzien in het Provinciedomein ‘Baliekouter’ in Wakken. Daar stond Jo Neirycnk klaar met de bevoorrading. Nadat de deelnemers zich tegoed hadden gedaan aan een natje en een droogje kon de terugweg aangevat worden en na 12 km. de groep in Desselgem te ontbinden.
    De volgende activiteit op 30 juni is 'Wandelen op Wielen' later meer daarover. 
    (Beverse Weetjes)

    20-06-2007 om 20:19 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wint eerste interverenigingentornooi?

    Wie doet burgemeester en schepenen in het zand bijten?

    Tijdens de Ommegangsdagen 22, 23 en 24 juni is het voor de tweede maal genieten van het volleybaltornooi op de zandterreinen achter de Kernelle.
    Voor het eerst is er dit jaar een intervereningentornooi . Op zaterdag 23 juni om 18.00u. nemen volgende ploegen het tegen elkaar op:

    GEMEENTEBESTUUR    

    1.         RIK SOENS 

    2.         KURT VANRYCKEGHEM           

    3.         JO NEIRYNCK       

    4.         PETER DESMET   

    5.         GUIDO DELANGHE          

     

    OUDERCOMITE  STEDELIJKE  BASISSCHOOL      

    1.        CHRISTINE DUMOULEIN           

    2.         BERNADETTE DEBACKER       

    3.         DARLINE VIERSTRAETE           

    4.         FREYA DELODDERE      

    5.         BEKE LUC  

     

    OUDERCOMITE VRIJE BASISSCHOOL         

    6.         DEVLOO BART                             

    7.         DERYCKE KATRIEN                   

    8.         VAN D' HUYNSLAGER HILDE 

    9.         NUYTTENS ANJA                         

    10.       CALLENS CHRIS                         

    11.       RIGOLLE ISABELLE                    

     

    OUD CHIRO I         

    1.         BRECHT GOESAERT      

    2.         PIETER VERCRUYSSE  

    3.         MIET DEBAERE    

    4.         ILSE MEERSSCHAERT  

    5.         FREDERIK LOSFELD      

     

    OUD CHIRO II        

    6.         STIJN DESMET      

    7.         KEVIN HOLVOET  

    8.         DIMITRI GOEMAERE       

    9.         HANS MEERSMAN          

     

    TRAMPOLINE / OLDIES  

    1.         ALEX HUL   

    2.         CARL HOLVOET   

    3.         CHRIS DEBACKER          

    4.         DOMINIQUE VAN PETEGHEM  

    5.         JAN DE DEKEN     

    6.         JAN TANGHE         

     

    TRAMPOLINE / YOUNG ONES  

    7.        VALERIE VANMELLAERTS       

    8.        JORIS GEENS       

    9.        DIETER SEYNHAEVE     

    10.      THIJS DESAUW    

     

    DINGHA       

    1.       JEF VERHAMME      

    2.       CHRIS SNAUWAERT          

    3.       TREES DELABIE      

    4.       VINCENT DUC          

    5.       CHRISTINE MOREELS       

     

    CASA EL VID 1      

    1.         WOUTER DEBRABANDERE     

    2.         BART VELGHE      

    3.         INE DELODDER    

    4.         XAVIER FOURNEAU       

    5.         ALEXANDER DELANNOY         

     

    CASA EL VID 2      

    12.       KRISTOF VELGHE           

    13.       KAREL PARMENTIER     

    14.       DAVY LAREU        

    15.       DIMITRI AVET        

    16.       KEVIN DEVOS       

     

    SPORTDIENST      

    1.         MARC VANRYCKEGHEM          

    2.         JAN LOBBENS      

    3.         STEPHAN BIEBUYCK     

    4.         GEERT STEYVERS          

    5.         KATRIJN TITECA   

    6.         NICK NOREILDE   

     

    VACBL (ATLETIEKCLUB)           

    10.       CLAUDE GOEMAERE     

    11.       STIJN DEVOS        

    12.       MICHAËL VANNIEUWENHUYZE         

    13.       PATRICK MAGHERMAN 

    14.       SANDRA CAUWELS   

    En nu supporteren maar!

    Met dank aan Paul Van Tieghem voor de informatie (RS)

    20-06-2007 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    19-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Jan en Beveren Ommegang.
    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Sinds onheuglijke tijden is Sint-Jan de Doper patroon van onze Beverse parochiekerk. Die kerk wordt voor het eerst vermeld in het jaar 965, meer dan duizend jaar terug dus, maar de kerstening van onze streek en meteen het oprichten van het eerste kerkje gaat beslist nog drie eeuwen verder terug in de tijd.

    Tot aan de 15de eeuw is zo goed als niets bekend over het patroonschap van Sint-Jan in verband met onze kerk. In 1452 dan stichtte Geraard van Gistel, onze toenmalige dorpsheer, een kapelrie van Sint-Jan in de Beverse kerk. Aan die kapelrie was een kapelaan verbonden die na Geraards dood zes missen per week moest lezen voor diens zielerust en die van zijn echtgenote Alice van Walcourt. Hun grafsteen wordt nog altijd bewaard in de zij inkom van onze kerk.
     
    In 1731 richtte de toenmalige pastoor Joos de Ruijdt de broederschap van Sint-Jan de Doper op. Paus Clemens XII bekrachtigde die stichting met een speciale bulle waarvan een uit die tijd stammende vertaling bewaard wordt en uithangt in de kerk bij het beeld van Sint-Jan. De leden van de broederschap konden van verscheidene geestelijke voordelen kunnen genieten als zij op 24 juni Sint-Jan kwamen vereren. In 1855 werd de broederschap heropgericht door pastoor Frans Dejonghe nadat de verering van Sint-Jan met de jaren wat afgezwakt was.
    In de Beverse kerk konden al diegenen terecht die gekwollen of besmet zijn met de vallende ziekte, met zenuwziekten, vallingen, hoofdzweren, gezwellen, pijnen of wonden des hoofds, pijnen in de oogen, excessen of andere diergelijke kwalen en ongemakken des lichaams. Gaan dienen voor Sint-Jan zoals dat toen heette, was de boodschap. Er waren bij ziekte weinig andere middels voorhanden ten andere en het zou nog tot 1945 duren eer Beveren een dokter op zijn grondgebied kreeg.

    Pastoor Arthur Depauw die hier in 1913 arriveerde van uit Kachtem, ook een Sint-Jans parochie, gaf de Beverse Sint-Jansommegang een nieuwe impuls. In Kachtem was die ommegang een ware begankenis en dat moest in Beveren ook zo worden. Hij werd destijds flink geholpen door zijn onderpastoor Ernest Lebbe, die hier vanaf 1922 zelf pastoor werd. De ommegang of rondgang omheen het kerkhof werd opgesmukt met beelden in terra-cotta van Sint-Jan als prediker en als kind. In de kerk bevond zich al een mooi houten beeld van de heilige dat omstreeks 1890 geschonken was door Theofiel Debrabandere, en boven het Sint-Jansaltaar hing een schilderij dat de onthoofding van de onverschrokken prediker voorstelde.

    Een prentkaart met een voorstelling van de Beverse kerk die verspreid werd in de jaren 1930 had als bijschrift dat Sint-Jan hier aanroepen werd tegen de overschreeuw der kinderen, kindjes die in hun geschrei dreigden te stikken dus. In die jaren was er telkens op 24 juni een drukke begankenis van moeders met hun kleine kinderen, zelfs uit naburige parochies kwamen ze naar Sint-Jan. Bij het opblazen van de kerk aan de Leie in mei 1940 kwamen het houten beeld van Sint-Jan en het schilderij, zo goed als ongeschonden uit het puin. Een echt mirakel voor de toenmalige pastoor Jozef Devisscher die daar vaak over preekte in zijn zondagsmissen. De beelden van Sint-Jan op de kerkhofommegang waren wel erg beschadigd. Een rest van die beelden is nu nog te zien bij de calvarie op het kerkhof.
    Het houten Sint-Jansbeeld en het schilderij bevinden zich nu in de nieuwe kerk.

    Na de Tweede Wereldoorlog trachtte pastoor Ernest Deltour de ouders er van te overtuigen
    dat dienen voor Sint-Jan niet enkel met ziekten van kleine kinderen te maken had, maar ook met het deugdzaam doen opgroeien van kinderen tot volwassen mensen.
    Na hem poogde pastoor Arthur De Pourcq Sint-Jan meer naar voor te brengen als patroon van broederlijk delen dan als patroon der kinderen. Terug naar de bron in dit geval. Sint-Jan was inderdaad de man die vermaande dat de komst van het Godsrijk best wordt voorbereid door soberheid, onthechting en naastenliefde. Maar daarmee wilde hij de zegening van de kleine kinderen op ommegangszondag niets te kort doen natuurlijk.
    Met dank aan Etienne Ducatteuw, schrijver van dit artikel. (RS)

    19-06-2007 om 06:06 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    18-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zavelputtochten
    Op vrijdag 15 juni was OC ‘Klokhuis het kloppend hart voor de 5de editie van de Zavelputtochten georganiseerd door de Mirakelstappers. Het was er een komen en gaan van wandelaars die zich inschreven voor een tocht van 5-9-14 of 20 km. De tochten gingen, alnaargelang afstand, richting Desselgem, Deerlijk, Harelbeke…Ondanks de minder goede weersvoorspelling mochten de Mirakelstappers 575 deelnemers noteren.
    Er waren heel wat onbekende gezichten maar ook heel wat bekende.
      Onderonsje met de Desselgemnaars; M&M waren van de partij voor een tocht van 5 km.
     

    De controlepost van de 9 en 14 km werd bemand door Marc Decock, Magda Archie, Freddy Vandeplassche en Christine Delcroix en bevond zich in de kantine van de Beverse tennisclub. Zij vertelden: “ Er waren dit jaar iets minder deelnemers, maar allen waren tevreden over het parcours en de organisatie. De Mirakelstappers beschikken over een groep vrijwilligers waar wij graag deel van uitmaken, het zijn allen vrienden onder elkaar. Zo’n organisatie zou ook niet mogelijk zijn zonder samenwerking van mensen die het met hart en ziel doen.” besluiten ze.
     
    Hoofdverantwoordelijke van de Zavelputtochten: Hervé Vervaert en echtgenote Ghislaine uit
    Beveren-Leie mogen trots zijn met deze puike organisatie.(RS)

    18-06-2007 om 19:05 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    15-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fhotour
    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
     Marcel Decavel uit de Stagestraat te Beveren-Leie is een levende encyclopedie als het over wielrennen gaat, hij bezit tevens een gigantische collectie foto's. Ook Frederic Van Der Straeten die lange tijd samen met zijn ouders in de Stagestraat naast Marcel woonde wist dit. Naar aanleiding van de Tourstart in Waregem resulteerde dat in het organiseren van Fhotour' 07 door Frederic.

    Photour ’07, een fototentoonstelling met 600 foto's over de Belgische tourgeschiedenis adhv fotocollages van Marcel Decavel en thematisch tentoongesteld in 6 verschillende cafés in Waregem, met foto's van Merckx, Van Impe, De snelle mannen van het peloton, de beginjaren van de tour, Ijzeren Briek, Mont Ventoux....
    De verschillende deelnemende zaken zijn te vinden op de Markt of in de Stationstraat en zijn: 
    Markt 28, Tommy's, Kommilfoo, 't Labierinth, Klauwaert en Jardin de Provence.
    Fhotour loopt van 10 juni tot 10 juli (RS)
    Met dank aan Frederic voor de informatie

    15-06-2007 om 10:02 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    13-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Beveren

    Naar analogie van de,voor onze streek, historische ritstart van “de Ronde” in Waregem, organiseert het Davidsfonds Beveren-Leie op Zondag 8 juli, een lokale ronde:

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
     
    In tegenstelling tot de Tour, waar de nadruk op sportieve prestaties wordt gelegd, willen we in Beveren een klein maar fijn programma aanbieden met culturele degustaties. Vooral met de Vlaamse feestdag in het vooruitzicht willen we de aandacht vestigen op onze lokale rijkdom, uit heden en verleden
    Voor een luttele 2.50 euro per persoon wordt U een programma voorgeschoteld om duimen en vingers bij af te likken. Het omvat een “toponimische wandeling” olv Lieven Monserez, die het “hoe en waarom” zal uitleggen bij diverse Beverse plaatsnamen en landschappelijk bepalende elementen in Beveren, zoals de Gentseweg en de spoorweg. Aan het kerkhof wordt door Etienne Ducatteeuw, gekend van de lokale heemkundige kring, uitleg verschaft bij enkele belangrijke Bevernaars die er begraven liggen; het lokaal-relevante “Goed te Beaulieu” en de dramatische gebeurtenissen van 1940 die zo’n ingrijpende invloed zouden hebben op de verdere uitbouw van de gemeente.

    Daar ook vlas een bepalende invloed heeft uitgeoefend in de ontwikkeling van onze streek, stelt de firma DEPOORTERE, fabrikant van vlasverwerkingsmachines, hun nieuwe gebouw ter beschikking om een tentoonstelling op te zetten rond vlas en de verwerking ervan. Oude en nieuwe machines zullen er te bezichtigen zijn zowel in statische opstelling als in werking. Tevens zal er gelegenheid zijn om historisch visueel materiaal te bekijken ter plaatse.

    Het culturele luik wordt ingezet door een bloemlezing van poëzie langs de Leieboorden. Dichter én oud-Bevernaar Patrick Lateur brengt er werk van zichzelf en streekgenoten deken Leonard Lodewijk De Bo en André Christiaens

    Om het geheel wat kleur te geven wordt in de St Jan de Doperkerk een tentoonstelling opgezet met kunstwerken van autodidact Christine Tijtgat en internationaal gewaardeerde schilder Christian Verkaemer, ook alweer beide met Beverse wortels. Ten slotte kan men ten huize van Beverse kunstenares Claudine Denoulet haar -door de natuur geinspireerde- werken bezichtigen en E.H. Luc Suys zet de deuren van de pastorij open alwaar je zijn schilderijen en zijn tuin kunt bezoeken.

    Het programma met uurrooster zal te bekomen zijn op de dag zelf aan “het Bouwke”, een neo-klassieke woning uit 1889, (Kleine Heerweg 86) waar in de namiddag het “muziekske Dust” in de tuin voor de muzikale omlijsting zal zorgen.
    Met dank aan Koen Lavens voor de inzending

    13-06-2007 om 10:31 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)


    Beveren-Leie

    Photobucket



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per dag
  • 30-12-2019
  • 19-05-2010
  • 15-03-2010
  • 14-03-2010
  • 10-03-2010
  • 09-03-2010
  • 08-03-2010
  • 04-03-2010
  • 03-03-2010
  • 02-03-2010
  • 01-03-2010
  • 27-02-2010
  • 24-02-2010
  • 23-02-2010
  • 22-02-2010
  • 20-02-2010
  • 19-02-2010
  • 18-02-2010
  • 17-02-2010
  • 16-02-2010
  • 13-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 09-02-2010
  • 08-02-2010
  • 07-02-2010
  • 06-02-2010
  • 05-02-2010
  • 04-02-2010
  • 03-02-2010
  • 02-02-2010
  • 01-02-2010
  • 31-01-2010
  • 30-01-2010
  • 29-01-2010
  • 27-01-2010
  • 26-01-2010
  • 24-01-2010
  • 22-01-2010
  • 20-01-2010
  • 16-01-2010
  • 15-01-2010
  • 14-01-2010
  • 13-01-2010
  • 12-01-2010
  • 11-01-2010
  • 09-01-2010
  • 08-01-2010
  • 07-01-2010
  • 04-01-2010
  • 02-01-2010
  • 01-01-2010
  • 31-12-2009
  • 29-12-2009
  • 28-12-2009
  • 27-12-2009
  • 26-12-2009
  • 25-12-2009
  • 23-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 13-12-2009
  • 12-12-2009
  • 10-12-2009
  • 09-12-2009
  • 08-12-2009
  • 07-12-2009
  • 06-12-2009
  • 04-12-2009
  • 03-12-2009
  • 02-12-2009
  • 30-11-2009
  • 28-11-2009
  • 27-11-2009
  • 26-11-2009
  • 24-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 20-11-2009
  • 18-11-2009
  • 17-11-2009
  • 16-11-2009
  • 15-11-2009
  • 13-11-2009
  • 12-11-2009
  • 11-11-2009
  • 09-11-2009
  • 08-11-2009
  • 06-11-2009
  • 05-11-2009
  • 04-11-2009
  • 03-11-2009
  • 01-11-2009
  • 29-10-2009
  • 26-10-2009
  • 24-10-2009
  • 23-10-2009
  • 21-10-2009
  • 20-10-2009
  • 19-10-2009
  • 18-10-2009
  • 17-10-2009
  • 16-10-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 10-10-2009
  • 09-10-2009
  • 08-10-2009
  • 06-10-2009
  • 05-10-2009
  • 04-10-2009
  • 02-10-2009
  • 01-10-2009
  • 30-09-2009
  • 28-09-2009
  • 27-09-2009
  • 25-09-2009
  • 22-09-2009
  • 21-09-2009
  • 20-09-2009
  • 19-09-2009
  • 18-09-2009
  • 16-09-2009
  • 15-09-2009
  • 14-09-2009
  • 13-09-2009
  • 11-09-2009
  • 10-09-2009
  • 09-09-2009
  • 08-09-2009
  • 07-09-2009
  • 06-09-2009
  • 05-09-2009
  • 04-09-2009
  • 02-09-2009
  • 01-09-2009
  • 31-08-2009
  • 30-08-2009
  • 29-08-2009
  • 28-08-2009
  • 27-08-2009
  • 26-08-2009
  • 25-08-2009
  • 24-08-2009
  • 23-08-2009
  • 21-08-2009
  • 20-08-2009
  • 17-08-2009
  • 16-08-2009
  • 15-08-2009
  • 14-08-2009
  • 12-08-2009
  • 11-08-2009
  • 08-08-2009
  • 07-08-2009
  • 05-08-2009
  • 04-08-2009
  • 03-08-2009
  • 02-08-2009
  • 01-08-2009
  • 28-07-2009
  • 27-07-2009
  • 26-07-2009
  • 25-07-2009
  • 24-07-2009
  • 22-07-2009
  • 21-07-2009
  • 20-07-2009
  • 18-07-2009
  • 17-07-2009
  • 16-07-2009
  • 15-07-2009
  • 14-07-2009
  • 13-07-2009
  • 12-07-2009
  • 11-07-2009
  • 10-07-2009
  • 08-07-2009
  • 07-07-2009
  • 05-07-2009
  • 04-07-2009
  • 03-07-2009
  • 02-07-2009
  • 01-07-2009
  • 28-06-2009
  • 27-06-2009
  • 26-06-2009
  • 25-06-2009
  • 24-06-2009
  • 22-06-2009
  • 21-06-2009
  • 20-06-2009
  • 19-06-2009
  • 17-06-2009
  • 14-06-2009
  • 11-06-2009
  • 09-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 06-06-2009
  • 04-06-2009
  • 03-06-2009
  • 02-06-2009
  • 01-06-2009
  • 30-05-2009
  • 29-05-2009
  • 27-05-2009
  • 26-05-2009
  • 23-05-2009
  • 22-05-2009
  • 21-05-2009
  • 19-05-2009
  • 18-05-2009
  • 17-05-2009
  • 13-05-2009
  • 12-05-2009
  • 11-05-2009
  • 10-05-2009
  • 06-05-2009
  • 05-05-2009
  • 04-05-2009
  • 28-04-2009
  • 27-04-2009
  • 25-04-2009
  • 22-04-2009
  • 21-04-2009
  • 17-04-2009
  • 15-04-2009
  • 12-04-2009
  • 11-04-2009
  • 10-04-2009
  • 08-04-2009
  • 07-04-2009
  • 05-04-2009
  • 03-04-2009
  • 02-04-2009
  • 01-04-2009
  • 31-03-2009
  • 30-03-2009
  • 28-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 24-03-2009
  • 23-03-2009
  • 22-03-2009
  • 21-03-2009
  • 18-03-2009
  • 14-03-2009
  • 12-03-2009
  • 11-03-2009
  • 09-03-2009
  • 08-03-2009
  • 07-03-2009
  • 06-03-2009
  • 05-03-2009
  • 04-03-2009
  • 03-03-2009
  • 02-03-2009
  • 01-03-2009
  • 28-02-2009
  • 25-02-2009
  • 24-02-2009
  • 20-02-2009
  • 19-02-2009
  • 17-02-2009
  • 16-02-2009
  • 13-02-2009
  • 11-02-2009
  • 10-02-2009
  • 09-02-2009
  • 08-02-2009
  • 07-02-2009
  • 02-02-2009
  • 01-02-2009
  • 31-01-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 26-01-2009
  • 23-01-2009
  • 21-01-2009
  • 18-01-2009
  • 15-01-2009
  • 11-01-2009
  • 10-01-2009
  • 09-01-2009
  • 07-01-2009
  • 04-01-2009
  • 03-01-2009
  • 01-01-2009
  • 31-12-2008
  • 30-12-2008
  • 29-12-2008
  • 27-12-2008
  • 26-12-2008
  • 25-12-2008
  • 24-12-2008
  • 23-12-2008
  • 22-12-2008
  • 21-12-2008
  • 19-12-2008
  • 18-12-2008
  • 17-12-2008
  • 13-12-2008
  • 11-12-2008
  • 10-12-2008
  • 09-12-2008
  • 08-12-2008
  • 05-12-2008
  • 03-12-2008
  • 02-12-2008
  • 01-12-2008
  • 30-11-2008
  • 28-11-2008
  • 27-11-2008
  • 26-11-2008
  • 24-11-2008
  • 22-11-2008
  • 21-11-2008
  • 20-11-2008
  • 19-11-2008
  • 18-11-2008
  • 17-11-2008
  • 13-11-2008
  • 12-11-2008
  • 11-11-2008
  • 10-11-2008
  • 08-11-2008
  • 07-11-2008
  • 05-11-2008
  • 04-11-2008
  • 03-11-2008
  • 02-11-2008
  • 01-11-2008
  • 30-10-2008
  • 27-10-2008
  • 26-10-2008
  • 23-10-2008
  • 22-10-2008
  • 21-10-2008
  • 20-10-2008
  • 19-10-2008
  • 17-10-2008
  • 16-10-2008
  • 15-10-2008
  • 14-10-2008
  • 12-10-2008
  • 10-10-2008
  • 09-10-2008
  • 08-10-2008
  • 07-10-2008
  • 06-10-2008
  • 03-10-2008
  • 02-10-2008
  • 01-10-2008
  • 30-09-2008
  • 29-09-2008
  • 28-09-2008
  • 27-09-2008
  • 26-09-2008
  • 25-09-2008
  • 23-09-2008
  • 22-09-2008
  • 21-09-2008
  • 20-09-2008
  • 17-09-2008
  • 16-09-2008
  • 15-09-2008
  • 14-09-2008
  • 13-09-2008
  • 12-09-2008
  • 08-09-2008
  • 04-09-2008
  • 03-09-2008
  • 02-09-2008
  • 01-09-2008
  • 31-08-2008
  • 30-08-2008
  • 28-08-2008
  • 27-08-2008
  • 26-08-2008
  • 25-08-2008
  • 24-08-2008
  • 21-08-2008
  • 19-08-2008
  • 18-08-2008
  • 15-08-2008
  • 14-08-2008
  • 13-08-2008
  • 11-08-2008
  • 10-08-2008
  • 06-08-2008
  • 04-08-2008
  • 03-08-2008
  • 02-08-2008
  • 21-07-2008
  • 17-07-2008
  • 16-07-2008
  • 08-07-2008
  • 07-07-2008
  • 06-07-2008
  • 05-07-2008
  • 04-07-2008
  • 03-07-2008
  • 02-07-2008
  • 01-07-2008
  • 30-06-2008
  • 29-06-2008
  • 28-06-2008
  • 25-06-2008
  • 23-06-2008
  • 22-06-2008
  • 21-06-2008
  • 20-06-2008
  • 19-06-2008
  • 17-06-2008
  • 16-06-2008
  • 15-06-2008
  • 14-06-2008
  • 12-06-2008
  • 11-06-2008
  • 10-06-2008
  • 09-06-2008
  • 08-06-2008
  • 06-06-2008
  • 05-06-2008
  • 04-06-2008
  • 03-06-2008
  • 02-06-2008
  • 01-06-2008
  • 31-05-2008
  • 30-05-2008
  • 29-05-2008
  • 28-05-2008
  • 27-05-2008
  • 26-05-2008
  • 25-05-2008
  • 21-05-2008
  • 20-05-2008
  • 18-05-2008
  • 17-05-2008
  • 15-05-2008
  • 13-05-2008
  • 12-05-2008
  • 11-05-2008
  • 10-05-2008
  • 07-05-2008
  • 06-05-2008
  • 03-05-2008
  • 02-05-2008
  • 30-04-2008
  • 29-04-2008
  • 28-04-2008
  • 27-04-2008
  • 26-04-2008
  • 25-04-2008
  • 23-04-2008
  • 22-04-2008
  • 21-04-2008
  • 20-04-2008
  • 19-04-2008
  • 18-04-2008
  • 16-04-2008
  • 15-04-2008
  • 14-04-2008
  • 10-04-2008
  • 09-04-2008
  • 08-04-2008
  • 07-04-2008
  • 06-04-2008
  • 05-04-2008
  • 04-04-2008
  • 03-04-2008
  • 02-04-2008
  • 01-04-2008
  • 31-03-2008
  • 29-03-2008
  • 28-03-2008
  • 27-03-2008
  • 26-03-2008
  • 25-03-2008
  • 23-03-2008
  • 22-03-2008
  • 21-03-2008
  • 20-03-2008
  • 19-03-2008
  • 18-03-2008
  • 17-03-2008
  • 16-03-2008
  • 15-03-2008
  • 14-03-2008
  • 13-03-2008
  • 12-03-2008
  • 11-03-2008
  • 10-03-2008
  • 08-03-2008
  • 07-03-2008
  • 05-03-2008
  • 04-03-2008
  • 03-03-2008
  • 01-03-2008
  • 29-02-2008
  • 28-02-2008
  • 27-02-2008
  • 26-02-2008
  • 25-02-2008
  • 23-02-2008
  • 22-02-2008
  • 21-02-2008
  • 19-02-2008
  • 18-02-2008
  • 17-02-2008
  • 16-02-2008
  • 15-02-2008
  • 14-02-2008
  • 12-02-2008
  • 09-02-2008
  • 07-02-2008
  • 06-02-2008
  • 05-02-2008
  • 04-02-2008
  • 03-02-2008
  • 02-02-2008
  • 31-01-2008
  • 30-01-2008
  • 29-01-2008
  • 28-01-2008
  • 27-01-2008
  • 26-01-2008
  • 25-01-2008
  • 24-01-2008
  • 23-01-2008
  • 22-01-2008
  • 20-01-2008
  • 18-01-2008
  • 17-01-2008
  • 16-01-2008
  • 15-01-2008
  • 14-01-2008
  • 13-01-2008
  • 12-01-2008
  • 11-01-2008
  • 10-01-2008
  • 09-01-2008
  • 08-01-2008
  • 07-01-2008
  • 05-01-2008
  • 04-01-2008
  • 02-01-2008
  • 01-01-2008
  • 30-12-2007
  • 29-12-2007
  • 27-12-2007
  • 26-12-2007
  • 25-12-2007
  • 23-12-2007
  • 22-12-2007
  • 21-12-2007
  • 19-12-2007
  • 18-12-2007
  • 17-12-2007
  • 16-12-2007
  • 15-12-2007
  • 14-12-2007
  • 13-12-2007
  • 12-12-2007
  • 11-12-2007
  • 10-12-2007
  • 09-12-2007
  • 07-12-2007
  • 06-12-2007
  • 05-12-2007
  • 04-12-2007
  • 03-12-2007
  • 02-12-2007
  • 28-11-2007
  • 26-11-2007
  • 24-11-2007
  • 23-11-2007
  • 22-11-2007
  • 20-11-2007
  • 18-11-2007
  • 17-11-2007
  • 16-11-2007
  • 14-11-2007
  • 13-11-2007
  • 12-11-2007
  • 11-11-2007
  • 09-11-2007
  • 08-11-2007
  • 07-11-2007
  • 06-11-2007
  • 05-11-2007
  • 03-11-2007
  • 02-11-2007
  • 30-10-2007
  • 29-10-2007
  • 27-10-2007
  • 26-10-2007
  • 25-10-2007
  • 24-10-2007
  • 23-10-2007
  • 22-10-2007
  • 21-10-2007
  • 20-10-2007
  • 18-10-2007
  • 17-10-2007
  • 16-10-2007
  • 13-10-2007
  • 12-10-2007
  • 10-10-2007
  • 09-10-2007
  • 07-10-2007
  • 05-10-2007
  • 04-10-2007
  • 01-10-2007
  • 29-09-2007
  • 28-09-2007
  • 26-09-2007
  • 25-09-2007
  • 24-09-2007
  • 22-09-2007
  • 21-09-2007
  • 20-09-2007
  • 19-09-2007
  • 18-09-2007
  • 17-09-2007
  • 14-09-2007
  • 13-09-2007
  • 11-09-2007
  • 10-09-2007
  • 09-09-2007
  • 08-09-2007
  • 07-09-2007
  • 05-09-2007
  • 03-09-2007
  • 01-09-2007
  • 30-08-2007
  • 29-08-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 26-08-2007
  • 23-08-2007
  • 21-08-2007
  • 19-08-2007
  • 14-08-2007
  • 12-08-2007
  • 09-08-2007
  • 05-08-2007
  • 04-08-2007
  • 01-08-2007
  • 26-07-2007
  • 20-07-2007
  • 18-07-2007
  • 17-07-2007
  • 16-07-2007
  • 15-07-2007
  • 12-07-2007
  • 10-07-2007
  • 08-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 05-07-2007
  • 03-07-2007
  • 02-07-2007
  • 01-07-2007
  • 29-06-2007
  • 28-06-2007
  • 27-06-2007
  • 26-06-2007
  • 24-06-2007
  • 21-06-2007
  • 20-06-2007
  • 19-06-2007
  • 18-06-2007
  • 15-06-2007
  • 13-06-2007
  • 12-06-2007
  • 11-06-2007
  • 10-06-2007
  • 09-06-2007
  • 08-06-2007
  • 07-06-2007
  • 05-06-2007
  • 04-06-2007
  • 02-06-2007
  • 01-06-2007
  • 31-05-2007
  • 30-05-2007
  • 29-05-2007
  • 28-05-2007
  • 27-05-2007
  • 26-05-2007
  • 25-05-2007
  • 24-05-2007
  • 23-05-2007
  • 21-05-2007
  • 19-05-2007
  • 18-05-2007
  • 17-05-2007
  • 16-05-2007
  • 15-05-2007
  • 14-05-2007
  • 12-05-2007
  • 11-05-2007
  • 09-05-2007
  • 07-05-2007
  • 04-05-2007
  • 02-05-2007
  • 30-04-2007
  • 29-04-2007
  • 28-04-2007
  • 27-04-2007
  • 26-04-2007
  • 24-04-2007
  • 21-04-2007
  • 18-04-2007
  • 15-04-2007
  • 13-04-2007
  • 12-04-2007
  • 09-04-2007
  • 08-04-2007
  • 07-04-2007
  • 05-04-2007
  • 04-04-2007
  • 03-04-2007
  • 01-04-2007
  • 30-03-2007
  • 29-03-2007
  • 28-03-2007
  • 27-03-2007
  • 26-03-2007
  • 25-03-2007
  • 24-03-2007
  • 22-03-2007
  • 21-03-2007
  • 20-03-2007
  • 18-03-2007
  • 17-03-2007
  • 16-03-2007
  • 15-03-2007
  • 14-03-2007
  • 13-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 08-03-2007
  • 07-03-2007
  • 05-03-2007
  • 04-03-2007
  • 03-03-2007
  • 02-03-2007
  • 01-03-2007
  • 28-02-2007
  • 26-02-2007
  • 24-02-2007
  • 21-02-2007
  • 19-02-2007
  • 18-02-2007
  • 17-02-2007
  • 16-02-2007
  • 14-02-2007
  • 11-02-2007
  • 10-02-2007
  • 08-02-2007
  • 05-02-2007
  • 03-02-2007
  • 02-02-2007
  • 01-02-2007
  • 31-01-2007
  • 29-01-2007
  • 28-01-2007
  • 25-01-2007
  • 24-01-2007
  • 23-01-2007
  • 22-01-2007
  • 20-01-2007
  • 19-01-2007
  • 18-01-2007
  • 17-01-2007
  • 16-01-2007
  • 15-01-2007
  • 14-01-2007
  • 13-01-2007
  • 12-01-2007
  • 11-01-2007
  • 10-01-2007
  • 09-01-2007
  • 08-01-2007
  • 07-01-2007
  • 04-01-2007
  • 03-01-2007
  • 01-01-2007
  • 31-12-2006
  • 29-12-2006
  • 28-12-2006
  • 27-12-2006
  • 26-12-2006
  • 25-12-2006
  • 24-12-2006
  • 23-12-2006
  • 22-12-2006
  • 21-12-2006
  • 20-12-2006
  • 19-12-2006
  • 18-12-2006
  • 17-12-2006
  • 16-12-2006
  • 15-12-2006
  • 14-12-2006
  • 13-12-2006
  • 12-12-2006
  • 11-12-2006
  • 09-12-2006
  • 07-12-2006
  • 06-12-2006
  • 05-12-2006
  • 04-12-2006
  • 01-12-2006
  • 29-11-2006
  • 28-11-2006
  • 27-11-2006
  • 26-11-2006
  • 25-11-2006
  • 24-11-2006
  • 23-11-2006
  • 21-11-2006
  • 19-11-2006
  • 18-11-2006
  • 17-11-2006
  • 16-11-2006
  • 15-11-2006
  • 14-11-2006
  • 13-11-2006
  • 11-11-2006
  • 10-11-2006
  • 07-11-2006
  • 06-11-2006
  • 05-11-2006
  • 04-11-2006
  • 03-11-2006
  • 02-11-2006
  • 30-10-2006
  • 29-10-2006
  • 26-10-2006
  • 25-10-2006
  • 24-10-2006
  • 23-10-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 17-10-2006
  • 14-10-2006
  • 13-10-2006
  • 12-10-2006
  • 11-10-2006
  • 10-10-2006
  • 08-10-2006
  • 06-10-2006
  • 05-10-2006
  • 04-10-2006
  • 02-10-2006
  • 01-10-2006
  • 30-09-2006
  • 28-09-2006
  • 27-09-2006
  • 26-09-2006
  • 23-09-2006
  • 22-09-2006
  • 20-09-2006
  • 19-09-2006
  • 18-09-2006
  • 17-09-2006
  • 13-09-2006
  • 12-09-2006
  • 11-09-2006
  • 10-09-2006
  • 09-09-2006
  • 05-09-2006
  • 03-09-2006
  • 02-09-2006
  • 01-09-2006
  • 31-08-2006
  • 30-08-2006
  • 28-08-2006
  • 27-08-2006
  • 26-08-2006
  • 23-08-2006
  • 22-08-2006
  • 21-08-2006
  • 20-08-2006
  • 19-08-2006
  • 18-08-2006
  • 17-08-2006
  • 16-08-2006
  • 15-08-2006
  • 13-08-2006
  • 12-08-2006
  • 10-08-2006
  • 07-08-2006
  • 06-08-2006
  • 05-08-2006
  • 04-08-2006
  • 03-08-2006
  • 02-08-2006
  • 01-08-2006
  • 30-07-2006
  • 29-07-2006
  • 28-07-2006
  • 27-07-2006
  • 26-07-2006
  • 25-07-2006
  • 24-07-2006
  • 23-07-2006
  • 22-07-2006
  • 18-07-2006
  • 16-07-2006
  • 15-07-2006
  • 14-07-2006
  • 13-07-2006
  • 12-07-2006
  • 10-07-2006
  • 08-07-2006
  • 07-07-2006
  • 05-07-2006
  • 04-07-2006
  • 03-07-2006
  • 02-07-2006
  • 01-07-2006
  • 30-06-2006
  • 29-06-2006
  • 27-06-2006
  • 26-06-2006
  • 25-06-2006
  • 24-06-2006
  • 23-06-2006
  • 21-06-2006
  • 20-06-2006
  • 18-06-2006
  • 16-06-2006
  • 15-06-2006
  • 14-06-2006
  • 12-06-2006
  • 06-06-2006
  • 05-06-2006
  • 04-06-2006
  • 03-06-2006
  • 30-05-2006
  • 27-05-2006
  • 24-05-2006
  • 23-05-2006
  • 22-05-2006
  • 21-05-2006
  • 20-05-2006
  • 19-05-2006
  • 17-05-2006
  • 15-05-2006
  • 14-05-2006
  • 13-05-2006
  • 12-05-2006
  • 08-05-2006
  • 05-05-2006
  • 04-05-2006
  • 03-05-2006
  • 02-05-2006
  • 30-04-2006
  • 29-04-2006
  • 28-04-2006
  • 27-04-2006
  • 25-04-2006
  • 24-04-2006
  • 23-04-2006
  • 22-04-2006
  • 21-04-2006
  • 19-04-2006
  • 18-04-2006
  • 17-04-2006
  • 15-04-2006
  • 14-04-2006
  • 13-04-2006
  • 12-04-2006
  • 10-04-2006
  • 09-04-2006
  • 08-04-2006
  • 07-04-2006
  • 05-04-2006
  • 03-04-2006
  • 02-04-2006
  • 31-03-2006
  • 28-03-2006
  • 26-03-2006
  • 25-03-2006
  • 24-03-2006
  • 23-03-2006
  • 22-03-2006
  • 21-03-2006

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • *************************


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!