Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Foto
E-mail uw bericht

Foto
Blog als favoriet !


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!

Laatste commentaren
  • vlasliederen (Frank Deleu)
        op Beverenaar en vlasveteraan Marcel Himpe te gast in Café Vlasparlee
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • Een zicht op Beveren-Leie
  • foto
  • Categorieën
  • Activiteiten (1)
  • Basisscholen (4)
  • Bijzondere activiteiten (4)
  • Jubileum (16)
  • Kermis 2012 (9)
  • Koninklijk bezoek (1)
  • Kroniek van zeven... (33)
  • Parochie (4)
  • Stads weetjes (3)
  • Venster op het verleden (1)
  • Verenigingen (12)
  • Kalender

    Activiteiten

    Zoeken in blog

    Archief Beverse Weetjes

    31-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiegenoegens kreeg nieuwe naam en logo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vakantiegenoegens is Pasar geworden.
    Op zondag 1 juni 2008 organiseert Pasar Waregem Leiekant
    een gezinsfietstocht met de mooiste plekjes in en rond Waregem Leiekant

    Vertrekken kan vanuit
    *Beveren-Leie aan de kerk om 14u15
    *Desselgem aan de kerk om 14u30

    31-05-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    30-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek kader voor Fietshandel: 'Fietsen Marc Verkaemer'

    Het leegstaande pand van de Bolero, langs de Kortrijkesteenweg te Beveren-Leie, wordt een fietshandel. 'Fietsen Marc Verkaemer' opent er in het najaar zijn nieuwe zaak.

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ 
    „Na mijn schooltijd, legerdienst en 6 maanden bij Boss-Paints gewerkt te hebben ben ik begonnen met mijn fietshandel” weet Marc Verkaemer te vertellen. „Dat was in augustus 1979. De kruidenierszaak van Medard Desloovere, in de Nieuwstraat te Desselgem, kwam vrij, en daar ben ik begonnen met verkoop en herstelling van fietsen.
    Microbe
    Ik had de microbe reeds vroeger te pakken, namelijk toen ik nog bij de jeugd koerste, en mijn grootvader (fietsenmaker Remie Verkaemer) mij aan mijn eigen fietsen leerde sleutelen. Hij leerde mij heel wat kneepjes van het vak. In 1985 is mijn zaak verhuisd naar de Oude Kalsijde te Desselgem, in de Hamalux, ik had er heel wat meer ruimte en mijn vrouw volgde haar moeder op met het uibaten van de Hamalux”, vertelt Marc.
    Geen frieten
    „Sinds een vijftal jaar was ik echter op zoek naar een vaste stek, doch het moest langs de grote baan zijn. Zo belandde ik in de voormalige Bolero, waar ik nu de vaste stek vond om mijn zaak verder uit te bouwen en dat in een uniek kader. In België ben ik de derde fietsenhandelaar die een fietsenzaak zal onderbrengen in een horecazaak”, zegt Marc. „En nee, ik zal er geen frieten gaan bakken, zoals er reeds gezegd werd”, lacht Marc. „Er zal een groot assortiment van fietsen, fietstoebehoren en sportkledij te vinden zijn. En natuurlijk zal ik verder instaan voor het nodige onderhoud en alle herstellingswerk”, sluit Marc Verkaemer.
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/

    30-05-2008 om 16:58 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    29-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van de Buren te Beveren-Leie
    Op dinsdag 27 mei was het de zesde editie van de ‘Dag van de Buren’ en elk jaar vergroot het succes ervan, ook in onze gemeente. Beverse Weetjes had weet van drie straten die aan deze dag deelnamen en was er ook even te gast.

    In de Nijverheidsstraat waren er 2 plaatsen waar de buren samen kwamen, de kant naar Desselgem toe en de kant naar Beveren toe en ook op de wijk Bermkouter was er dit jaar een gezellige samenkomst.
    In de Nijverheidsstraat (kant Desselgem) was Georges Snauwaert de gastheer. Samen met Tine Debrouwere en Ria Debeerst heeft Georges een burenbijeenkomst uitgedokterd. De schuur van Georges bood onderdak en voor diegenen die liever wat buiten vertoefden was er op de koer een tentje opgezet met sfeervolle verlichting. Aan de buren werd gevraagd om een zitje mee te brengen en zich te voorzien van wat natjes en droogjes. Er was vanalles en nog wat om van te genieten en uit te wisselen. Georges had ook zijn huiswerk gemaakt en wist van alle genodigden (het gaat hier over 27 huizen) enkele gevens mee te geven; wie de jongste bewoners zijn, wie het oudste paar is enz…gezelligheid troef!!!
    Vandaar ging het naar de volgende halte in dezelfde straat. De pioniers Thierry Mondy en Myriam Decock die vorig jaar de aanzet gaven in Beveren-Leie waren terug paraat. Ze werden bijgestaan door Christien Demerie en Mia Deprez (Mia ontbreekt op de foto). Dit jaar geen tent aan de grote kraan, maar in de schuur van Jan en Christien Tijtgat-Demerie. Zij zorgden zelf voor de natjes, aan de buren werd gevraagd om een creatieve versnapering mee te brengen en die waren er in overvloed. Ook hier, en dat voor de tweede maal een gezellig onderonsje tussen een 50-tal buren. De Beverse pioniers gaan op naar editie drie.
    Op de wijk Bermkouter was de groenzone de place-to-by. Ook hier waren heel wat aanwezigen. De Bermkouter is zo’n twintig jaar jong en begon met 22 kavels. Ondertussen zijn er een aantal kavels bijgekomen en daarmee ook nieuwe inwoners. De ‘Dag van de Buren’ was dan ook een unieke gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe inwoners, maar tevens een gelegenheid om een babbel te slaan met de overige buren. Op de uitnodiging stond een gezellige burenbabbel, de vraag om eventueel een zitje mee te brengen en de natjes zouden ter plaatse voorradig zijn. De natjes waren er, er waren heel wat buren, en de gezellige burenbabbel was er ook. Wat wil je nog meer…? Maar er is nog meer op til... Die bal ligt in het kamp van de organisatoren en de buren wachten met spanning op de volgende bijeenkomst.

    Opmerkelijk was wel, dat er op geen enkele plaats een deuntje muziek te horen was, of zou dat bewust geweest zijn?

    29-05-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circus Stebabelei werd enorm succes

    Circus Stebabelei werd enorm succes

    Op vrijdag 23 mei was Beverse Weetjes te gast op de circusvoorstelling van 15.30u. en ging een kijkje nemen voor en achter de schermen tijdens deze unieke gebeurtenis.

    De Stedelijke Basisschool van Beveren-Leie blikt terug op een heel geslaagd feestweekend. Het bekende circus PICOLINI was er gedurende een hele week te gast om de circusoptredens van 23 en 24 mei met de kinderen voor te bereiden. De komst van Picolini was al drie jaar geleden vastgelegd door oud-directeur Jan Meersman.
    Kleuters en lagereschoolkinderen traden op in vier voorstellingen – hún circus met de zelfgekozen naam STEBABELEI -, in het totaal voor meer dan 1200 toeschouwers : ouders, grootouders, familieleden en vrienden, leden van het schoolbestuur, oud-leerlingen en onderwijzend personeel van scholen uit de regio, ...

    Het werd een enorm succes.
    Circusnummers van de kinderen wisselden af met gewaagde acts van de artiesten van Picolini. Bumba's, tovenaars en konijntjes, krachtpatsers, pomponnendansers, leeuwen en leeuwinnen, jongleurs en evenwichtskunstenaars, artiesten met fowersticks, diabolo's en Chinese borden ... ze kwamen allemaal in een vlot tempo de circusarena binnen. Voor de gelegenheid waren Guido (onderwijzer Brecht Velghe) en Alberto (Bert Coorevits, lid van de ouderraad) de circusdirecteuren en brachten de ludieke noot in de presentatie.

    Ook de leerkrachten, de directeur en onderwijsschepen Jo Neirynck, lieten zich niet onbetuigd. In een verrassingsact gooiden ze de benen en armen los in een heus jumpnummer.

    In de finale verschenen alle kinderen in de ronde om het circuslied te zingen.
    Op het zomers terras was er niets dan lof te horen voor het gepresteerde werk. Het spektakel was de toegangsprijs van 7 euro meer dan waard. Ongeveer 100 ouders waren na de voorstellingen in de weer om de bezoekers te voorzien van een natje en een droogje. De kinderen konden onbezorgd spelen op het springbed of in de zandbak. En de ouders zagen dat het goed was, “bèregoed” zelfs. Image and video hosting RSB

    28-05-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Basisscholen
    >> Reageer (0)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikaal drieluik op zaterdag 28 juni 2008.
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Beveren Ommegang wordt een muzikale hoogdag.

    De Bevernaren en de vele vrienden muziekliefhebbers worden uitgenodigd naar een uitzonderlijk concertgebeuren 'drie in één'.

    Eerst is er om 19u in de Sint-Jan-De-Doperkerk het dubbelconcert, verzorgd door het met strijkers uitgebreide Bevers Harmonieorkest ( 130 muzikanten !) en de wereldtopformatie Belgian Brass.

    Daarna wordt de ambiance op de Spaanse afterparty in het OC. 't Klokhuis gegarandeerd door de alom geprezen Latin Jazz Big Band !Mucho Gusto!, dé garantie voor een heerlijke avond vol opzwepende exotische muziek.

    Dit uniek muzikaal drieluik wordt U aangeboden aan de unieke prijs van 10 euro,
    inclusief één sangria of paëlla.
    Haast U voor kaarten bij muzikanten en bestuursleden van het Bevers Harmonieorkest
    of bel 0485 / 362425

    Meer weten over het Koninklijk Bevers Harmonieorkest en Belgian Brass  klik hier.
    Meer weten over Mucho Gusto klik hier.

    Dit artikel kunt u ook raadplegen via een link in de rechter marge

    27-05-2008 om 10:59 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenig&Vlug zet Valerie Vanmellaerts in de bloemetjes
    Bestuur samen met Valerie, achter: Chantal Baetslé, Jan Tanghe, Alex Hul, Fhilippe Decavel en Freddy Vandeplassche. Vooraan: Dieter Coudijzer, Chantal Debacker, Sophie Vandeplassche, Valerie Vanmellaerts en Christine Delcroix
    PS: Er is een foutje geslopen in het filmpje, het is niet Piet, maar wel Fhilippe Decavel

    Naar aanleiding van de uitzonderlijke prestatie in de Olympische discipline trampoline werd Valerie Vanmellaerts in de bloemetjes gezet door haar club VZW Lenig&Vlug.
    Valerie (16 jaar) is afkomstig uit Desselgem en reeds 8 jaar aangesloten bij de Beverse club.

    Begin mei mocht ze deelnemen aan het Europees kampioenschap in Denemarken. Daar behaalde ze een gedeelde derde plaats en presteerde het om als eerste Belgische een finaleplaats in het Europees Kampioenschap op zak te steken. 

    “Af en toe komen we zo eentje tegen, na een aantal trainingen kunnen we zien dat er stroom inzit”. Deze beginnende springers vergeleek hij met een ruwe diamant die moet geslepen worden. “Bij Valerie zijn we acht jaar bezig met het afslijpen van de ruwe kantjes”, zegt Philippe Decavel.

    Dat slijpwerk vertaalde zich dus in deze prachige prestatie. Valerie is ook uitzonderlijk sterk in het combineren van oefeningen. Vorig jaar in november sprong ze een 12,8 in Frankrijk en mocht ze voor de eerste maal haar drievoudige salto demonstreren. Philippe beloofde een Dame Blanche als Valerie een 13,6 kon springen en drie weken nadien sprong ze 13,6.
    Het traktaat was er echter nog steeds niet gekomen.
    Maar vrijdag zette hij zijn belofte in daden om en kon Valerie genieten van haar reuze ijsje.

    Valerie stapt dit jaar over van de juniores, waarvan ze het boegbeeld is, naar de seniores. De club hoopt op de medewerking van de mensen die verantwoordelijk zijn binnen de federatie om een duwtje in de goeie richting te geven en niet alleen het jongerenteam te stimuleren maar ook verder te gaan met de senioren. Er is een circuit worldcups over heel de wereld en dat omhelst ook een aantal Europese wedstrijden. Hopelijk kan Valerie daar binnen een jaar of 3, misschien 4, een stempel drukken voor België.

    De bloemetjes voor Valerie zijn dus dik verdiend. Als afsluiter kreeg Valerie en allen die deelnemen aan de Franse wedstrijden een nieuwe T-shirt aangeboden door Nathalie Pontegnies.
    De hulding werd afgesloten met een natje en een droogje.

    Op 31 mei zal Valerie als regerend Belgisch kampioene deelnemen aan de Gymfinales, een duel tussen de beste Belgische gymnasten. We wensen haar heel veel succes toe!

    27-05-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    26-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chiro Leieland heeft nieuwe VB's
    Fohttp://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ 
    Op de foto: Els en Bart met hun jongste telg Florence
    Chiro Leieland heeft nieuwe VB’s .
    Bart en Els Verfaillie- Secember uit de Sprietestraat te Desselgem zijn sinds kort de nieuwe VB’s van Chiro Leieland. Bart (41) en Els (38) hebben drie dochters, een tweeling Daphne en Cloë en de jongste telg is Florence.

    “Onze tweeling is nooit geinterseerd geweest in een jeugdbeweging. Ons Florence echter wel, ze loopt school in Beveren-Leie, zo is ze in Chiro Leieland terecht gekomen en zo raakten ook wij betrokken in de jeugdbeweging” beginnen Bart en Els hun verhaal.
     
    “Begin dit jaar was er de ‘Hustepotavond’, op de tafels lagen er briefjes met de oproep naar nieuwe VB’s en Bart zei in een zottigheid, zouden wij dat niet doen?”, gaat Els verder. Els wilde echter eerst weten wat VB zijn inhoudt”, zegt Bart, “maar na een gesprek met enkele leden van de leiding en de vroegere VB’s Bart en Suzy was de kogel door de kerk” zegt Bart.
     "Dat is toch normaal" valt Els in, "ik ben nooit in een jeugdbeweging geweest en heb er dus ook totaal geen ervaring mee. Voor Bart lag dat einigsinds anders, hij is lid geweest van de KAJ. Vooraleer ik definitief besliste wilde ik mij goed informeren. Maar Bart heeft gelijk, toen ik eens rustig met de leiding en de vroegere VB's gesproken had was mijn beslissing nogal gauw genomen", zegt Els.

    't Is hier al Chiro die de klokke slaat.
    Sindsdien zijn de nieuwe VB's aanwezig op de kring en als het past gaan ze op zondag eventjes op bezoek. "En natuurlijk", gaat Els verder, "brengen we wel eens een stukje Chiro mee naar huis.
    Onze tweeling zegt dan 't is hier al Chiro die de klokke slaat". Ondertussen is een van de oudsten het gezelschap komen vervoegen en ze antwoordt onmiddelijk, "ja we hebben dat al gezegd, maar het is ook leuk dat ma en pa ons in hun bezigheden betrekken en we luisteren er ook graag naar".

    Toffe bende
    “We zijn in een toffe bende terecht gekomen en postief is, dat tijdens de kring alles op tafel mag komen” weten Els en Bart te vertellen. "Onlangs kwamen we op de kring aan" zegt Els, "en enkele leden van de leiding zegden: vader en moeder zijn daar en 'k voelde mij een beetje oud", lacht Els.
    "Maar..." gaan Els en Bart verder, "het is een teken dat we toch al een zekere vertrouwensband hebben. Het komende kamp is een unieke gelegenheid om elkaar nog beter te leren kennen en die band nog hechter te maken", aldus Els en Bart.

    We gaan ervoor
    "We beseffen heel goed dat er naast de vele leuke momenten ook wel eens minder leuke zullen op ons afkomen, maar we gaan ervoor", sluiten Els en Bart.
    En Florence voegt er nog aan toe "Ik ben heel blij dat mama en papa de nieuwe VB's willen zijn"

    26-05-2008 om 16:06 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    25-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen Onderweg: Dankviering
    Op zondag 25 mei vond de dankviering plaats voor de vormelingen. Tevens een unieke gelegenheid om iedereen te danken die zich vrijwillig inzette om samen met de vormelingen op weg te gaan in de voorbereiding naar het H. Vormsel. Catechiste Laurence Parrent had gezorgd voor een hartelijk dankwoordje, dat met heel veel dankbaarheid door diaken Gilbert Deketele op het einde van de viering naar voor werd bracht. Dit dankwoord geven we hier graag met u mee.

    “Graag willen wij vandaag enkele mensen speciaal bedanken voor hun bijdrage in de vormselcatechese.

    We danken Leen voor haar inzet als verantwoordelijke. Wij hebben haar overtuiging, doorzettingsvermogen en oneindig geduld enorm gewaardeerd, terwijl wij overtuigd zijn dat deze taak niet zo evident is.

    Ook willen wij Rik graag bedanken voor het ondersteunen van de vormselcatechese gedurende weliswaar 30 jaar. Hij wist steeds de liederen met weinig moeite aan onze vormelingen aan te leren. Ook kon men steeds op zijn hulp rekenen om het ganse gebeuren samen met de verantwoordelijken en catechisten in goede banen te leiden, de final touch!

    AIsook dank aan Marie-Christine voor de prachtige uitstap naar Dadizele die zij organiseerde. We zijn ervan overtuigd dat onze vormelingen alsook wij, hieraan goede herinneringen aan overhouden.

    And last but not least dank aan Marc die gedurende acht jaar als enthousiaste en geduldige catechist meehielp! Ondanks hij zich heel moeilijk kon vrijmaken, konden we steeds op zijn hulp en positieve inbreng rekenen.

    Jammer genoeg hebben zij beslist om ermee op te houden. We respecteren hun beslissing, maar het houdt ons niet tegen om te zeggen dat we hen heel erg zullen missen. We wensen hen verder veel succes toe en danken hen, alsook alle andere medewerkers, rond het vormsel voor hun niet geringe inbreng en aangename samenwerking”

    25-05-2008 om 23:21 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKRA Beveren-Leie koppelde meibedevaart aan dagreis
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Op woensdag 21 mei omstreeks 08.00u vertrokken 35 Beverse OKRA-leden richting Koksijde alwaar ze om 10.00u samen eucharistie vierden.
    Van Koksijde ging het naar Veurne in de Ritoriska voor het middagmaal waarna ze naar Bakkerijmuseum trokken voor een rondleiding en koffie met gebak.
    Om 16.00u was het tijd om onder begeleiding van een gids te toeren in de Moeren en over de schreve even halt te houden en te genieten van een Picon.
    De reis werd afgesloten in de New Kakadam te Torhout met het avondmaal.

    25-05-2008 om 23:15 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagfietstocht KAV Beveren-Leie op zondag 18 mei 2008

    De Beverse KAV mag ook dit jaar terugblikken op een geslaagde dagfietstocht,
    een van de weinige activiteiten waar ook de heren kunnen aan deelnemen.
    Beverse Weetjes dankt dan ook Johnny Vervaecke voor de sfeerbeelden.


    Dit jaar startte de tocht aan het Heuvelhof dat vlak naast het kasteel van Wijnendaele te Torhout gelegen is. Vandaar ging het via de spoorwegberm naar Roksem voor het middagmaal in restaurant Jan Breydel. Op het menu: tongfilet, zalm, puree en groentjes. Heerlijk!!!
    En zouden de vrouwen nu minder babbelen als de heren erbij zijn, of is het andersom.
    In ieder geval kregen zowel de dames als de heren een ‘Babbelutte’ voor ze vertrokken naar de volgende halte. En of ze nu meer of minder spraakwater hadden tijdens hun volgende trip, laat Beverse Weetjes in 't  midden.

    Die halte was gelegen in  Koetsenhuis van domein Beisbroek waar de koffie stond te wachten. Na de koffie ging het terug naar de startplaats waar de tocht eindigde na 54 km.

    Het weer was redelijk goed, geen regen maar wel wat wind en eerder wat naar de koele kant. Maar alles liep op wieltjes en niemand had te kampen met pech of een platte tube.

    Redenen te over voor de werkgroep om plannen te smeden voor volgend jaar!

    21-05-2008 om 11:57 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woorden Wervel te Beveren-Leie van 21 mei tot en met 31 mei
    Woorden Wervel 21 mei tot en met 31 mei
    Af en straf werk van de klassen woord uit Beveren-Leie. Een week proeven van beweging, theater, Poezie , kleine en grote voorstellingen, toonmomenten en experimenten die in de klassen woord en toneel gemaakt werden
    Maak je eigen belevingsparcours en wees welkom
    Locatie: Klokhuis Beveren-Leie
    Inkom : vrije bijdrage: €1

    Het programma
    Woensdag 21 mei
    Toneel
    15u Experiment
    Een greep uit non-verbale en verbale expressie-oef. + oef. op samenspel representatief voor wat in de loop van het jaar aan bod kwam.
    Door Clauws Gauthier, Coorevits Lennert, De Soete Sophie, Huyghe Marie, Nolf Celien, Vandekerckhove, Josephine-Charlotte
    16u "Zijn we al begonnen"
    Dialogen: van: Paul Rooyackers, Bor Rooyackers, Liesbeth Mende "Nog een"
    Ruimteoefening Eigen monoloog tekst Irnprovisatieoefening op emoties
    Door De Cabooter Lisa, Peene Audrey, Vanackere Elke, Vandepoele Justine
    16.30u Moord in de Blue Velvet"
    Er wordt een lijk gevonden in de touche nachtclub Blue Velvet: een absurd drama voltrekt zich. Samengesteld uit fragmenten uit: "Nacht" van het Erasmiaans Collectief, "Leonce en Lena" van Buchner, ""s Werelds Loop" van Vereertbrugghen en "Voetstappen in de nacht" van G. Simenon. Door Decavel Jorijne, Desauw Marit, Lampaert Valerie, Sneyers Xavier, Sobry Charles
    17u Fragmenten uit : ...
    Door Laurenc Pyck, Debrouwere Wouter, Van Troys Laura
    18.30u "Vive la femme"
    Fragmenten uit 'Kortom' R. Bekaert
    Fragment uit 'Ja ja maar nee nee' R. Bekaert
    Fragment uit 'Het Moederskind' G. Daem
    Fragment uit 'Loriots dramatische werken' Loriot
    Fragment uit 'Werk' D. Duyns
    Fragment uit 'Vind je mij opwindend' T. Jansen
    Fragment uit 'Decadence' S. Berkoff
    Door Coucke Charlotte, De Meumemeester Laurence, De Soete Eline, Vanden Broecke Layla, Vanlancker Hanna, Verhamme Heleen
    19.30u "Schaap" van Sophie Kassies
    Een schaap zoekt haar naam, zoekt zichzelf ...
    Door: Dejagere Stefanie, De Langhe Celliini, Desloovere Anneleen, Vandenbogaerde Astrid (H1)
    20u15: "Er was eens ... en toen niet meer" van Gerda Dendooven

    Een stuk over loslaten en losgelaten worden de navelstreng doorknippen tussen moeder en een dochter.
    Door Debrouwere Carolien, Ghalba Senna
    Vrijdag 23 mei: klassen Woord

    18u30: "De Kikvorsf” Annie M.G. Schmidt
    Hoe een prinsesje een kikkergezicht krijgt en haar hele leven verandert.
    Door Raes Birgit, Van Den Heede Ilse, Vanackere Marlies
    18.45u "Van prinsen, prinsessen en een hofnar" Emilie Lauwers
    Het is een verhaal over een draak op sokken, een naar rust snakkende postbode, een kleine minnestreel waar alle meisjes gek op zijn, een koning met een teddybeer. Een hofnar die overdag slaapt en een krijsende, huilende en gillende prinsessen.
    Door Delodder Eef, Hermans Ninotchka, Mac Anh-Ian, Raes Birgit
    19.30u Fragmenten uit : "Erik of het kleine insectenboek" Godfried Bomans
    Het verschil tussen mensen en insecten is niet zo groot. Dit merkt Erik Pinksterblom als hij op een goede nacht het schilderij van wollenwei boven zijn bed binnenstapt.
    Door Debrouwere Wouter, De Cabooter Usa, Peene Audrey, Pyck Lawrence, Sneyers Xavier, Vanackere Elke, Vandepoele Justine, Van Troys Laura, Decavel Jorijne, Desauw Marit, Lampaert Valerie, Sobry Charles
    Zondag 25 mei: klassen Woord

    18u30 “Licht ontvlambaar”

    Poezie rond de Iiefde in al haar aspecten ! Bekende en minder bekende teksten over verliefdheid, liefde en haat.
    Door Amez Julie, Demey Eline, Raes Ann-Michele, Steuperaert Sarah
    19u15: “Wie het schoentje past .... “
    Heb je stevige schoenen ? Zijn ze rood? Trek ze aan. Kom mee. Elke dag gaan we op pad - totdat we iets horen. Een gevaar. Is het zwart?
    Door Stefanie Dejagere en Anneleen Desloovere 20u “Veronika” Naar het boek "Veronika besluit te sterven" van Paulo Coelho.
    Hoe dun is de grens tussen waanzinnig en normaal gedrag?
    Door De Langhe Cellini, De Lombaerde Eef, Decavel Marlies, Decorte Julie, Vandenbogaerde Astrid
    Dinsdag 27 mei klassen Woord

    20u Voordracht Volwassen en hogere 3

    "Als mijn leven geen sensatie is, laat mijn dood er dan een zijn." Door: Hugo Deboeuf
    20.30u Fragmenten uit: “Koningsmoord" Hanne­ Vibeke
    Doorweven met poezie van : Peter Verhelst en Edna St.Vincent Millay
    Door Ghalba Senna, Ameye Ine, ,Debrouwere Carolien Samen met Desloovere Johan, Beun Narda
    Woensdag 28 mei Woord

    Om 16u en om 19u.30 “Alice”
    En Alice valt ,valt en valt... Misschien wel zevenduizend kilometer in een koijnenhol. Met een bons komt ze terecht in het wonderlijke land, waar ze Maartse Haas, levende speelkaarten, een grijzende kat, een hoedenmaker en andere fantastische figuren ontmoet. ..
    Door Meddehsian Gayaneh, Lavens Annelies, Vermeire Céline, Devolder Melissa, Goemare Lore, Anckaert Silke, Nina Pappyn, Elke Vanhaverbeke, Lize Mahieu.
    M1: Ann-Sophie Devolder, Phebe Dewaegemaker, lnya Synhaeve, Lisa Tijtgat, Thomas Toye, Lena Velghe, Aster Geerardyn, Anna Vandenkerckhove, Lore Ddesauw, Sien Goeminne, Yasmine Lagage, Pauline Vermeire
    M2: Mathio Goeminne, Cato Pappijn, Margot Schotte, Piet Bloquiaux, Delphine Claerhout, Charlotte Deboosere, Xandrina Delanghe, Laura Deruddere, Elise Martin, Shana Deqeusne, Margaux Pappijn, Josefien Velghe, Ella Wallays
    Vrijdag 23 mei

    19.30u “Tijd voor vakantie”
    Een dag uit het leven van een tiener
    Door Lore Desauw, Sien Goeminne, Yasmine Lagage, Pauline Vermeire
    “Het ij van uil” Sylivia Vanden Heede
    Uil heeft een ij gevonden en zijn ij komt uit. Dit zorgt voor grote paniek!
    Door Matihio Goeminne, Cato Pappijn, Margot Schotte
    "Eindelijk zijn we al lang begonnen maar nu begint het pas echt." Joke Van Leeuwen
    Pieke is een creatief meisje die op zoek gaat naar mensen die haar kunnen helpen met het maken van een toneelstuk. Ze heeft meer mensen nodig dan ze dacht...
    Door Ann-Sophie Devolder, Phebe Dewaegemaker, Inya Synhaev,e Lisa Tijtgat, Thomas Toye, Lena Velghe, Aster Geerardyn, Anna Vandenkerckove “Van prinsen en prinsessen & een hofnar” Emelie Lauwers Door Piet Bloqiaux, Delphine Claerhout, Charlotte Deboosere, Xandrina De Langhe, Laura Deruddere, Elise Martin
    “Kwade gedachten” Annie M.G. Schimdt
    Je moet eens aan trouwen denken, zei de oude koning tot zijn dochter. 'Met wie moet ik trouwen?’ vroeg de prinses 'Met een mooie prins die geen enkele kwade gedachte heeft, nooit of te nimmer’. Door Shana Dequesne, Margaux Pappijn, Jozefien Velghe, Ella Wallays
    Vrijdag 30 mei klas Dictie
    16.30u Examen Didtie L4
    Zaterdag 31 mei


    11u :"De liefde voor de 3 manen" Ame Sierens
    Door Deruddere Matthias, Duchi Justien, Vanackere Marianne, Vandenhemel Guillaume
    11.40u "Dameshandwerk" Jean-Claude Danaud
    Door D’haene Flore, Sneyers Bernard, Soens Ruth
    13u "La vie est belle, mais pas toujours!"
    Door Boury Kaat, Vandekerckhove Marie, Vanwijnsberghe Margot
    13.30u “Belladoc” Pascale Platel
    Door Bloquiaux Ciska, Byttebier Anne-Sophie, Schotte Laura
    14.10 “Dood aan de telefoon"
    Door Ameye Stijn, Brunfaut Frederiek, Velghe Mattijs
    Hartelijk bedankt en tot volgend jaar...
    Afdeling Beveren-Leie:
    Hilde Vanderstraeten woord, coordinator
    Natalie Steelandt, toneel
    Ilse Vanommeslaeghe, woord
    Lore Waignein, woord
    Joke Van Kerckhove, toneel
    Katelijn Peirs, afdelingshoofd
    Afdeling Desselgem
    De Munck Katrien, toneel
    Van Steertegem Marie-Rose, afdelingshoofd
    Afdeling St-Eloois-Vijve:
    Ilse Vanommeslaeghe, woord
    Verkaemer Mia, afdelingshoofd

    21-05-2008 om 11:51 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    20-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H. Vormsel in de parochie Sint-Jan de Doper
    Photobucket  
    In het bisdom Brugge mochten er dit jaar zo'n 8000 jongeren het H. Vormsel ontvangen. 
    Op zondag 18 mei vernieuwden 46 van die 8000 vormelingen hun doopbeloften in de Sint-Jan de Doperkerk en kregen het H. Vormsel toegediend door E.H. Degrieck Patrick.

    De Vormheer ging voor in de eucharistieviering bijgestaan door E.H. Luc Suys en Diaken Gilbert Deketele. De viering werd opgeluisterd door een aantal leden van de Sint-Gregoriuszangilde. In deze sfeervolle viering wist de Vormheer de overvolle kerk te boeien tijdens zijn toespraak en het bleef dan ook muisstil. Hij gaf een meer dan waardevolle boodschap en een hartelijke oproep mee en dat zowel aan de vormelingen als aan de volwassenen.
    Een boodschap en oproep om ook na de viering nog te laten nazinderen.

    De vormelingen van de Sint-Jan de Doper te Beveren-Leie waren:
    Allary Heleen, Allegaert Louise, Allegaert Leander, Baeye Corneel, Boury Nikolaas, Byttebier Alice, Callens Martijn, Coornaert Lies, Coppejans Alex, Debacker Sara, Deboiserie Koen, Declercq Damon, Decock Sophie, Dekijvere Laurenz, Depoortere Manolito, De Potter Sven, Depreytere Vincent, De Ruyck Kelly, Desmet Ewout, Devroe Ellen, Dewaegenaere Charlotte, Delaere Enrico, Dooms Jonas, Goesaert Valentina, Heytens Maxim, Lootens Lowie, Mauws Arthur, Meyfroot Ashley, Noppe Julie, Pyck Julian Seynaeve Lieze, Seynhaeve Sarie, Snauwaert Laurens, Sneyers Alberic, Spassov Simeonov Alex, Terrijn Dagmar, Uyttenhove, Chloe Vancoillie, Olivier Vandenberghe, Liselotte Vandenbogaerde, Geertje Van Den Broucke, Emma Van Den Broucke, Marie Vandevoorde Shade, Vandewalle Ayoze, Vanherreweghe Stijn, Vermoere Thomas 
    Alle foto's op dit blog zijn enkel sfeerbeelden van Beverse Weetjes
    Voor de foto's van het H.Vormsel kunt u zich wenden tot:
    Fotograaf Kurt Vuylsteke
    Nijverheidsstraat 67
    8791 Beveren-Leie
    Tel 056 71 65 61 GSM 0485 36 37 01

    20-05-2008 om 19:48 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    18-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoolfeest in de Stedelijke Basisschool te Beveren-Leie
    Er staat voor de leerlingen van de Stedelijke Basisschool een unieke week te wachten. Circus Picolini is zopas (18 mei) aangekomen en heeft hun woonwagens op de parking van de school geïnstalleerd.
     
    Achter de school, op het grasveld, staan alle benodigdheden klaar en zijn de piketten geslagen om morgen samen met de leerlingen van de vijfde en zesde klas de tent op te zetten.
    Tijdelijk zal de naam Picolini veranderen in Stebabelei. Uit de vele namen die de leerlingen bedachten kwam deze er als de beste uit.

    “Dat het schoolfeest dit jaar een echt circusgebeuren zou zijn was al enkele jaren geleden besproken en goed bevonden”, weten directeur Stefaan Dewaele en meester Gert Troch te vertellen. “Circus Picolini was min of meer al vastgelegd in samenspraak met leerkrachten, ouderraad…van toen Jan Meersman nog directeur was” gaan ze verder, en nu is het zover. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei gaan er telkens twee voorstellingen door”. 

    “Het is niet onze gewoonte om inkom te vragen, maar wegens de grote kost (8000 euro) zijn wij genoodzaakt het dit jaar wel te doen”, zeggen Stefaan en Gert, "zelfs de speciale schoolkrant dekt bijlange de onkosten niet. De inkom bedraagt 7 euro voor de volwassenen en 4 euro voor de kinderen (niet van onze school) consummatie inbegrepen. We hebben alles zodanig verdeeld dat leerlingen uit hetzelfde gezin wel op dezelfde dag optreden, een heel gepuzzel”, weet Gert.

    “Dit jaar is er wel geen tombola en geen maaltijd”, gaan ze beiden verder, “er zullen wel frietjes, of een ijsje… te verkrijgen zijn. De eventuele winst van het schoolfeest zal uiteraard integraal terug vloeien naar de leerlingen om een of andere activiteit te helpen bekostigen.
    De voorstellingen gaan door op vrijdag 23 mei om 15.30 en 18.30u.
    en op zaterdag 24 mei om 15.00 en om 18.00u.
      
    Alle kinderen komen aan bod in de voorstellingen, zij het dan wel met acts aangepast aan hun leeftijd. Enkele van de acts zijn diabolo, rolarola, jongleren…. " aldus de directeur en meester Gert.

    En ja,…ook de leerkrachten zijn aan het oefenen voor een verrassingsact.
    Meester Brecht Velghe zal als ceremoniemeester van het circus fungeren
    en Bert Coorevits zal hem daarbij assisteren.

    Kaarten bestellen of reserveren via de leerlingen, op het nummer 056 / 71 39 50 
    of via e-mail klik hier

    Morgen gaat Beverse Weetjes een kijkje nemen hoe alles in zijn werk gaat. Tot dan!!!
    Maandagmorgen om 10.15: Stebabelei is bijna een feit. 
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/

    Met man en macht werd er gewerkt aan het opzetten van de circustent.

    En we blijven hen volgen!
    En hier is dan de toestand van rond de klok van 15.00u. De tent is klaar en nu nog de rest...
    Worden de leerlingen van de Stedelijke Basisschool sterren op de circusvloer?
    Beverse Weetjes gaat verder op speurtocht in circus Stebabelei!!!!

    18-05-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe zaak te Beveren-Leie: Outlet La Sposa
    Een paar maanden geleden opende ‘La Sposa’ uit Roeselare een zaak in Beveren-Leie. ‘Outlet La Sposa’ is gelegen langs de Kortrijkseweg 82.  In deze nieuwe zaak kunt u terecht voor bruid- en suitekledij, herenpakken, schoenen en accessoires.
     
    "Daar wij in Roeselare geen soldenperiode kunnen organiseren wegens te drukke bezigheden aldaar" vertelde Anna Steenhoudt, "hebben we het idee opgevat om deze 'Outlet La Sposa' te openen. En hier in Beveren-Leie vonden we de geschikte winkel om onze kwaliteitsvolle toonzaalmodellen en resterende kledij uit vorige collecties aan sterk verminderde prijzen aan te bieden".
    Tijd
    "Het is heel belangrijk dat je tijd maakt voor de mensen", gaat Anna verder. "Je moet kunnen luisteren naar wat de mensen in gedachten hebben en ze helpen op hun zoektocht. De smaken verschillen en de ene zoekt het naar de sportieve kant, de andere wil een meer geklede outfit. Ook het budget die mensen willen besteden is heel verschillend. Soms is het zo", gaat Anna verder, "dat men iets in gedachten heeft, maar bij het passen blijkt het dan toch niet dat te zijn. Bruid- suitekledij…koopt men immers niet iedere dag. Daarom is het belangrijk dat mensen rustig de tijd krijgen om hun budget goed te besteden en ze hun gading vinden.

    Tijd hebben, was en is nog steeds de doelstelling in onze zaak te Roeselare en deze traditie wil ik ook hier in 'Oulet - La Sposa' te Beveren-Leie handgaven. Iedereen is hier vrijblijvend welkom", sluit Anna Steenhoudt.
    Voor meer info kunt u terecht op de site van Outlet La Sposa klik hier.

    17-05-2008 om 15:46 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3de Beachvolley te Beveren-Leie
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Op de foto: Heren v.l.n.r.: Marc Van Biervliet en Jan Lavens
    Vrouwen v.l.n.r. Hilde Peirs, Mieke Vandeputte, Marieke Debels, Lore Van Biervliet en Lieve Verhamme


    Op 27 - 28 - 29 juni 2008 organiseert damesvolleybalclub VBC Beveren-Leie opnieuw een groot beachtornooi.
    Bestaande seniorenvolleybalteams uit de provincie kunnen daar hun sportieve lusten komen botvieren. Ook de verenigingen uit het Waregemse kunnen zich op zaterdagavond op het zand komen bewijzen. 1. Promotie voor het volleybal in het algemeen en beachvolleybal specifiek
    2. Uitstraling van stad Waregem als sportgemeente
    3. Financiële basis voor de toekomst van VBC Beveren-Leie VBC Beveren-Leie verzorgt met dit tornooi de kick-off van het West-Vlaams Provinciaal Amabeachkampioenschap voor dames en heren. 
    Dit is een unieke gebeurtenis voor Beveren-Leie, waar beachvolleybal van hoogstaand niveau zal gespeeld worden verdeeld over 4 terreinen ( = 400 ton zand ).
    Om het volledige programmaboekje te lezen klik hier.

    In de rechter marge is ook een link te vinden zodanig dat u gemakkelijk het programmaboekje kunt raadplegen.

    15-05-2008 om 21:07 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    13-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste communie in Sint-Jan de Doper te Beveren-Leie
    Op zondag 11 mei was het dubbel feest in de parochie Sint-Jan de Doper. Na twee instapvieringen en heel wat voorbereiding op school mochten 42 communicantjes op Pinksteren voor het eerst aanschuiven aan de tafel van de Heer.
    Al zwaaiend met witte lintjes en zingend van: ‘Super, super, super blij, voel ik mij vandaag...’ kwamen de communicantjes vooraan in de kerk plaatsnemen. De eucharistieviering werd voorgegaan door E.H. Luc Suys. De vrolijke liedjes, de teksten en het uitbeelden van het evangelie maakten de viering tot een sfeervol geheel. Tot slot van de viering werden alle mama’s met een witte roos en daarbij een dikke zoen door hun communicantje in de bloemetjes gezet.
    Alle foto's zijn enkel sfeerbeelden van Beverse Weetjes
    Voor de foto's van de Eerste communie kunt u zich wenden tot:
    Fotografe: Patricia Christiaens
    Grote Heerweg  164
    8791 Beveren-Leie
    Tel 056/ 70 60 30    GSM 0479/ 97 70 67
     
     
    Schakel eerst muziek van het blog uit

    13-05-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    12-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag bij KWB Beveren-Leie

    Beverse KWB verwende moeders

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ 
    Op de foto: v.l.n.r. voor: Dirk Pattijn, Luc Vandenberghe, Germain De Vlaminck, Bart Labeeuw, John Vervaecke, Marc Vercruysse en Hans Seynhaeve, achter: Piet Decavel, Geert Deloof en Tommy Verkaemer.

    Op zaterdagavond 10 mei zette de KWB de moeders van hun beweging in de bloemetjes in de vorm van een heerlijk dinertje. Om 15 u gingen 10 koks aan de slag in OC ’t Klokhuis met de bereiding van de gerechten. Omstreeks 19.00 u werden de gasten verwacht en kregen volgend menu voorgeschoteld: *Een Welkomsbordje met bubbels, * Vooruit met de geit (geitenkaas), -*Kromvocht (bananensoep), *Grasmaaier met gratin (gebraden konijnenfilet met dauphinoise aardappelen en groenten), * Slimme bedenker (soort bavarois met biscuit en advocaat), * Aangepaste wijnen en tot slot * Koffie met versnaperingen.
    De prachtige zomeravond leende zich er perfect toe om na te genieten onder de heldere hemel.

    12-05-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Verenigingen
    >> Reageer (0)
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat aan alle moeders!

    Klik hier voor meer gratis plaatjes

    Beverse Weetjes wenst alle moeders een heel fijne MOEDERDAG!

    11-05-2008 om 06:07 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    10-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chiro Leieland verpakt pralines

    Op vrijdagavond 9 mei was het druk in het heem van Chiro Leieland.
    Op 19 april waren zij van deur tot deur gegaan om pralines te verkopen. Een jaarlijkse traditie die ten goede komt om nieuw spelmateriaal aan te kopen, voor de kampplaats en kas. En het was een succes, er werden 260 kg verkocht. Op vrijdagavond gingen ze dus aan de slag om de dozen, variërend van 1/4, 1/2, en 1 kg te vullen, en wees gerust, daarmee waren ze enkele uren zoet. Er moesten niet minder dan 634 dozen gevuld worden. Op zaterdag 10 mei was het terug alle hens aan dek en werden de pralines, net voor moederdag, huis en huis geleverd.

    10-05-2008 om 21:17 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Claudine Denoulet stelt tentoon in bib te Harelbeke
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Claudine Denoulet uit de Sint-Jansstraat 71 te Beveren-Leie stelt de ganse maand mei sculpturen tentoon. Deze tentoonstelling gaat door in de bib te Harelbeke, Eilandstraat 2.
    Enkele grote werken van Claudine staan buiten opgesteld, 
    de andere (kleinere) werken worden in de bib tentoon gesteld.
    Het gaat hier o.a. over sculpturen in arduin, hout, plaaster..
     
    ‘In hoop en leven’

    Op vrijdag 9 mei was er de officiële opening van de tentoonstelling met sculpturen van Claudine Denoulet in de bib te Harelbeke. De inleiding en het welkom gebeurde door bibliothecaris Jan Van Herreweghe wonende in Beveren-Leie. Meer specifieke uitleg en toelichting over het werk van Claudine werd gegeven door provinciaal kunsthistorica Els Vermeersch uit Oostende.
    De kunsthistorica wist de tentoonstelling o.a. te omschrijven met: ”’t is een vreemd maar boeiend fenomeen, een bibliotheek - met als core business het woord - die de deuren telkens wagenwijd openzet voor het beeld. Het beeld, de sculpturen van Claudine Denoulet. Dat beeld is hier pertinent aanwezig, buiten monumentaal, en binnen, tussen de intieme wereld van de boeken. Claudine Denoulet is kunstenaar, moeder, vrouw van de wereld, gepassioneerd natuurbelever, vroedvrouw, beeldhouwer, reiziger en sociaal bewogen duizendpoot. Haar werk is haar zijn, natuur en cultuur komen samen. Centraal in het werk van Claudine staat die eeuwige menselijke zoektocht naar verhouding natuur, cultuur, lichaam en geest, steen of boom en wat we daar als mens mee doen…”.

    U kunt de tentoonstelling bezoeken tot 31 mei.
    De openingsuren zijn:
    maandag van 15.00u tot 18.00u
    dinsdag van 13.30u tot 20.00 u
    woensdag van 13.30 u tot 18.00u
    donderdag en vrijdag van 13.30 tot 20.00u
    en op zaterdag van 13.30u tot 16.30 u

    10-05-2008 om 18:12 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van de buren te Beveren-Leie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op 27 mei vindt de zesde editie van de 'Dag van de Buren' plaats.

    Vorig jaar organiseerden Myriam Decock en Theirry Mondy met succes (naar weten de enige buurt in Beveren- Leie die dit deed) een samenkomst met de buren uit de Nijverheidsstraat.

    Warme oproep:

    Als uw straat of wijk dit jaar eveneens een 'Dag van de Buren' organiseert laat het dan gerust weten.
    Beverse Weetjes komt graag een kiekje nemen om uw initiatief en uw buurt in de bloemetjes te zetten.

    Stuur gerust een mailtje, klik hier en Beverse Weetjes komt graag even langs om uw buurt of wijk in het zonnetje te zetten.

    U wenst meer te weten over de 'Dag van de Buren' klik hier.

    07-05-2008 om 07:10 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parlando 11: Nieuwsbrief O.L.V. van Lourdes ziekenhuis Waregem
    Ons Diabetesteam... samen staan we sterk!
    Ons diabetesteam telt een arts-diabetoloog, een diabetesverpleegkundige en een diëtiste. De patiënt kan ook steeds beroep doen op een podologe, een sociaal assistente en psychologe. Het team werkt nauw samen met de huisarts.

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    De arts-diabetoloog: dr. Katia Mekeirele

    Zij wordt geconsulteerd wanneer er insulinetherapie noodzakelijk is. Ze bepaalt welke insuline opgestart moet worden en maakt een status van de eventueel aanwezige complicaties. Ze beslist of deze verwikkelingen dienen behandeld te worden of moeten nagekeken worden door andere specialisaties. Tijdens de daarop volgende raadplegingen wordt niet alleen diabetes en zijn verwikkelingen, maar ook de andere risicofactoren zoals gewicht, buikomtrek, cholesterolgehalte en rookgedrag opgevolgd. Op basis hiervan stelt de arts een persoonlijk behandelingsplan voor, met streefdoelen op maat van de patiënt. De bevindingen worden steeds aan de huisarts doorgestuurd, die van dichtbij het behandelingsplan kan opvolgen en bijsturen.

    De diabetesverpleegkundige: Trees Callens
    Na het opstarten van insuline krijgt de patiënt, naargelang zijn mogelijkheden, uitleg over zijn ziekte en behandeling en de technische uitleg omtrent inspuiten en opmeten van de bloedsuiker. Naast deze theoretische uitleg blijven wij de patiënt verder begeleiden en motiveren om de ideale bloedsuiker te handhaven en zijn diabetes in te passen in zijn dagelijks leven. Oor en aandacht hebben voor de psychologische aspecten van deze chronische ziekte (angst voor de toekomst, consequenties voor het dagelijks functioneren, verantwoordelijkheid in zelfcontrole en regulatie, …) is ook van essentieel belang om de patiënt en zijn naaste omgeving te kunnen begeleiden bij het omgaan met deze complexe ziekte.

    De diëtiste: Veerle Depraetere
    Voeding is een belangrijk onderdeel in de behandeling van diabetes. Een gepersonaliseerd advies, waarin rekening wordt gehouden met de voorkeuren en leefgewoontes en behandeling, is van zeer groot belang om het dieet te kunnen volhouden. Ruime productinformatie biedt voor hen een brede waaier aan gezonde voedingsproducten waardoor men zich niet al te beperkt voelt. Opvolging en regelmatige contacten met de diëtiste zijn noodzakelijk om hen te blijven motiveren, praktische tips te geven en het dieet aan te passen waar nodig.

    De psychologe: Sybille Vuchelen
    Bij ernstige emotionele verwerking van de ziekte en obesitasproblematiek wordt men doorverwezen. De podologe:
    De podologe is een voetdeskundige. Ze behandelt de voetklachten en voetafwijkingen die kunnen leiden tot complicaties, zoals standsafwijkingen van voeten en tenen, ingegroeide nagels, overmatige eeltvorming, voetwonden… Ze geeft tips omtrent correcte voethygiëne en controle en aangepast schoeisel. Diabetespatiënten met een hoog risicovoet (aantastingen van de bloedvaten en/of zenuwen) genieten van een terugbetaling van 2 prestaties per kalenderjaar indien zij in het bezit zijn van een diabetespas. Onze podologe werkt op zelfstandige basis op voorschrift van de arts. http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/









    De sleutelwoorden tot succes:
    betrokkenheid van de patiënt, educatie, doelgerichte behandeling, teamwerk en zelfcontrole. Door de patiënt vakkundig op te leiden met een team, zoals beschreven, verhogen wij zijn zelfredzaamheid en onafhankelijkheid. Door de patiënt te informeren en te begeleiden krijgen we een betere diabetesregeling en minder complicaties op lange termijn. We stellen de patiënt medeverantwoordelijk voor het welslagen van zijn behandeling. De patiënt kan zo vaak hij/zij wil, de diabetesverpleegkundige en de diëtiste consulteren.
    Ook het zelfcontrolemateriaal kan gratis verkregen worden, op voorwaarde dat er min. 2 injecties insuline per dag toegediend moeten worden. Ons ziekenhuis beschikt hiervoor over een diabetesconventie. De overeenkomst tussen het R.I.Z.I.V. en ons diabetescentrum biedt financiële tegemoetkoming voor de zelfcontrole en begeleiding. Dit helpt bijdragen tot een grotere toegankelijkheid en een betere levenskwaliteit van onze diabetespatiënt.
    Voor verdere info:
    Contactpersoon diabetesverpleegkundige Trees Callens 056/62.35.22
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/

    06-05-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    03-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallebedevaart 2 en 3 mei

    Zilveren jubileum Hallebedevaart
    De Hallebedevaart is aan de 25ste editie toe. Dit zilveren jubileum zal gevierd worden op zaterdag 1 maart 2008. Het feestprogramma begint met een eucharistieviering in de Sint-Jan de Doperkerk om 17.30 uur. Daarna is er de ontvangst op het gemeentehuis en een etentje voor de ingeschrevenen

    >

    Ieder jaar, het eerste weekend van mei, vertrekt de groep na een kort gebed op vrijdag om 17.30 u aan het kapelletje in de Driesstraat. Onderweg smelt die groep samen met die van Deerlijk en Vichte. In Leupegem (de eerste halte na 27 km) sluiten Heestert en Anzegem zich aan om zo met een goede 100 bedevaarders de tocht verder te zetten. Van Leupegem gaat het naar de volgende halte in Nederbrakel (14 km), naar Ophasselt (9 km), naar Meerbeke (11 km) en Pepingen (15 km). Na de laatste halte resten nog 6 van de 82 km om op zaterdag omstreeks 15.15 u aan de Basiliek in Halle aan te komen.

    Het prille begin
    In Beveren-Leie begon het allemaal met Eddy Devos uit Ter Weerst die samen met zijn tweelingbroer (Heestert) in 1982 te voet naar Halle was geweest. Het jaar dat daarop volgde, zocht Eddy een delegatie om vanuit Beveren-Leie te kunnen vertrekken. "Ik had gehoord", vertelt Eddy, "dat Dirk Lobbens, eveneens uit Ter Weerst, ook al enkele keren te voet naar Halle was geweest met de groep van Oostrozebeke en een paar maal met deze van Bavikhove. Ik ben toen even gaan informeren of Dirk het zou zien zitten om vanuit Beveren te vertrekken en zo is alles eigenlijk begonnen."

    "Vooraleer we vertrokken", gaan Eddy en Dirk verder, "lieten we onze eigen Beverse vlag maken. Etienne Ducatteeuw ontwierp het schild en daarmee zijn wij toen naar de firma Waelkens getrokken. De vlag, een vlaggenstok en een opbergkoffertje kostten toen iets meer dan 12.000 oude Belgische franken, waarvan we elk de helft betaalden. Maar we kregen hier en daar eens een gift en zo konden we na enkele jaren onze onkosten voor de vlag vereffenen. Samen met Marleen Sablain zijn we uiteindelijk met z'n drieën vanuit Beveren-Leie het eerste jaar op bedevaart vertrokken. Een bedevaart om nooit te vergeten, meer dan de helft van de tijd stapten we in de gietende regen", weten Eddy en Dirk te vertellen.

    Statistieken
    In 1984 vertrokken al 11 bedevaarders, 1989 was een topjaar met 31 bedevaarders. De afgelopen 25 jaar zijn er 146 verschillende bedevaarders vanuit Beveren vertrokken, samen goed voor 513 boetetochten. Ondertussen kregen Eddy en Dirk versterking en kwamen er twee bestuursleden bij. Dirk Follens, die in 1984 de eerste keer meestapte, vervoegde het bestuur in 1985. Antoon Vantieghem, die al vele jaren trouwe medewerker was, kwam in 1996 het bestuur versterken. "In 1985 werd Pierre Vandermeulen een vaste medewerker", gaat het bestuur verder. "Voor de vrouwen was een toilet vinden onderweg niet altijd even gemakkelijk. Voor de gelegenheid bouwden Pierre Vandermeulen en zijn vrouw hun schoolbus ieder jaar om. Er werd een ruimte voorzien voor het draagbare toilet, een ligbank voor diegenen die het eens wat lastig kregen en een ruimte waar proviand voor onderweg kon opgeslagen worden. Tot een paar jaar geleden reed Pierre vrijwillig en kosteloos met de groep mee. We zijn er hem dan ook heel dankbaar voor", zegt het bestuur eenparig.

    Nooit meer
    Blaren en gewrichtspijnen zijn de meest voorkomende kwaaltjes waarmee de bedevaarder te kampen krijgt, en natuurlijk is er de uitputting bij aankomst. "'Nooit meer', hoor je dan bij aankomst", zegt Antoon. "Maar na de viering in de Basiliek zijn ze een beetje bekomen en beginnen ze al van volgend jaar te spreken". "We willen van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen van harte te bedanken die op de een of andere manier een steentje bijdroeg in de afgelopen 25 jaar", besluit het bestuur.

    Hallebedevaart in 2008 achterna
    Reeds voor het 26ste jaar vertrokken er op vrijdag 2 mei bedevaarders vanuit Beveren-Leie, richting Halle.
    Deze boetetocht telt meer dan 80 km en startte omstreeks 17.30 u. Er waren heel wat familieleden en sympathisanten komen opdagen om de 22 bedevaarders een hart onder de riem te steken. Na een gezamenlijk gebed met diaken Gilbert Deketele vertrokken de bedevaarders richting Deerlijk. Aan de Prince smolten de Beverse bedevaarders samen met de Deerlijkse. Samen gingen ze op weg naar Vichte waar de volgende groep zou aansluiten. Op weg naar Vichte verliet Beverse Weetjes de groep. We blijven de bedevaarders echter volgen en proberen hen zo in de bloemetjes te zetten voor deze heel bijzondere inzet. We wensen hen allen een goede vaart en heel veel moed.
    De Hallebedevaart telde dit jaar in totaal 103 deelnemers, enkelen onder hen hadden zich ingeschreven om een gedeelte van de bedevaart mee te stappen.
    Op zaterdagmorgen ging Beverse Weetjes de bedevaarders terug opzoeken en trof ze in zaal St. Berlinduskring te Meerbeek omstreeks 10.30 u.

    Het bestuur wist te vertellen dat er dit jaar opvallend meer verzorging nodig was. Reeds in de eerste halte te Leupegem was dat al te merken, blaren, lage rugpijnen en spierpijnen waren de meest voorkomende klachten. Maar alles was tot daartoe goed verlopen. Het goede weer liet de bedevaarders tijdens deze halte toe om wat verpozing te zoeken op het grasplein recht tegenover de zaal.

    Iets voor 11.00 u zette de groep zich terug in beweging richting Pepingen, een tocht van 15km. Onderweg daarnaartoe stonden al heel wat familieleden en sympathisanten langs de weg om de bedevaarders stukje bij stukje te volgen. Omstreeks 12.30 u arriveerde de bus aan de laatste halte te Pepingen. Naast de reizigers uit Heestert, Deerlijk, Vichte en Anzegem stapten ook heel wat bekende gezichten uit Beveren-Leie van de bus. De bedevaarders kwamen in Pepingen aan om 13.35 u. voor een kort oponthoud van een 15-tal minuten.

    De laatste etappe tot aan de basiliek te Halle telde nog 6 km., niet ver meer, nee, maar als je er al zo’n 75 in de benen hebt en een nacht niet geslapen... dan weegt iedere stap meer dan dubbel zo zwaar. Een 3-tal km verderop (aan de klokjes) werden de vlaggen klaargezet. Vandaaruit worden ze tot aan de basiliek meegedragen. Van zodra de bedevaarders in aantocht zijn worden de klokjes in werking gezet en klinkt het: ‘Te Lourdes op de bergen’, (om kippenvel van te krijgen).

    De Beverse vlag werd door Denise Ostijn tot in Halle gedragen. Voor Denise was het dit jaar de 20ste bedevaart, en 20 jaar lang wist Denise haar bedevaart van Beveren-Leie naar Halle tot een goed einde te brengen. Nog een eindje verderop was de politie zich aan het opstellen en onder hun escorte werden de bedevaarders door de straten van Halle geleid. Ondertussen hadden de familieleden en sympathisanten post gevat in de nauwe straatjes naar de basiliek toe om de vermoeide, voldane, blije, lachende, wenende… bedevaarders onder applaus te ontvangen en feliciteren.

    In het brandweerarsenaal was alles in gereedheid gebracht om de bedevaarders de kans te bieden zich wat op te frissen en indien nodig verzorging te geven.
    De bedevaart werd afgesloten met een eucharistieviering om 16.00u in de basiliek. Deze eucharistie werd voorgegaan door een van de priesters van de 5 organiserende gemeenten.


    03-05-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (1)
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rerum Novarum in Beveren-Leie
    Heel uitzonderlijk in de geschiedenis viel de herdenking van Rerum Novarum dit jaar op 1 mei, het ‘Feest van de Arbeid’. Traditiegetrouw viert het ACW Beveren-Leie op Hemelvaartsdag Rerum Novarum, en ook dit jaar was dit niet anders.
    De dag begon met een eucharistieviering opgeluisterd door de Sint-Gregoriuszanggilde in de Sint-Jan de Doperkerk. De viering werd voorgegaan door ACW proost E.H. Luc Suys, bijgestaan door diaken Gilbert Deketele. E.H. Patrick Leenknecht verzorgde de homilie en enkele ACW bestuursleden namen de taak van lector op zich. 
    Na de viering ging het naar de Kernelle voor een feestelijke receptie waar schepen Rik Soens een toespraak hield. In zijn toespraak kwam o.a. de koopkracht aan bod en stelde hij een vijftal open vragen ter overweging.
    Na de toespraak nodigde voorzitter Carlos Verkaemer de aanwezigen uit om het glas evenjes te laten staan en samen naar buiten te gaan voor de aanplanting van de ACW Bewegingsboom.

    Toelichting bij de Bewegingsboom door voorzitter Carlos Verkaemer:
    “In mei 1891 schreef paus Leo XIII zijn encycliek Rerum Novarum, wat betekent “Over nieuwe dingen”. Voor het eerst in de geschiedenis stond het arbeidersvraagstuk centraal. Het betekende de aanzet voor de Christelijke Arbeidersbeweging. Uitgangspunten van de pauselijke encycliek waren een rechtvaardig loon, het recht op eigendom en solidariteit met de zwakkeren. Als instrumenten om deze doelstellingen na te streven, werden zowel overheidsingrijpen als de vorming van vakbonden genoemd.

    Met zijn uiteenzetting over overheid, industrie en arbeid leidde paus Leo XIII de Kerk het industriële tijdperk binnen. Zijn pleidooi voor vakorganisaties was niet alleen een vernieuwing binnen kerkelijke kring, maar ook daarbuiten. De encycliek bevat kritiek tegenover ongebreideld kapitalisme en veroordeelt tegelijkertijd het marxistisch socialisme. Zijn voorgestelde samenwerking tussen arbeid en kapitaal inspireerden onder andere tot de vorming van vakbonden en onder meer verschillende vormen van corporatisme, waar wetgevende macht aan burgervergaderingen wordt toegekend die economische, industriële, agrarische en professionele groepen vertegenwoordigen, alles sterk verwant aan het solidarisme.

    In de jaren 20 van vorige eeuw werden voor het eerst op Hemelvaartsdag optochten gehouden door de Christelijke Arbeidersbewegingen. Sindsdien is Hemelvaartsdag voor het ACW een feestdag en een moment om te tonen dat de sociale beweging nog steeds actueel is en kan rekenen op de medewerking van duizenden vrijwilligers. Ook vandaag nog.
     
    En om te laten zien dat het ACW nog steeds permanent aanwezig is, willen wij dit doen door middel van een Groene Draad door Vlaanderen. Van de kust tot het verre Limburg wordt op vele plaatsen door het ACW een boom geplant. Een bewegingsboom! Een lindeboom. Ook hier bij ons.

    De lindeboom werd bij de Kelten en de Germanen gezien als heilige boom. De godin Freya (!) zou er zich in vestigen. De geest van de linde gold als beschermer voor huizen, bronnen en kerken. Ook later werd de lindeboom als ‘goede boom’ beschouwd. Huwelijken werden gesloten onder de linde; de duimen van de geliefden werden dan in de bast gedrukt. Een lindetak zou tevens helpen als middel tegen tandpijn bij kinderen en het werd, in amuletvorm, gebruikt als bescherming tegen heksen en geesten. Ze werden ook aangeplant als ‘gerechtsbomen’ voor de dorpsrechtbanken. Bij feesten werden er rondedansen uitgevoerd, en de boom diende ook als schandpaal. Ge ziet dat de linde een belangrijke sociale functie had. En dat willen wij zo houden. Een groene bewegingsboom, een teken dat het ACW blijvend oog wil hebben voor een duurzame en aangename leefomgeving. Om te sluiten citeer ik even Guido Gezelle:
    O! wat schoon,
    wat bolgekruide lindenboom
     van verre ik staan zie
    blinkende in de morgendroom”.
    In de namiddag stond het Petanquetornooi op het programma.
    Maar om 14.00u regende het pijpestelen en het zag er naar uit dat dit onderdeel letterlijk en figuurlijk in het water zou vallen. Maar geen nood, de koffie was gezet en de aanwezigen konden genieten van een verse kop koffie met een geestrijk drankje. Om 14.30u klaarde de hemel echter uit en het tornooi kon alsnog van start gaan. 16 spelers en evenveel supporters genoten van een aangename namiddag, zij het vanin de loge,  op of rond de pleinen. Na de match kon iedereen nog nagenieten en zich tegoed doen met enkele drankjes naar keuze. Ondertussen was ook rangschikking berekend en op het schavotje mocht Frans Ostijn als derde plaatsnemen, Lucien Meersman als tweede en Jozef Huysentruyt werd winnaar van het Rerum Novarum Petanquetornooi 2008.

    02-05-2008 om 12:37 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)


    Beveren-Leie

    Photobucket



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per dag
  • 30-12-2019
  • 19-05-2010
  • 15-03-2010
  • 14-03-2010
  • 10-03-2010
  • 09-03-2010
  • 08-03-2010
  • 04-03-2010
  • 03-03-2010
  • 02-03-2010
  • 01-03-2010
  • 27-02-2010
  • 24-02-2010
  • 23-02-2010
  • 22-02-2010
  • 20-02-2010
  • 19-02-2010
  • 18-02-2010
  • 17-02-2010
  • 16-02-2010
  • 13-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 09-02-2010
  • 08-02-2010
  • 07-02-2010
  • 06-02-2010
  • 05-02-2010
  • 04-02-2010
  • 03-02-2010
  • 02-02-2010
  • 01-02-2010
  • 31-01-2010
  • 30-01-2010
  • 29-01-2010
  • 27-01-2010
  • 26-01-2010
  • 24-01-2010
  • 22-01-2010
  • 20-01-2010
  • 16-01-2010
  • 15-01-2010
  • 14-01-2010
  • 13-01-2010
  • 12-01-2010
  • 11-01-2010
  • 09-01-2010
  • 08-01-2010
  • 07-01-2010
  • 04-01-2010
  • 02-01-2010
  • 01-01-2010
  • 31-12-2009
  • 29-12-2009
  • 28-12-2009
  • 27-12-2009
  • 26-12-2009
  • 25-12-2009
  • 23-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 13-12-2009
  • 12-12-2009
  • 10-12-2009
  • 09-12-2009
  • 08-12-2009
  • 07-12-2009
  • 06-12-2009
  • 04-12-2009
  • 03-12-2009
  • 02-12-2009
  • 30-11-2009
  • 28-11-2009
  • 27-11-2009
  • 26-11-2009
  • 24-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 20-11-2009
  • 18-11-2009
  • 17-11-2009
  • 16-11-2009
  • 15-11-2009
  • 13-11-2009
  • 12-11-2009
  • 11-11-2009
  • 09-11-2009
  • 08-11-2009
  • 06-11-2009
  • 05-11-2009
  • 04-11-2009
  • 03-11-2009
  • 01-11-2009
  • 29-10-2009
  • 26-10-2009
  • 24-10-2009
  • 23-10-2009
  • 21-10-2009
  • 20-10-2009
  • 19-10-2009
  • 18-10-2009
  • 17-10-2009
  • 16-10-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 10-10-2009
  • 09-10-2009
  • 08-10-2009
  • 06-10-2009
  • 05-10-2009
  • 04-10-2009
  • 02-10-2009
  • 01-10-2009
  • 30-09-2009
  • 28-09-2009
  • 27-09-2009
  • 25-09-2009
  • 22-09-2009
  • 21-09-2009
  • 20-09-2009
  • 19-09-2009
  • 18-09-2009
  • 16-09-2009
  • 15-09-2009
  • 14-09-2009
  • 13-09-2009
  • 11-09-2009
  • 10-09-2009
  • 09-09-2009
  • 08-09-2009
  • 07-09-2009
  • 06-09-2009
  • 05-09-2009
  • 04-09-2009
  • 02-09-2009
  • 01-09-2009
  • 31-08-2009
  • 30-08-2009
  • 29-08-2009
  • 28-08-2009
  • 27-08-2009
  • 26-08-2009
  • 25-08-2009
  • 24-08-2009
  • 23-08-2009
  • 21-08-2009
  • 20-08-2009
  • 17-08-2009
  • 16-08-2009
  • 15-08-2009
  • 14-08-2009
  • 12-08-2009
  • 11-08-2009
  • 08-08-2009
  • 07-08-2009
  • 05-08-2009
  • 04-08-2009
  • 03-08-2009
  • 02-08-2009
  • 01-08-2009
  • 28-07-2009
  • 27-07-2009
  • 26-07-2009
  • 25-07-2009
  • 24-07-2009
  • 22-07-2009
  • 21-07-2009
  • 20-07-2009
  • 18-07-2009
  • 17-07-2009
  • 16-07-2009
  • 15-07-2009
  • 14-07-2009
  • 13-07-2009
  • 12-07-2009
  • 11-07-2009
  • 10-07-2009
  • 08-07-2009
  • 07-07-2009
  • 05-07-2009
  • 04-07-2009
  • 03-07-2009
  • 02-07-2009
  • 01-07-2009
  • 28-06-2009
  • 27-06-2009
  • 26-06-2009
  • 25-06-2009
  • 24-06-2009
  • 22-06-2009
  • 21-06-2009
  • 20-06-2009
  • 19-06-2009
  • 17-06-2009
  • 14-06-2009
  • 11-06-2009
  • 09-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 06-06-2009
  • 04-06-2009
  • 03-06-2009
  • 02-06-2009
  • 01-06-2009
  • 30-05-2009
  • 29-05-2009
  • 27-05-2009
  • 26-05-2009
  • 23-05-2009
  • 22-05-2009
  • 21-05-2009
  • 19-05-2009
  • 18-05-2009
  • 17-05-2009
  • 13-05-2009
  • 12-05-2009
  • 11-05-2009
  • 10-05-2009
  • 06-05-2009
  • 05-05-2009
  • 04-05-2009
  • 28-04-2009
  • 27-04-2009
  • 25-04-2009
  • 22-04-2009
  • 21-04-2009
  • 17-04-2009
  • 15-04-2009
  • 12-04-2009
  • 11-04-2009
  • 10-04-2009
  • 08-04-2009
  • 07-04-2009
  • 05-04-2009
  • 03-04-2009
  • 02-04-2009
  • 01-04-2009
  • 31-03-2009
  • 30-03-2009
  • 28-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 24-03-2009
  • 23-03-2009
  • 22-03-2009
  • 21-03-2009
  • 18-03-2009
  • 14-03-2009
  • 12-03-2009
  • 11-03-2009
  • 09-03-2009
  • 08-03-2009
  • 07-03-2009
  • 06-03-2009
  • 05-03-2009
  • 04-03-2009
  • 03-03-2009
  • 02-03-2009
  • 01-03-2009
  • 28-02-2009
  • 25-02-2009
  • 24-02-2009
  • 20-02-2009
  • 19-02-2009
  • 17-02-2009
  • 16-02-2009
  • 13-02-2009
  • 11-02-2009
  • 10-02-2009
  • 09-02-2009
  • 08-02-2009
  • 07-02-2009
  • 02-02-2009
  • 01-02-2009
  • 31-01-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 26-01-2009
  • 23-01-2009
  • 21-01-2009
  • 18-01-2009
  • 15-01-2009
  • 11-01-2009
  • 10-01-2009
  • 09-01-2009
  • 07-01-2009
  • 04-01-2009
  • 03-01-2009
  • 01-01-2009
  • 31-12-2008
  • 30-12-2008
  • 29-12-2008
  • 27-12-2008
  • 26-12-2008
  • 25-12-2008
  • 24-12-2008
  • 23-12-2008
  • 22-12-2008
  • 21-12-2008
  • 19-12-2008
  • 18-12-2008
  • 17-12-2008
  • 13-12-2008
  • 11-12-2008
  • 10-12-2008
  • 09-12-2008
  • 08-12-2008
  • 05-12-2008
  • 03-12-2008
  • 02-12-2008
  • 01-12-2008
  • 30-11-2008
  • 28-11-2008
  • 27-11-2008
  • 26-11-2008
  • 24-11-2008
  • 22-11-2008
  • 21-11-2008
  • 20-11-2008
  • 19-11-2008
  • 18-11-2008
  • 17-11-2008
  • 13-11-2008
  • 12-11-2008
  • 11-11-2008
  • 10-11-2008
  • 08-11-2008
  • 07-11-2008
  • 05-11-2008
  • 04-11-2008
  • 03-11-2008
  • 02-11-2008
  • 01-11-2008
  • 30-10-2008
  • 27-10-2008
  • 26-10-2008
  • 23-10-2008
  • 22-10-2008
  • 21-10-2008
  • 20-10-2008
  • 19-10-2008
  • 17-10-2008
  • 16-10-2008
  • 15-10-2008
  • 14-10-2008
  • 12-10-2008
  • 10-10-2008
  • 09-10-2008
  • 08-10-2008
  • 07-10-2008
  • 06-10-2008
  • 03-10-2008
  • 02-10-2008
  • 01-10-2008
  • 30-09-2008
  • 29-09-2008
  • 28-09-2008
  • 27-09-2008
  • 26-09-2008
  • 25-09-2008
  • 23-09-2008
  • 22-09-2008
  • 21-09-2008
  • 20-09-2008
  • 17-09-2008
  • 16-09-2008
  • 15-09-2008
  • 14-09-2008
  • 13-09-2008
  • 12-09-2008
  • 08-09-2008
  • 04-09-2008
  • 03-09-2008
  • 02-09-2008
  • 01-09-2008
  • 31-08-2008
  • 30-08-2008
  • 28-08-2008
  • 27-08-2008
  • 26-08-2008
  • 25-08-2008
  • 24-08-2008
  • 21-08-2008
  • 19-08-2008
  • 18-08-2008
  • 15-08-2008
  • 14-08-2008
  • 13-08-2008
  • 11-08-2008
  • 10-08-2008
  • 06-08-2008
  • 04-08-2008
  • 03-08-2008
  • 02-08-2008
  • 21-07-2008
  • 17-07-2008
  • 16-07-2008
  • 08-07-2008
  • 07-07-2008
  • 06-07-2008
  • 05-07-2008
  • 04-07-2008
  • 03-07-2008
  • 02-07-2008
  • 01-07-2008
  • 30-06-2008
  • 29-06-2008
  • 28-06-2008
  • 25-06-2008
  • 23-06-2008
  • 22-06-2008
  • 21-06-2008
  • 20-06-2008
  • 19-06-2008
  • 17-06-2008
  • 16-06-2008
  • 15-06-2008
  • 14-06-2008
  • 12-06-2008
  • 11-06-2008
  • 10-06-2008
  • 09-06-2008
  • 08-06-2008
  • 06-06-2008
  • 05-06-2008
  • 04-06-2008
  • 03-06-2008
  • 02-06-2008
  • 01-06-2008
  • 31-05-2008
  • 30-05-2008
  • 29-05-2008
  • 28-05-2008
  • 27-05-2008
  • 26-05-2008
  • 25-05-2008
  • 21-05-2008
  • 20-05-2008
  • 18-05-2008
  • 17-05-2008
  • 15-05-2008
  • 13-05-2008
  • 12-05-2008
  • 11-05-2008
  • 10-05-2008
  • 07-05-2008
  • 06-05-2008
  • 03-05-2008
  • 02-05-2008
  • 30-04-2008
  • 29-04-2008
  • 28-04-2008
  • 27-04-2008
  • 26-04-2008
  • 25-04-2008
  • 23-04-2008
  • 22-04-2008
  • 21-04-2008
  • 20-04-2008
  • 19-04-2008
  • 18-04-2008
  • 16-04-2008
  • 15-04-2008
  • 14-04-2008
  • 10-04-2008
  • 09-04-2008
  • 08-04-2008
  • 07-04-2008
  • 06-04-2008
  • 05-04-2008
  • 04-04-2008
  • 03-04-2008
  • 02-04-2008
  • 01-04-2008
  • 31-03-2008
  • 29-03-2008
  • 28-03-2008
  • 27-03-2008
  • 26-03-2008
  • 25-03-2008
  • 23-03-2008
  • 22-03-2008
  • 21-03-2008
  • 20-03-2008
  • 19-03-2008
  • 18-03-2008
  • 17-03-2008
  • 16-03-2008
  • 15-03-2008
  • 14-03-2008
  • 13-03-2008
  • 12-03-2008
  • 11-03-2008
  • 10-03-2008
  • 08-03-2008
  • 07-03-2008
  • 05-03-2008
  • 04-03-2008
  • 03-03-2008
  • 01-03-2008
  • 29-02-2008
  • 28-02-2008
  • 27-02-2008
  • 26-02-2008
  • 25-02-2008
  • 23-02-2008
  • 22-02-2008
  • 21-02-2008
  • 19-02-2008
  • 18-02-2008
  • 17-02-2008
  • 16-02-2008
  • 15-02-2008
  • 14-02-2008
  • 12-02-2008
  • 09-02-2008
  • 07-02-2008
  • 06-02-2008
  • 05-02-2008
  • 04-02-2008
  • 03-02-2008
  • 02-02-2008
  • 31-01-2008
  • 30-01-2008
  • 29-01-2008
  • 28-01-2008
  • 27-01-2008
  • 26-01-2008
  • 25-01-2008
  • 24-01-2008
  • 23-01-2008
  • 22-01-2008
  • 20-01-2008
  • 18-01-2008
  • 17-01-2008
  • 16-01-2008
  • 15-01-2008
  • 14-01-2008
  • 13-01-2008
  • 12-01-2008
  • 11-01-2008
  • 10-01-2008
  • 09-01-2008
  • 08-01-2008
  • 07-01-2008
  • 05-01-2008
  • 04-01-2008
  • 02-01-2008
  • 01-01-2008
  • 30-12-2007
  • 29-12-2007
  • 27-12-2007
  • 26-12-2007
  • 25-12-2007
  • 23-12-2007
  • 22-12-2007
  • 21-12-2007
  • 19-12-2007
  • 18-12-2007
  • 17-12-2007
  • 16-12-2007
  • 15-12-2007
  • 14-12-2007
  • 13-12-2007
  • 12-12-2007
  • 11-12-2007
  • 10-12-2007
  • 09-12-2007
  • 07-12-2007
  • 06-12-2007
  • 05-12-2007
  • 04-12-2007
  • 03-12-2007
  • 02-12-2007
  • 28-11-2007
  • 26-11-2007
  • 24-11-2007
  • 23-11-2007
  • 22-11-2007
  • 20-11-2007
  • 18-11-2007
  • 17-11-2007
  • 16-11-2007
  • 14-11-2007
  • 13-11-2007
  • 12-11-2007
  • 11-11-2007
  • 09-11-2007
  • 08-11-2007
  • 07-11-2007
  • 06-11-2007
  • 05-11-2007
  • 03-11-2007
  • 02-11-2007
  • 30-10-2007
  • 29-10-2007
  • 27-10-2007
  • 26-10-2007
  • 25-10-2007
  • 24-10-2007
  • 23-10-2007
  • 22-10-2007
  • 21-10-2007
  • 20-10-2007
  • 18-10-2007
  • 17-10-2007
  • 16-10-2007
  • 13-10-2007
  • 12-10-2007
  • 10-10-2007
  • 09-10-2007
  • 07-10-2007
  • 05-10-2007
  • 04-10-2007
  • 01-10-2007
  • 29-09-2007
  • 28-09-2007
  • 26-09-2007
  • 25-09-2007
  • 24-09-2007
  • 22-09-2007
  • 21-09-2007
  • 20-09-2007
  • 19-09-2007
  • 18-09-2007
  • 17-09-2007
  • 14-09-2007
  • 13-09-2007
  • 11-09-2007
  • 10-09-2007
  • 09-09-2007
  • 08-09-2007
  • 07-09-2007
  • 05-09-2007
  • 03-09-2007
  • 01-09-2007
  • 30-08-2007
  • 29-08-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 26-08-2007
  • 23-08-2007
  • 21-08-2007
  • 19-08-2007
  • 14-08-2007
  • 12-08-2007
  • 09-08-2007
  • 05-08-2007
  • 04-08-2007
  • 01-08-2007
  • 26-07-2007
  • 20-07-2007
  • 18-07-2007
  • 17-07-2007
  • 16-07-2007
  • 15-07-2007
  • 12-07-2007
  • 10-07-2007
  • 08-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 05-07-2007
  • 03-07-2007
  • 02-07-2007
  • 01-07-2007
  • 29-06-2007
  • 28-06-2007
  • 27-06-2007
  • 26-06-2007
  • 24-06-2007
  • 21-06-2007
  • 20-06-2007
  • 19-06-2007
  • 18-06-2007
  • 15-06-2007
  • 13-06-2007
  • 12-06-2007
  • 11-06-2007
  • 10-06-2007
  • 09-06-2007
  • 08-06-2007
  • 07-06-2007
  • 05-06-2007
  • 04-06-2007
  • 02-06-2007
  • 01-06-2007
  • 31-05-2007
  • 30-05-2007
  • 29-05-2007
  • 28-05-2007
  • 27-05-2007
  • 26-05-2007
  • 25-05-2007
  • 24-05-2007
  • 23-05-2007
  • 21-05-2007
  • 19-05-2007
  • 18-05-2007
  • 17-05-2007
  • 16-05-2007
  • 15-05-2007
  • 14-05-2007
  • 12-05-2007
  • 11-05-2007
  • 09-05-2007
  • 07-05-2007
  • 04-05-2007
  • 02-05-2007
  • 30-04-2007
  • 29-04-2007
  • 28-04-2007
  • 27-04-2007
  • 26-04-2007
  • 24-04-2007
  • 21-04-2007
  • 18-04-2007
  • 15-04-2007
  • 13-04-2007
  • 12-04-2007
  • 09-04-2007
  • 08-04-2007
  • 07-04-2007
  • 05-04-2007
  • 04-04-2007
  • 03-04-2007
  • 01-04-2007
  • 30-03-2007
  • 29-03-2007
  • 28-03-2007
  • 27-03-2007
  • 26-03-2007
  • 25-03-2007
  • 24-03-2007
  • 22-03-2007
  • 21-03-2007
  • 20-03-2007
  • 18-03-2007
  • 17-03-2007
  • 16-03-2007
  • 15-03-2007
  • 14-03-2007
  • 13-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 08-03-2007
  • 07-03-2007
  • 05-03-2007
  • 04-03-2007
  • 03-03-2007
  • 02-03-2007
  • 01-03-2007
  • 28-02-2007
  • 26-02-2007
  • 24-02-2007
  • 21-02-2007
  • 19-02-2007
  • 18-02-2007
  • 17-02-2007
  • 16-02-2007
  • 14-02-2007
  • 11-02-2007
  • 10-02-2007
  • 08-02-2007
  • 05-02-2007
  • 03-02-2007
  • 02-02-2007
  • 01-02-2007
  • 31-01-2007
  • 29-01-2007
  • 28-01-2007
  • 25-01-2007
  • 24-01-2007
  • 23-01-2007
  • 22-01-2007
  • 20-01-2007
  • 19-01-2007
  • 18-01-2007
  • 17-01-2007
  • 16-01-2007
  • 15-01-2007
  • 14-01-2007
  • 13-01-2007
  • 12-01-2007
  • 11-01-2007
  • 10-01-2007
  • 09-01-2007
  • 08-01-2007
  • 07-01-2007
  • 04-01-2007
  • 03-01-2007
  • 01-01-2007
  • 31-12-2006
  • 29-12-2006
  • 28-12-2006
  • 27-12-2006
  • 26-12-2006
  • 25-12-2006
  • 24-12-2006
  • 23-12-2006
  • 22-12-2006
  • 21-12-2006
  • 20-12-2006
  • 19-12-2006
  • 18-12-2006
  • 17-12-2006
  • 16-12-2006
  • 15-12-2006
  • 14-12-2006
  • 13-12-2006
  • 12-12-2006
  • 11-12-2006
  • 09-12-2006
  • 07-12-2006
  • 06-12-2006
  • 05-12-2006
  • 04-12-2006
  • 01-12-2006
  • 29-11-2006
  • 28-11-2006
  • 27-11-2006
  • 26-11-2006
  • 25-11-2006
  • 24-11-2006
  • 23-11-2006
  • 21-11-2006
  • 19-11-2006
  • 18-11-2006
  • 17-11-2006
  • 16-11-2006
  • 15-11-2006
  • 14-11-2006
  • 13-11-2006
  • 11-11-2006
  • 10-11-2006
  • 07-11-2006
  • 06-11-2006
  • 05-11-2006
  • 04-11-2006
  • 03-11-2006
  • 02-11-2006
  • 30-10-2006
  • 29-10-2006
  • 26-10-2006
  • 25-10-2006
  • 24-10-2006
  • 23-10-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 17-10-2006
  • 14-10-2006
  • 13-10-2006
  • 12-10-2006
  • 11-10-2006
  • 10-10-2006
  • 08-10-2006
  • 06-10-2006
  • 05-10-2006
  • 04-10-2006
  • 02-10-2006
  • 01-10-2006
  • 30-09-2006
  • 28-09-2006
  • 27-09-2006
  • 26-09-2006
  • 23-09-2006
  • 22-09-2006
  • 20-09-2006
  • 19-09-2006
  • 18-09-2006
  • 17-09-2006
  • 13-09-2006
  • 12-09-2006
  • 11-09-2006
  • 10-09-2006
  • 09-09-2006
  • 05-09-2006
  • 03-09-2006
  • 02-09-2006
  • 01-09-2006
  • 31-08-2006
  • 30-08-2006
  • 28-08-2006
  • 27-08-2006
  • 26-08-2006
  • 23-08-2006
  • 22-08-2006
  • 21-08-2006
  • 20-08-2006
  • 19-08-2006
  • 18-08-2006
  • 17-08-2006
  • 16-08-2006
  • 15-08-2006
  • 13-08-2006
  • 12-08-2006
  • 10-08-2006
  • 07-08-2006
  • 06-08-2006
  • 05-08-2006
  • 04-08-2006
  • 03-08-2006
  • 02-08-2006
  • 01-08-2006
  • 30-07-2006
  • 29-07-2006
  • 28-07-2006
  • 27-07-2006
  • 26-07-2006
  • 25-07-2006
  • 24-07-2006
  • 23-07-2006
  • 22-07-2006
  • 18-07-2006
  • 16-07-2006
  • 15-07-2006
  • 14-07-2006
  • 13-07-2006
  • 12-07-2006
  • 10-07-2006
  • 08-07-2006
  • 07-07-2006
  • 05-07-2006
  • 04-07-2006
  • 03-07-2006
  • 02-07-2006
  • 01-07-2006
  • 30-06-2006
  • 29-06-2006
  • 27-06-2006
  • 26-06-2006
  • 25-06-2006
  • 24-06-2006
  • 23-06-2006
  • 21-06-2006
  • 20-06-2006
  • 18-06-2006
  • 16-06-2006
  • 15-06-2006
  • 14-06-2006
  • 12-06-2006
  • 06-06-2006
  • 05-06-2006
  • 04-06-2006
  • 03-06-2006
  • 30-05-2006
  • 27-05-2006
  • 24-05-2006
  • 23-05-2006
  • 22-05-2006
  • 21-05-2006
  • 20-05-2006
  • 19-05-2006
  • 17-05-2006
  • 15-05-2006
  • 14-05-2006
  • 13-05-2006
  • 12-05-2006
  • 08-05-2006
  • 05-05-2006
  • 04-05-2006
  • 03-05-2006
  • 02-05-2006
  • 30-04-2006
  • 29-04-2006
  • 28-04-2006
  • 27-04-2006
  • 25-04-2006
  • 24-04-2006
  • 23-04-2006
  • 22-04-2006
  • 21-04-2006
  • 19-04-2006
  • 18-04-2006
  • 17-04-2006
  • 15-04-2006
  • 14-04-2006
  • 13-04-2006
  • 12-04-2006
  • 10-04-2006
  • 09-04-2006
  • 08-04-2006
  • 07-04-2006
  • 05-04-2006
  • 03-04-2006
  • 02-04-2006
  • 31-03-2006
  • 28-03-2006
  • 26-03-2006
  • 25-03-2006
  • 24-03-2006
  • 23-03-2006
  • 22-03-2006
  • 21-03-2006

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • *************************


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!