Keurslager Christ Baert uit Beveren-Leie heeft de Kristallen Kroon gewonnen voor de allerbeste Keurslager-bolognaisesaus van het land. Deze trofee werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Keurslager-congres dat vorige donderdag plaatsvond in Oudenaarde.
De Kristallen Kroon is een gloednieuwe vakwedstrijd voor Keurslagers. Meer dan 50 deelnemers deden dit jaar een gooi naar de trofee: ze dienden elk hun eigen huisbereide bolognaisesaus in, die vervolgens door een gevarieerde jury werd geproefd, gewikt en gewogen. De jury bestond uit consumenten, koks, voedingsspecialisten en Keurslagers zelf. Hij werd voorgezeten door topchef Guy Van Cauteren van restaurant Het Laurierblad in Berlare.
De inzendingen werden beoordeeld op de criteria smaak, samenstelling, uitzicht en binding. In de einduitslag was het al West-Vlaanderen wat de klok sloeg. Na Keurslager Christ Baert eindigde Danny Braeckevelt uit Bredene op een tweede plaats en werden de gebroeders Decrop uit Veurne mooi derde.
Christ Baert is afkomstig van Waregem maar woont ondertussen al een 20-tal jaar in Beveren-Leie. Samen met zijn vrouw baat hij zijn Keurslagerij in de Sint-Janstraat 58, uit. "Onze bolognaisesaus is gemaakt met verse producten en alle basisingredienten zijn erin verwerkt", zegt keurslager Christ. "Het recept is sinds donderdag wel geheim hé" lacht hij. "Dat onze bolognaisesaus in de smaak viel bij vele klanten wisten we wel, maar dat we zouden winnen hadden we zeker nooit gedacht. Zeker niet toen we hoorden wie er nog allemaal aan deze wedstrijd deelnam. Maar het is fantastish te weten dat de jury die zowel uit gewoone huismoeders als uit ervaren koks bestond onze saus als de beste verkoos. Het is een extra erkenning en natuurlijk een prachtige bevestiging" sluit Christ.