Kurt Vanryckeghem en Pietro Iacopucci zetten koksmuts op
VLAAMSE BURGEMEESTERS STAAN ACHTER HET FORNUIS TIJDENS DE TWEEDE WEEK VAN DE SMAAK Mon Fillet, vorig jaar de burgemeester van Haacht, heeft het in 2006 voorgedaan: tijdens de eerste editie van de Week van de Smaak kookte hij voor personeel en inwoners een nieuw Gemeentelijk Gerecht met streekproducten.
De Week van de Smaak grijpt dit jaar Gastland Italië aan om de burgemeesters van alle Vlaamse Steden en Gemeenten op te roepen om achter het fornuis te gaan staan. Tover op zondag 18 november een streekgebonden variant van een Italiaanse klassieker op tafel en laat de inwoners proeven van uw kooktalent , luidt de uitdaging die ze meekrijgen van Vlaams Minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel, Bert Anciaux.
49 burgemeesters slijpen hun messen en zetten hun koksmuts op. De burgemeesters krijgen de keuze uit 10 Italiaanse gerechten: - Minestrone - Zuppa di Pesce (vissoep) - Carpaccio - Risotto - Melanzane of zucchine ripiene (gevulde aubergines of courgettes) - Cannelloni - Spaghetti - Ossobuco - Pizza - Tiramisù
Uit alle inzendingen wordt er per provincie één geselecteerd: samen met de burgemeester van Kortrijk, krijgen zij op zondag 18 november tijdens hun kookactiviteit het bezoek van een Italiaanse chef die het Vlaams-Italiaanse gerecht persoonlijk komt proeven en voor de genodigden 50 flessen Italiaanse wijn meebrengt.
De burgemeester kookt: Sint-Hubertus op zijn Italiaans Burgemeester Kurt Vanryckeghem en zijn assistent-schepen van Cultuur Pietro Iacopucci zetten hun koksmuts op tijdens de Sint-Hubertusviering! Op de receptie na de viering en de wijding van dieren en hun baasjes, schotelen ze originele Italiaanse hapjes voor. Bloso Waregem, Veldloopstraat 11, 8790 Waregem 18 november 2007 (12:30) Gratis | voor deelnemers Sint-Hubertusviering Informatie: 056 62 12 11, secretariaat@waregem.be Meer weten over de tweede Week van de Smaak: klik op het logo