Bezoek aan Roularta Tussen de kennismaking met de gids, Mevr. Rosa Devolder en het aangeboden drankje doorkruiste de groep het ganse bedrijf. Door middel van een video werd de geschiedenis van het bedrijf uit de doeken gedaan. Daarna was het tijd om op de werkvloer een kijkje te gaan nemen. Tijdens de rondleiding kon het ganse productieproces gevolgd worden vanaf het binnenkomen van een bericht tot het afgewerkt product zoals het bij de lezer in handen komt.
Het middagmaal werd geserveerd in 't Vosken en ging van een wachtbordje tot en met de koffie.
Aquafin
Elke Bevernaar zal dit bedrijf al wel eens bij naam genoemd hebben sinds de collectorwerken in Beveren aan de gang zijn. De gids, Herman Carette begon met het meegeven van wat cijfers en normen. De rondleiding toonde de verschillende stadiums die het water moet doorlopen om gezuiverd te worden, tot het water viswaardig is en afgevoerd wordt naar de Mandel.
Na een met zon overgoten verpozing in 't Sterrebos werd de dag afgesloten met een koude schotel in Kuurne. (RS)